Familia Diacov, în spatele privatizării conacului Inglezi

Două firme, conduse de persoane apropiate familiei Diacov, au privatizat mai multe spaţii de pe str. Eminescu 52, acolo unde este amplasat monumentul de arhitectură de însemnătate naţională “conacul urban al lui A. D. Inglezi”. În urma acestor tranzacţii, Boris Focşa, ministrul Culturii, s-a ales cu un dosar penal.

“Credeţi că Diacov nu are mânuţa pusă la ceea ce a făcut ministrul Focşa, acolo, pe Eminescu? Acolo fiică-sa stă. Acolo-i restaurantul luu…”, declara nervos Mihai Ghimpu, liderul PL, miercuri, 13 martie 2013, fără a-şi încheia gândul, ameninţându-şi, totodată, colegii de guvernare “să fie mai atenţi”, pentru că “eu în ultima perioadă sunt dur la expresii, am să tai în carne şi oase”.

Cafeneaua familiei Diacov, în apropiere

Am încercat să vedem care este legătura dintre privatizarea unei părţi din monumentul de arhitectură de pe str. Eminescu 52 şi familia Diacov, la care a făcut referire preşedintele PL.

Pe str. Eminescu 50, adică în clădirea de lângă monumentul privatizat, fiicele lui Dumitru Diacov, Olesea Diacov şi Natalia Stati, au o mică, dar luxoasă cafenea, numită “Café Café”. Familia Diacov nu a făcut niciodată un secret din faptul că acel local îi aparţine. În 2007, o importantă revistă de la noi scria despre relansarea localului de pe str. Eminescu. “Graţie imaginaţiei noilor patroane, frumoaselor şi mondenelor surori Natalia Stati şi Olesea Diacov, localul s-a bucurat de o nouă ţinută, regăsindu-se în motivele unei toamne de aur”, preciza revista.

Fiicele lui Diacov, chiriaşele lui Focşa

Interesant este faptul că imobilul în care este amplasat localul familiei Diacov aparţine tot Ministerului Culturii. Acesta, însă, e trecut la balanţa Teatrului “Luceafărul”, aflat în imediata apropiere. Fiicele lui Dumitru Diacov închiriază şi, respectiv, plătesc pentru chirie teatrului, al cărui conducător a fost anterior Boris Focşa, al cărui naş de cununie este Ion Diacov, procurorul mun. Chişinău, fratele deputatului PD.

Anul trecut, organele de drept au examinat o plângere din partea lui Ion Şiman, fost director al Moldova Film, pe marginea acestui subiect. Şiman scria în plângere că firma “DND Atlantic” SRL, care aparţine Nataliei Stati, închiriază spaţiul la un preţ de piaţă mult diminuat faţă de cel real, astfel fiind prejudiciate interesele statului. Atunci, oamenii legii menţionau că totul ar fi conform legii. Potrivit contractului, firma familiei Diacov plăteşte pentru chiria lunară a spaţiului unde îşi are amplasată cafeneaua aproximativ 2 mii de lei lunar (25 mii de lei, anual), asta în condiţiile în care locaţia se află chiar în centrul Chişinăului.

“Aici sunt implicate persoane foarte importante”

Ion Ştefăniţă, directorul Agenţiei de inspectare şi restaurare a monumentelor, cel care, acum un an, a prezentat dosarul privatizării de pe str. Eminescu 52 opiniei publice, spune că, pe parcursul investigaţiilor făcute la acest subiect, a înţeles că, în spatele privatizărilor, s-ar afla persoane importante.

“Nu am argumente, dar, din câte am observat, mi s-a creat această impresie, că există o legătură între faptul că fiicele lui Diacov au cafenea pe str. Eminescu 50 şi privatizările de pe Eminescu 52. Am ajuns la concluzia că, în spatele acestor privatizări, se află cineva serios. Discutând cu mai multe persoane din domeniu, mi s-a spus: Ion, nu te băga, că aici sunt implicate persoane foarte importante, de un rang foarte înalt. E clar că Foşca nu a făcut pentru el ceea ce a făcut”, mai spune Ştefăniţă.

Direct sau prin intermediul prietenilor

De-a lungul anilor, clădirile de pe str. Eminescu 52, acolo unde este amplasat conacul Inglezi, au fost pasibile privatizării. Din diverse motive, procesul a cunoscut o finalitate abia în ianuarie 2012, când firma “Somex-Consulting” SRL a privatizat 214.6 m.p., iar firma “Safe-Com” SRL – 192,3 m.p. Ambele firme închiriaseră anterior aceste spaţii.

Înainte ca bunurile imobile să fie privatizate, la sfârşit de 2011, acestea au fost divizate, la “Cadastru” apărând alte două adrese în afară de str. Eminescu 52: str. Eminescu 52/1 şi str. Eminescu 52/2, şi asta deoarece edificiul de pe str. Eminescu 52 nu putea fi privatizat, conform legii, fiind monument de arhitectură, protejat de stat. Prin divizare, părţile din edificiu cu adresa fracţionată au fost privatizate, s-ar părea, “legal”, pentru că în Registrul monumentelor nu există monumente cu statut protejat pe Eminescu 52/1 şi 52/2, ci doar la Eminescu 52.

Această parte din monument (Eminescu 52) încă nu a fost privatizată, dar se află şi ea în posesia unei firme, “Alicecom” SRL, începând cu 7 octombrie 2010, în urma unui contract de uzufruct, pentru nu mai puţin de 29 de ani. Contractul a fost semnat între conducerea Teatrului “Luceafărul” şi agentul economic. La Camera Înregistrării de Stat, firma “Alicecom” SRL apare ca fiind înregistrată la 7 decembrie 2001 şi fiind condusă de Gheorghe Ciobanu. Acesta deţine şi 85% din acţiuni. Alte 15% sunt deţinute de Natalia Stati, fiica lui Dumitru Diacov.

Firme create “la pachet”

Datele de la Camera Înregistrării de Stat arată că şi cele două firme care au privatizat spaţii în incinta monumentului de arhitectură, în 2012, SRL “Safe-Com” şi “Somex-Consulting” SRL, au legături indirecte cu familia deputatului PD. Firma SRL “Safe-Com”, fondată pe 1 octombrie 2010, are un capital social standard, de 5400 lei, iar adresa juridică e într-un apartament de pe str. Alexandru Cel Bun, din Chişinău. Victoria Paladi este directoarea şi fondatoarea firmei. Aceasta este, cel puţin, o bună prietenă a fiicelor lui Dumitru Diacov, Olesea şi Natalia. Pe o reţea de socializare acestea îşi comentează una alteia diferitele postări şi poze. Totodată, Victoria Paladi a fost prezentă, în 2007, la relansarea cafenelei surorilor Diacov, eveniment relatat de o revistă mondenă din Chişinău. Firma “Safe-com” a luat în locaţiune clădirile de pe str. Eminescu 52 pe 26 octombrie 2010, la o lună de la fondare.

Cealaltă firmă care a participat la privatizarea monumentului de arhitectură, SRL “Somex Consulting”, a fost fondată la 5 zile după SRL “Safe-Com”, pe 6 octombrie 2010. Şi aceasta are capitalul social de 5400 lei şi adresa juridică într-un bloc de locuit de pe str. Calea Orheiului. Director şi singurul fondator al acestui SRL este Serghei Guzun. Persoane din cercul de prieteni al familiei Diacov ne-au spus că şi Serghei Guzun este în relaţii apropiate cu familia deputatului. Informaţia precum că spaţiul de pe Eminescu 52 a fost privatizat, prin intermediari, de către familia Diacov ne-a fost confirmată şi de angajaţi ai Ministerului Culturii.

Între negare şi tăcere

Oficial însă nimeni nu vorbeşte nimic despre aceste relaţii. Ministrul Culturii, Boris Focşa, nu a fost de găsit la telefon ZdG. Din anticameră ni s-a spus că este în şedinţă sau că este ieşit.

Elena Ciumac, directoarea Teatrului “Luceafărul”, nu a dorit să discute despre subiect. Am întrebat-o dacă ştia, atunci când semna contractul de uzufruct (arendă – n.r.) sau când permitea privatizarea celorlalte încăperi de pe Eminescu 52, că, în spatele agenţilor economici implicaţi în afacere, este familia Diacov. “Mă scuzaţi, dar dvs. aşa întrebări daţi, de parcă sunteţi de la Procuratură. Eu nu vă dau aşa răspuns. Nu vă dau. Pentru că…, pentru că nu e cazul. Mă scuzaţi”, ne-a replicat Ciumac.

Dumitru Diacov, deputat şi preşedinte de onoare al PD, ne-a spus că nu este un secret pentru nimeni că fetele sale lucrează şi deţin cafeneaua de pe str. Eminescu 50, închiriind spaţiul unde aceasta e amplasată. “Ghimpu să lupte cu comuniştii, dar să nu se anine de copii. Ei, hai şi-om vorbi. Nu există vreo legătură dintre firmele care au privatizat şi familia mea”, a menţionat acesta. L-am întrebat cum se face atunci că fondatorii acelor firme sunt cel puţin cunoscuţi cu cele două fiice ale sale. “Ei şi care-i problema? În Chişinău, toată lumea se cunoaşte cu toată lumea”, ne-a replicat deputatul.

“Pe Victoria Paladi o cunosc”

Serghei Guzun, directorul firmei SRL “Somex Consulting”, nu a răspuns la apelurile ZdG. Nu a răspuns nici Victoria Paladi, directoarea firmei “Safe-Com”, care, se pare, se află peste hotare. Pe un site de socializare, se spune că aceasta ar locui în Marea Britanie.

Natalia Stati ne-a spus şi ea că nu are nicio legătură cu privatizările de pe str. Eminescu 52, menţionând că are o afacere în apropiere şi că plăteşte toate impozitele şi chiria pentru spaţiul respectiv. “Eu nu am să mă refer la declaraţiile dlui Ghimpu, pentru că fiecare a doua sa declaraţie este aberantă”, a punctat fiica lui Dumitru Diacov.

Am întrebat-o dacă-i cunoaşte pe Victoria Paladi şi pe Serghei Guzun, directorii firmelor care au privatizat. “Pe Victoria Paladi o cunosc… Dar, eu pot să cunosc multă lume, nu înseamnă că ştiu şi ce afaceri au. Pot să-l cunosc personal şi pe dl Ghimpu, dar asta nu înseamnă că îi cunosc afacerile”. Am insistat să aflu dacă-l cunoaşte şi pe Serghei Guzun. Natalia a ezitat puţin, după care a început să vorbească despre alte lucruri, precizând încă o dată că ea poate cunoaşte mai multă lume, doar că acest lucru încă nu demonstrează nimic.

Nici despre cele 15% din firma “Alicecom”, firmă care arendează un spaţiu pe Eminescu 52, Natalia Stati nu a dorit să discute, spunându-ne că nu ne cunoaşte şi că nu ar dori să participe la discuţii de acest gen, pentru că “de fiecare dată când sunt tensiuni politice, sunt asemenea discuţii”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

43 comentarii

 1. Alina

  Si care-i problema? Se spune doar, ca se plateste impozite, chiria. NU vad nici o problema. Ghimpu cite ar spune. Mai bine s-ar uita sub nasul sau. El si cu nepotul sau Harry Potter de Moldova aproape jumate de piata centrala o detin.

 2. Nic

  Dupa cum se vede fara revolutie “noua burghezia” din Moldova nu va intoarce bunurile furate

 3. Crudu

  Deja ni se face greata de numele Diacov si toata crema aceasta criminala a societatii moldave…

 4. Radu

  Canceru RM e impartit pe partide, care la guvernare care in asteptare.Doar o revolutie fara niciunul din ei impotriva lor

 5. marius

  ghimpu la comanda celui cautat de interpol a inceput sa-l santajeze pe Diacov, pentru a nu vota unui guvern independent de papusar!

 6. mos vasile

  De fiecare data la alegeri lumea spera la ceva mai bun, dar de fiecare data calca si-n aceeasi grebla votind aceleasi persoane compromise. Si acesti “alesi” sfideaza legele si toate valorile nationale, crezind ca sunt vesnici in acestea posturi. Si totusi pana la urma suntem vinovati noi, mai putini ei.

 7. victor

  si daca totul e legal, care e problema ? Ei doar arendeaza, nu au privatezat s-au cumparat aceasta cladire de ce se face zgomot din nimic. ?

 8. Samurai

  Alina, Victor, ce treaba mea are aici achitarea impozitelor si arendei? voi sunteti siguri ca ei achita cat trebuie sau sunt scutiti de unele taxe sub pretextul ca ar fi local de interes cultural etc. etc…. ce p.. mea ca dati cu parerea daca sunteti zero la creieri, credeti ca in zona ceea nu ar mai vrea si altii sa-si faca afaceri? dar nu pot, pentru ca nu au un Focsa la ministerul inculturii.. si in genere, impuscati-va toti cei care cred ca e toul ok in povestea asta si PD-arii platesc impozite si arenda.

 9. Simion

  Cand a avut loc licitatia, ca am dorit si eu sa am parte de lapte in pasat? E o mizerie fara margini, regizata de niste tarfe cu “suflet mare” si “resposabilitate sociala” ! Nimic de mirare din partea unor PD-asti!

 10. Viorica Eni

  «Credeţi că Diacov nu are mânuţa pusă la ceea ce a făcut ministrul Focşa, acolo, pe Eminescu? Acolo fiică-sa stă. Acolo-i restaurantul luu…», declara nervos Mihai Ghimpu.
  *******************
  Si cine zicea ca Ghimpu face politica PDM-ului??? Din acest carambol mai grabnic tragem concluzia ca Partidul Democrat e hatuit din ambele parti, cind din partea lui Filat cind din partea lui Ghimpu.

 11. Sandu

  Dom’Diacov este unul dintre tatucii manipularii si imbogatirii ilicite. Nu de azi si nu de ieri. E un hot ordinar. Cu barba lunga si bani grei in punga. Cu conturi grase in Cipru, ca si bratanii sai: Lupu, Lazar, Plahotniuc s.a.

 12. Ion

  Samurai, stai linistit. Comentriile astea is lasate de o scula de-a PD-ului pe nume Harghel Ion.

 13. Fedor

  de acord cu Sandu. hot cu experienta si inteligenta, autor al multor scheme, un fel de krestniy otet pentru unii..

 14. NoComment

  Sunt de acord cu tine Samurai..Ion ai si tu dreptate..cine a scrie le iau aparare…si eu vreau chirie cu 2000 lei sa fac business..o sa imi deie mie asa chirie cineva mmm???? Eu un om de rind, o sa am numai bete in roate..pentru ca cineva are buzunar gras si rude..isi face parte..si chirie cu 2000 lei..si lasati voi vorbe ca isi platesc taxe, impozite..se imbogatesc idiotii pe spatele nostru..cineva a fura..da cineva om cinstit a plati taxele si impozitele..tara de rahat!!!

 15. Daniela

  Nu vad nici o problema in toate cele spuse mai sus,si e putina realitate in ceea ce se spune. Pentru ca sunt niste vorbe spuse cu aproximatie,care ar putea sa nu fie reale!!

 16. Marin

  Dupa parerea mea Diacov este unul din putinii politicieni care a promovat o politica corecta,a sustinut vectorii necesari dezvoltarii statului si a societatii,si la astfel de insinuari neprobante nu trebuie de crezut. Este un articol de investigatie care-i facut pentru denegrarea persoanei si nimic altceva.

 17. ptr No coment

  Cu siguranta ca traies oamenii din contul tau, pe spinarea ta))). muncesc in locul tau, platesc impozite in locul tau, traiesc in casa ta si fac copii in locul tau))). teoria ratatilor, care ao i singura sansa – de a nu avea sanse.

 18. marian

  Unde-i tincul de chetraru cu banda lui de javre? Parca urla in gura mare ca se lupta cu coruptia? PD – partidul viitorilor inculpati

