Firmele offshore şi afacerile de familie ale ministrului Lazăr, pe bani europeni

452-tatiana-lazar1Firmele familiei Lazăr au oferit mai multe servcii contra plată instituţiilor de stat, inclusiv Ministerului Economiei, CCCEC-ului, Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor. Recent, firma „Tatra-Bis” SRL, fondatoarea căreia este şi Tatiana Lazăr, soţia viceprim-ministrului Valeriu Lazăr, a fost desemnată câştigătoarea unui tender,Cisco 640-692
oferind logistica necesară unui eveniment organizat de Ministerul Economiei şi de Agenţia pentru Eficienţă Energetică, cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Firma de turism şi de organizare a evenimentelor „Tatra-Bis” SRL a fost fondată în 2003 de către slovacul Emilian Dzugas – 50% şi de către Tatiana Lazăr, soţia ministrului Economiei, care deţine cota de participare de 50%. În 2010, această companie a acordat servicii de organizare a evenimentelor pentru CCCEC, care desfăşura un proiect în parteneriat cu Serviciul Grăniceri al Ucrainei, cu susţinerea financiară a Misiunii Uniunii Europene de asistenţă la frontiera între Moldova şi Ucraina.

De la începutul anului 2013, „Tatra-Bis” SRL a câştigat mai multe tendere anunţate de către Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), un organism subsidiar al Organizaţiei Naţiunilor Unite. În aprilie 2013, firma familiei Lazăr a câştigat un proiect în valoare de 200 mii de lei pentru organizarea unui training, iar pe 2—6 decembrie 2013 a acordat servicii de logistică pentru o vizită de studiu în Lituania, organizată din fonduri administrate de PNUD.

452-Gala-premiilor-undp-orgLupta dintre soţia guvernatorului BNM şi soţia ministrului Economiei

Pe 6 decembrie 2013, Ministerul Economiei şi Agenţia pentru Eficienţă Energetică a organizat „Gala Moldova Eco-Energetică”, ediţia 2013, cel mai mare concurs de premiere a iniţiativelor de succes în sectorul energiei regenerabile. La eveniment au participat peste 300 de invitaţi, reprezentanţi ai conducerii de vârf a R. Moldova, miniştri, ambasadori, reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, sectorului privat, mediului academic şi societăţii civile. Desfăşurarea evenimentului a fost finanţată de Uniunea Europeană, cofinanţator fiind PNUD Moldova.

Pentru organizarea logistică a Galei, pe 3 octombrie, PNUD a iniţiat un concurs. Până pe 16 octombrie, mai multe firme urmau să-şi depună ofertele pentru a câştiga acest tender. În cursă s-au înscris trei firme. Una dintre acestea este compania de traducere şi organizare a evenimentelor „Berlizzo Group” – Anodilia SRL, condusă de Otilia Drăguţanu, soţia guvernatorului Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, care mai figurează în calitate de fondator la încă 4 firme. O altă firmă participantă la tender a fost „Tatra-Bis” SRL, fondată de Tatiana Lazăr.

Firma familiei Lazăr, câştigătoare

În final, „Tatra-Bis” SRL a fost desemnată câştigătoare a tenderului în sumă de 28,2 mii USD, echivalentul a 366 mii lei, pentru a acorda logistica necesară bunei desfăşurări a Galei organizate de Ministerul Economiei. Am încercat să aflăm dacă este vorba de un conflict de interese. „La tender au participat trei firme. „Tatra-Bis” a avut cea mai bună ofertă şi a câştigat. Tenderul este executat conform condiţiilor de procurare valabile la PNUD. Conform condiţiilor noastre, ar fi vorba de un conflict de interese în cazul în care echipa de evaluare ar avea careva atribuţii la compania respectivă. Nimeni de la noi nu are nicio tangenţă. În plus, a fost şi cea mai bună ofertă. Noi am discutat problema respectivă. Ne-am pus această întrebare înainte de tender. De comun acord s-a ajuns la concluzia că nu este relevant pentru noi”, a declarat Mihail Măciucă, organizatorul tenderului de la PNUD.

452-otilia_dragutanuSoţia guvernatorului BNM, Otilia Drăguţanu, prietenă cu soţia ministrului Lazăr, ne-a spus că dacă în acest an, firma ei „Berlizzo Group” – Anodilia SRL nu a câştigat tenderul, va încerca la anul să vină cu o ofertă mai bună. „Adevărul este că colegii care au fost în comisia de evaluare de la PNUD sunt persoane pe care eu le cunosc şi nu pun nicio secundă la îndoială imparţialitatea lor. Am totală încredere faţă de cei care au fost în comisie. Respectiv, dacă nu noi am fost cei selectaţi, înseamnă că cineva dintre colegii şi partenerii noştri a avut o ofertă mai bună. Vom încerca la anul să prezentăm o ofertă mai bună. Atât pot să spun”, a explicat Otilia Drăguţanu.

Tatiana Lazăr: Nu credeam că am câştigat!

Tatiana Lazăr recunoaşte că „Tatra-Bis” SRL nu a avut cel mai bun concept de organizare a Galei, însă susţine că au fost cei mai buni la capitolul preţ. „Nici eu nu am crezut că am câştigat! E clar că vouă vă pare absolut neîntâmplătoare chestia asta. Doar că soţul meu nu lucrează la PNUD şi nu e prima dată când câştig la ei. Da, înţeleg că sunt nevasta lui Lazăr, dar ce să fac eu acum? Să stau în casă, să fur, ce trebuie să fac? Sunt zeci de tendere la care participăm. Eu sunt 50 la 50 în firmă cu prietenul slovac şi el nu înţelege multe. Eu îi spun: Emilian, nu are rost să participăm la tenderul de bilete de la Ministerul Economiei, că soţul va zice: „Tatra Bis” SRL – nu! Pentru că vor fi interpretate greşit lucrurile. Emilian nu crede şi spune: trebuie să dăm, trebuie să dăm…”, a declarat Tatiana Lazăr.

Afacerile familiei Lazăr conectate la firme offshore

Firmele familiei Lazăr sunt înscrise pe soţia sa, Tatiana Lazăr, şi pe fiul lor, Mircea Lazăr, ambii fiind fondatori în firme, dar şi parteneri de afaceri cu câteva companii off-shore. În 2000, Valeriu Lazăr a fondat Agenţia „Intelligent Services”, pe care, ulterior, a redenumit-o Societatea Comercială „Business Intelligent Services” (BIS) SRL. Potrivit Camerei Înregistrării de Stat (CÎS), în calitate de fondatori figurează Liviu Gumovschi, cu cea mai mică cotă de participare, de 10 %, Tatiana Lazăr cu 42 % şi firma ÎCS „Maxbury Corporation-M” SRL cu 48 %.

Fondator unic al ÎCS „Maxbury Corporation-M” SRL este compania britanică „Maxbury Corporation LLP”, cu un capital social de 9,1 miloane de lei. Informaţiile obţinute de la „Companies House” — Agenţia Executivă de pe lângă Ministerul Comerţului şi Industriei din Marea Britanie, o instituţie similară cu CÎS din R. Moldova, arată că, în calitate de acţionari la „Maxbury Corporation LLP”, sunt înregistrate alte două firme offshore: Hightech Agency LTD, cu sediul în Belize, şi Quadro Management LTD, cu sediul în insulele Seychelles.

Firmele înregistrate pe aceeaşi adresă

Totodată, ÎCS „Maxbury Corporation-M” SRL figurează în calitate de fondator şi în alte două firme, unde fondator este şi Mircea Lazăr, fiul de 22 de ani al ministrului Economiei. O relaţie apropiată dintre afacerile familiei Lazăr şi firma ÎCS „Maxbury Corporation-M” SRL se explică şi prin faptul că sunt înregistrate la aceeaşi adresă din Chişinău, pe str.Bernardazzi 53, ap. 4. „Firma Maxbury e o temă aparte. O să revin la această temă după ce discut cu ai mei”, ne-a spus Tatiana Lazăr. Ulterior, a revint cu un mesaj: „Cred că mai multe informaţii vă poate da Andrei Crigan, directorul BIS”.

„Eu ce pot să vă spun, ÎCS „Maxbury Corporation-M” SRL este unul dintre fondatorii noştri. Este un client al nostru. Noi suntem un grup de companii. Este o formă ordinară de investiţii cu un parteneriat. Ei ne oferă finanţare şi nouă. Ce se referă la BIS vă răspund. Ce se referă la „Maxbury Corporation LLP”, încercaţi să aflaţi voi, pentru că sunteţi băieţi care faceţi investigaţii şi aveţi acces la multe informaţii. Succes!”, a comentat Andrei Crigan, administratorul de la „Business Intelligent Services” SRL.

Ministrul Lazăr: Eu ce am cu lămuririle voastre?

Slovacul Emilian Dzugas, partenerul de afaceri al Tatianei Lazăr, figurează în calitate de fondator unic la firma ÎCS „Emil&Ian Service” SRL, care desfăşoară activităţi de plasare în câmpul muncii a cetăţenilor în Moldova şi în străinătate, servicii hoteliere şi de transport. Într-un raport de audit al Curţii de Conturi, efectuat la Ministerul Economiei, se arată că „Auditul a constatat nereguli la achiziţionarea serviciilor de transport aerian de pasageri, comise la anumite etape ale procesului de achiziţii, ceea ce nu exclude şi o posibilă favorizare a agentului economic declarat câştigător”. Am încercat să aflăm dacă agentul favorizat ar fi firma turistică a Tatianei Lazăr sau al partenerului ei de afaceri.

„Dacă e vorba de transport, asociatul meu are o companie de transport. Poate aşa ei au prestat servcii, dar Tatiana Lazăr nu are nimic cu această companie”, spune soţia ministrului. Contactat de ZdG, Emilian Dzugas ne-a spus că firma sa a încheiat contracte cu mai multe instituţii de stat, însă pentru mai multe detalii să o contactăm pe administratoarea de la ÎCS „Emil&Ian Service” SRL, Nelli Zastavneţchi. „Da, noi am oferit servicii de transport Ministerului Economiei, însă nu de transport aerian. Am acordat servicii de transport şi Parlamentului, chiar şi în 2011, când a venit la Chişinău vicepreşedintele SUA, Joe Biden. Totul s-a făcut prin licitaţii”, susţine Zastavneţchi.

Am încercat să discutăm cu ministrul Valeriu Lazăr pentru a face nişte precizări despre afacerile familiei sale în relaţia cu Ministerul Economiei. Contactat de ZdG, Lazăr ne-a răspuns: „Eu ce am cu lămuririle voastre? Anume din perspectiva acestui articol, ne faceţi un demers în scris şi vă dăm un răspuns în scris. Noi aşa procedăm, ca să nu nimerim în zona interpretărilor. Aşa e corect. Hai noroc!”.700-501


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

37 comentarii

 1. Guvern

  Un vice-prim ministru ar trebui sa intrebe conducatorii institutiilor de stat cum de se primeste ca un pensionar trecut de 80 ani,care nici macar nu stie sa spuna buna ziua in limba de stat,ocupa timp de 15 ani functia de inginer-sef interimar(caci n-are dreptul sa ocupe de cea de inginer-sef)si care mai mult sta pe buletin iar Ministerul muncii,din contul nostru, ii plateste buletinul.Va mai mirati de ce pleaca tinerii din tara cu asa conducere?Si asa cazuri sunt multe.

 2. p.s.

  D.Lazar n-are cind sa intrebe pe colegul sau de partid d.Sainciuc,pe directorul Institutului Economiei,care nu se stie cu ce se ocupa, despre haosul cu salarizarea in tara cind un pedagog sau un inginer cu studii superioare au un salariu de 2-3 mii lei iar un sofer de troleibus 7-12 mii lei.Iata de ce soferii de maxi-taxi,care au 5-6 mii lei spun ca “lucreaza in pierdere” si cer taxa de 4-5 lei.Va mai mirati de ce in asa tara mica este asa mare inflatie?

 3. Oleg

  Pai care e problema licitatia a fost facuta de PNUD care nu are nimic cu Ministerul Economiei, ce e rau in asta nu prea inteleg?????

 4. Petru

  Da Oleg are dreptate, chiar daca colaboreaza cu ME, PNUD este o organizatie internationala, si sint sigur ca cind asemenea organizatiii dau bani totul se face in cel mai transparent mod.

 5. Marcel

  Toata lumea stie ca sotia ministrului Lazar este om de afaceri, important este ca Lazar in declarati de avere specifica ca sotia si fiul detin actiuni la aceste companii, nu a ascuns nimic nu????

 6. Elena

  Si de cind este o crima sa participi la asemenea licitatii sa le cistigi si sa oferi serviciile pe care firma ta le presteaza????

 7. Cornelia

  Nu degeaba s-a zis ca a fost organizat un tender si prin urmare cei mai buni au cistigat , ceea ce a fot trasparent si legibil , deaceea nu e nevoie de careva aberatii pe cind conditiile companiei Tatianei Lazari au fost mult mai benefice.

 8. Dumitru

  Precum a si fost mentionat comania Tatianei Lazar a fost fondata inca in anul 2003 in parteneriat cu un investitor strain ,pe parcursul anilor aceasta a detinut un mare succes si incredere din partea beneficiarilor si trendul a fost cistigat tot de ea ,inteligenta dumneaei nu trebuie abordata cu invidie si gresit , dar de apreciat ca-i reuseste foarte bine in domeniul afacerilor.

 9. vaniusa

  Acest tender “organizat de PNUD” a fost cistigat de cel care a scris specificatiile tehnice si ulterior a receptionat servicii si anume Agentia din subordinea Ministerului Economiei !!!!!

 10. AEE

  lasa Lazar sa dea in scris explicatii ce a facut cu banii europeni acordati Agentiei de Eficienta Energetice in suma de 100 milioane lei. In loc sa intreprinda ceva concret si de folos pentru tara el a pus aceste milioane pe depozit la o banca, ca mai apoi prin companiile sotiei sa organizeze diferite nimicuri pe pani mari.

 11. CATALIN

  Vad ca Lazar si-a pus ”avocații” la treaba. E conflict de interese dragii mei, parca nu se vede…se vede, cu ochiul liber. Asa fac afaceristii de la noi afaceri. Spala banii investiti din afara, ca la altceva nu-i duce capul… PNUD, da e organizatie internationala, dar aveti grija sa vedeti cine lucreaza in aceasta (și alte ”organizatii internationale”), care sunt si ele pline de fini, nanasi, cumetri, colegi de partid și care sunt bîntuite, in cazuri ca cel cu Laszar, de trafic de influenta… Si in cazul lui Dragutan e același lucru, si-au impartit baietii sferele de influenta si azi castigi tu, maine eu, important e sa nu nimereasca in ”zona” și la ”torbă” si altcineva, din afara ”cardului”… Credeti ca daca nu era Lazar ministru, mai pupa dna Lazar concursul…(licitatia)? Asa ca lasati-o mai moale, dlor ”avocate” si ”avocati”

 12. iurie v,stiti,voi,care calailor din d.i.p.si penitenciare

  bravo cataline,doar putini inteleg cit de corupti si hoti sunt toti acesti ministri si ca sa nu ii numesct mai rau,tocmai de aceea cum vin la treuca,toti fiii si sotiile lor,devin peste noapte mari oameni de afacere,de fapt sunt doar o acoperire,ei insisi isi conduc afacerile,ca pe fiii lor tonti nu ear duce capul la asa hotii!!!pe sotiii nici atit!!!

 13. Frica-lui-Lazar

  Or e ta**it acest ministru, or se face prost. Cum dracu se primeste ca la toate serviciile oferite statului au acces si castiga numai firmele lor. Ei raspund simplu ca au participat la licitatii si au castigat.
  Acest ministru cu suitA LUI FACE PE TOTI PROSTI, O TARA o face proasta.
  Vreau sa fac public o noutate despre acest mizerabil, minciunos si al dracului ministru:
  Toate tenderele care tin de consultanta pentru ministere, instituii de stat etc., sunt castigate tot de acele firme a lui Lazar.
  Cum se intimpla asta Valerui?
  Ce ai aici de comentat?
  Stii numai a latra ore in sir in fata camerelor de luat vederi.
  R***** de Dragutanu sta pe sacul de bani si face pe “незнаю”, slujind RAIDERUL din toata rasputerea, fiind unul din cei mai fideli ai lui.

 14. Mery,- adevarul pur si nimic mai mult!

  In UE toți funcționarii publici sunt obligti sa declare tot venitul familiar, adica sumar cu a sotiei, controlati si concordat cu veniturile si declarațiile feciorilor din afaceri, PT a exclude acțiunile de corupție si fraude .
  La noi invers, totul se pune pe seama soacrelor pensionare de 70-80 ani, sotiilor si fiilor studenți sau care deabea au absolvit vre-o facultate.
  Si toți se prefac ca e ok!
  PUSCARII SUNT PREA PUTINE IN MOLDOVA PT AI PUNE TOȚI HOTII IN LEGE, IAR JUSTIȚIA ESTE TOTAL CRIMINALA!
  MOLDOVA LEAC NU ARE!
  Numai Unirea cu Tara – Mamă România ( cu o multime de puscarii si case de nebini) si un Vlad Tepes in fruntea Țării poate salva palma de pământ dintre Put si Nistru!
  Fratilor , UNIRE! In suflet si in acțiuni!

 15. Olarasu N

  Nu am inteles “unde se ascunde” conflictul de interese. Ca o firma a caror fondatori au tangente cu guvernantii si participa la licitatiile organizatiilor europene atunci apar conflicte de interese ? Jurnalistii de la ZDG au ajuns la absurd, ori investigati amanuntit ori nu mai faceti dezinformari. Parerea mea ca este un simplu articol facut la comanda fara suport cu doar niste simple constatari si usoare aluzii la posibile neconformitati pentru a sifona imaginea cuiva. Si cum dovediti faptul ca firmele mentionate sunt offshore, sau, eu fiind format in alt domeniu, daca sunt inregistrate in regiunile respective devin automat susceptibile de …

 16. Valeriu

  Autorul aricolului a evocat doar fapte fara a le comenta.
  Acum fiti atenti la comentariile lui olarasu, dumitru, cornelia, elena, marcel, petru si oleg care vor sa dilueze adevarul dur evocat in articol.
  In realitate eu cred ca toti acesti indivizi sunt de fapt una si aceiasi persoana.
  Aceasta este o strategie utilizata cu succes de mafiotii din Republica Moldova.

 17. Ella

  Vad ca ziarul de garda nu are ceva mai bun de facut decit sa inventeze birfe si sa se vire in viata oamenilor doar ca sa faca aparente de “ziar” informat si corect. Doar e clar faptul ca PNUD nu are nici o legatura cu Ministerul economiei. E o tara libera nu? Participa la licitatie cine poate si cine are dorinta. Ce vina au ei ca sunt cei mai buni? Si denumirea articolului chiar e aburda) Cica “Firmele offshore ale familiei Lazar”…M-a facut sa rid) Ziarul de Garda ar trebui sa se informeze mai intii despre ce scriu,dar nu sa compuna articole din 2 birfe nascocite de cineva.

 18. victor

  Nu este o noutate ca sotia lui Lazar este om de afaceri. Se stia demult. Informatia este putin eronata. Nu exista nici o proba serioasa in sensul dat. In orice caz nu am vazut nimic iesit din comun.

 19. Ilie

  Vad ca pentru cineva deja a inceput campania electorala si a inceput a fabrica PR negru in adresa lui Lazar, eu de exemplu cuget oamenii dupa realizari si in cazul dat nu m-as lasa manipulat de zvonuri si birfe. Iar Lazar de cind il stiu a facut totul in favoarea statului si niciodata nu a intreprins nimic impotriva RM.

 20. Adelina

  Dupa parerea mea aceste insinuari Mocan-esti nu au nimic in comun cu realitatea,pentru ca fiecare stim ca aceste afaceri au oricini legale si sunt intemeiate. Nu cred in aceste acuzatii,mai ales ca argumentele care au fost aduse sunt putin relevante!!!

 21. vlad

  TREBUIE SĂ FIM IGNORANȚI SAU PROȘTI CA GARDUL;CA SĂ NU OBSEVĂM PORNIREA ACESTUI FURT DE ȚARĂ SUB O DENUMIRE CINICĂ Intelleget Services!!!

 22. Valeriu

  Lazar candva a facut o remarca: “Sa spuna fiecare om de afaceri din Moldova cand si cum a castigat primul milion!”
  Sa spuna Lazar, cand si cum a castigat primul milion (poate in timpul cand lucra la securitate si in virtutea functiei pe care o detinea monitoriza oamenii de afaceri?).
  Da se vede ca “am pus mana rana” din moment ce au aparut trei reactii bolnavicioase la remarca mea.

 23. pachiţa

  nouă nu ne rămâne decât să ne bucurăm că aleşii poporului au aşa pitbulli cu apucături de afaceri. mai bine, într-adevăr şi le-ar ţine acasă. este conflict de interese, evident. vin vânzătoarele de pe timpuri sovietice cu pirojoacele lor. de ce firmacele de PR au monopolizat industria traducerilor şi o târâie nişte oameni care nu au nimic în comun. asta mă doare, să şi le ţie dorineii în lesă acasă.

 24. Radu Marian

  ZdG, vă admir foarte mult, și în special investigațiile voastre și cred în continuare că sunteți independenți și imparțiali, DAR
  ați dat-o în bară cu investigația dată! Nu văd nimic suspect aici, mai ales că aceste companii de care vorbiți sunt cunoscut pentru profesionalismul lor! Nu înseamnă că lumea ar trebui să nu facă afaceri deloc dacă au ca soți sau rude funcționari publici!!
  Tare vreau să nu vă compromiteți cu articolul ăsta!
  succes

 25. IMPORTANT

  UN SINGUR DETALIU , EA (adika sotia sa) nu credea ca va cistiga !!!!!! si MINUNE a cistigat, xxxx…

 26. Ovidiu

  Va trece si asta ca ziua de ieri… Doar putem presupune ce furturi vor urma dupa asociere….. Acolo ciolanul va fi mai gras.

 27. Legendarus

  Lazar şi economia

  Decând Lazar e ministru
  De economie
  De la Prut pîna la Nistrru-i
  Dubla saracie

  De când Lazar e şi vice
  Peste Prim-ministru
  Prețurile-n loc sa pice
  Au aguns sinistre

  La putere-i KaGeBe-ul-
  Mafie obscura
  Ţara mea avînd tupeul
  De ai da şi c…l

  La putere-s Plahotniucii
  Ghimpii şi Filatii
  Ţara – cracaneaza-ți bucii
  Slabii , ingetatii…

  Sa te aiba domnii lazari
  Liber relaxsata…
  Din *nadstroica* pîna-n bazis
  Suplu reformata …

 28. O

  Aceasta investigatie e una de slaba calitate si se rezuma la o simpla speculatie care nu demonstrează nimic. Cunoaștem cu toții principiul nevinovatiei pana la dovada contrariului. Dacă as fi in locul jurnalistilor as cere acces la documentele achizitiilor respective desfășurate de minister in baza legii cu privire la accesul la documente publice, as analiza caietele de sarcini, ofertele, rapoartele comisiilor de evaluare, contractele si atunci as putea trage careva concluzii. Pana atunci aceasta investigatie nu are nici o valoare. Dar banuiesc ca asta e prea mare efort pentru un jurnalist, deci e mult mai simplu sa faci speculatii de genul acestui articol. In plus, in virtutea experientei mele in achiziții in cadrul unor organizații internaționale in Moldova, pot sa va spun ca Tatra Bis si Anodilia sant unele din foarte putine firme care oferă servicii de logistica a evenimentelor in Moldova

 29. Cetateanul RM

  Chiar si Mihail Măciucă, organizatorul tenderului de la PNUD va declara ca licitatiile au fost efectuate corect iar voi nu va puteti linishti!
  Mai Iurie Sanduta hai incetati sa vedeti Hoti in toata lumea de la Guvernare.

 30. aglaia

  „Nu am făcut secret din asta. Din 1992 şi până în 1994 am făcut cursuri speciale şi am fost ofiţer în cadrul Ministerului Securităţii Naţionale (MSN). După cum se ştie despre cei care au activat în securitate, „bâvşih cekistov ne bâvaet” (foşti securişti nu există – n.r.)”, a declarat Lazăr, în cadrul unei emisiuni televizate.

 31. O

  Încă odată – o investigatie neconcludenta, cu un titlu care are scopul de a induce cititorii in eroare (vezi “pe banii europenilor”) o mostra de jurnalism care încearcă sa mascheze lipsa de profesionalism cu scheme, teorii a conspiratiei, offshore-uri, etc.
  Personal îmi displace Lazar ca funcționar public si sant sigur ca exista multă corupție in domeniul pe care îl gestionează, dar dacă vrem sa luptam cu corupție avem nevoie de investigatii adevărate calitatea cărora sa permită si autorităților relevante sa nu aibă alta ieșire decât sa se autosesizeze, ca de altfel cei vizati vor rade de așa articole si vor merge mai departe

 32. O

  Vica, dacă nu ai înțeles din prima, mai încerc o data special pentru tine 🙂
  Acest articol pretinde a fi unul de investigatie. Scopul unei investigatii e sa scoată la iveală nereguli, crime si pe autorii acestora. Titlul articolului sugerează nereguli când zice “afaceri pe banii europenilor”. Dar articolul in sine nu aduce nici o dovada a careva nereguli. Faptul ca Tatra-bis a câștigat tendere nu înseamnă absolut nimic ilegal, pana nu se demonstrează contrariul. Eu nu exclud ca exista nereguli, dar jurnalistul in cauza, din păcate, nu ne aduce nici o dovada. In comentariile mele de mai sus eu i-am sugerat unde sa caute dovezi, dacă nu-i este lene.
  Ca sa te linistesc