Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Intră în vigoare măsurile de…

Intră în vigoare măsurile de organizare a muncii cadrelor didactice în condițiile pandemiei COVID-19. Legea, publicată în Monitorul Oficial

Miercuri, 23 septembrie 2020, a fost publicată Legea nr. 176/2020 pentru modificarea unor acte normative, care prevede unele măsuri pentru susținerea proceselor derulate în sistemul educațional, în condițiile pandemiei COVID-19.

Potrivit legii, prin introducerea unor norme derogatorii de la Legea nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, se va asigura posibilitate cadrelor didactice să realizeze sarcini peste volumul de muncă, cu achitarea salariului în mărimea corespunzătoare.

Astfel, pentru perioada primului semestru al anului de studii 2020–2021 (septembrie – decembrie 2020) nu se limitează volumul activității didactice desfășurate de cadrele didactice, inclusiv de cele ce dețin funcții de conducere, în instituțiile de educație timpurie, de învățământ primar, de învățământ gimnazial, de învățământ liceal și de învățământ extrașcolar.

Aprobarea numărului suplimentar de ore se coordonează cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Guvernul este în drept să prelungească perioada respectivă, dar cu nu mai mult de 6 luni de la data expirării acesteia.