 19. O mama care a luptat pt adevăr si justiție toată viața,

  SE SPUNE CA  MOLIA  BLANDĂ ROADE HAINA  RĂU !   Este perfect despre Diacov.  Ca este o canalie  se știe de mult. 
  TOATA BUBA ESTE CA DEPUTATII, MINIȘTRII, PROCURORII, MAGISTRAȚII… TOTI ACEȘTI PIDORASI  IN POSTURI PUBLICE AU IMUNITATE, – adică   ei sunt aparati de lege , noi poporul  nu!  
  NOI PUTEM  FI  TRASI LA RĂSPUNDERE,  EI NU!   
  LEGILE ADOPTATE DE PARLAMENTUL MOLDOVEI SUNT STRAMBE,  PENTRU CA IN FATA LEGII  NU  SUNTEM  TOȚI   EGALI! 
  ALTFEL CUM E DE ÎNȚELES  oFAPTUL,  CA UN PROCUROR GENERAL, MARTOR,  PARTICIPANT S-AU  CHIAR VINOVAT DE OMUCIDERE,   NU PUTEA FI  SUSPENDAT DIN FUNCȚIE PE PARCURSUL ANCHETEI IN CAUZA, NU SE PUTEA SUSPENDA IMEDIAT TOȚI PARTICIPANTII LA VANATOAREA DIN PĂDUREA DOMNEASCA,   DE  CATRE DEPUTAȚII PARLAMENTULUI,  CI NUMAI  LA PROPUNEREA PREȘEDINTELUI  PARLAMENTULUI ? 
  Oare aceasta lege nu a fost adoptată sub curu lui voronin de către Lupu?  
  Oare nu el trebuia sa-o schimbe imediat cum s-a schimbat regimul? 
  ASTA-I BUBA, STIMATI COMPATRIOTI!  EI AU ADOPTAT LEGI PT EI INȘIŠI, CONTRA POPORULUI! 
  Știți ca in Europa NIMENI DIN DEPUTAȚI, MAGISTRAȚI, PROCURORI, PRESEDINTI ( adică prezidentul țării, senatului, camerei deputatilor, guvernului… Nu dispun de imunitati ??? ) 
  IATA  SI RĂSPUNSUL LA TOATĂ HOTIA, CORUPTIA SI BANDITISMUL DIN REPUBLICA MOLDOVA! 
  Acuma judecati despre  cum si cât  au furat  si au corupt   alde Sangheli, Lucinschi,  Voronin , Papuc, Diacov, Plohotniuc, Filat,  Poalelungi,   si toți ceilalți! 
  Pt mine verzișorii,  roșiorii,  albaștreii, galbeneii… toți sunt hoti egali ,  si criminali de tras in țeapa, dacă au  băgat laba in buzunarul statului, adică a poporului Moldovei , adus  la limita sărăciei si imoralitatii! 
  In rest , cele bune ! 

 20. vera

  LIBERTATE

  Alesii fura sus cum pot,
  Numai preotii nu fura;
  Dezlegare au la tot:
  La alcool, la-njuratura…

 21. olga

  Taticu DIACOV e doar cauza tuturor nenorocilor fiicei sale Natalia Stati.
  Ea a fost folosità ca un obiect,ca o unealtà de Gabriel Stati.
  Nu cred ca Gariel are nevoe sa il indrume pe GHIMPU la vreun act contra fost sotiei sale.GHIMPU isi aduce aminte uneori de pozitia sa(nationalista), pentru care el este acolo sus si rivneste.
  Natalia a fost doar un punte taticu-afacerile lui Gariel.Cind nu mai ai nevoe de acest punte iti scimbi calea.
  Tot acelas punte Gabriel sa construit si in CONSTANTA ROMANIA,sa insurat cu fiica primarului.
  Astai treaba -afacerile lui au nevoe de sustinere si el se ofera ca o prostituata la o vinzare a corpului sau-ce nu poti face doar pentru a avea pozitie in societate.Cineva pozitia isi merita,cineva o cumpara sau se vinde——————–

 22. valentin

  Adevărul este că anterior, încăperile închiriate de fiica lui diacov erau închiriate de Moldagroindbanc, de fiica lui Sobr şi de fiica lui Zelionîi)(restaurantul- La bunelu)şi aceşti trei chiriaşi, arendatori achitau c.ca 400 000 lei anual, iar acum 25 000. Unde, în care buzunar se duc anual 375 000 lei? Cîte impozite şi T.V.A. nu se achită anual, peste 10 000 lei? În cazul dat, din 2010 de cînd încăpierile sunt în mînile familiei Diacov sa subţiat bugetul statului, sau furat c.ca 1.2 mln. lei. De unde bani pentru pensii şi salarii, dacă totul se fură? Salarii grase se dau organelor de drept şi Curţii de Conturi să muşamalizeze asemenea cazuri. BAEDAC TOTAL.

 23. vlad

  BRAVO VALENTIN, ai dreptate. DAcă toţi şi totul se fură, de unde pensii. Curtea de Conturi, în frunte cu şoumenul de Urecheanu ascund toate hoţiile lui Focşa. Pe data de 29.03.13 va fi discutat raportul Curţii de Conturi, privind Ministerul Culturii, şi cazul dat, caz concret va fi muşamalizat, la fel cum şi altele, cum ar fi privatizarea ilegală, frauduloasă a 2400 metri patraţi a Tipografiei Centrale, unde preţul de vînzare era de 100 dolari, iar cel real de 800 eur. Prejudiciul adus statului este de 1,5 mln. eur. doar pe acest caz.

 24. Elena

  Mulţi ani la rînd am activat la C.N.C, ulteriorul Dep. Cinematografie, pe Eminescu-50. Încăperile gestionate acum de fiicele lui Diacov erau în gestiunea altor 3 agenţi economici, care achitau lunar undeva 30 mii lei, iar anual 350-400 mii lei. De ce acum se achită doar 2000 lei lunar, doar coeficienţii au crescut, dar nu au scăzut? Vinovaţi de cele întîmplate sunt organele de control, de drept şi justiţia, care ascund crimile lui Focşa. Îmi pare rău, că se întîmplă asemenea hoţii.

 25. paşa

  Accesaţi vă rog declaraţiile lui Ion Şiman din anii trecuţi, ca să vedeţi că hoţiile lui Focşa, susţinut de fraţii şi rudele apropiate Diacov, sunt de peste 50 mln. lei. Moldfilmul, care este în listele obiectelor nesupuse privatizării la falimentat Focşa, Vasilachii şi Sorocovici, pentru al prihvatiza, şi toţi au luoat apă în gură, inclusiv organele de drept. JULICI.

 26. Victor

  Dacă merge vorba despre Diacovi atunci să ne spună președintele de onoare al XXXX din Moldova cum fiica sa Natali a privatizat fostul magazin de gastronomie de pe adresa Pușkin 30 ți ce bani primește pentru darea în chirie.

 27. ana

  Nu vă miraţi. Toţi cei care gestionează bani şi patrimoniu public fură de le es ochii. Au furat destul şi comuniştii, dar nu sau tradat. Dacă nu furi, şi nu permiţi să fure eşti dat afară. Diferenţa este, că unii fură milioane, alţii mii. Avem nevoie de Ţepeş ca să facă ordine în ţară.Procurorii, Judecătorii, C.N.I, C.N.A şi membrii Curţii de Conturi, care favorează şi muşamalizază hoţiile să fie aleşi public, prin vot direct, dacă dorim pensii şi salarii meritate.

 28. ruslan

  pe fiica lui diakOV a prins-o DCCOC cu tiruri de tigari,asa si a murit…fumind,cu talonul special a lui tat-sau

 29. victor

  samurai, tu la ce te astepti ? Ca toata lumea sa gindeasca ca voi verzii ? prostonaci ce sunteti, ca toti sa vada rau in tot numai nu in PLDM-ul vostru ? Spalate omule pe fata si cautati de treaba, eu imi expun parerea , asa cum o doresc, da daca alde lichele si javre de voi ataca dur idee mea fara nici un contra argumnet, pai e problema voastra ca sunteti prosti.

 30. ion50

  jigodiile da 20 de ani sa fac lege pentru niamuri ,sa pun niamuri pistotloku,sa fure ,kredite ,violeze si nici o data sa nu ajunga la DUBA…

 31. ruslan

  hopa-hopa-hopa, joaca doctorul si popa in pldm (sau inscris toti profitorii si lingusitorii in acest partid)

 32. gheorghe

  Tot asa a PRIHVATIZAT (ex-institut de proektare);
  str.Vasile Alecsandri-13, BANDITUL-HOTUL din
  Hincesti, Vasile Colta; Kare s’o bagat in “politika” ( pe timpuri, in fund la Serafim Urecheanu); S’o facut PRIMAR de Hincesti…
  Si a PRIHVATIZAT 1/2 de Hincesti ( kafenele din
  Centru Hincestiului / akuma fiksa Nadejda le da
  in chirie /; RSU ( pe timpurile Sovetice );
  s.a.m.d. Akuma toate “PRIHVATIZATE” le dau in
  chirie; Fecor-su Slavic Colta detine kladirea
  de pe str.V. Alecsandri-13 ( fost Institut de
  Proektare); Si de pe arenda are 15 mii de euro
  lunar; VENIT curat in buzunar; NA SARU
  Se scarkina… Slavic Colta … Si traeste
  imparateste; Aceasta kladire tot trebue intoarsa statului; Acesti bani de impartit la
  pensionari ;bujetari, s.a.m.d.
  Acest BANDIT-HOT, Vasile Colta demult trebuia sa putrezeaska in puskarie; s.a.m.d.

 33. vlad

  Țara lui Papură-Vodă. Fură cine poate! Procuratura tot a lui Diacov este și Focșa este aservit în ultimul hal. Am impresia ca nu mai există stat în țara asta și fiecare e pe cont propriu, dar ăștia ca alde Diacov si compania asta ne fura pe toti noi ceilalti si pe stat care e neputincios si inexistent. Decît sa locuiesti in asha tara unde sa fii furat in fiecare zi mai bine sa pleci si sa-i lasi pe ei singuri sa se fure ei între ei, doar ca am impresia ca și ei degraba se vor ascunde pe undeva la ghini.

 34. anna-maria

  Din comentarii reese că nouă ne este în cot de tot ce se întîmplă. Nu realizăm, că prin transmiterea patrimoniului statului către copii guvernanţilor noi, societatea suntem furaţi, fiind-că această proprietate ne aparţine. S-a demonstrat că în Partidul Democrat sunt cei mai mari şi mulţi hoţi, iar societatea şi în continuare le va oferi votul, îi va înscăuna în înalte funcţii. Aceasta o şi merităm. Într-o societate normală Pediştii ar rămîne în afara guvernării şi ar fi daţi pe mîna justiţiei. Ion Diacov, care crîşuieşte pe cumnatul şi finul Focşa a primit grad dce general. Astai ţară???

 35. un cetatean

  Familia Diakov este o familie de mancurti hamelion, care se descurca si o duc bine indiferent de ce fel de regim social se dezvolta in Moldova fie unul socialst sau altul capitalist.Deci indifirent de regim social aceasta familie prin tradare, slugarnicie,tupeu si obrazncie a stiut mereu sa se impuna in fruntea tarii ca un adevarat clan mafiotic incalcand si sfidand mereu legile statului si fachand fel si fel de ecscrocherii si faradelegi incepand de la traficul cu tigari si alcool (aici specialistul principal e Natasica )si terminand cu tradare continua si trafic de influenta a lui tatuca Diakov

 36. Alegător

  Nu vă indignați fraților, fiindcă circa 95% dintre noi suntem la fel ca și hoții de la guvernare. Ne indignăm și ne plângem unul la altul nu pentru că avem guvernanți hoți, care trebuie trași la răspundere și nu votați niciodată, ci pentru că noi nu suntem în locul lor ca să furăm ca ei.
  Îi blestemăm, ne indignăm, dar cum vin alegerile iarăși ne vindem votul pentru acești hoți pentru un colet cu crupe etc., sau pentru 100-200 de lei, iar după alegeri iarăși lingem ciolanul de pe care noii hoți-guvernanți ne fură bucata pâine de la gura copiilor.
  Imperiul țarist, mai apoi cel sovietic și acuma din nou cel rusesc ne-au distrus demnitatea națională, am devenit niște mancurți și trădători de neam și țară, și de aceea ne-au condus și continuă să ne conducă alai de Lucinschi cu Filat, Voronin cu șaica lui de trădători, Lupu cu Diacov și Plohotniuc, etc.

 37. Vitalia

  P/u “Mos Vasile”.Nu degeaba te semnez astfel.Da de unde ai luat-o mosule ca noi suntem de vina de hotiile acestor baditi ocrotiti de legile ce le fac tot ei? Sa nu stii matale ca voturile noastre sunt trucate dupa interesele celor de la putere?Sa nu fi auzit de ceea ce zicea si facea Stalin cu “procesul democratic” de vot? Rusine si mergi si fa carte,chiar daca ai ajuns sa fii “mos Vasile”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *