Judecătorul din iad (V): 7 aprilie — fete torturate

264-feteAu toate câte 20 de ani. În aprilie 2009 au fost supuse primei anchete poliţieneşti şi primului proces judiciar. Ceea ce spun aceste fete acum pare un refren lugubru al unui cântec de Gulag: “M-au lovit cu pumnii în faţă”, “Mi-au tras cu bastonul peste picioare”, “M-au bătut pentru că nu am vrut să mă dezbrac”, “M-au forţat să dezbrac slipii chiar dacă aveam ciclu”, “M-au ţinut fără apă”, “M-au judecat în 5 minute”, “M-au condamnat fără vină”. După asta, majoritatea au rostit aceeaşi frază: “Am plecat din Moldova şi nu mai vreau să revin”.

Olga Scorici e în Italia acum. Cu sora şi cu mama ei. Moldova îi aminteşte de cea mai grea experienţă pe care a trăit-o în cei 20 de ani de viaţă. Pentru că în Moldova a avut loc 7 aprilie. Pentru că a fost arestată fără nicio explicaţie. Pentru că a fost forţată să se dezbrace în faţa poliţiştilor. Pentru că a fost bătută atunci când a refuzat să se dezbrace. Pentru că nu a avut în celulă măcar săpun şi apă ca să se spele de privirile şi râsetele poliţieneşti. Pentru că judecătorul nu a întrebat-o nimic şi a condamnat-o la 5 zile de detenţie. Pentru că nu a avut voie să îşi informeze părinţii despre toate câte i s-au întâmplat. Pentru că l-a văzut prima dată în viaţă pe tatăl său plângând: atunci când a găsit-o într-un izolator poliţienesc la 200 de kilometri de casă.

Judecătorul: 5 sutce – eşti bucuroasă?

“Atunci când ne-au reţinut, practic nu am înţeles ce se întâmplă. M-au trântit la pământ, apoi am fost buluciţi într-o maşină poliţienească – mulţi, foarte mulţi, unul peste altul, vreo 20 de persoane probabil. Acolo, la poliţie, m-au dus într-un birou unde erau 3 bărbaţi. Unul era în uniformă şi se făcea că scrie ceva la masă. Ceilalţi doi erau fără uniformă – mi-au zis să mă dezbrac. Am lăsat scurta, dar ei s-au răstit la mine, m-au înjurat şi au zis să dezbrac toate hainele, inclusiv chiloţii. Am spus că nu voi face asta. M-au bătut”, îşi aminteşte Olga seara nefastă de 7 aprilie.

Pentru că a refuzat să se dezbrace, Olga a primit mai mulţi pumni, dar nu a cedat. Ea le-a spus că are o perioadă fiziologică şi nu va lăsa hainele pentru nimic în lume, în special în faţa unor bărbaţi. “M-au înjurat cu aşa cuvinte pe care nu le-am auzit niciodată în viaţă, ţipând: “La miting ai putut să te duci cu ciclu, dar aici nu poţi să te dezbraci?!” Pentru că am refuzat să mă dezbrac, m-au forţat să fac aşezări”, mai spune Olga. În timp ce o supuneau acestor măsuri de tortură, cei trei bărbaţi din biroul poliţienesc nu au încetat să arate cât de mult se distrează pe seama ei şi cât de mult o urăsc. După această procedură, Olga a fost dusă, tot cu lovituri şi înjurături, într-o celulă fără utilităţi, unde a fost lăsată fără acces la baie, apă şi săpun timp de două zile.

“Simţeam că mă îmbolnăvesc de atâta murdărie, dar nu aveai cui te plânge. De aceea, când a venit un poliţist şi a spus că mergem la judecător şi pe urmă acasă, eram foarte bucuroasă”, spune Olga. Poliţistul i-a dat de înţeles că va fi un proces formal, că e clar că Olga nu a comis nicio încălcare şi o va elibera imediat. “Când am intrat, am văzut un judecător tinerel. Mă gândeam că o să mă întrebe cum am fost arestată şi ce s-a întâmplat cu adevărat. Dar până m-am gândit, el a rostit: “5 sutce – eşti bucuroasă?” şi am fost scoasă afară. Am izbucnit în plâns, dar nu mă auzea nimeni”, relevă Olga starea de deznădejde pe care a trăit-o. I s-a înmânat atunci o copie a hotărârii judiciare, semnată de judecătorul Dorin Popovici.

Peste câteva ore, o nouă mare minciună i-a fost servită. “Pe la ora 1 de noapte, au zis să îmi strâng lucrurile, că mergem acasă. Am ieşit, ne-au încărcat într-o maşină. Credeam cu adevărat că mergem acasă. Peste câtva timp, însă, am înţeles că suntem duse în altă direcţie. Când întrebam unde ne duc, primeam în schimb numai înjurături şi ameninţări. Aşa am ajuns la Drochia, la izolatorul poliţienesc. După atâta timp petrecut în celulă, am avut prima dată acces la un duş, desigur sub escortă”, îşi mai aminteşte Olga.

I-au bătut sau i-au omorât?

În tot acest răstimp, tatăl Olgăi a bătut drumuri nenumărate. “Am înţeles de la gazda unde stătea Olga că nu a ajuns acasă la 7 aprilie. Am mers a doua zi la Poliţie şi am dat-o în căutare. Mi-a zis cineva că s-au făcut arestări la Chişinău. M-am dus la Comisariatul Central, am cerut să vorbesc cu un şef. M-au data afară ca pe un câine. Erau foarte mulţi părinţi afară, plângeau, strigau. M-am gândit atunci că nu ne dau copiii pentru că i-au bătut. Am strigat să vină şeful afară şi i-am spus în faţă că au bătut copiii şi îi ţin ascunşi sau i-au omorât”, îşi aminteşte tatăl Olgăi.

În timp ce el cerea să o vadă pe Olga, aceasta era în drum spre izolatorul de la Drochia. A doua zi, a ajuns şi el la acel izolator. “Tatăl meu e un bărbat foarte puternic. Dar atunci când ne-am văzut, am răbufnit în plâns. Printre lacrimi, am văzut că plângea şi el. A fost prima dată când l-am văzut pe tata plângând. Dacă nu era familia mea, nu ştiu ce era să mă fac”, îşi aminteşte Olga.

“Mi-a arătat vânătăile, a fost bătută, a fost silită să se dezbrace. Eram gata să dau tot de pe lume ca să îmi văd copilul acasă, dar mi s-a spus că nu e voie, că trebuie să împlinească termenul de 5 zile, căci aşa a decis judecătorul”, spune tatăl Olgăi. “Dar de ce au dus-o atât de departe de casă, la 200 de km, am sunat sectoarele de poliţie din preajma noastră – toate aveau locuri disponibile,” mai spune el.

După eliberare, Olga a încercat să îşi caute dreptatea. Dar s-a ciocnit de injustiţie. De la MAI a fost trimisă la Procuratura Militară, de acolo – la medicul legist, iar medicul legist a zis că semnele de violenţă nu se mai văd. Familia Olgăi s-a văzut silită să renunţe la această luptă pentru adevăr şi justiţie. Aşa au renunţat chiar la R. Moldova. Mama, sora şi fratele Olgăi sunt în străinătate. Acum şi ea e acolo.

Universitatea “7 aprilie”

Nina, o tânără din sudul Moldovei, a absolvit în acest an facultatea. În aprilie tocmai îşi scria teza de licenţă. Dacă ar fi putut, ar fi completat teza cu un capitol despre arestul forţat şi despre prima judecată şi primul judecător. După arestul şi detenţia din aprilie, însă, a făcut totul ca să susţină cu bine examenele şi să plece. Ce noroc că mama ei muncea în Italia, la negru, şi a găsit un loc şi pentru fiica ei, proaspătă absolventă a unei universităţi din Moldova. A universităţii “7 aprilie”.

Emilia are 20 de ani şi este din Chişinău. La 7 aprilie a fost luată de acasă de poliţişti, reţinută şi amendată cu 100 de lei. După ce s-a văzut scăpată din mâinile oamenilor legii, a avut un singur scop în viaţă – să plece din Moldova. “Nu ştiu când o să vină. Ne-a spus că nu o să vină degrabă”, ne-a mărturisit mama ei. “A plecat şi gata, nu pot să vă spun nimic mai mult”, a adăugat sora ei. Ele poartă încă o frică nedescrisă, crezând că poliţia poate descinde din nou în casa lor.

“Trebuia să fac nuntă, dar am fost arestată”

Marina este o altă tânără care a trecut prin acest calvar. Revenise din străinătate în martie 2009. Străbătuse Atlanticul cu un mare dor de cei apropiaţi şi de Moldova. În seara zilei de 7 aprilie era în ospeţie la sora ei. Pregăteau cina şi discutau despre cele auzite din presă. Era vorba, totuşi, de un eveniment nemaivăzut, de aceea au decis să meargă, împreună cu cumnatul, în centru, ca să vadă cu ochii proprii ce se întâmplă.

“Nu ştiu cu ce cuvinte să descriu ceea ce mi s-a întâmplat. În ruseşte ar fi “jestoko”. Când ne-au luat la poliţie, am fost bătută peste faţă, peste picioare. Am ajuns la comisariat cu vânătăi deja. Dar ce cuvinte mi-au fost spuse, ce înjurături. Ce să mai zic de vânătăile mele, dacă vecinului meu i-a fost spart capul în ochii mei?” Ea spune că, la procesul judiciar care a avut loc la Comisariatul de Poliţie, judecătorul, Dorin Popovici, nu a întrebat-o nimic despre vânătăi şi tortură, pur şi simplu i-a aplicat pedeapsa de 5 zile de detenţie.

După ce a scăpat din detenţie, a făcut o acţiune în instanţă. “Am angajat un avocat. Eu nu am mai avut puteri să merg prin instanţe. Curtea de Apel a decis că acea condamnare a mea pe 5 zile de detenţie a fost ilegală.” Marina spune că nu a cerut atunci despăgubiri pentru toate câte i s-au întâmplat, a vrut doar să aibă un cazier curat, în care să nu existe o condamnare falsă. “Nu vreau nimic mai mult. Nici un fel de despăgubire, demisie, discuţie. În câteva săptămâni plec din Moldova, totul e pregătit deja, plec pe mult timp. Nu mă mai ţine nimic aici, arestul cela din aprilie a schimbat foarte multe în viaţa mea. Trebuia să fac nuntă atunci, care a fost amânată pentru că am fost arestată. Nu mai cred că pot avea o viaţă normală aici. Plec. Ceea ce iau cu mine – sunt amintirile din aprilie. Nu cred că aş putea uita vreodată ce mi s-a întâmplat”, a spus la despărţire Marina.

P.S. Din considerente etice şi de securitate, numele unora dintre tinerele citate au fost schimbate.

Alina RADU


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

45 comentarii

 1. Groaza

  Citesc si ma ingrozesc. Daca as fi fost tatal sau fratele uneia din vicitmele de mai sus, cel mai probabil e ca incercam sa gasesc macar un singur politist care i-a facut asta, dupa care, intrun moment mai prilenic, ii crapam teasta cu o bata, ca altceva mai bun nu merita (o detentie de cel mult cativa ani ar fi fost pentru el ca o mica vacanta. Daca l-ar inchide macar pentru cateva saptamani intrun peniteciar obisnuit, impreuna cu condamnatii de rand, atunci ar fost altceva.)

 2. Constantin

  Mentii ciorti care au facut asa ceva trebuie inchisi pe multi ani pacat ca nimeni nu merge pana la capat nici macar familia lui Valeriu Boboc ii clar ca toata lumea nu are inredere in justitia din MD de dupa 7 aprilie asa ca exista riscul unui vot foarte negativ dat noii democartii MD!

 3. Anka

  Ingrozitor…. astfel voronin a evitat varsarile de singe? voronin si regimul care l-a condus este unul criminal, pentru ca a omorit mii de sperante ale tinerilor legate de un trai decent in tara natala.

 4. Eu

  Citind acest articol mi-am dat seama ca nu mai vreau nici eu sa traiesc in asa tara unde banii si politia decid soartele oamenilor! pacat caci cind eram mic imi placea Moldova si ma mindeam intr-un fel cu ea… ma duc sa-mi fac pasaport roman… lasa copiii politistilor sa traiasca in asa o “ordine”!

 5. Olivia

  Doamne Fereste, eu sa fi fost acum la Guvernare, eu ias stringe pe tooooooooooooooti care si-au batut joc de tineri nostri pe 7 aprilie, eu ii dezbrec cu pielea in fata tarii, pe piata din capitala, sa-i arate la televizor, cu pielea sa fie toti, nu conteaza cei femeie ori barbat , cu pielea si gata! Si de-i omorit pina la moarte pe toooooooooti! Sa moara chinuitor! Si toti sa se rida si sa le spuna cuvinte din cele mai ingrozitoare din lume!

 6. Anda

  mioritici. cat de mioritici suntem. suntem ingroziti de cele intimplate si tacem. nici o manifestare. sute de cazuri de umulinta, tortura, batjocura. tot mai multe marturii si tacem. tot ce putem face, asta e sa plecam, sa ne expunem prin ziare ….. si atit. iar monstri si copii monstrilor vor ramane bucurosi aici si vor otravi in continuare acest pamant, si vor batjocori din nou acei noi copii care vin pe acest pamant. de ce tacem ? de ce suntem miori si mioare ? a fost doar o rabufnire in aprilie, o rabufnire la care adunltii nu prea au participat, fiindca in oasele lor se mai pastreaza frica comunismului, prin sufletele lor mai bate vintul rece al Gulagului mostenite de la parintii si buneii lor. in aprilie acesti adulti, copiii carora au fost schinjuiti, si acum acesti adulti tac. tac ca niste mioare, nu cer nimic. alta solutie nu exista decat tinerii, toti acei care au ridicat aceasta natiune din genunchi in picioare, ei trebuie sa nu cedeze si sa faca asa ca aceasta natiune sa ridice si capul, sa devina o natiune mandra, curajoasa si intelegent, sa devina o natiune simbol. astfel daca vrem sa fim oameni si nu mioare va implor nu cedati si creati o rezistenta masiva si hotarata acelor lichene care spurca inca pamantul nostru. adunati-va, mergeti si insitati sa se faca dreptate, sa fie gasite si sa fie identificate toate persoanele implicate, sa fie pedepsite si sa fie in sfirsit spalat pamantul acesta de slugoi, calaii, imbecili in uniforme, tradatori in costume, mafioti in posturi si sa vina ziua cand vom arunca acea blana carlionatata care acopera un trup fricos si vom renaste ca oameni onesti intr-o tara onesta. nu cedati, nu cedati, libertatea si viitorul inca nu sunt obtinute, daca nu acum, pai urmatorul moment ar putea veni peste un secol. nici un popor nu se-a castigat usor valorile. acum este cuvintul si fapta voastra. Dumnezeu sa va ajute !

 7. Ioana

  De ce nu accepti mesajele mele mai “democratule”…nu-ti vine a crede ca la femei o vinataie nu trece in 5 zile ?

 8. rasta

  Ужас, все те кто издевался должны заплатить по полной программе. И о олежке и ворошках разговор тоже не закончился

 9. Ioana

  Aistea si noaptea prin somn zabalos isi ling chistolu, viseaza in color copii si fete arestate, camere cu gaze, gropi pentru morti ingropati de vii pe capurile carora se urineaza, se trezesc ragand salbatic, cu buzele crapate de o sete nebuna de singe nevinovat.

 10. valeriu ciobanu

  pentru toţi chiorii,fricoşii şi vânduţii…

  Vova Bujeniţă (Voronin) a poruncit dulăului Papuc să tortureze protestatarii în aşa mod ca dânşilor să le treacă gustul…lui Voronin nu ia fost jale de consătenii săi peste care a năpustit în 1992 o armată de bandiţi(cazaci) pe când “lucra” la Moscova,în miliţie.Vovuşca este un tip violent fără pereche,mare p…..s,cum îl numesc corjovenii.El sa dezis de bunelul său Isidor Sârbu,vajnic luptător anticomunist, refugiat în 1944 în România,unde este înmormântat.(vezi pe INTERNET “Tainele lui Voronin”)

 11. taniusha

  Într-adevăr, evenimentele din aprilie 2009 au schimbat radical situaţia din RM atît în interiorul ţării cît şi pe arena internaţională. Sincer vorbind o săptămînă am stat în casă de frica să nu fiu arestată la întîmplare, mi-era frică să merg şi la biserică.Părinţii mei lucrează în Italia,dar în acele zile mă sunau de cîteva ori pe zi reamintindu-mi cu lacrimi în ochi să nu ies la proteste. Dumnezeu e mare, nu bate cu băţul dar dă la fiecare după merite.

 12. canada

  stat criminal si oameni criminali dictatoriali sustinuti si platiti chear din banii populatiei care este prada si victemele lor !

  oriunde in occident puterea este in popor numai la voi a ramas puterea in acei criminali de comunisti si stalinisti !

  opritii ! nu mai puteti fi niste unelte in mainele lor ca nu sunt multi acei criminali ,lingai ,calai ci un sir ,un grup puternic strans si in functii cheie care acum trebuie demisi si trasi la raspunderi de tot si toate !

 13. Florea

  Pinochet, dictatorul din Chile, a fost judecat nu pentru ca el personala a tras sau a maltratat oameni.
  Pinochet a fost condamnat doar pentru ca era conducatorul tarii, in timp ce se faceau atrocitati ca acestea despre care aflam din prezentul articol.

  Voronin, Zina-carabina, toti papucii si toti popovicii trebuiesc judecati.

  Impotriva lui Voronin deja poate fi inceputa actiunea penala, ca la Pinochet.
  Regimul lui Voronin si regimul lui Pinocet sunt doua lucruri identice.

 14. Florea

  In alta ordine de idei, articolul mi-a amintit despre romanul sovietic “Molodaya gvardia”.
  Autorul romanului scria cu lux de amanunte cum Gestapo-ul fascist i-a arestat, unul cate unul, pe tinerii ilegalisti. Apoi cum isi bateau joc de acesti tineri si tot asa…

  Modul, cum tinerii din Chisinau erau arestati la 7 aprilie si cum au fost ei torturati in cazematele politiei lui Voronin se aseamana suta la suta cu ceea ce facea Gestapo la Crasnodon.

  Voronin trebuie tras la raspundere imediat.
  Sa fie condamnat, ca Pinochet!

  In alta ordine de idei – oare nu cumva tot politistii ceea, care au maltratat tineri, stau acum “la straja linistii” noastre?

 15. trecatorul

  Cea mai mare pedeapsa pentru politistii si judecatorii nenernici din Moldova e sa plecam cu totii de acolo si sa-i lasam sa ramana singuri, sa se aresteze unul pe altul si sa se judece unul pe altul, sa-si dea mita unul altuia, etc. R.Moldova nu e un stat pentru oameni normali, e un ghetto unde isi ispasesc pedeapsa oamenii cinstiti si nevinoveti alaturi de criminali. Cei cinstiti trebuie neaparat sa fuga din aceasta mizerie moldoveneasca. eu am fugit de 10 ani deacu si nu ma caiesc defel…

 16. alexandru

  Dle TRECATOR nu se poate, pleaca toti cei mai buni, tineri, destepti si lor nici nu le pasa! Asta si astepata, gasesc ei robi pe cine sa jefuiasca si sa exploateze…

 17. Petrus

  Pt. Florea: In 19 zile din vara anului 1940 Germania a reusit sa cucereasca Franta si Parisul, in care nu a fost daramata nici macar o piatra de la locul ei. La vizitarea Ambasadei URSS-care fusese parasita de rusi-germanii au fost absolut siderati de imaginatia bolnava a celor care creasera instrumentele de tortura din beciul cladirii, care depaseau orice imaginatie, fiind aratate intregii lumi diplomatice din Paris. Asa ca autorul romanului “Molodaya gvardia” uita sa spuna de la cine a luat lectii de tortura Gestapo-ul german. Pinochet a fost intr-adevar condamnat, initial in Marea Britanie, ulterior in Chile, dar a suferit f. putin, pe motive medicale. Voronin “merita” mai mult! Iar tortionarii comunistilor nu au fost pedepsiti nici macar in Romania, caci ordinarul de Basescu a condamnat comunismul doar formal. Criminalii comunisti inca beneficiaza de pensii speciale de 1000-2000 euro pe luna. El insusi fiind comunist, securist si nomenclaturist la momentul razmeritei, nu putea sa-si supere fratii, ci doar sa faca o condamnare electorala…

 18. olga

  draga Ioana, daca te crezi atit de desteapta,ar trebuii sa stii ca poti purta si slipi cind ai ciclu……

 19. nicolina

  De unde sa stie ea saraca ce se poarta,ea cred ca umbla ca pe vremea lui Lenin,cu chilotii pin la genunchi..mai bine ai tacea,Ioano..

 20. Florea

  Pt PETRUS.
  Nici n-am vrut sa trec cu vederea ororile NKVD, care nu se deosebeau cu nimic de cele ale Gestapo-ului, deoarece ambele erau politii secrete pentru apararea unor regimuri totalitare.
  La fel si in politia lui Pinochet, Ceausescu, Mao etc.
  Voiam sa spun ca politia lui Voronin este exact ca presupusul ei antipod (prezentat asa de istoriografia si literatura sovietica) – Gestapo.

  In realitate, metodele Gestapo au dominat si MAI DOMINA(!) practica NKVD-ului lui Voronin.

  Ca sa vezi, pana vor mai gasi cate un politist-gestapovist, ei se vor afla @in slujba@ noastra.
  Noi vom continua sa-i intretinem din banii nostri, iar ei isi vor bate joc de noi si de copii nostri, la fel cum au facut-o la 7 aprilie.

 21. Petrus

  Florea, daca numita comisie pt. aflarea adevarului celor intamplate la 7 aprilie nu-si face treaba, dupa cum se pare, va fi rau pt. tara. In definitiv, cei implicati trebuie sa fie depistati ca abuzivi din pozele ziaristilor sau din declaratiile martorilor chiar de ei insisi, ceea ce e greu fara schimbari fundamentale de personal in aparatul represiv de stat. Uita-te la Romania, ca nici acum nu s-a aflat cine sunt vinovatii de la represiunea soldata cu morti din 1990. Doar vinovatul principal e cunoscut (Iliescu), dar pe asta nu-l condamna Basescu, ca sa nu spuna tot ce stie despre el. Banuiesc ca-n RM epurarea va fi si mai grea, caci rusii sunt campionii mondiali ai diversiunilor.

 22. trecatorul

  pnt Alexandru

  Cand am plecat din Moldova era timpul lui Petru Smecherilovici. Imi amintesc ca in anul 2000 intram in incinta UTM de la Chisinau(lucram la acea universitate) si in strada mergeau batalii adevarate intre studenti si politie. Am vazut atunci multi tineri plini de sange. Demonstratia s-a oprit chiar la usa universitatii, eram acolo si vedeam cum decanul uneia din facultati a smuls un student insangerat din mana politiei. Peste o luna am plecat cu totul din Moldova. Eram inca relativ tanar, in Europa am studiat, apoi mi-am gasit un lucru interesant, bine platit. Nu am vazut comunistii lui Ciorescu decat pe Internet. Dar ceea ce am vazut e destul sa spun: Moldova e un lagar de concentrare pentru oamenii buni, nu importa ca la putere e Chirilovici, ori Ciorescu, ori alta bruta. E un loc putred. Fugiti de acolo cat sunteti tineri si aveti putere.

 23. Меч

  Пора создать такую организацию в Молдове и карать всех преступников изменников Родины…

  E timpul sa cream si in Moldova o asemenea organizatie care va pedepsi toti tradatorii Patriei noastre – Moldova…

  Si mai ales ziaristii care spun minciuni…

 24. Panait

  Draga ZDG, dece publicati mesajele astea cu amenintari de moarte? Exista vreun rost? Mai bine culegeti adresele IP si ii gasim pe autori.

 25. Stefanita

  Panait draga,se pare ca cetateanul “Meci”este un mare patriot.El vrea sa vada armata rusa de ocupatie plecata din Moldova.
  De asemenea el vrea moartea tradatorilor care tot cer ca armata rusa sa ramana in Moldova.Meci mai vrea moartea lui Smirnov si moartea tradatorilor comunisti.
  Nu l-am auzit pe Meci sa spuna ca Voronin si liota de comunisti care au jefuit moldovenii ar fi niste patrioti.
  Poate ne spune limpede domnu’ Meci daca Voronin ,Turcanu si toata gasca lor pot fi trecuti la “patrioti”.Ia sa vedem noi ce spune Meci…Poate ne spune ce are de spus pe limba parintilor sai.Zice ca e moldovean,nu-i asa ?Poate scrie cu grafia latina,nu rusa…

 26. Radu Guzun

  Stati oameni buni, nu plecati nicaieri, aici in Moldova e casuta voastra…

  Nu judec pe nimeni, dar vreau sa va spun ca dupa regula relativitatii binele se trage la bine si raul la rau. Nu exclud si cazurile exceptionale, in asa situatii Domnul ne spune ca absolut toti oamenii sunt pacatosi, si a cui pocainta e mai mare, mai mult i se va ierta. Si daca acei politisti rataciti se vor pocai atunci noi ii vom ierta si de 70 de ori cit 7.

  Credeti in Dumnezeu, gasiti-va pacatele, dezlegatile prin pocainta si Tatal nostru bun, din ceruri, ne va ierta…

  In numele Tatalui nostru sfint asa sa fie!

 27. costel

  unde va este demnitatea romani basarabeni ,razesi a lui stefan cel mare si sfint,unde va este?stefan se zvircoleste in mormint la putna cind vede cum ati ajuns oameni fara demnitate ,sclavi rusiei si a bolsevicilor rusofoni ,la lupta razesi unitiva neamul nemaul romanesc si patria mama romania,ce asteptati?

 28. Stefanita

  Costele,sa nu exageram…Am vazut ca stii care e situatia si prin ce au trecut bietii oameni.Tu crezi ca daca ar fi putut face ceva in toti anii aia de sovietizare,n-ar fi facut sau nu au incercat?Ai rabdare si vei vedea ca se va termina si cu bataia de joc ruseasca.Nu mai e mult….

  Intra pe blogul

  http :/www.cersipamantromanesc.wordpress.com/

  Sunt acolo niste articole importante despre Basarabia si despre suferintele basarabenilor.
  Pana atunci,DU IU SPIC MOLDOVINESTI ?

  http://www.youtube.com/watch?v=RpsJNurTKiE&feature=player_embedded

 29. Mihai Românul

  Nu uitaţi prin ce aţi trecut în acele clipe, oameni buni!

  Ar fi bine dacă în timpul rămas până la alegerile anticipate aţi sta de vorbă cu bunicii şi cunoştinţele voastre care mai sunt încă păcăliţi de PCRM (Partidul Crimelor din Republica Moldova) să aleagă oricare dintre partidele liberale.

  Doamne Ajută!

 30. matasaru2004

  azi la procesul meu pe dosarul ,,7 aprilie,,unde au fost audiati 6 martori inspectori din Serviciul Paza si Protectia de Stat a Presedentiei.
  intradevar ei stiu mai mult ca toti si posibil sa fi fost si complici cu ,,regizorii,, la asaltul Bastiliei si arderea Reichstagului.
  Dar daca de luat de coada pe acesti inspectori ,la sigur ca poate sa spuna mai multe detalii interesante.
  (dar m-a facut sa rad unul Ursu (inspector) din SPPS,o tine una si buna ca eu strigam la politisti sa-mi predee mie armele si sa iasa toti afara din Presedentie…)

 31. SPQR

  @ matasaru2004. Ai scapat usor,cred ca la el “zaela plastinca”, bine ca nu te-a acuzat de asasinarea lui KENNEDY.

 32. matasaru2004

  da ,am scapat usor si pot spune ca m-am nascut a doua oara!
  Dar nici intrun caz nu doresc sa se intoarca sau sa se cedeze la sistema veche.Cu toate ca intrun moment am invins shakalii rosii….

 33. Costantin

  Iaca na Dorin Popovici s-a ales cu mustrare aspra!!!
  Iaca si însamnî sî ai crîsî.A incalcat , dar nu cu totul,deajuns mustrare.A promis ca se va corecta,si nu va mai aresta oameni in comisariate, ca pe timpul NCVD-ului,cate trei in 5 minute.
  Breeee mana pe mana se spala si amandoua pe fata.
  Justitie si dreptate ca la moldoveni.

 34. Mihai Românul

  Anatol, nu-l poţi înţelege pentru că ăla nu e om!

  Să facă ceea ce a făcut, înseamnă lipsa celei mai firave urme de omenie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *