Martor: Doi poliţişti cu automate l-au ucis pe Boboc

72-iancev2Un nou martor prezent în PMAN în noaptea de 7 spre 8 aprilie a declarat pentru ZdG că a văzut cum doi poliţişti l-au ucis pe Valeriu Boboc. Mai jos este prezentată mărturia integrală a martorului Dumitru Iancev, fost judecător şi fost coleg de facultate cu ex-procurorul general Valeriu Gurbulea.

Dumitru Iancev: Pe 7 aprilie am stat în PMAN până spre ora două noaptea. Atunci am văzut cum au ieşit din parc şi de lângă Arcul de Triumf mai mulţi poliţişti care aveau automate. Şi din Guvern au ieşit. Dar aceştia erau îmbrăcaţi în civil şi aveau doar bastoane de cauciuc.

Au venit poliţiştii şi m-au bătut, ca şi pe alţi protestatari. La acel moment pe Valeriu Boboc nu-l ştiam, pentru că eu sunt din oraşul Bender. Mă aflam lângă un divan de culoare roşie care era în faţa Guvernului. Atunci am văzut cum poliţiştii au început să-i bată pe protestatari. Doi poliţişti cu automate l-au ucis pe Boboc chiar în faţa mea. Îl băteau doi poliţişti, dar alături erau mai mulţi. Îl loveau cu automatul în cap, pe corp şi pe faţă. Boboc şi-a pus mâinile la faţă, dar ei continuau să dea în el. A fost trântit la pământ şi bătut în continuare. Totul s-a întâmplat rapid. Am auzit un poliţist de lângă mine care a strigat: “Aista-i gata”. Asta ţin minte.

La 3 metri de la Arc a fost ucis Boboc. El şedea jos, cu picioarele spre Guvern şi capul în partea cealaltă.

Tot lângă Arc, era un Jeep. De fapt, nu departe de Jeep a şi fost ucis el. Pe mine m-au bătut cu bastonul în cap. La comisariat nu au reuşit să mă ducă, pentru că m-am apropia de Jeep, unde era un ofiţer din MAI.

I-am spus că “eu sunt din Bender. Nu sunt moldovan, nici român, da’ bulgar. Am venit să vă susţin da’ voi mă bateţi”. Şi el mi-a spus: “Tu poţi să pleci”. Pe lângă Arc am intrat în parc şi am luat-o la fugă. Însă alţi 3 poliţişti strigau după mine. Chiar au tras şi din arme, da’ eu alergam printre copaci.

Azi (2 aprilie 2010 – n.r.) am văzut pelicula. Mi-am recunoscut figura în imaginile video. Ţineam mâna la cap şi purtam aceeaşi scurtă de culoare verde în care sunt îmbrăcat acum.

După evenimentele din PMAN, am fost chemat ca martor în cazul lui Boboc. Am spus cum arăta la faţă şi hainele în care era îmbrăcat.

Amintim că Valeriu Boboc a fost ucis de poliţie în noaptea de marţi, 7 aprilie 2009, când au început arestările în masă. Acesta a lăsat în urma sa un copil de 1 an şi 8 luni.

I.S.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

12 comentarii

 1. Adrian

  Sper ca acesti politisti cu automate vor primi macar cate 10 ani de puscarie. Numai stiu cum sa jecmaneasca oamenii, cand ai o pana la masina nici nu se opresc sa ajute, dar de cerut mita pentru nimica toata intruna cer.

 2. Black Troll

  imi amintesc acel reportaj sonor cu Hincu la telefon din franta ! cind zicea ca tinea in miina geanta lui Iancev ! apoi reporterul a mai intrebat sa concretizeze cine cine ? Iancev ! de aici cred si au reusit sa-l contacteze pe domnul din Transnistria

 3. europa

  Viata ne cere ca fiecare informatie s-o primim cu dublu sens. Ca adevar si ca dezinformare. Poate fi o varianta ca el joaca un teatru in aceasta istorie. Pentru a invinui doua persoane (necunoscute)care erau mascate. A doua varianta ca el ii sincer. Trebuie de gasit pe toti cei retinuti in piata la acea ora. Aici este vorba de omucidere in banda organizata sub conducerea lui Voronin. Voronin trebuie arestat pentru organizarea politica a unui sistem autoritar politenesc agresiv.

 4. comunistul

  De ce Rosca deloc nu critica regimul lui Voronin dar numai anticomunistii? Motivele lui sunt o taina? Poate este coautorul teatrului “Lovitura de stat” scrisa de clanul Voronin.

 5. Black Troll

  europa, de aceea si am scris mesajul de mai sus ! aceasta e demnstrarea ca Iancev ar fi fost real ! pentru ca a fost contactat dupa o cronologie ! ambele persoane fiind si vazute in imaginile video ! plus geanta de oficiu ca dovada in mina ! pare sa fie foarte veridic ! oricum va sugerez sa priviti la jurnaltv.md “cabinetul din umbra” anume emisiunea “enigma tricolorului romanesc” ca sa creati si o viziune proprie mai amanuntita in privinta evenimenteleor de pina la masacrul politienesc ! participanti isunt foarte interesanti si ne-mediatizati relativ pina acum

 6. europa

  De ce el a fost eliberat atunci? Oare el colobora cu clanul si zicand o parola a fost eliberat? Poate undeva ma gresesc? Vigilenta ne va ajuta sa aflam adevarul.

 7. Vlad1

  Si taica-mau a fost in acele momente acolo si a scapat fara nici o lovitura. I-au sucit minile si i-au dat drumul cind le-a spus fratele meu mai era printre carabineri. Celor mai in virsta le dadeau drumul.

 8. Sandu

  Si voi credeti boambele lui Iancev acesta ? Dar cum ramine cu filmarile de pe guvern ? Reiese ca Ion Perju sta inchis degeaba ? Dute mai Iancev si te piaptana. Unde ai fost tu un an de zile si ai aparut acum cu brasoavele tale. Ai hotarit sa-ti facu un pic de publicitate ? Si voi astea de la ZDG cher credeti tot ce va baga ? “La trei metri de la arc statea Boboc” Mai ciocan tu stii ce latime are carosabilul ? Rugul era dupa carosabil. Martor din tine ca din penis coada de sapa. Vedeti aici cineva a facut o analiza detaliata referitor la moartea lui Boboc
  http://www.patriotism.md/?p=803

 9. Spatarul de Hotin

  Numai RE-UNIREA cu Romania Mare europeana ne va scapa de ocupatia, dictatura si marasmul ruso-comunist !

 10. Black Troll

  Spatarul, se primeste ca noi ne epuizam fortele pentru straini si nu pentru noi impreuna cu romania ! am putea ridica o tara insa suntem dezbinati datorita intereselor clasei politiceactuale ! spera toti ca UE ne va uni ca rezultat insa orgoliul deja nu va fi al poporului roman dar al “binefacatorilor” europeni

 11. Adela

  Nu imi plac filmele SF, insa valva fautca in jurul astuia si faptul ca nu e tocmai ce intelegem in mod normal prin SF m-au determinat sa ii acord o sansa, si mi-a placut. Povestea a fost itneresant pusa in scena, abordarea misto, efecte nu mai spun..Cat despre partea uc avataruri in viata reala..e cat se poate de adevarata..si Avatar aici e realist, deoarece de multe ori nu avem happy end..:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *