[FOTO, DOC] Mitropolitul de milioane (II): Casa de lux şi femeia din spatele ÎPS Vladimir

486-casa-mitropolit1Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, locuieşte într-o casă de milioane la câţiva km de Chişinău. Imobilul de lux este înregistrat pe numele unei femei, cu care ÎPS a fost inclusiv într-o vacanţă în Turcia, la mare, în anul 2012. Anul trecut, femeia, în vârstă de 47 de ani, care este proprietara a încă două apartamente, şi-a deschis o agenţie de pază, care oferă servicii de protecţie tuturor persoanelor interesate.

Cu o casă de vacanţă în pădure şi cu un apartament de lux, de 175 m.p. în proprietate la Chişinău, ÎPS Vladimir preferă să locuiască într-o casă de lux, aflată la 5 km de capitală, într-o zonă de vile numită „Bostancea”. Imobilul nu este înregistrat pe numele său, ci pe al unei femei. Terenul se află în gestiunea comunei Truşeni, nu departe de pământurile care aparţin de s. Nimoreni, Ialoveni.

486-casa-mitropolit2„Aici trăieşte mitropolitul”

Oamenii din zonă spun, în unison, că imobilul galben, cu acoperiş verde şi cu gard înalt din cărămidă, aparţine mitropolitului. Dacă în jur drumurile sunt mai mult de ţară, în apropiere de casa ÎPS, acesta îşi schimbă forma, devenind asfaltat şi parcă dintr-o altă lume. Pe terenul cu pricina se înalţă, de fapt, 3 case, dintre care, una impunătoare, cu două niveluri şi cu bazin în curte. „Aici trăieşte mitropolitul”, ne asigură un bătrân, care locuieşte în apropiere. „Chiar aseară l-am văzut cum intra în curte cu o maşină mare, neagră. Nu ştiu a cui este casa şi cine mai trăieşte în ea. Nu vedem nimic de după gardul înalt care împrejmuieşte casa”, ne-a zis acesta, completat de o femeie din vecinătate care susţine că imobilele sunt înregistrate pe numele unei femei, Nelli, care ar fi o rudă de-a mitropolitului.

Într-adevăr, conform informaţiilor de la Întreprinderea de Stat Cadastru, terenul, dar şi cele trei construcţii care se înalţă pe el, una de 97 m.p., alta de 95,5 m.p. şi o alta de 46,3 m.p. sunt întregistrate pe numele unei femei, Nelli Tcaciuc Dmitrie, născută în septembrie 1967, acum în vârstă de 47 de ani. Aceasta a intrat în posesia terenului în anul 2008, iar în 2011 clădirile au fost date în exploatare.

486-casa-mitropolit5Stăpâna casei are firmă

Nelli Tcaciuc, conform informaţiilor de la Cadastru, mai deţine două apartamente în Chişinău, unul pe str. Drumul Viilor, de 52 m.p. şi altul pe str. Dokuceaev, de 112 m.p. Conform aceloraşi informaţii, Tcaciuc deţine şi câteva debarale într-un bloc de pe şos. Balcani 4/4. Anume la această adresă se află şi firma de pază Alfa-Nord, fondată, cel puţin în acte, de către Nelli Tcaciuc în octombrie 2013. Adresa juridică a firmei se află în apartamentul acesteia din str. Dokuceaev.

Firma Alfa-Nord, care deţine agenţia de pază cu acelaşi nume, are un capital social de 5400 de lei şi a fost înregistrată la Camera Înregistrării de Stat (CÎS) pe 11 octombrie 2013. Firma este fondată şi administrată chiar de către Nelli Tcaciuc. Agenţia de pază are şi un site, gestionat doar în limbile rusă şi engleză. Pe site se menţionează că Agenţia de Pază Alfa-Nord a fost fondată pentru a asigura apărarea vieţii şi sănătăţii cetăţenilor şi oferă servicii de pază pentru persoane fizice, pentru imobile, dar şi alte servicii adiacente, inclusiv cele de detectiv particular.

Mitropolitul – la mare

486-casa-mitropolit6Cine este Nelli Tcaciuc? Pe un site de socializare, Nelli Tcaciuc apare în mai multe imagini alături de ÎPS Vladimir. În una din ele, cel mai probabil făcută la ziua sa de naştere, mitropolitul o felicită, oferindu-i un cadou. Într-o altă poză, de grup, cei doi apar unul lângă altul. Nelli Tcaciuc şi mitropolitul Vladimir au fost şi într-o vacanţă împreună, în 2012, în Turcia, regiunea Kemer, fiind cazaţi împreună cu alte câteva persoane într-un hotel de cinci stele.

Într-un album postat de Nelli Tcaciuc îl putem observa pe ÎPS în ipostaze mai puţin obişnuite, fără sutană, îmbrăcat lejer, pentru plajă.

486-casa-mitropolit3În una din imagini, cei doi sunt pe un vas, pe mare. ÎPS pare relaxat, îmbrăcat în pantaloni scurţi, camaşă albă, purtând ochelari de soare. Într-o alta, acesta este cu bustul gol, culcat pe un şezlong şi, cel mai probabil, rezolvă integrame, având în mână o revistă şi un pix. În alte imagini, cei doi, împreună cu alte persoane, stau la masă, sau pur şi simplu se fotografiază în diferite locuri, pentru a imortaliza vacanţa de pe litoralul turcesc.

Am telefonat la sediul Agenţiei de Pază, pentru a discuta cu Nelli Tcaciuc. Un bărbat ne-a spus iniţial că nu o cunoaşte personal, iar mai apoi, după ce am insistat să avem o discuţie cu ea, acesta a încercat s-o contacteze. A revenit cu un sunet şi ne-a anunţat că aceasta, de fapt, „nu se află în ţară, nu se ştie când va reveni, pentru că, probabil, este plecată cu soţul, la odihnă”.

486-casa-mitropolit44Tăcerea Mitropoliei

Amintim că, în numărul trecut al ZdG, am publicat informaţii despre faptul că ÎPS Vladimir deţine un apartament de lux, o casă de vacanţă în pădure, are în arendă cel puţin un hectar de pădure şi este fondator la două SRL-uri. Atunci, ÎPS avea telefonul deconectat şi nu am putut discuta. Şi în această săptămână, telefonul său mobil a fost deconectat. Şi la un alt număr de telefon, tot mobil, ÎPS nu a răspuns. I-am trimis mitropolitului un mesaj, prin care i-am spus că suntem de la ZdG şi vrem să vorbim, dar fără succes.

486-casa-mitropolit7Marţi, am contactat de nenumărate ori Serviciul de Presă al Mitropoliei. Nicolae Cârlig, şeful Serviciul de Presă, nu a răspuns însă la apelurile noastre, deşi l-am telefonat la telefonul său mobil. Un alt reprezentant al Serviciului ne-a spus că Nicolae Cârlig nu era la serviciu. Nici miercuri, acesta nu a răspuns la apeluri. Deşi, de această dată, l-am văzut la sediul Mitropoliei, el nu a răspuns nici la telefonul fix, nici la cel mobil. Ulterior, i-am trimis un mesaj, la care însă nu am primit un răspuns. Din surse sigure, am aflat că reprezentanţii Mitropoliei refuză intenţionat dialogul cu echipa ZdG.

 

UPDATE: ZdG ameninţat pentru articolul “Casa de lux şi femeia din spatele ÎPS Vladimir”


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

95 comentarii

 1. gorun

  Bravo Bade Nicolai,imi place e blonda frumoasa se merita,numai nustiu daca se si permite,doar intii de toate esti calurare,tuns in cap dar la p,,, NU.e rusinos.la altii te pricepi sai pui la respect,dar TU ce faci??????

 2. Ghenadie

  Şi ce, nu are voie să meargă la mare cu o rudă, sau un Mitropolit al unei ţări de 24 de ani să nu aibă o reşedinţă sau o maşină pe care Filat i-a dăruit-o. Poate undeva e depăşit, dar alta e problema. Reafirmarea poziţiei pro-pederaste a guvernării i-a stîrnit pe pro-homosexualii de la Ziarul de gardă, şi alţii care publică asemenea, ca să-l atace spre al intimida să închidă gura. Să vedeţi că aceştia care ponegresac Mitropolitul cu interpretări tendenţioase, sunt dintre cei care au susţinut şi susţin, cel puţin prin tăcere, păcatul prostituţiei şi homosexualităţii. Ei niciodată nu au pus şi nu vor pune întrebarea, cît de ameninţătoare sunt pentru societate, problemele ridicate de sinod. De aceea şi Mitropolitul nu le răspunde. Însă diavolul nu doarme, vor urma şi altele. Noi însă să stăm tari în credinţă, fraţilor, căci spune biblia: ” că cel ce va sminti pe unul din cei mai mici, mai bine i-sar lega o piatră de gît şi ar fi fost aruncat în mare”. Doamne iartă-i că nu ştiu ce fac…

 3. zdg.md

  “Ghenadie Valuta,Diacon la Русская православная церковь” a postat acelas mesaj pe Facebook:Şi ce, nu are voie să meargă la mare cu o rudă, sau un Mitropolit al unei ţări de 24 de ani să nu aibă o reşedinţă sau o maşină pe care Filat i-a dăruit-o. Poate undeva e depăşit, dar alta e problema. Reafirmarea poziţiei pro-pederaste a guvernării i-a stîrnit pe pro-homosexualii de la Ziarul de gardă, şi alţii care publică asemenea, ca să-l atace spre al intimida să închidă gura. Să vedeţi că aceştia care ponegresac Mitropolitul cu interpretări tendenţioase, sunt dintre cei care au susţinut şi susţin, cel puţin prin tăcere, păcatul prostituţiei şi homosexualităţii. Ei niciodată nu au pus şi nu vor pune întrebarea, cît de ameninţătoare sunt pentru societate, problemele ridicate de sinod. De aceea şi Mitropolitul nu le răspunde. Însă diavolul nu doarme, vor urma şi altele. Noi însă să stăm tari în credinţă, fraţilor, căci spune biblia: ” că cel ce va sminti pe unul din cei mai mici, mai bine i-sar lega o piatră de gît şi ar fi fost aruncat în mare”. Doamne iartă-i că nu ştiu ce fac…

 4. Marcel

  Daca e ruda, sa fie publicate toate actele care confirma rudenia , oricum numele femeiii deja e cunoscut.
  Ca nu apara apoi diverse interpetari de genul – ne socoateti de prosti chiar, ca s-a dus cu rudele la mare ???

 5. Cristian Oglinda

  Mitropolitul avea o sora. Anii trecuti, numele ei a figurat in presa in legatura cu un incendiu la o fabrica de lumanari.

 6. Mihai

  de ce nu s-a dus la Marea Moarta? Mai aproape de pamantul fagaduintei. Cine stie, insa? Poate ca acum regreta ca nu s-a opus ispitelor. Dornic insa sa raneasca (pe cine nu trebuie, adica pe cei care au dezvaluit incalcarea Poruncilor), caci e pacat “Sa (nu!) poftesti nevasta apropiatului tau…”, mai incalca una: “Sa nu ucizi”. Drept urmare, s-a deconspirat, ca orice produs…

 7. Mihailov P.

  Nu inteleg, care este problema? Este o crima? Mitropolitul Vladimir a Facut ceva eisit din comun? Punetiva intrebarea cuie este convinabil aceasta? Este o commanda politica. Va aduc la cunostinta Dumneavoastre ca cetaceanca Republicii Moldova NELLI TCACIUC este ruda cu Mitropolitul Vladimir. Si inca, este casatorita educa un copil in vista de 13 ani. Probabil camera foto sa aflat in minele sotului ei. Ma Mira faptul cum de sotului nu a intreprins inca measurele necesare. Uitativa la profilul odnoklasniki cind a fost facut profilul. Cind ultima data ea a intrat pe sait.

 8. roua

  ma mira si pe mine, cum de sotul nu a intreprins masurile necesare… dar poate el nici nu exista ?

 9. LIVIU

  Prostii scrise la comanda-ZACAZUHA. Eu nu vad in ce ati scris ca Vladica sar fi compromis. Mare treaba daca este imbracat in pantaloni scurti, omul este om viu si afara cred ca erau peste 45-48 grade celsius. De unde aberatiile ca a plecat la mare pe banii bisericii? Din fotografii se vede ca omul a fost invitat de cineva din prietenii apropiati, ce mitropolitul nu e4ste om, nu are dreptul la prieteni, nu are dreptul la viata privata????? DUMNEZEU SA VA IERTE , CA NU STITI CE FACETI

 10. LIVIU

  LASATI VIATA PRIVATA A OMULUI IN PACE, UITATIVA IN OGLINDA LA FAPTELE SI COMPOTAMENTUL PROPRIU, CINE SINTETI SI CE FACETI, FIECARE RASPUNDE PERSONAL PENTRU PACATELE SALE IN FATA LUI DUMNEZEU.

 11. sanda

  Intro tara cu atita saracie si lume bolnava care nu are bani sa se lecuiascasi cu credinciosi care se duc la sfinta biserica si ruginduse pentru necazurile lor depunind ultimul leu ,iar de alta parte acesti popi care nu au la suflet cuvintul domnului dar se pierd in placarile lumesti si dau de gustul banului.Unde este milostivirea,umilinta fata de dumnezeu,daruirea fata de acel sarman.cui trebuiesc asa casteluri,daca imparatia este in ceruri. nu sunt ei ca propavaduiesc aceste idei….. ei sunt acei ce indeparteaza lumea de la dumnezeu……

 12. ion

  De la Dumnezeu nu ne indeparteaza, dar de la Sf.Biserica… Tot mai mult ne rugam pe la casele noastre cu o iconita si o candeluta. Cum sa asculti ce propavaduesc niste nevrednici de sanul ce il au. Ma iertati.

 13. stanislav iovita

  Treziti-va oameni buni!!! Demult e timpul sa introducem un impozit pe culte shi religii… Voi sunteti cei care le cumparati masini de lux, apartamente, case, voi oamenii de rand le platiti vacantele luxoase, voi cei care n’aveti bani sa mergeti macar la Ghidighici la odihna… Treziti-va din somn shi nu mai dati bani Mafiei bisericeshti!!!

 14. Maria

  Curaj mult,Ziarul de Garda! Daca nu aveti dreptate, sa asteptam si reactiile personajelor din poze, sa vina sa explice cum e cu vacanta, casa si prietenia…

 15. toma ursu

  si foarte bine
  inseamna ca Valoghia mitrapalitul moscalesc de Kishiniov e unul din putinii barbati normali din biserica rusa , ce prefera femeile …….

 16. stan

  pt Ghenadie, vorba nu e de preferinte sexuale, cinismul si falsul privid confesiunea ortodocsa a acestui metropolit sovietic, oligarh pe seama sarmanilor,e necesar prin lege sa declare sursa de venit.

 17. vlad

  Un evreu cu cruce la git vroia sa se aranjeze in slujba la o biserica fiind suspectat a fost rugat sa dea pantalonii jos sa se verifece daca e evreu la ce evreul a raspuns parinte mata crezi in p…. ori in cruce.In ce cred astazi satanele in rasa?

 18. fățarnicilor

  fățarnicilor, de ce un ierarh nu are voie să meargă în vacanță cu cineva cunoscut? de ce un ierarh nu are voie să locuiască într-o casă mare, CARE NU ESTE A LUI? ar trebuie să stea în cort?
  de ce un slujitor al bisericii trebuie neapărat să fie sărac lipit?
  de fapt, cine acuză biserica? toți imb.ecilii care nu au nimic a face cu Dumnezeu!!! toți idioții cărora le e ciudă de ce nu au ei bani să dea cât vor ei pe curve, droguri și băutură. toți idioții care își arogă dreptul de a arunca mereu cu noroi în biserică, impunând ei standarde de moralitate, ei care, cei mai mulți, sunt niște nesimțiți de doi bani, imorali și ipocriți. dar ei, tocmai ei, pretind ca alții să fie sfinți.
  rușine să vă fie, fățarnicilor!!!

 19. Gabriel

  ADEVARATE SATANE PRORUSE IN RASA, CARE SUG DIN SINGELE POPORULUI MOLDAV, LAFAINDU-SE IN BOGATII SI LUXURI. SI ACESTEA SE NUMESC ”INALTI PREASFINTITI”? IARTAMA DOAMNE, DAR IAI SI DU-I PE APA SIMBETEI…LA TURBINCA!!!

 20. "Popa - Duhu"

  VENIŢI CU NOI !
  dacă ai o inimă bună şi deschisă către soare !
  –––––––––––––––––––––––––––––––––
  Chişinăul Unionist:
  Duminică, pe 14 septembrie, la ora 14:00,
  va avea loc Marșul Tricolorului URIAȘ și al Re-Unirii Naționale Românşti.
  Pornirea: din fața Universității Pedagogice „Ion Creangă”
  apoi sa va urma traseul pe bul. Ștefan cel Mare până la Teatrul de Operă și Balet.
  Toți patrioții sunt invitați să participe!
  N.B.
  „Actiunea2012„:
  Lunile Tricolorului Unionist: 12 August-12 Octombrie 2014.
  cu un tricolor uriaş pornit de la Izvorul Mureşului din Ardeal,
  apoi prin oraşele Iași, Bârlad, Cluj, Brașov, Argeș, Galați, Călărași,
  culminând cu un alt Marş Uriaş Unionist la Bucureşti, Duminică, 12 Octombrie 2014
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  TRĂIASCA ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !

 21. Victor

  Nu va mirati oameni buni!!! Iisus Hristos a fost rastignit si botezat fara haine , si totusi El ramine Dumnezeul nostru!

 22. Alina

  Într-adevăr, mare brînză că s-a dus Vladîca la mare…dar oare e normal să aibă maşini de lux şi palate? eu nu prea cred că omul ăsta îşi îndeplineşte oneros funcţia… la urma urmei e un “prea sfinţit”, nu că-ş da eu doi bani pe titlul ăsta, dar doctrinele bisericeşti nu-i permit să preacurvească, ca să nu mai vorbim despre luxul în care trăieşte. cineva mai sus ne numea pe toţi făţarnici, ei bine, un ierah bisericesc trebuie să trăiască pe cît se poate de modest, şi nu e vorba doar de mitropolit, dar de toţi “pochii” graşi şi cu BMW-uri… în plus, biserica asta e putredă, pentru mine e doar un business, iar cei ce se duc doar de forma la sărbători, sau din prostie, nu fac altceva decît să îndoape asemenea juvine. O seară bună!

 23. Mihailov P

  Poate va opriti odata?????? Ce crima a savirsit Mitropolitul Vladimir? А fost la mare? Cu o femee blonda? Femea blonda este ruda Mitropolitului Vladimir, si este casatorita! Oare aceasta informatie este un secret mare? Mitropolitul Vladimir nu are voie sa aiba rude? Mitropolitul Vlfdimirnu nu are dreptul sa se odihneasca la mare? Am citit Biblia. Nu am gasit nimic ce ar putea sa-interzicaeia ce spuneti Dvoastre. ESTE O AGRESIE POLITICA MIRSAVENIE DIN PARTEA ZDG. OCCIDENTUL A PUS SARCINA CONCRETA DE A SCOATE DIN MOLDOVA BISERICA ORTODOXA.STIMATI JURNALISTI AL ZIARULUI DE GARDA, FOARTE MULT, NU NUMAI EU DAR MULTI ALTI CITORI AR DORI UN REPORTAJ DESPRE PIDOFILII DE LA MITROPOLIA BASARABIEI. DE CE NU SCRITI?
  Ceia ce priveste sotul Doamnei Nelli Tcaciuc, il puteti vedea in fiecare zi de dimineata cum isi petrece fiica la scoala. si ceia ca el a amenintat ZGD, sunt niste birfe, si prostologii. Este cult? onest si la locul sau. De ce nu reactioneaza? Ar fi prea josnic pentru el. Considera ca nu trebue sa se murdareasca cu astfel de birfe….

 24. Mari

  Rusine si fara simt. O tara atit de perduta cu atiti copii si batrini bolnavi si slujitorii bisericii cu asa luxuri. Daca sar impozita veniturile bisericilor ar fi mai bine, un venit bun va veni in bugetul statului. Taxele de cine sunt aprobate? aceste taxe trebuie impozitate si magazine in biserica apa sfinta se vinde,luminari de buni lei, ei se gindesc la cei saraci care nusi permit sa aprinda o luminare. Corect cineva a zis mai sus sunt banii nostri care nu se duc in bugetul statului sa se intoarca inapoi la noi dar se duc derect in case de lux si masini pentru ei. RUSINE pentru asa slujitori. In biblie e scris ca o sa apara muti slijitori dar o sa fie f.f. putini care cu adevarat o sa slujeasca Domnului. Acestea cu sigur nu sunt cu Domnul in suflet. Fiecare o sa raspunda…………….

 25. gorun

  eu cred ca va ajunge,hai sa ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa trimata o lumina peste Moldova noastre atit de JAFUITA.Ertatima.Doamne ajnge.

 26. Teolog

  Imi pare rau sa aud asa ceva! Dar eu m-am lamurit demult cu Biserica din Basarabia! Si de fapt nu e devina Biserica sau credinta, ci cei care o reprezinta. Valuta sa mai taca si mai putin comentariu de doi bani, ca are o valoare sub Zero valorific! Faci de ras credinta Ghenuta! In ce priveste calugarismul canoanele spun destul de clar: votul ascultarii, votul saraciei, votul castitatii! La carma corabiei au ajuns cei care au misiunea de a o afunda! Am rugaminte catre credinciosi: Pastrati valorile credintei dar deschideti-va si ochii! Timpul e destul de aproape si trebuie sa avem mintea destul de clara in cine credem si cat de mult ne apropie ei de Dumnezeu! Si inca ceva: odata intrat in monahism se termina si orice rudenie! Nu mai aplaudati si acoperiti rahatul. Mai degraba ati lupta pentru binele bisericii, si nu ati pierde timpul la acoperirea “uratului”. Si cazul “mitropolitului” nu e unicul care necesita condamnarea cu orice pret. Mai sunt din acestea, si cred ca numarul se ridica la sute, chiar si mii! Amintiti-va de cazuri ca Tabara, Cojusna … si multe altele de acest fel! Desteapta-te crestine, Hristos este adevarul si doar in El il vedem clar pe cel de langa noi! Eu valoare in Biserica Basarabiei nu mai vad. Exceptii sunt: Parintele Savatie, Ierom. Petru Pruteanu, si inca cateva cazuri numarate pe degetele de la o singura mana! Iertati-ma pe mine pacatosul si o zi frumoasa in continuare!

 27. Crestin

  Ghenadie Valuta sare in apararea mitropolitului ca-i tremura chilotii deja, s-a speriat de amenda cu care l-a amenintat mitropolitul de 200000 lei. Si acum ca fatarnicul scrie mesaje in apararea lui. Da vina pe altii. Clar si cu tine. Dar pentru Mihailov P. care spune ca a citit biblia si nu a gasit nimic care contrazice actiunile lui vladica. Ei bine, se pare ca nici nu ai deschis biblia, nu inca sa si mai citesti. Domnul cum a spus: ”Cine vrea să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea sa şi să-Mi urmeze Mie” (Marcu 8:34). Si mitropolitul ca calugar asta a si facut, numai ca el nu si-a luat numai crucea, dar si castelurile, averea si masinile de lux, SRL-urile etc. Canoanele bisericesti interzic calugarilor sa aiba placeri trupesti si lumesti, or, odihna la plaja in chiloti nu e placere trupeasca? Ce sa mai lungim vorba? Ca cit are si tot nu-i mai ajunge. Cere impozite de la biserici, dar de la manastiri de unde sa mai ceri? Bunaoara de la manastirea Suruceni, care are vreo 15 vietuitoare, stareta a afcut un gest nobil, intretine deja a 3-lea an cam peste 25 de fete la studii la seminar, gratis, ele nu achita contract, nu achita pentru cazare la manastire, mincare gratis, profesorii sunt achitati din banii manastirii, au in constructie o biserica, pamainturile le prelucreaza singure niste biete maicute, se hranesc din ce obtin, si Vladica nu inca sa mai dea o miina de ajutor, dar el se duce si le spune sa achite lui bani, rusine sa-i fie. Si cred ca nu e singura manastire in asa situatie. Nu-i ajunge cit are, pe spateel unor sarmane maicute sa se imbogateasca, care de viata lor nu au iesit din curtea manastirii, dar el se duce la odihna prin Turcia, Dubai. Vai de capul poporului care rabda aceasta nedreptate

 28. ortodox

  Lo Lo Lo Inalt prea curvitul, Intalt prea ispititul, Inalt prea coruptul!!!
  Mata si mortii matii se rasucesc prin morminte mindri de ispravile tale de iuda blestemata.

 29. Mihailov P

  Eu dispun de foto sotului ei. Pot so public undeva?? Stiu ca la moment este plecat, la intoarcere va da un interviu cu Nelli Tkaciuc impreuna. Vom ajunge si vom vedea.

 30. vyzanty

  intrebati-l pe d Ghenadie cate clase avea absolvite in 1997 10 sau 11? pentru a fi admis la facultate ; poate se mai aprinde vreun bec in catacombele duhovnicesti a d Valuta Prea multa demagogie iese de la d Ghenadie ,mai bine s-ar uita la sufletul sau in primul rand

 31. adri

  Sfântul Ioan Hrisostom spune undeva că preotul trebuie să fie mai sărac decât păstoriții, iar episcopul mai sărac decât preoții, iar noi trebuie să înfăptuim asta”.

 32. Catre Mihailov P.

  Sa ne spuna atunci dna Nelli:
  1. Cum ea, Nelli Tcaciuc, fiind ruda cu Mitropolitul, are sot musulman? Oare nu i-a spus Mitropolitul ca asa ceva e interzis intre ortodocsi?
  2. De ce Mitropolitul intretine relatii cu oameni de alta credinta? fie el mama si tata, cu atit mai mult ca e “ruda indepartata”? Dupa calugarie, orice relatie de rudenie se rupe.
  3. De ce Mitropolitul atit de des se duce la vila de la Bostancea cu masina proprie fara soferul lui, unde chipurile locuieste dna Nelli cu familia sa? Si inca cu alte fete bisericesti? Spune oare aceasta ca e insasi castelul mitropolitului si se duce la el acasa?
  4. Din pozele plasate pe profilul Nelli pe odno nu se vede in nici o poza sotul dnei, reiese ca ea a plecat impreuna cu Mitropolitul, si o dna cu sotul ei si niste copii. Cum de ziua ei de nastere nu a fost sotul ei alaturi, ci mitropolitul? Sa fie Mitropolitul mai apropiat ei decat sotul?
  P.S Asteptam raspunsuri de la dna Nelli Tcaciuc, transmiteti-i, ca din cite reiese, o cunoasteti bine…

 33. Denis

  Ce popa ipocrit! Preacurveste si se cara la odihna intr-o tara islamica!!!
  Halal “calugar”in pantalonasi scurti! Ptfu! KGB-ist in sutana!

 34. vasilica

  Sau strins prosti cu caldarea si vorbesc de rau , se odihneste omul la mare ca toti oamenii(macar sa fost una tinara da asa e o baba urita nici nu se scoala) oare sa traiasca in casa acoperita cu stuh si sa umble cu caruta cu cai veti judeca ca e bomj , daca are masini si case lucsoase tot e om rau , ca in evanghelie cum judecau pe Mintuitorul bea si sta la masa cu vamesii si femei desfrinate , fiecare va da raspuns de ceea ce face , e om ca si voi are nevoie de odihna, si nu mai mincati la cicat indodie si faceti zarva.

 35. Cetateanul

  Stimati gardieni ai antihristului, va faceti meseria foarte bine, citi arginti ati luat ca-i rastigniti pe preoti in artcolasele voastre permanent??? Turnati murdarie cu mare osirdie si doriti sa ne distrugeti tot ce ne mai ramas Sfinta Biserica, BATETI PASTORUL SA SE RISIPEASCA TURMA !!! Scolile la tara le-ati inchis acuma v-ati apucat si de biserici si sfisiati ca hienele din sufletele noastre! Cred ca va doare ca IPS Vladimir nu a colaborat si nu colaboreaza cu voi la indobitocirea neamului, gheizind Tara! RUSINE.. In loc sa va bagati sub sutana preotilor mai bine investigati adevarul despre 7 aprilie sau unde se duc asigurarile din medicina, sau veniti la tara sa vedeti cum umbla lumea in calosi…Cînd bisericile zaceau in ruine distruse de buneii vostri atunci nu scriati despre preoti!!!! RUSINE..De ce nu scrieti despre activitatea BOM in inchisori, in orfelinate, in azilele de batrini??? Suntem satui de minciuni la comanda, STIMATI GARDIENI AI INTUNERICULUI NE-am saturat de investigatiile voastre

 36. Tatiana

  Da uitativa la voi sub nas, nu fiti asa corecti chiar! E viata omului, fiecare raspunde de faptele sale.

 37. arcadii

  Dictatul politic prin televiziune.Stiindu-se pozitia Bisericii Ortodoxe din Moldova asupra gravitatii problemelor care scindeaza societatea noastra se recurge la dictatul politic stalenista.Biserica a luat pozitia fata de europa cu bratele deschise cu toata fata noastra dar si fata de deschiderea noastra dosnica cu spatele ne sa deschis fortat o deafragma in fundul tarisoarei noastre in care intra toata europa cu toata plotica ei si cu toti politicienii ei dosnici.Si astfel luare de pozitie este atacat de fiecare data cu minciuni comandate de antihristii sus pusi prin televiziune.Semnificativ este faptul ca se incearca fortat d denegra pozitia Mitropolitului Moldovei.Statutul nostru de crestini ortodosci ne indeamna sa nu comentam aberatiile dar ne indeamna se ne rugam si pentru cei care ne iubesc dar si pentru cei care ne urasc.De-si nu putem sa spunem ca murim de dorul barfitorilor ii iubim asa cum sunt ei si le amintim ca pacatele oamenilor nu ne smintesc pe noi ci ne indeamna mai cu seama la rufaciune.Un crestin adevarat ne se increde in carcutosi si barfitori si chiar nici in oameni fiind ca omul este cazator.Scopul nostru ortodox este Hristos care nu cade niciodata din Biserica S-a.Hristos nu ne inbarliga niciodata ci ne descopera adevarul.Probabil si in scandalul facut cu rea vointa se va descoperi adevarul.Nu te increde in vederea ochilor ca ochii pot menta.Aducem la cunostinta mult stimatilor si iubitilor intru Hristos asa ziselor ortodocsi crescut in sera crestinelor din placere fara simplitatea lui Hristos fara suferinta si iertare fata de aproapele ca noi vrem in europa crestina cu demnitatea noastra crestina cu traditiile noastre frumoase cu oamenii nostri specifici dar nu cu fundul inainte.Tinerii crestini ortodocsi din Moldova.

 38. Oamenii

  IPS Vladimir e un om ca oricare, nu cred ca a gresit cu nimic in fata voastra de il criticati asa! Sa va fie rusine de asa informatie aiurea!!!

 39. Galina

  Vai de capul vostru ZG,ponegriti fara rusine pentru publicitate o personalitate, pentru a sminti crestinii! Cu cit va fi prigonita biserica, cu atit v-a creste credinta. Biserica e statornica si pe calea cea dreapta! Cind v-a fi laudata biserica, atunci v-a fi sfirsitul! Sa-l intareasca Domnul pe preasfintitul Vladimir!

 40. Lelea

  Pentru Galina :IPS Vladimir “personalitate” ? Cine “sminteste” crestinii? ZdG ori Vladimir si pokii burduhosi si plini de pacate ca oaea de riie ? Si nu e prigonita biserica ci e criticat pentru comportari indecente seful bisericii.Biserica nu e IPS Vladimir !Si daca “prigonind” biserica creste credinta, atunci traiasca “prigonirea” caci noi de credinta avem nevoie !

 41. Ion

  Stimați reporteri ai ZdG, după cum voi înșivă scrieți Mitropolitul locuiește într-o casă care nici nu e pe numele lui… aveți vreo dovadă care să ateste acest lucru, în care să-l vedem pe Mitropolit intrând/ieșind pe porțile acestui imobil de lux? De ce nu le puneți la dispoziția noastră, să le vedem și noi?
  Cine e bătrânul care vă spune că el ar fi intrat sau ieșit în/din interiorul acestui imobil? Ar trebui să vă credem pe cuvânt de existența acestor ,,bătrâni”? Care oameni în unison? Bravo acestei femei că are așa avere și e lăudabil și fapta voastră de a bate atâtea drumuri până la cadastru, până la acești ,,bătrâni” pentru a afla ce avere are ea. Cum însă articolul scris e despre Mitropolitul Vladimir, care e asemănarea între actele oficiale precum că aceste imobile sunt deținute de Nelii Tcaciuc și intenția voastră de a arăta că aceste imobile sunt deținute de Mitropolitul Vladimir? – Faptul că ați întrebat de niște ,,bătrâni” și ați postat o poză cu el la mare pe un șezlong, pe un vapor și dând acestei femei un cadou?
  Și mai ales, nu e el om? Nu are și el dreptul să se odihnească?
  Unde sunt dovezile clare că el ar săvârși păcatul desfrânării? Atât voi, ZdG, cât și ăștia care vă dați cu părerea, NU ȘTIȚI NIMIC… Sunteți buni numai de ponegrit, de sfidat și de aruncat cu noroi! Dacă ați fi într-adevăr iubitori ai adevărului, nu ați lucra la comandă și nu ați ponegri fără un pic de respect.

  Până la urmă dați-vă seama că postați niște poze în care Mitropolitul apare fără sutană (ei și ce? ați crezut cumva că el nu leapădă sutana niciodată? cum credeți că se spală el? că doar și el e om?), în șorți, dând un dar unei femei și purtând ochelari?

 42. Andrei

  Aiureli, aiureli, aiureli. Un ziar de doi bani. Jurnaliștii nu mai pot găsi știri pentru a captiva atenția cititorului. Un pic de fotoshop șșiii…gggaaata…uite o știre ,,bombă” cu Mitropolitul…ha-ha-ha. ,,Povești cu Zmău” (bă țărane fii atent: 1.,,Mitropolitul” rezolvă în Turcia integrame rusești? …hm…m-aș mira 2. Femea a mers la plajă îmbrobodită ca la biserică?…ciudat. 3.Mitropolitului(ca persoană publică) îi place să se pozeze în în situații penibile și în companii ce iar pune la îndoială reputația…eu știu?… Aiureli, aiureli, aiureli.

 43. Pentru Andrei

  Andrei, aiureli, aiureli, aiureli vorbesti tu. Despre ce Fotoshop vorbesti? Tu macar ai intrat pe proful lui Nelli Tkaciuc sa vezi? Dar poate femeia s-o ocupat de fotoshop si l-o pus pe mitropolit sa se laude la lume??? Zdg s-a informat destul de bine inainte de a plasa stirea, dar unul de aista chicat din pod trinteste ca nuca de perete. Vai de capul tau!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *