Ombudsmanul, ascuns de 7 aprilie

269-ombudsmanLa 7, 8, 9 aprilie în sectoarele de poliţie din Chişinău au avut acces foarte puţine categorii de persoane: tinerii arestaţi, care erau aduşi cu forţa, nenumăraţi poliţişti, unii procurori, foarte puţini avocaţi şi cei patru avocaţi parlamentari, alături de reprezentanţii Mecanismului Naţional de Prevenire a Torturii.

Tinerii torturaţi au fost ameninţaţi că vor plăti cu viaţa, dacă vor relata despre bătăile primite de la poliţişti, poliţiştii şi procurorii au pactizat pentru tăcere, avocaţii – au explicat că nu au avut acces în comisariate, de rând cu majoritatea membrilor Mecanismului Naţional de Prevenire a Torturii.

Singurii care ar fi putut vizita şi relata profesionist despre iadul din sectoarele de poliţie ar fi fost cei 4 avocaţi parlamentari din cadrul Centrului pentru Drepturile Omului din Moldova (CpDOM): Anatolie Munteanu, director al acestei instituţii, Oleg Efrim (actualmente viceministru al Justiţiei), Aurelia Grigoriu şi Tamara Plămădeală (avocata copilului).

Zilele trecute, Anatolie Munteanu şi colegii săi de la CpDOM au organizat o conferinţă de presă cu privire la activitatea acestei instituţii în 2009. Munteanu a oferit presei un fel de raport în 8 pagini, în care sunt prezentate cifre despre numărul de petiţii, audienţe, petiţionari, scrisori. În cele 8 pagini nu se spune nimic despre 7 aprilie şi despre tinerii torturaţi pe principii politice.

8 pagini fără 7 aprilie

După ce a încheiat prezentarea, Anatolie Munteanu a propus jurnaliştilor să adreseze întrebări despre protecţia socială. Am solicitat, totuşi, date despre tortura din aprilie.

A evitat să ne spună că prima vizită şi discuţie cu persoanele torturate a avut loc abia la 13 aprilie, adică la o săptămână de la 7 aprilie. “Din 45 persoane reţinute în Comisariatul General de Poliţie, 11 mi-au declarat expres că dumnealor au fost maltrataţi. Alţii ne-au comunicat că au fost bătuţi, dar ne-au spus că vor decide împreună cu apărătorii lor dacă vor reclama sau nu aceste fapte organelor competente. Alte 27 de cazuri constatate de avocaţii parlamentari au fost în izolatorul de detenţie preventivă nr.13 din Chişinău. Actele medicale, întocmite la momentul plasării acestora în instituţia respectivă, vorbeau că asupra lor s-au constatat leziuni corporale, despre provenienţa cărora am considerat noi că trebuie să se expună într-o procedură aparte Procuratura”.

Apoi, Munteanu a adăugat că, la 17 aprilie, a expediat materialele la Procuratură. În baza lor au fost pornite 123 de cauze penale. “La moment, din câte cunosc, sunt 43 de cauze pornite, dintre care 11 – expediate în judecată”.

Fetele torturate, refuzate de CpDOM

L-am întrebat pe directorul CpDOM dacă s-a interesat de situaţia tinerelor torturate la poliţie. “Noi am încercat să le găsim din proprie iniţiativă, cu forţe proprii. Nu am reuşit. Am expediat solicitarea la Procuratura Chişinău. Iniţial primisem un răspuns că informaţia nu s-a confirmat, după care, suplimentar, de la Direcţia respectivă a MAI am primit un răspuns prin care informaţiile s-au confirmat parţial”, a declarat Munteanu, fără să spună dacă a discutat cel puţin cu una dintre aceste tinere.

Mai mult ca atât, după ce ZdG a reuşit să comunice cu 7 dintre tinerele torturate la poliţie şi cu părinţii lor, tatăl Olgăi Scorici ni s-a plâns că, în aprilie, a bătut la uşa CpDOM, solicitând ajutor, dar a fost tratat cu refuz. “Am fost să mă plâng la organizaţia asta pentru că fiica mea a fost bătută la poliţie şi trimisă la Drochia la închisoare. De acolo – m-au trimis la medicul legist să aduc dovezi că a fost torturată. Desigur, fetele au fost ţinute acolo până le-au trecut vânătăile şi medicul legist a zis că nu vede nimic. Aşa că la Drepturile Omului nu am avut cu ce reveni,” povesteşte tatăl Olgăi Scorici, care spune că ombudsmanul nu i-a explicat că arestarea abuzivă şi dezbrăcarea cu forţa a unei tinere într-un birou plin cu poliţişti tot constituie o metodă de tortură, potrivit legii.

Sergiu Ostaf, şeful CREDO, o organizaţie neguvernamentală membră a Mecanismului Naţional de Prevenire a Torturii, susţine că, în aprilie 2009, Anatolie Munteanu a fost persoana care a descurajat membrii acestei structuri să documenteze toate cazurile de tortură. “Aveam informaţii că tinerii sunt torturaţi şi deţinuţi nu doar în sectoarele de poliţie, ci şi în încăperi auxiliare, cum ar fi garaje, subsoluri. Insistam ca să le vizităm pe toate, inclusiv birourile poliţiştilor în care ar fi avut loc bătăi. Anatolie Munteanu ne spunea că nu avem dreptul să vedem aceste încăperi, sugerându-ne să nu facem copii de pe registrele poliţiştilor, care prezentau o mare discrepanţă. Poliţiştii indicau un număr de reţinuţi, medicii care îi consultaseră – un alt număr, ceea ce demonstra că numeroase persoane nu fuseseră înregistrate,” a explicat Sergiu Ostaf.

Avocaţii parlamentari, comozi

Ostaf a calificat activitatea CpDOM în aprilie drept insuficientă. “În timp ce directorul Munteanu încerca să împiedice accesul membrilor Mecanismului de Prevenire a Torturii la victimele din comisariate, alţi doi ombudsmani – Aurelia Grigoriu şi Oleg Efrim – au fost comozi şi neauziţi. Singura persoană care a documentat mai activ cazurile a fost avocata copilului Tamara Plămădeală”.

Amintim că, în aprilie, au existat mai multe plângeri referitoare la inactivitatea CpDOM. Şi ZdG a avut o experienţă negativă de comunicare cu această instituţie. Deoarece în acele zile la redacţie parveneau sute de apeluri de la persoane torturate, copii internaţi în spitale, părinţi care nu îşi puteau găsi copiii, am decis să solicităm ajutorul CpDOM în documentarea plângerilor. Reportera ZdG Veronica Russu ne relatează despre modul selectiv de dialog cu presa a lui Anatolie Munteanu:

“Secretara de la CpDRM ne spunea că avocaţii parlamentari erau ba ocupaţi, ba lipseau… În final ne-a spus că doi dintre avocaţi, Oleg Efrim şi Anatol Munteanu, sunt la un interviu la Postul de radio “Antena C”. Am plecat acolo, sperând că, la ieşire, ar putea să-mi raspundă la câteva întrebări. Am stat timp de două ore în holul “Antenei”, împreună cu recepţionista, ascultând ce vorbeau cei doi avocaţi parlamentari. Au vorbit despre activităţile Centrului, despre responsabilităţile lor mari şi despre distanţa la care trebuie să stea protestatarii de clădirile oficiale.

Niciun cuvânt, niciunul, despre vizita lor în cadrul comisariatelor, despre situaţia tinerilor maltrataţi. Or, în acea vreme nu puteai vorbi despre responsabilităţile centrului, când în stradă tinerii erau „ridicaţi” şi băgaţi în dubiţe.
În final au ieşit. M-am apropiat de Munteanu, m-am prezentat de la ce publicaţie sunt şi l-am rugat să spună care este situaţia tinerilor din comisariate. Niciodată nu m-am gândit că un director de Centru pentru Drepturile Omului ar putea avea un atare comportament. El, care cu doar câteva minute în urmă spunea cum trebuie să respectăm drepturile omului, a avut un comportament total nepotrivit. „Cine v-a spus că sunt aici?!”, s-a răstit „apărătorul drepturilor omului”. Deşi i-am explicat că secretara mi-a spus unde să-l găsesc, Munteanu nici nu a încercat să asculte. S-a întors şi a plecat spre maşină împreună cu Efrim, care la fel nu a scos niciun cuvânt”. Ulterior, am inisistat asupra unui dialog telefonic cu Munteanu. Atunci acesta a declarat franc că “a acordat un interviu de 2 ore pentru Antena C pentru că are contract cu acest post de radio”. Zilele acestea, Munteanu a confirmat din nou că a plătit la Antena C ca să dea interviu şi din cauza aceasta a ignorat alte instituţii media, cărora nu le-a dat nici bani, nici informaţie. “Vă mai explic încă o dată, CpDOM e o instituţie publică care are un anumit buget foarte scund. Pentru a plăti mai ieftin pe o perioadă mai lungă suntem nevoiţi să contractăm. De aceea am contractat “Antena C”.

Din alte rapoarte ale CpDOM, vedem într-adevăr că în acea perioadă conducerea CpDOM acordase câteva intervirui pentru presă: 7 aprilie – declaraţie la NIT, 9 aprilie – interviu la “Serebrianii Dojdi”, 10 aprilie – TV7 şi Radio Moldova, 14 aprilie – interviu pentru Infoprim Neo şi 13 aprilie – Antena C. În aceste rapoarte nu este explicat dacă toate aceste instituţii media au fost plătite de CpDOM sau nu. Zilele acestea, activitatea CpDOM va fi analizată în Parlament.

Alina RADUPreluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

34 comentarii

 1. Silvera

  Cine finanteaza CpDOM, Statul? Daca sunt platiti lucratorii de acolo din bani bugetari, sa fie fugariti toti de acolo.

 2. shtirlitz

  ei shi…. Tolica… VSIO… sau.. inapoi la Procuratura Generala sa investighezi cauza si impreujarile decesului fostului avocat parlamentar Ivan Cucu… sau.. ai avut o perioada de “raslabon” ca si Popovici?

  • XYZ

   Eu stiu de unde e poza. De la conferinta de presa a OMBUDSMANULUI. Ce, nu arata a OMBUDSMAN? De fapt, este adevarat, arata altfel decat predecesorul sau, Ivan Cucu…

 3. Laura

  Oof Alino, stirea ta e rasuflata. Din cite cunosc avocatii parlamentari au dezmintit in 2009 aberatiile voastre. Iar daka deskizi si site-ul lor gasesti si raportul pe evenimentele din aprilie. Mai documenteaza-te despre competentele autoritatilor publice,despre semnifcatia si rolul Ombudsmanului in societatile europene, mai verifica informatia cel putin din doua surse, vino cu argumente plauzibile si veridice nu cu fraze declarative. Daca pretinzi a te numi Jurnalist, play fair !!!

 4. Mihaela

  Directorul Centrului pentru Dr-le Omului trebuie demis Urgent pentru ca primeste salariu degeaba.
  Cind toata tara tipa de torturi, sa faca 1 vizita la institutiile de arest TOCMAI la 13.04.2009, este un fapt ingrozitor si de neertat

 5. Gheorghe Marcu

  cred ca parintii tinerelor celea, si toti oamenii maltarati in aprilie pe care ia ignorat acest hombudzman sa se adune intro buna zi in fata institutului lui si sa isi spuna parerea. sau sa se adune chiar la parlament cand se va discuta activitatea Centrului acesta.

 6. Laura

  Uf, sunteti penibili. “Ombudsmanul” nu substituie activitatea organelor de drept (colaboratori de politie, procurori, etc.), nu substituie activitatea instantelor de judecata, iar actele acestuia nu produc efecte juridice ci poarta caracter de RECOMANDARE.
  Deci “re-directionati-Va” si mai cititi intre timp o carte despre gramatica limbii romane, chiar e “neiertator”, Mihaela.

 7. Mara

  nici eu nu-s desteaptà,dar cànd vàd mai prosti ca mine,parcà mà mai bucur.asa-i moldoveanul:se bucurà de capra moartà a vecinului.insà laura face vàrf.avànd in vedere epoca evenimentelor din aprilie,ea vorbeste de “competentele autoritàtilor publice”,cà erau cine? vor-onin si banda.strasnic competenti in teroare si lichidare cu moto:cine nu-i cu mine,e impotriva mea,deci,trebuie lichidat.”avocatii parlamentari au dezmintit”…,care? acei care mulgeau 7000 lei sà-i scoatà si,de fapt,mai tare ii infundau.ei si azi dezmint si neagà evidenta,cà nu au fost omoràti 3 tineri,cà n-au fost maltratati alti càteva sute,cà nici n-a existat aprilie.sà deschid site-ul lor? al derbedeilor? ti-l agàti la fund,asa au fàcut si altii.”aberatiile voastre”…,datorità aberatiilor àstea s-a spart gheata dupà 8 luni de democratie:un popo-vici dus a fost cu he-moroianu de mànà,se miscà ceva in dosarele maltratatilor,mafia de la c.ferate;ce dovezi mai vrei tu,si nu e datoria presei,presa face un serviciu societàtii,desi nu e plàtità din banii lui mos ion.numeste o institutie,unde puteai intra linistit in aprilie sà depui o plàngere.munteanu isi apàra fundul,nu pe altii,sau vrei sà spui,cà se pornise impotriva lui vor-onin.nimeni atunci nu era impotriva lui vor.,numai lumea simplà din piatà.de aia munteanu se agità,cànd vede presa,se simte cu caca la fund.asa cà munteanu sà-si ia “kuliokul” si el si s-a imbolnàvit un cioban prin pàrtile mele.

 8. ivand chiron

  Pentru jurnalisti verificati cum au incercat sa acapareze clanul voronin&Co cariera Cobusca. intrebatil pe un domn cu familia CATARAGA acesta defapt e cui apartine aceasta fabrica, dar director este un cetatean pe nume CAZACU Constantin.

 9. Dorin

  Munteanu n-a fost instalat de la PG la CpDOM ca sa faca treaba,dar sa controleze institutia, simuliind activatatea ei. El e procuror procuror (mentalitate) si in mod normal,nu trebuie sa fie acolo. Ii stiu personal pe toti de la CpDOM (exceptie Plamadeala)- baieti si fete destepti, buni si profesionisti. Dar – conformisti, ascultatori, asa ca n-aveau ei de unde sa faca galagie sa puna intrebarea asa cum trebuie, la 7 aprilie. De forma s-au fitiit un pic ca sa nu zica ca n-au facut nimic, pe de o parte, iar pe de alta parte – ca sa nu supere guvernarea existenta atunci.Nu-i invinuiesc si nici nu-i apar, asa-s moldovenii, putini sint de-acei in stare sa se puna imn poara cu sistemul. De regula, ca sa urci sus, trebuie mai intii sa fii docil, conformist, sa mergi la compromis si mai apoi pregatirea profesionala. Asa-i la noi si la democrati si la nedemocrati, sau poate nu?

 10. vladimir

  Acesti asa numiti avocati parlamentari, nus altii dechit slugile comunistilor,ear unii din ei sunt chiar membri de partid(stiu cu certidune), asa-ca si aici comunistii sau asigurat din timp.

 11. Tolik

  Laura, cred ca esti ombudsmana lui Anatolie Munteanu, ca ii aperi drepturile profesionist si in cunostinta de cauza, ca din interior: dai dovada ca cunosti siteul lui, imformatia emisa de el. cred ca esti un coleg sau un secretar, desigur si varianta de ombudsman nu se exclude.

 12. XYZ

  Da, Laura e amanta, i-am vazut la distractii. Sigur ca o amanta adevarata trebuie sa-si apere iubitul. Succese, Laura!

 13. Deputat

  Daca Parlamentul il lasa in functie pe acest securist comunist, inseamna ca totul e inzadar!

 14. Mara

  xyz,aveam dreptate càt priveste capra vecinului.de ce gàsculitele astea cu capul “incàrcat” cu materie cenusie nu fac diferentà,adicà serviciul e un cont si putanismul e alt cont.toate fufele isi permit sà dea sfaturi zdg.s-a bàgat in tàràte,in loc sà-si pàstreze nivelul care il are:damà de companie,adicà nu numai a lui munteanu,dar si a companiei lui munteanu,se impàrtesc ei,doar is crestini.

 15. Efrim

  Tolica, ai nimerit in ghiarele lor? Eu m-am retras la timp la ministerul justitiei si acuma nimeni nu ma atinge, ca sefu e din AIE. Trebuia si tu sa iti faci un loc undeva.Te rog sa nu ma suni. Pa-pa

 16. Jurnalist

  Ceea ce trebuia a fi demonstrat!
  “Unde, pentru ce, cum, cind si de ce a aparut prostia? Albert Einstein spunea: “ Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana” iar pentru cea din urma parea sa fie foarte sigur.
  Trebuie sa facem ceea ce nu fac prostii, trebuie sa gindim si apoi sa vorbim, sa nu facem cum fac ei, vorbesc si dupa, gindesc, si sa tratam prostia cu indiferenta ca, cica e singurul tratament la care reactioneaza prostia.
  Iar ca incheiere, sa nu ii raspunzi prostului dupa prostia lui, caci nici pe el nu-l vindeci de prostie, si nici tu nu devii mai intelligent si ajungi sigur la cearta si garantat 100% te vei molipsi cu prostia lui”

  Laura, te sustin!

 17. gheorghe semion

  de ce oare oameni ca el tin locul si primesc salariu pana acum? oare nu maia vem specialisti in drepturile omului in tara asta? nu mai zic ca si domnul efrim care a slujit comunistii pana in aprilie, acum cica slujeste democratii la justitie. are alianta AIE vreo politica necorupta a cadrelor?

 18. Pacazuha

  De unde atita rautate in voi? Una doua dat afara. Din articol se vede un conflict intre ZdG si Munteanu si toarna zoi, iar voi ii sustineti. Chiar in articol se indica unde si cind au fost date interviurile si daca a refuzat sa dea interviu ZdG hai sa-l murdarim. Acum Munteanu sa raspunda pentru un politist care nu stiu ce a facut. Mai treceti prin cap ce spun jurnalistii. Sper ca ZdG sa publice comentariul

 19. Terinte de la Strasbourg

  Important: Acest CPDOM din Moldova este finantat in genere de institutiile internationale. Deci, este un culcus cald pentru fii de bani gata de la Chisinau. Sunt birocrati si functionari lasi. Se mai afla din astia si prin institutiile europene din Europa. Cred ca acest centru este sub obladuirea organizatiei PNUD din chisinau / o organizatie ONU pt. dezvoltare/. Si iarasi plina de birocrati si demagogi atat internationali si nationali. PRIMESC SALARII MARI si nu fac nimic. Jos cu Munteanu, cum a fost si cu Muruianu! Apel civic catre ZdG: incepeti campania in presa de destituire a lui Munteanu ! Deschideti aceasta pagina:
  http://www.ombudsman.md/md/act1911/, de la acest Centru si veti vedea ca ei au un program special /platit cu bani grei din Europa/ care se numeste: “Mecanism national de prevenire a torturii”. Si ce-au facut ei in aprilie 2009. Au protejat ei tinerii maltratati? Nu. Deci nu si-au indeplinit direct obligatiile de serviciu.
  Jos cu Munteanu ! Cereti demiterea lui de catre Parlament. Iar pe pagina lor de saptamana trecuta au publicat un articol de dezmintire anti -ZDG- in care Munteanu declara iarasi ca in Aprilie 2009 tinerii au comis violente si nu zice un cuvant de torturile de la politie. Jos cu el ! Va rog, jurnalisti de la ZDG: fiti tari si veti reusi sa-l dati jos. Cum a fost si cu Muruianu. Uitativa la fata lui Munteanu din foto – un fricos si lingau: asta sa apere drepturile omului din Moldova ?
  Fiti tari! Caci acum Europa ne priveste si ne crede!
  Jos cu el !

 20. Terinte de la Strasbourg

  Mesaj catre Alina Radu:
  Va rog, Cautati-l pe Dl Constantin Lazar /de la Universitate?/ pt. un intreviu, fost ombudsman mai inainte, care cunoaste toate subterfugiile acestui centru anti-drepturi ale omului si care a fost inlaturat de oligarhia ruso-comunista si locala moldava, care uneori se uneste cu birocratii internationali/ cum este si PNUD/ si folosesc bani grei numai pt. salariile lor. Munteanu – este omul comunistilor si al Rusiei ! Cereti si un intreviu si cu Kaarina Immonen, directoarea PNUD in Moldova /prin care se finanteaza echipa Munteanu/ Dar atentie, ea are cativa lucratori pt. drepturile omului, care nu fac nimic si o sa va spuna povesti. Nu uitati ca acest prorgram ONU /PNUD/ este plin de birocrati atat nationali cat si internationali. Dar ei lucreaza pentru Moldova, deci trebuie sa-si dea darea de sama in fata presei din Moldova.
  Cautati si un traducator de nadejde. Nu al lor. Ci al vostru. Caci altfel, nu avem nevoie de ei ! Numai bine! Si bravo voua, jurnalistilor !

 21. Terinte de la Strasbourg

  Mesaj N 3 pt. Alina Radu:
  Atentie sporita la aceasta tema. Cum scrie Constantin mai sus: Ombudsmenul Ivan Cucu a fost gasit impuscat in birou la 13 August 2008 si s-ar fi tarat insangerat pana la usa. Deci, a fost impuscat de cineva. De ce ? Un ombudsmen nu moare asa simplu in birou. Mai ales pe timpurile comunistilor. Deci el stia ceva. Despre nelegiuirile comunistilor, probabil. Si a fost lichidat de serviciile speciale ? Caci altfel de cine ? Iata astea-s drepturile omului in Moldova. Munteanu ar trebui sa mearga si la judecata, nu numai demis ! Fiti atenta cu acesti oameni! In Moldova puterea mafiei ruso-comuniste este puternica !

 22. Terinte de la Strasbourg

  Mesaj N 4:
  Cred ca Laura de mai sus, este un agent deghizat ruso-comunist de teapa moldava, provocator si spion al lui Putin. Ar putea fi inca din structurile oficiale. Cum si agentia
  “Satelit – TV” este unita cu formatiunile paramilitare rusofone si din Transnistria anti-moldovenesti, care in aprilie 2009 -s-au infiltrat la Chisinau/ chemate de Voronin/ si au procedat la provocarile de la Parlament, ba chiar ar fi omorat si moldoveni, care isi vorbeau doar limba. Eliberare Moldovei de ruso-comunisti si criminali locali anti-limba materna !
  Sf. Mihai din ceruri sa ne pazeasca pe toti de urgiile criminalilor !

 23. Terinte de la Strasbourg

  Numai Romania Mare europeana ne va salva
  de bestiile ruso-comuniste criminale!
  Sa nu pierdem timpul si energia!
  Toate eforturile spre acest tel:
  legislatia, scolile, presa, satele sa fie informate, ca salvarea noastra este:
  RE-UNIREA cu Romania Mare in EUROPA!
  Sa luam exemplu de la baltici si georgieni!

 24. Dunduka-ombu

  Probabil ca Pacazuha are dreptate. Intr-un stat normal mai intai se cerceteaza situatia apoi se “da afara”. Dar Moldova nu este un stat normal, e un stat falimentar. Oamenii nu mai cred in nimeni. Eu asi zice ca intreg guvernul trebuie dat afara si de unit cu Patria. Aceasta va fi unica solutie corecta.

 25. Mama Maria,-adevarul pur si nimic mai mult !

  Cu părere de rău e plină Moldova de leprosi ca Laura, pocazuci… si tot felul de piz..uci, TRADATORI, TURNATORI SI VANZATORI DE NEAM SI TARA,
  Gandaci de balegar si rahat care trebuiesc nu dați afara din funcții ci striviti fără mila fiind periculosi pt societate.
  Acest Munteanu, cat si cel proaspat numit de Filat in fruntea Diasporei moldovenesti sunt niște papa bani , ultimii leuti din buget, plătiți din sudoarea poporului, pt a susține si a acoperi criminalii si mafiotii publici!
  AFARA DIN FUNCȚII !
  Îți susțin intru tot părerile si sugestiile, dle Terinte de la Strasbourg.
  Stimata Alina Radu! Te cunosc si te susțin! Domnul sa te ajute, sa aibă in paza familia dtale! Ferice de Maicuta Ta care te-a adus intre noi si te-a educat in imparatia adevărului si bunului dumnezeesc !

 26. Mami Maria,-crezul : adevarul pur si nimic mai mult !

  Cred ca s-ar găsi mulți bravi băieți, ca Terinte de la Strasburg, sa preia In manile sale Centrul pt Drepturile Omului din RM , si credeți-mă ca s-ar vedea imediat importantă acestui centru pt populație!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *