[DOC / INFOGRAFIC] Imperiul şi conexiunile lui Gofman, cel mai bogat angajat de la CNA

461-gofman1Mihail Gofman, şeful adjunct al Serviciului Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (SPCB), este unul dintre cei mai bogaţi angajaţi de la CNA. Oficial, a declarat o avere de 3,8 milioane de lei, însă în realitate averea sa ar fi de 10 ori mai mare. ZdG a identificat tranzacţiile dubioase pe care le-a făcut acesta la începutul anului 2013. Casa în care locuieşte, un imobil cu două niveluri şi mansardă, în valoare de 11 milioane de lei, amplasată în cartierul „Poiana Domnească” din Durleşti, a fost înscrisă pe mama sa. Firmele le-a înscris pe numele fratelui său, iar câteva proprietăţi imobiliare le-a făcut „cadou” unui cumătru care desfăşoară afaceri în R. Moldova şi în România. Totodată, ferma din Boşcana, cu o anexă de 10 construcţii, este trecută pe numele unei bătrâne de 93 de ani, care este şi mama preşedintei Judecătoriei Edineţ.

Oficial, Mihail Gofman a indicat în declaraţia cu privire la venituri şi proprietăţi pe anul 2012 că deţine un apartament, o cameră, trei construcţii, două garaje, şapte terenuri cu o suprafaţă de aproximativ 15 ha, o fermă cu 68 de oi şi 5 vaci, două firme, un depozit bancar de 1,8 milioane de lei şi două automobile de model Hyunday Santa FE, ambele în valoare de peste 600 mii de lei.

În 2008, adjunctul de la SPCB a semnat un contract de arendă cu Agenţia Moldsilva, prin care a intrat în posesia a 3 ha de pădure din or. Durleşti, situate pe marginea drumului Chişinău–Leuşeni. În 2010, peste drum de pădurea luată în arendă, Gofman a cumpărat un teren de 685 m², pe care l-a înscris pe numele mamei sale, Ritta Gofman, o pensionară de 67 de ani, profesoară de limba rusă, care locuieşte în satul Boldureşti, Nisporeni. Pe terenul respectiv a construit o casă cu două niveluri, cu mansardă şi cu piscină în curte. Suprafaţa totală fiind de 193,1 m², iar recepţia datând cu începutul anului 2013. Şi acest imobil a fost înregistrat pe numele Rittei Gofman. Potrivit experţilor imobiliari, locuinţa valorează aproximativ 11 milioane de lei, asta datorită şi locului amplasării.

Gofman, la volanul unui Hyunday Santa FE în „Poiana Domnească”

461-gofman-2

Pe 27 februarie, la ora 7 dimineaţa, reporterii ZdG au mers să fotografieze casa lui Gofman. De pe şoseaua Balcani, când am făcut la dreapta, ne-a apărut în faţă un indicator pe care scrie „Poiana Domnească”. Am mers aproximativ vreo 200 de metri şi ne-am întâlnit cu Gofman, chiar lângă locuinţa sa. Acesta era la volanul unui automobil Hyunday Santa FE. Am făcut câteva fotografii, apoi ne-am îndreptat spre satul Boldureşti, Nisporeni, să vedem în ce condiţii locuieşte mama demnitarului, pe numele căreia este înscrisă o locuinţă de 11 milioane de lei şi o firmă.

Am ajuns în centrul satului Boldureşti. Nu departe de şcoală, într-o casă modestă, locuieşte Ritta Gofman. La poartă este un lacăt. „Ritta este profesoară în sat şi la şcoala din Isăicani, de peste deal. În fiecare zi, vine acasă pe la ora trei. La Chişinău nu are casă. Locuieşte aici. Acolo trăiesc băieţii ei”, ne spune o vecină.

De faptul că mama adjunctului de la SPCB din cadrul CNA e o simplă profesoară şi nu un om de afaceri, ne convingem şi atunci când accesăm pagina electronică a Consiliului raional Nisporeni, unde găsim un document ce confirmă că, în 2012, Consiliul raional i-a acordat „profesoarei de la Liceul „Valeriu Bulicanu” din Boldureşti o compensaţie unică de 750 de lei, pentru conectarea la conducta de gaze”. Am încercat de mai multe ori să luăm legătura cu Rita Gofman pentru a face mai multe precizări. La şcoala din Boldoreşti, ni s-a spus că „ea a terminat lecţiile şi s-a dus acasă. Încercaţi pe mobil”. Am efectuat mai multe apeluri telefonice, însă aceasta nu ne-a răspuns la telefon.

[CADASTRU] Casa lui Mihail Gofman si Ferma din Boscana by Iurie Sanduta

Tranzacţiile lui Gofman cu o bunică de 93 de ani

461-gofman-3

„Este casa mamei mele. Eu locuiesc pe Ştefan cel Mare”, susţine Mihail Gofman. Atunci când i-am spus că reporterii ZdG l-au surprins dimineaţa, ieşind din casa de milioane de la Durleşti, el ne-a răspuns: „Dvs. ce doriţi de la mine? Vă trebuie show-uri? Făceţi! Dacă doriţi, scrieţi-o după mine, dacă nu, nu…”.

În declaraţia cu privire la venituri şi proprietăţi, Mihail Gofman a indicat că este proprietarul unui apartament cu mansardă, în valoare de 102 mii lei, echivalentul a 5 mii de euro. Potrivit datelor cadastrale, acest apartament cu suprafaţa de 185 m² este situat pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 71, lângă Procuratura Centru. Potrivit experţilor imobiliari, preţul de piaţă al acestui apartament ar fi de 30-40 mii de euro. Tot la această adresă, Gofman deţine şi două boxe.

Ferma din comuna Boşcana, Criuleni, se întinde pe o suprafaţa de 18 ha, cu o anexă de 10 construcţii şi cu o suprafaţă totală de 9 mii m². Conform datelor cadastrale, la 27 martie 2012, Mihail Gofman şi cumătrul său, Anatolie Bănărescu, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti (UNEJ), cumpără integral ferma din Boşcana. Peste două luni, în mai 2013, proprietară devine Maria Sterleţcaia, de 93 de ani, cu domiciliu în satul Cupcini, Edineţ.

Gofman: „Of, doamne… ”

461-nina-banarescu

Ea este mama preşedintei Judecătoriei Edineţ, Nina Bănărescu, şi bunica lui Anatolie Bănărescu. „Abia de se mişcă. Ştiu că vine fiica ei de la Edineţ şi o ia, apoi o aduce înapoi”, ne spune o asistentă socială din Cupcini. Pe numele bătrânei Maria Sterleţcaia sunt înscrise mai multe imobile, inclusiv un apartament din Chişinău, de pe bd. Mircea cel Bătrân, 9, unde îşi are viza de reşedinţă şi vicepreşedintele UNEJ. Am contactat-o pe Nina Bănărescu ca să aflăm dacă ştie cum a devenit mama ei milionară peste noapte. „Şi ce dacă figurează şi acolo, şi acolo… Crezi că acum poate să discute cu matale? Ea este acum într-o stare gravă. Cu dânsa nu puteţi sta de vorbă. Eu ce ştiu, ştiu. Pe mine nu mă implicaţi acolo. La revedere”, ne-a spus preşedinta Judecătoriei Edineţ.

„Tot timpul a fost proprietatea mea. De unde aţi luat date că proprietatea a fost a lui Gofman? Care-i problema că acum ferma este a bunicii? Este proprietatea ei. Eu doar sunt persoană de încredere. Aveţi nişte maniere inumane… Aveţi o revistă urâtă, cu care doar murdăriţi, dar nu faceţi nimic. La revedere!”, se contrazice în declaraţii Anatolie Bănărescu, vicepreşedintele UNEJ, care este şi fiul preşedintei Judecătoriei Edineţ.

Contactat de ZdG, Mihail Gofman ne-a confirmat că este cumătru cu Bănărescu, că face afaceri împreună cu el, dar a şi recunoscut că gestionează o parte din ferma de la Boşcana. „Of, doamne… o cunosc pe Sterleţcaia şi mai bine pe nepotul ei, Bănărescu. Nu văd nimic rău în asta. Jumătate din fermă este a mea. Eu nu ştiu, asta e situaţia, nu ştiu dacă vă convine sau nu”, zice Gofman.

461-Anatolie-BanarescuFirmele înscrise pe frate şi pe un cetăţean rus

Relaţiile de rudenie, dar şi cele de afaceri ale lui Gofman cu Bănărescu le-am constatat în mai multe tranzacţii imobiliare. La Hânceşti, familia Gofman se judecă cu o rudă pentru dreptul de proprietate asupra mai multor construcţii, pe care le-au procurat anterior de la „Moldovagaz” SA, iar în lista executorilor judecătoreşti care aplică sechestru pe construcţiile respective se regăseşte şi cumătrul lui Gofman, Anatolie Bănărescu.

Tot în această poveste apare şi Valeriu Tulbu, un alt cumătru al demnitarului de la CNA, care primeşte sub formă de donaţie o parte din construcţiile de la Hânceşti. Anterior, acesta a fost implicat şi în scandalul din jurul fântânii arteziene de la Boşcana, care alimentează cu apă grădiniţa şi şcoala din localitate. În R. Moldova, Valeriu Tulbu apare ca fondator la trei firme de transport, iar în România deţine pachetul majoritar la o altă companie de transport, Basarabia Trans SRL.

În declaraţia de avere pe anul 2012, Mihail Gofman a scris că firmele Privat Imobil SRL şi BG Agroser SRL, care au luat în arendă de la Moldsilva 25 ha de pădure la Durleşti, şi în care apărea ca fondator unic, le-a înstrăinat la început de 2013. Potrivit datelor de la Camera Înregistrării de Stat, fondatori în ambele firme au devenit Alexei Gofman, fratele lui Mihail Gofman, care deţine 50%, şi Eduard Venger, un cetăţean al Rusiei, care deţine alte 50%.

Mama angajatului de la CNA, asociată într-o firmă cu mama judecătoarei de la Edineţ

Totodată, Ritta Gofman este asociată cu bătrâna de 93 de ani, Maria Sterleţcaia, în Cooperativa agricolă de producere „Agrogrup-Viitorul”, cu sediul la Zăicana, Criuleni. În această firmă ele deţin câte o cotă de participare de 16,6%, alături de alţi patru asociaţi. În special, această firmă desfăşoară activităţi de creşterea animalelor şi transporturi rutiere de mărfuri.

Gofman ZEUSSSSMihail Gofman a fost angajat în 2002 în cadrul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC) în funcţia de controlor-revizor superior. Un an mai târziu, a fost numit în funcţia de şef adjunct al Secţiei combaterea delictelor din sistemul financiar-bancar şi spălării banilor a Departamentului investigaţii operative al CCCEC, reorganizată apoi în subdiviziunea autonomă Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor.

La 2 februarie 2009, Gofman a fost retrogradat din funcţia de şef adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, iar în luna august 2009 a fost transferat în funcţia de şef al Secţiei programe anticorupţie a CCCEC. Gofman a atacat în instanţa de judecată ordinul CCCEC, solicitând să fie restabilit în funcţia de sef adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor. La sfârşitul anului 2009, Curtea de Apel Chişinău a anulat ordinul CCCEC şi l-a restabilit pe Mihail Gofman în funcţia de şef adjunct. CCCEC a făcut recurs la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ), iar ulterior a depus o cerere prin care şi-a retras cererea de recurs.

Amintim că ZdG a realizat un Top 10 cu automobilele de lux ale ofiţerilor de la CNA, iar Mihail Gofman ocupă locul doi în clasament, cu două automobile de model Hyunday Santa FE, fabricate şi procurate în 2009—2010.

[UPDATE]
Reacţia CNA la articolul, publicat de ZdG, în care este vizat un angajat al CNA
Prin prezenta vă informăm că, subdiviziunea de securitate internă a CNA a iniţiat, anterior, un proces de monitorizare a stilului de viaţă în privinţa angajatului M. Gofman. Concomitent, o procedură similară a fost demarată de către Comisia Naţională de Integritate care verifică eventualele divergenţe dintre proprietăţile declarate de angajatul CNA şi veniturile familiei acestuia.

După finalizarea tuturor investigaţiilor, serviciul specializat al CNA va propune Colegiului disciplinar al instituţiei să se expună pe marginea materialelor acumulate. Precizăm că din Colegiul disciplinar al CNA fac parte 7 membri, dintre care majoritatea reprezintă societatea civilă, mediul academic şi sindicatele. [Angela Starinschi, purtător de cuvânt al CNA / 06.03.2013]


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

31 comentarii

 1. baiatul

  Mare lucru, si ce bunuri ma rog o casa, niste terenuri in sat, si padure arendată, duceti+va la Bolduresti si procurati si voi cu 2500_4500 pentru ha, numai de leaţi prelucra, uitativa sub nas, acestea ce au furnizat astfel de informatie….de ce nu se arata cit este cistigul declarat de sotiesa ca lucreaya din zori pina in noapte de ani de zile in proiecte, ambii avind o copilarie dificila cu multe lipsuri…
  Rusine sa va fie..sanduţâ ce esti….a murdari este uşor, încearca si curata…

 2. Jay

  Eu tot lucrez din zori pina in noapte, si familia mea tot lucreaza, cu toate astea nu avem case, masini si hectare, numai datorii. Poate stie cineva ce nu fac corect? Sau la CNA este un stup cu miere? )

 3. Victor

  Cine-l poate pune la puscarie pe bolfosu asta care folosinduse de functia pe care o are nu-ncape-n kele de importanta si probabil crede ca-i plin de capacitati manageriale (atitea afaceri are). Afara din sistem si la duba. CNA sa se autosesizeze. Intuiesc ca investigatia ZDG nu a descoperit mai mult de 25 la suta din adevar.

 4. Leo

  pentru baiatul: „cred ca esti o sluga a lui GOFMAN de ii tii aparare”. Eu cunosc foarte multe persoane cu terenuri agricole de cateva sute de hectare. si fac agricultura de 15-20 ani, dar traiesc destul de modest. daca as face o comparatie cu GOFMAN atunce acestia ar trai la limita saraciei.
  Iar locul lui GOFMAN ar fi la puscarie. doar detinand functia data a ajuns sa fie mare afacerist. este un CORUPT, care pana la urma nu va pati nimic, ca si in alte cazuri similare de la CNA,de exemplu coruptul Octavian RĂU ș.a.

 5. toma ursu

  trebuie de lichidat urgent centrul ista anticoruptie , cel mai mare generator de coruptie dupa guvern si parlament

 6. cimarron

  (o mică greşeală)..după cum se vede,spală bine banii “Zeus”,pardon;”LUPUL PAZNIC LA STÎNĂ”.Poate îl v-a mînca cu acte legale vre-o oaie isteată!

 7. Petru

  Cred că curînd în RM o să rămîie numai bandiții că cetățenii simpli nu au cum să supravețuiască. Or, cu ce e el mai bun decît mulți alții care la fel activează în instituțiile statului pentru 2000 lei pe lună și supravețuiesc de la un salariu la salariu. Am activat 3 ani într-o instituție prestigioasă a statului RM dar, primele 6 luni cu 1250 lei, circa un an și jumate cu 1500 lei și încă un an cu 2000 lei. Oare puțulică aista la fel își onorează obligațiile de serviciu în corespundere cu legislația în vigoare la capitolul nepărtinirii? Cred că nu? Lucrînd la stat am slăbit cam 15 kg dar el prezum că sa făcut ca un purceluș punînd de bine cei 50 kg pe el!!! Fărăr supărare pentru unii dar într-adevăr că țara noastră e în anus!!! Dar porcul dacă e porc….. e porc!!!

 8. andrei

  Bine ca acum autoritatile se autosesizeaza (posibil sa fie doar verbal).
  Cand erau comunistii la putere conducerea ignora astfel de articole.

 9. ddd

  banarescu … treci la puscarie… cu timp in urma cumparai tutun prin sat acum ai ajuns mare om al dreptatii…

 10. dodije

  Vreau un Raport al CNI pentru perioada de activitate completa.
  Vreau 2 membri ai CNI din partea presei de investigatie.

 11. nicolae

  Acesti indivizi sa sunt ADEVARATII PROFITOR ai democratiei moldovenesti si totodata criminalii care COPROMIT reformele si mersul firesc spre o democratie , a societatii in ansamblu …
  Acesti indivizi a deturnat si cursul fireasc si efectiv spre progresul economic social al multor tari din acest fost spatiu sovetic .. Pe perioada TRANZITIEI ar trebui aplicate legile Chinei !!

 12. vera

  “LUPUL” de la CNA

  Credeam,ca CNA cu dreptul,
  Paseste,cinstit, pe-al sau drum,
  Dar m-am convins, acum, pe mine:
  Lumea satula e pagina
  Ca lupul care intra-n stina
  Si jumuleste oaia bine,
  Lasind, in loc:urme de singe,
  Bucati de lina,oase goale,
  Ca martorii sa se-nfioare…

  Dar,ce sa-i faci la animal?
  Traieste in paduri,pe deal,
  Cand omul dat de dumnezeu –
  Mai hrapareti ca lupul,zau,
  Traieste liber ca un zeu
  Si nu regreta,nicidecum,
  Ca si-a ales asa caif bun,
  Mindru paseste,pe-al sau drum
  Si nu da inapoi,nicicum!

 13. Mediator

  Posibil că informaţia este veridică, dar posibil că informaţia este o presupunere a cui-va.Vreau să spun, că cu aşa “mare încredere” în justiţia moldovenească noi citim ce scriu jurnaliştii.Dar ce fac aşa numitele organe de control, cred că se ocupă de problemele lor personale, deoarece sunt mai majore. Iar dacă Gofman este mai deştept, nu este problema lui că cei care urmează să-l verifice sunt mai proşti. Peştele se strică de la cap, dar se curăţă de la coadă. Trebuie de început cu cei care conduc, ca cei de jos să le urmeze

 14. daria

  jurnaliştii ar fi bine să facă o judecată de valoarea obiectivă,dar nu presupuneri.Murdăresc oamenii,fără să indice sursa informaţiei.După dînşii ar fi bine venit ca funcţionarii de stat să locuiască în nişte colibi sau bordee îi să meargă cu căruţa.Acel care scrie că lucrează şi zi şi noapte şi nu are nimic este corect dar de unde să ee dacă e leneş ,nu doreşte să muncească cu capul,dar munceşte cu mîniile.

 15. Natalia

  Pentru Daria: Salariu pentru angajații CNA este în jur la 7000 lei și asta nu demult. Cum Gofman putea cu așa salariu să aibă casă de milioane, apartamente, mașini, firme, terenuri etc. cînd așa bani dacă abia îți ajung să scoți luna în capăt. Se vede cu ochiul liber că face abuz de funcța pe care o dețină și spală bine bani

 16. Pocemucika

  Dn. Iurie! D-stra ca adevarat ziarist ati facut un lucru bun si corect din mai multe puncte de vedere. A ramas doar un lucru “simplu” – de dus la dubala pe gasca asta. Dar ce probleme au creat rudelor apropiate! Sarmana batrinica de 93 ani nu poate in liniste sa traeasca cat e dat de la Domnu.

 17. justice

  ichisi toti la duba pe vreo 40 ani si confiscate tote proprietatile agonisite prin acte de coruptie la nivel inalt

 18. vera

  C E F O L O S.. !

  Decit bogat cu legea-n fund,
  Mai bine – sarac si om bun!

  Avem de-ajuns noi,pacatosi,
  Care sunt grasi,slab barbatosi,

  Care se bucura,ca au,
  Dar liniste in suflet n-au !

 19. justice

  asa personalitati trebuie eliminate din sistem si trimise sa munceasca cele 33 ha de pamint pe care lea cumparat din salariu de 6000-7000 lei cred ca no sa moara de foame

 20. Mery,- adevarul pur si nimic mai mult!

  DEPUTATII, PROCURORII SI JUDECĂTORII DIN TOATE INSTABNTELE TREBUIESC PUȘI LA PUSCARIE FĂRĂ A FI JUDECATI,
  APOI LĂSAȚI CA EI SINGURI SA SE APERE, IN BAZA PREZUMTIEI NEVINOVATIEI DIN PUSCARIE SPRE LIBERTATE!
  CREDETI-MĂ, PE NOI, CETĂȚENII SI RM NE VA COSTA O NIMICA TOATĂ SA DISPAGUBIM PE CEI NEVINOVETI, PUȘI LA PUSCARIE CU HURTA, ADICĂ TOȚI LAOLALTA!
  Moldova nu are scapare, nu are iesire din rahatul in care se afla, nici stramutand aceasta palma de pământ chiar si in maidanul central a Europei!
  PT ca europenii nu se includ in afacerile cuiva, ei respecta drepturile si valorile democratice!
  RUSIA O VA FACE, PRIN DICTATURA, LA ÎNCEPUT IN RUSIA SI CONCOMITENT SI IN UCRAINA, MOLDOVA, GEORGIA…
  ASTA POATE FACE RUSIA, SI O VA FACE!
  La puscarie toți, laolalta!
  Alta soluție nu exista!

 21. maria

  cred ca si Tomaili Ivan (care a fraierit si continua s-o faca)este bine “spalat” tot de acest “aparator al legii” si de altii ca el.SRL’Gofma-colsunting’ nu-i apartine lui Gofman?

 22. fata

  doamne cit va mai place sa vorbiti urit ..in tara asta ori esty sarac ori cu bani nu te lasa nimeni s atraiesti in pace.. toti invidiosi..de ce sau legat de capu omului ..daca are inseamna ca e destept dar nu ca fura ..l a oamneii din tara asta e mintalitatea ca daca ai mai mult inseamna ca a furat ceea ce e f gresit de asta si sintem toti neferiicti ca stati toti si vorbitzi ceea e nu stiti in lok s apuenti capu in miscare si sa faceti parale..

  ‘Jay (7 March 2014) :

  Eu tot lucrez din zori pina in noapte, si familia mea tot lucreaza, cu toate astea nu avem case, masini si hectare, numai datorii. Poate stie cineva ce nu fac corect? Sau la CNA este un stup cu miere? )’ tu daca lucrezi la strins gunoiu din zori pina in nopate crede-ma ca niciodat an-ai sa ai ceea ce are dumnealui.. so gasit un dobitoc tot d ela putere care vrea sa-l sape si nesimtii astia de ziaristi cine stie cite ruble primesc pt informatii false numai ca cienva de sus le dicteaza..rusine s ava fie ca nu va datzi seama ..uitativa la voi in gradina dar nu la cel care are mai mult ca voi ca nu de alta dar sint sigura ca toti care au comentat aici traiesc din salriu nu mai mult de 5000 de lei si se jaluie pe viata zi de zi si la orice om bogat or sa scrie porcarii asa cum fac si aici !!! rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeee sa va fie

 23. Lenuţa

  pe vremurile lui Stalin ridicau oamenii muncitori le luau averea şi î-i trimiteau în Siberia .Acuma au înţeles şi statul le restitue parâial averea.Aşa că voi,care nu doriţi să munciţi,nu ştiţi a cheltui cu tîlc banii cîştigaţi naveţi nimic.Cei care au învăţat pe cînd voi dormeaţi , vă distraţi,au căpătat studii superioare,lucrează din zori pînăn seară,fără zi de odihnă,îşi supun pericolului viaţa şi sănătatea sa , au restricţii din partea statului foarte mari, de aceia şi au avere, deci dacă munceşti ai,dacă dormi nai.Dar cei care au ponigrit acete personalităţi nu sunt decît nişte bărfitori,posibil careva din ei au avut careva relaţii de serviciu şi rămînînd nemulţumiţi au început a scrie prostii.Cătaţiva de lucru şi cîştigaţi bani că să aveţi şi voi case şi pămînt.Un proverb de ce eşti sărac că eşti prost,dar de ce eşti prost că eşti sărac .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *