[GALERIE FOTO] “Imperiul” imobiliar al procurorului general adjunct

Familia lui Eugen Rusu, adjunctul procurorului general, deţine două case de locuit particulare şi un apartament în raza mun. Chişinău, estimate la aproximativ 10 mil. de lei. Acesta susţine că un imobil l-ar fi construit pe când era deputat, iar altul, după ce a vândut un apartament.

Săptămâna trecută, doi acţionari ai Întreprinderii de Producere a Materialelor de Construcţie “Anchir” SA din satul Chirca, Anenii Noi, au organizat o conferinţă de presă în care l-au acuzat pe Eugen Rusu, adjunctul procurorului general, de faptul că, beneficiind de funcţia pe care o deţine, le-a distrus firma.

Tot atunci, Constantin Sulă, acţionar la SA “Anchir”, fost vicedirector al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC), împreună cu un alt acţionar, Nicolae Îndoitu, declarau că Eugen Rusu este posesorul unei averi impresionante: două case de locuit şi un apartament în mun. Chişinău.

Casă de lux la Buiucani

Presa care a preluat informaţia nu a verificat-o, mulţumindu-se cu declaraţiile celor doi acţionari ai “Anchir” SA. La rândul său, procurorul Eugen Rusu nega parţial cele relatate, precizând că are o singură casă, în sect. Buiucani, construită din banii agonisiţi de familia sa în mai mulţi ani de muncă.

Totuşi, informaţiile de la ÎS “Cadastru” îl contrazic pe procuror. Conform acestora, Eugen Rusu, împreună cu soţia sa, Efimia Rusu, sunt proprietari a două case de locuit particulare şi a unui apartament în Chişinău. Una dintre case se află la Buiucani, pe str. Suceava.

Casa are două niveluri, este construită pe un teren de 650 m.p. şi se întinde pe o suprafaţă de 162 m.p., fiind estimată de experţi imobiliari la un preţ de 250—300 mii euro (4—5 mil. lei). Terenul a intrat în posesia familiei Rusu în 2001, iar conform datelor de la “Cadastru”, în septembrie 2007, imobilul a fost dat în exploatare. Acesta este înscris pe numele ambilor soţi, Eugen şi Efimia Rusu.

Vilă de milioane la Dumbrava

Cealaltă casă a familiei adjunctului procurorului general se află la Dumbrava, localitate aflată în administrarea comunei Truşeni, la câţiva kilometri de Chişinău, pe str. Buiucani, acolo unde se înalţă mai multe vile ale unor demnitari.

Şi această casă are două niveluri, fiind construită în acelaşi stil cu imobilul din Buiucani. Datele de la “Cadastru” arată că terenul pe care este construit imobilul a fost procurat de cei doi soţi Rusu în urma contractului de vânzare/cumpărare din 14.09.2004, de la familia Cebanciuc.

După ce au procurat terenul, soţii Rusu au construit imobilul, care a fost dat oficial în exploatare în vara anului 2011, printr-un proces-verbal de recepţie. În acte, casa, cu o suprafaţă de 187 m.p., este înregistrată pe numele lui Eugen şi Efimia Rusu. Imobilul de la Dumbrava este estimat de experţi imobiliari la 200 mii de euro (peste 3 mil. lei).

Apartament de 1 milion

La “Cadastru”, tot pe numele unor membri ai familiei adjunctului procurorului general, este înscris şi un apartament de pe str. Mitropolit Petru Movilă din sect. Buiucani. Acesta are o suprafaţă de 88.4 m.p. A patra parte din acest apartament, evaluat la aproximativ 60 mii euro (1 mil. lei), îi revine şi lui Vitalie, fiul familiei Rusu, şi el procuror.

În luna mai 2012, Eugen Rusu, care face parte din Colegiul de Calificare din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor, s-a autorecuzat în momentul în care a fost organizat concursul pentru suplinirea funcţiei vacante de procuror, adjunct al procurorului Botanica, Chişinău, pentru că la concurs fuseseră admişi fiul său, Vitalie Rusu, precum şi nepotul, Roman Rusu. Până la urmă, însă, niciunul dintre cei doi nu a fost ales în acea funcţie.

“Am ascultat poveţele părinţilor mei”

Eugen Rusu recunoaşte că familia sa deţine trei imobile în Chişinău. “Dacă nu aş avea o casă, având doi copii şi trei nepoţele, aş fi blestemat de ei. Mi-ar reproşa că, iată, bunelul a trăit o viaţă, a fost deputat şi procuror, dar nu a găsit posibilităţi să construiască cel puţin o casă pentru copii. Eu am ascultat poveţele părinţilor mei. Trebuie să construieşti o casă, să faci o fântână”, ne-a spus procurorul general adjunct.

“Casa de pe str. Suceava am construit-o până a reveni în procuratură, pe când eram deputat. A doua casă, cea de la Dumbrava, am finisat-o în acest an. Am construit-o după ce am vândut un apartament cu trei odăi, pe care-l aveam încă de când am început să lucrez în calitate de procuror. Apartamentul de pe Petru Movilă a rămas fiicei. Eu locuiesc la Dumbrava, împreună cu familia feciorului, care încă nu are casă. În casa de pe str. Suceava fac reparaţie. Acea casă e împărţită în două. Nu am să deschid parantezele de ce şi cum…”, a continuat procurorul Rusu explicaţiile.

[nggallery id=148]

Acuzat de atac raider

Luni, 4 martie, doi acţionari ai SA “Achir”, Constantin Sulă şi Nicolae Îndoitu, l-au acuzat pe Eugen Rusu de atacuri “raider”. Ei susţineau că acesta tutelează uzina de cărămidă “Macon” SA din Chişinău, concurentul principal al firmei “Anchir”, pentru că ar avea o rudă în conducere. Ei au mai declarat că Rusu ar deţine chiar şi acţiuni la acea firmă. Potrivit celor doi acţionari, în ultimii trei ani, “Anchir” SA a fost supusă la sute de verificări, în urma cărora aceasta şi-a suspendat activitatea, chiar dacă dispune de producţie finită în sumă de peste 10 mil. lei. “Aceste verificări s-au făcut la comanda lui Rusu”, au mai spus aceştia. Ei susţin că, de pe urma acestei activităţi, Eugen Rusu ar fi câştigat mai multe milioane de lei.

Cei doi acţionari ne-au prezentat şi câteva poze cu un automobil cu numerele de înmatriculare RM P 090, care aparţine lui Eugen Rusu şi care, potrivit lor, ar fi fost făcute în 2010, la fabrica de producere a materialelor de construcţie “Anchir” SA.

Procurorul respinge acuzaţiile

Pentru că, timp de o săptămână, organele de drept nu au reacţionat la informaţiile celor doi acţionari, zilele trecute, aceştia au făcut publice mai multe documente din care reiese că Eugen Rusu a trimis mai multe scrisori către Inspectoratul Fiscal, Camera de Licenţiere, Colegiul Economic al Curţii Supreme de Justiţie sau Ministerul Mediului, prin care se solicita efectuarea unor controale la SA “Anchir” sau chiar retragerea licenţei agentului economic.

Eugen Rusu respinge acuzaţiile. El ne-a spus că nu are nicio rudă la “Macon” SA, că nu deţine acţiuni acolo şi că Sergiu Rusu, angajat al “Macon” SA, cel la care au făcut referire cei doi acţionari de la “Anchir” SA, nu îi este frate. Rusu admite că maşina sa de serviciu a fost pe teritoriul uzinei, însă susţine că el nu se afla în acea maşină, ci un alt colaborator al procuraturii. Procurorul mai spune că şi-a făcut meseria corect şi că pe numele conducătorilor de la “Anchir” SA au fost deschise 10 dosare penale, dintre care doar patru de secţia de care este responsabil. “Cinci dosare penale au fost deschise de Ministerul Afacerilor Interne, unde eu nu am nicio influenţă”, spune Rusu. “Dosarele au fost transmise deja în judecată, care se va pronunţa”, a conchis acesta. Procurorul nu exclude că este supus unor atacuri cu iz politic, pentru a-l împiedica să candideze la funcţia de procuror general.

Rusu, între deputat şi procuror

Eugen Rusu activează în organele procuraturii încă din anul 1977. A început ca anchetator interimar în Procuratura sectorului Frunze din Chişnău, pentru ca, în 1990, să fie numit procuror de Bălţi. Patru ani mai tâziu, ajunge şef de secţie în Procuratura Generală (PG).

În perioada 1994-2001 a renunţat la funcţia de procuror în favoarea celei de deputat în Parlamentul R. Moldova, unde a deţinut funcţia de preşedinte al Comisiei Juridice, pentru Numiri şi Imunităţi.

Conform datelor disponibile pe site-ul PG, pe 16 septembrie 2004, la doar două zile după ce cumpără terenul unde ulterior construieşte casa din Dumbrava, Rusu devine şeful Secţiei minori şi protecţia drepturilor omului a PG. Din 2008 şi până în 2010, când este numit adjunctul procurorului general, Eugen Rusu a ocupat funcţia de şef al secţiei analiză, prognoză şi elaborări a PG. Eugen Rusu are 61 de ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

36 comentarii

 1. telespectator

  De ce jumatate din posturile de televiziune,zise independente,n-au transmis reportaj de la aceasta conferinta?Mai demult si eu am auzit lucruri foarte interesante despre acest procuror care asista la sedintele Guvernului si zilele trecute era propus de anumiti procurori la sefia PG.

 2. pentru dreptate

  nu stiti voi ce se face in Glodeni,unde procurorul Pavel Cebotari, in timp de 4 ani de cind este procuror de raion, sia cumparat 2 apartamente in Chisinau, o casa in Glodeni, o vila pentru vinatoare la marginea padurii in s.Balatina, trei automobile valoarea carora in cumul depaseste 50 mii euro. Nimeni nul intreaba de unde are asa venituri. Totui foarte simplu, populatia de la Glodeni este terorizata de catre acesta, si data vreodata vei ajunge prin holurile procuraturii, vei vinde tot de la casa. Iar in luna martie 2013 lui Cebotari ii expira mandatul de procuror si toti glodenenii ne gindeam ca vom scapa de el, dar nu demult am aflat ca cei de la procuratura generala, in persoana lui Eugen Rusu si Iurie Garaba, cu care Cebotari este fost coleg de facultate, il vor pune iar sef, astfel ne vom mai chinui inca 4 ani cu acesta.

 3. telespectator

  Raspunderea trebue sa fie impartita si de cei de la SIS,CCCEC,MAI si altii care prin complicitate sau inactivitate au contribuit la mafiotizarea statului.Acum e clar de ce conducatorii nostri nu doresc introducerea detectorului de minciuni pentru conducerea Procuraturii Generale,Curtii Supreme de Justitie,SIS,MAI si altor organe de control.

 4. un om

  Cind vom vedea niste procurori sau judecatori arestati si condamnati pentru incalcarea legii?Doar daca este dislocat musuroiul .

 5. rr

  dar i-l critica pe Zubko acest ex-defutat al P Agrar.
  Vedeti ce casa are Ivan Diakov mai la vale de la Pticika…

 6. Alex

  Daca vom vota la alegeri Miscarea ANTIMAFIA, atuncea noi vom vedea pe procurori, judecatori, raideri, si toti idioti la inchisoare.

 7. sandu

  “Eu locuiesc la Dumbrava, împreună cu familia feciorului, care încă nu are casă…” – Mititelu’ si sarmanelu’, lasa ca tara iti face si tie o casuta…

 8. Nicolae

  I/a XXX ce procurori destepti avem. Doar cind ii vezi casa iti dai seama de intelegentia si moralitatea lui. Si oamenii mai spun ca in Moldova nu poti trai si pleaca in Europa. Daca ai cap de procuror traiesti aici mai bine ca in Europa. Acum inteleg de ce judecatorii si procurorii vor Imunitate. Au ce pazi.

 9. Nicolae

  Da eram sa uit. Din foto se vede ca sarmanul mai are un gard de construit. Daca devine procuror general il va termina si pe acesta.

 10. gigi

  Fiti atenti – mass media afiliata lui filat si finantata de el si lucinschi nu o sa spuna nimic, precum nimic nu s-a intimplat.
  Rusu e omul lui filat in procuratura, a acelui care vrea ca procuratura sa fie apolitica, adica sa i se supuna lui, sefului.

 11. Colun

  sunt şi procurori modeşti, nu zic fără pufuşor pe botişor, dar , poate mai cu soveste. Majoritatea, însă, umblă îngîmfaţi, pretenţioşi în ale modei la maşini, nu-s departe de fostul şef al fiscului,au case scrise după alte persoane . Intermediază, coordonează uciderea dosarelor penale, împart cuşul. Sunt prinşi în flagrant poliţiştii care încearcă să facă capustă fără ei.Într,adevăr, cînd ultima dată a fost prins un procuror cu mită? Da cum să fie prinşi dacă ei conduc acţiunile de urmărire penală, se informează şi se împart unii cu alţii. Cine îi controlează pe ei, de cine au ei teamă? Lucrul de rutină îl fac cei cinstiţi, care nu rezistă, pleacă. Îi putred,dle, tot în procuratură. Consiliul superior, colegiul de calificare, colegiul disciplinar, toate sunt o parodie, o unealtă pentru cei incomozi.

 12. Crudu

  Ce tip antipatic, ca si toti ceilalti din clasa de guvernamint, niste hoti, care rima ca niste cartite de pamint…

 13. Dinu

  Dar eu și copiii meu nu-l vom blestema pe bunelul nostru că nu ne-a construit o casă, că din salariul lui de profesor școlar din 1969 și pînă azi nu-i ajunge nici de o odihnă la mare sau sanatoriu o dată pe an.Dar ne va lăsa,totuși, o moștenire – educația, studiile, creierii, bunăcuviința și o bibliotecă (în sensul cărților nu a mobilei)!

 14. Legendarus

  Exodul moldovenilor

  de Iurie Osoianu

  …Vezi moldovenii cum se duc
  Pe drumuri care parca curg
  Pe drumuri care n*au intors
  Perdute- n albastrii de bolti
  Vezi moldovenii fug si fug
  De foame, saracii si jug
  De comunisti si procurori
  ………………………
  De bruma care cade-n zori…
  Nefericitul meu popor
  Nu mai incape*n tara lor
  De vinzatori de Dumnezeu
  -Adaugat la rest mereu…
  De secole asemeni chin
  N*a fost mai mirsav si mai fin
  -In tara doinelor de dor
  Ca musca moldovenii mor…

  PS **BBC: Moldova –
  țara a cărei populație descrește cel
  mai rapid din lume**

  28 octombrie Basarabia
  2011

 15. Burebista

  Nu voi comenta! Totul e clar,dar de ce pentu ati expune parere,trbuie sa le spui totul despte tine?
  Foarte simplu! Sa nu asude cautindu-ne! Si mai vorbim de libertatea,presei electronice etr,etr.
  La Justitia romana cu ei,atunci vor merge la pirnae cu Adrian Nastase alaturi,sau la justitia greaca!Traim intrun stat politienes! Noi suntem vinoveti,ca doar noi ii alegem.Pentru a scapa de aceasta riie nationala e timpul sa modificam lega alegerilor.Practica de 20an a demonstrat,ca alegeri-le pe liste de partid,sunt alegeri-le pentru hoti,mafioti,escroci, banditi!Urgent trbuie de primit legea lustratiei,pina la viitoare-le alegeri parlamentare.De interzis prin lege inscrierea in cursa electorala persoane ce aucolaborat cu securitatea sovietica.Persoane ce au fost membri PCUS.Persoane ce nu cunosc limba statului.In organele procuraturii,judecatoresti,MAI,SIS,CNA,nu au ce cauta fostii membriai PCUS.Cum poate un orecare specialist ca dom.rusu eugen care a fost scolit in scoala sovietica de drept sa faca dreptate intro societate a sec.XXI?!Lupul parul isi schimba,dar naravul Ba!Deaceia simati forumisti,blogheristi,sa fim prudenti si sai depistam pe acesti ticalosi,prin toate migloace-le.Sa pazim tara de hoti,mafioti si de “pseudopatrhoti”.Sa nu credeti in povesti-le de la televizor ca ei vor veni si ne vor imbunatati viata.Ei ne mint pe noi si ne cer votul pentru a ne fura,indatora si a sw pricopsi pe spate-le nostru.PAZEA!

 16. Burebista

  Va fi publicat,nu va fi publicat,mii tot una! Ce grad o fi avind acest administrator ce vrea ca sa nu gindesc LIBER!

 17. O mama care a luptat pt adevăr si justiție toată viața,

  CATA DREPTATE AVEA DL MATASARU, PUNÂND IN FATA PROCURATURII SULA CU CHIPUL LUI LUPU, SI ADUNATURA DE DEPUTAȚI – CURVITI , INCUIBATI IN PARLAMENTUL FORMA ORGANULUI GENITAL DE CURVA !
  UN STUDIU AMPLU AL TUTUROR PROCURORILOR CARE ACTIVEAZĂ IN PROCURATURA , TIMP DE MULȚI ANI, DE CĂTRE CENTRELE SI ASOCIATIILE INDEPENDENTE CONTRA CORUPȚIEI SI MAFIEI DIN MOLDOVA , AR FACE SA ÎNVIE DIN MORMINTE CHIAR SI MORȚII, MARTIRII NEAMULUI!
  Impuscati ca pe Ceaușescu, pe piața! Alta pedeapsa pe măsura situației de azi nu-i in Moldova!

 18. ilii

  procuratura nui al lui filat e a lui papusar.sa fie dupa mine incepind cu petrea lucinschi şi terminănd Chiruşa Lucinschii şi desigur Volodea Voronin pe toţi la Cricova nu la chefuit dar la scos dimane ca sâ construim case pentru acei care intreţin ţara

 19. Dorin Rece

  Acesta susţine că un imobil l-ar fi construit pe când era deputat…
  Pai cum sa nu? Si sa mai zici ca pe timpul lui Voronin oamenii lui Filat mureau de foame. Individul a furat cind erau rosii, a furat si amu cind erau verzii.
  Oameni buni, stimat popor,
  da cum vine asta? Ce fel de justitie avem noi in tara asta????

 20. vera

  Si-a inceput constructia castelelor imparatesti de pe timpul lui Voronin, cand multa lume era bagata la puscarie pe nedrept, iar casele de oameni bolnavi mintali complectate cu noi pacienti.
  Cine-l ajuta pe Voronin, sa faca sa sufere omul nevinovat, care cauta dreptate, nu unii dintre acestea care astazi au de toate si pe indesate, din timpurile voroniste – adunate?

  Ce sa mai asteptam de la asa procurori, atunci cand sunt inafara legii, dar trebuie sa o respecte pentru altii? Oare omul simplu mai gaseste dreptate,adresindu-se la asa oligarhi? Nu cred!!

  TICALOSI si OSINDITI

  Poporul moldav mult indura:
  Cu ajutorul la minciuna
  Acei de sus ii i-au din gura
  Si ultima farimitura,
  Legea mereu o tin in umbra
  S-acapareaza bogatii,
  Gandind, doar la ai lor copiii,
  Sa aiba trai si viata lunga…

  La osinditii cei de jos
  Se uita cu priviri pe dos,
  Facand, dreptate la ai lor,
  Lasand, poporul:flamind,gol
  Pe drumuri sa inghete-n jer,
  Sa sufere din vina lor.

  Averea lor masura n-are;
  Pirloaga nu-i ,unde nu-i lege,
  Chiar de poporul intelege,
  Cu ochii toate le petrece,
  Fiindca in tara cu corupti
  Si mafiotii – la putere
  Osinditi vor fi mai multi,
  Oricat de tare-ai vrea sa lupti:

  Numai UNIREA-I la putere!!

 21. Natalia

  Nici nu trebuie acest om sa participe la concurs pentru procuror general, cu asemenea avere. Nimeni nici nu crede ca ascunderea de atitia ani a mai multor dosare se face doar de dragul zimbetului papusarului, e clar ca toti cei implicati au parte de o rasplata pe masura dosarelor mentinute pe polita la prafuire. Daca Papa de la Roma poate trai auster si cinstit, procurorul general tot trebuie sa fie din rindul colaboratorilor simpli, cu avere modesta, care n-ar avea legatura cu tainuirea dosarelor din PG. Toata sefia actuala e compromisa din start si nisi n-au ce cauta la concurs. Dar inca mai bine, daca s-ar angaja un procuror onest din strainatate, sa n-aiba frati, cumatri, nasi si fini prin Moldova. Nu conteaza salariul lui – cred ca averile confiscate a criminalilor si scheme mafiotice lichidate vor recompensa bugetul tarii cu mult mai mult decit salariul lui. Problema e ca oricum, dupa lege, parlamentul trebuie sa voteze procurorul general, iar ei nu vor vota niciodata asemenea solutie pentru tara, fiindca au “interese” care ar fi puse in pericol.

 22. vera

  Cine sa le faca confiscarea averilor, daca acei care trebuie s-o faca, singuri sunt implicati in actiuni corupte, au dosare penale ascunse; mai bine sa fie razboi,se gandesc ei, decat sa ramina fara averi, ca au unde se duce temporar, pina s-a potoli “furtuna”.

  Credeti, ca acesti cu averi si patrimoniul furat de multi ani in urma nu au si peste hotate spatii locative cumparate sau construite? Au! Inca si companii i-si fac, de unde mai capata si venit bunisor.Lor li-i tot una de cetatean:cu ajutorul votului lui,ei si-au atins scopul, au de totul, le-a ramas numai sa-si faca de cap la posturile lor de conducere, distrugind pe acei, care vor sa-i descopere,sa spuna un adevar ascuns, pe care ei – bogatii corupti nu doresc sa afle nimeni.

  Din acest motiv se pun exploziv la masini si se omoara unii pe altii,s-au pun la cale pe cineva,sa-i impuste in strada,sau sa fie hraniti,din invidie ca sa se trateze pe la spitaul de oncologie.In Moldova sunt, se aduc,gasesti de toate, fiindca mafia e in fruntea statului si nimeni nici nu banuieste, ca acel care parca-i mai “sfint” poate fi cel mai periculos pentru o Schimbare in tara in baze democratice.

  La acei cinstiti din timp,cu orice eventualitate, li s-au intocmit dosare penale false ca in anumite momente sa-i doboare, sa-i intimideze, numai sa nu poata fi alesi la asa posturi de conducere, care le-ar pricinui lor pagube diverse.

  Traim in veacul cand BANUL si MINCIUNA e la putere!.Din acest motiv Moldova nu poate sa prospere…

 23. sidorel

  Si ce e mai groaznic ca casele, masinele si alte bunuri ale domnilor procurori, judecatori, politisti si alti luptatori pentru suprematiea legei cresc ca pe drojdii si nu sunt afectate de schimbarile la guvernare. Toti guvernantii de ce cu;oare nu ar fi au nevoe de ei.

 24. Vasilie

  Investigati si activitatea Directiei Investigarea Fraudelor de la MAI, mai ales a sefului Vitalie Briceag, a lui Procopii Vitalie si a lui Candu Ion, sa vedeti cum jecmanesc ei agentii economici. Ce tarife serioase au…

 25. vera

  Procurorii i-si bat joc de unii cetateni, iar judecatorii prin “Hotaririle” lor PRADA poporul sarac,aflat sub tutela statului,aplicindu-le taxe de stat…

  Cheama cetatenii datornici Termocomului la sedintele de judecata dupa ce ele se petrec si apoi le aplica amenzi de plata pentru ca nu sau presentat in termenul indicat in citatiile lor!
  Majoritatea persoanelor – bolnave,cu o situatie materiala grea,sunt indreptate la Curtea de Apel, pentru a se plinge, daca nu le convine “Hotarirea” luata de ei.
  La procuraturile raionale, cat si la cea municipala tot au loc cazuri de a chinui cetateanul pe drumuri, prin instante, pentru Dreptate din diverse motive.

  CAND o sa se respecte Legea Justitiei la noi in Moldova si antihristi, care sau inradacinat prin procuraturi si la guvernare o sa respecte Legea sau o sa-si dee demisia?
  Ei, pun pedici la prosperarea acestui stat, se poarta cu cetatenii ca cu niste papusi;daca vor il asculta, daca nu ii alunga, trintindu-le usa in nas!
  DE CE, prin comportamentul lor, acei de la conducerea acestui stat,procuraturi, justitie si politie se comporta ciudat cu oamenii simpli, care i-au votat si acum au ramas ca gunoiul – aruncati?
  Cat timp o sa mai adune avutii pe minciuna si cand o sa se ia cu ei masuri legale de pedeapsa, fiindca e culmea deja:

  IN TARA OAMENILOR NULI

  Moldovoara noastra mica
  Parca este o opinca,
  Toti cu ochii o masoara,
  Piciorul in ea i-si baga!

  Unii chiar o saracesc,
  Averi multe-agonisesc.
  Coruptiei ii trebu’ flag,
  Poporul ei, sub fund i-l bag’

  Si-asa din an in an mereu
  Ei ne prostesc,
  Traim in greu,
  Punand,mai presus al lor: EU…

 26. vlad

  MERITĂ ÎNCHISOARE,PONEGRIRE şi totuşi ei sunt fiinţe bolnave şi urmează să fie lecuiţi,”SĂRMANII”, de boala NESIMŢIRII…

 27. vera

  FARA FRICA si OBRAZ

  In Moldova noastra mica
  Coruptii n-au nici o frica,
  Ei conduc caruta-ntruna,
  Iar poporul este sluga
  Care-mpinge carul greu;
  Ei se-mbogatesc mereu,
  Si de loc nu stiu de greu.

  In Moldova lui Filat
  Hotii SUPER au lucrat,
  Pina-n ceruri au castele,
  Masini scumpe si luxoase,
  Obrazul mai gras,lucios,
  Poporul – piele si os…

  Ce-i ce Dreptu-au aparat,
  Traiesc ca un imparat,
  Legea tin in maina lor,
  Aplicind-o cui ei vor
  In acest stat “democrat”,
  Unde totul s-a furat,
  Lasand, numai tricolorul
  Ca se mangaie poporul,
  Ce-i lasat in nepasare,
  In maini – cu o sapa mare,
  La o virsta-nnaintata,
  Cand se sprigina pe sapa:

  Tineretul a plecat
  In lume – peste hotare,
  Fiindc-aicea nu-i dreptate:
  Copiii nu toti fac carte,
  Mor de foame si tingesc,
  Dupa parinti se “topesc”,

  Pe cand a celor corupti
  Au si studii,deja curti,
  De parca pe lumea asta
  Numai lor li-i data viata,
  Restul sa asude bine,
  Daca vrea sa aiba paine,
  Din care mai rup si ei,
  Sa dea la ai lor “catei”,

  Care latra-n felul lor,
  Fara drept l-al meu popor,
  Socotind ca-s oameni mari,
  Nestiind ca-s doar tilhari,
  Hoti in lege si golani
  Ce ocupa posturi mari –
  Cumparate pe multi bani..!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *