Dubăsari: Schemă de “spălare de bani” la nivel de raion

La Dubăsari funcţionează o schemă specială prin care, la nivel raional, se spală banii publici. Mai mulţi consilieri raionali ne-au demonstrat cum sunt direcţionate primele de majorare la salariu în special pentru oamenii din PCRM. În acest context, potrivit unui raport al Curţii de Conturi (CC), în 2011, au fost irosiţi pentru retribuirea muncii 1,2 milioane de lei din bugetul raionului Dubăsari.

Potrivit rezultatelor auditului pe anul 2011, efectuat de Curtea de Conturi, bugetul raionului Dubăsari a suportat pierderi financiare de 1,7 milioane de lei la achiziţionarea de mărfuri. Acest lucru se întâmplă în lipsa surselor de finanţare. Vasile Todica, consilier PCRM, susţine că, şi în  2010, au fost admise găuri în bugetul raional, în special atunci când, prin dispoziţiile preşedintelui de raion, erau procurate tot felul de bunuri care nu reprezentau o prioritate pentru comunitate.

“O schemă prin care s-a încercat trecerea bărcii prin Consiliu”

Mai exact, în iunie 2010, în una din deciziile Consiliului Raional Dubăsari cu privire la rectificarea bugetului, pe ordinea de zi a fost inclus un punct prin care preşedintele de raion, Grigore Policinschi, intenţiona să procure o barcă cu motor în valoare de 50 mii de lei. În acea decizie, care fusese distribuită consilierilor, se specifica: “50 mii de lei pentru procurarea unei bărci ce ar fi folosită în situaţii excepţionale”. Consilierii au refuzat să aprobe acel punct şi, ca urmare, acesta a fost exclus din Decizia din 25 iunie, despre rectificarea bugetului pentru 2010. Ulterior, preşedintele  raionului ar fi cumpărat barca printr-o dispoziţie emisă de el.

“Este o schemă prin care s-a încercat trecerea bărcii prin Consiliu. Consilierii, însă, au fost împotriva unei astfel de achiziţii. Pentru ce ne trebuia această barcă, când sunt probleme mult mai mari în raion? Punctul a fost exclus din ordinea de zi. Ulterior, Policinschi a procurat barca printr-o dispoziţie a sa. Suma de 50 mii de lei ar fi trebuit direcţionată pentru odihna de vară a copiilor din familii social-vulnerabile sau pentru Liceul de la Holercani, unde acoperişul curge de ani de zile. Sau pentru Şcoala din Coşniţa, unde trebuie schimbate geamurile”, ne-a explicat Vasile Todica, consilier PCRM.

Prime şi menţiuni cu ocazia zilelor de naştere

Consilierul PLDM, Andrei Leunti, spune că preşedintele raionului înaintează Consiliului Raional tot felul de decizii, în lipsa unei argumentări financiare, iar dacă o astfel de decizie este respinsă  iniţial de Consiliu, o aprobă printr-o dispoziţie a sa, iar ulterior o întoarce Consiliului Raional, unde majoritatea consilierilor PCRM nu mai au încotro şi o aprobă.

Potrivit raportului CC, în 2011, au fost înregistrate irosiri de mijloace financiare pentru retribuirea muncii în sumă de 1,2 milioane lei. “Cheltuielile pentru retribuirea muncii au reprezentat partea preponderentă în bugetele UAT din raion, constituind 43,4% din cheltuielile totale”, mai constată  CC. Pe pagina web a Consiliului Raional am găsit mai multe dispoziţii ale preşedintelui de raion privind acordarea unor prime şi suplimente la salariile unor funcţionari publici cu ocazia zilelor de naştere sau altor evenimente.

Prin dispoziţia preşedintelui de raion din 6 iulie 2012, cu privire la unele menţiuni, “…pentru munca asiduă, conştiincioasă, profesionalism, manifestat în exercitarea atribuţiilor de funcţie în domeniul administraţiei publice locale, contribuţie esenţială la dezvoltarea social-economică a localităţii Cocieri şi a raionului, şi cu prilejul aniversarii a 50 de ani de la naştere, DISPUN: Se aduc mulţumiri şi se decernează diploma şi insigna de onoare a Consiliului raional Dubăsari lui Ion Miţcu, primar de Cocieri. Se recomandă Consiliului local Cocieri examinarea posibilităţii de alocare a unei prime lui Ion Miţcu în mărime de 50% din salariul lunar al acestuia, cu efectuarea înscrierilor necesare în carnetul de muncă”, se arată în dispoziţia preşedintelui de raion.

Jumătate de milion pentru recepţii

De astfel de menţiuni beneficiază mai mulţi funcţionari, inclusiv oameni apropiaţi PCRM-ului. Printr-o dispoziţie semnată de Policinschi pe 30 august 2012, consilierul PCRM Ilie Isac a primit o menţiune, cu ocazia zilei sale de naştere, de la preşedintele de raion, Grigorie Policinschi, care a candidat de asemenea pe listele PCRM. Consilierul Ion Sandu susţine că preşedintele de raion acordă prime în stânga şi în dreapta pentru a-şi face imagine. “El dă prime la toţi şi nu le spune oamenilor că aceşti bani sunt din bugetul public, dar le spune că asta e de la noi, de la partid”.

Potrivit CC, contrar prevederilor Regulamentului aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 550 din 13.06.1997, în lipsa unui deviz de cheltuieli detaliat, a listei participanţilor la recepţii, pentru primirea şi deservirea delegaţiilor oficiale şi organizarea diferitor manifestări au fost suportate cheltuieli neregulamentare în sumă de 594,9 mii de lei. Şi în anul 2012, printr-o dispoziţie a preşedintelui de raion din 10 iulie 2012, pentru “Balul absolvenţilor–2012” a fost alocată suma de 20250 de lei doar pentru masa de recepţie. În devizul de cheltuieli lipseşte lista participanţilor, iar pentru anumite cheltuieli sunt indicate sume generale privind cheltuielile pentru masa de recepţie. “Dulciuri, fructe, îngheţată 46,66 lei x 300 persoane = 13998 lei”.

Rezultatele auditului pe anul 2011 mai arată cheltuieli neîntemeiate privind consumul de combustibil în sumă de 130 mii de lei, dintre care 113 mii de lei la aparatul preşedintelui raionului. “Nerespectând prevederile Hotărârii Guvernului nr.1404 APR şi DGÎTS, au depăşit parcursul-limită anual cu 103,5 mii km, ca urmare fiind utilizat combustibil peste normă în sumă totală de 170,3 mii lei”, se arată în raportul CC.

Automobile cumpărate la preţ exagerat de la tatăl preşedintelui de raion

Consilierul raional Ion Sandu ne-a spus că o parte din combustibilul prevăzut pentru aparatul preşedintelui raionului ar fi folosit ilegal de către Policinschi pentru microbuzele pe care le-ar deţine acesta pe plan local. “Din ce cunosc eu, Policinschi are câteva rutiere pentru pasageri. La Consiliu am discutat şi rezultatele raportului CC pe 2011. Policinschi ne-a spus că nimic din ce scrie acolo nu este drept. El e mai deştept ca cei de la CC. Iată, însă, că, dacă merg eu, în calitate de consilier, într-o deplasare de serviciu, nu avem motorină. Pentru că suntem din opoziţie”, spune Sandu.

Şi consilierul raional Alexandru Spiridonov, şeful Direcţiei raionale sanitar-veterinare, e de părere că trebuie să se strângă cureaua pe timp de criză atunci când vine vorba de cheltuirea combustibilului. “Toţi lucrătorii de la Consiliu şi Aparatul preşedintelui sunt transportaţi la serviciu din banii publici. Trebuie să facem economii. Eu merg în deplasări cu automobil personal”, spune Spiridonov.

Totodată, în raportul CC pe 2011, se indică faptul că Comisariatul de Poliţie Dubăsari nu a asigurat perfectarea regulamentară a actelor de înregistrare a drepturilor de proprietate asupra a două automobile înregistrate în evidenţa contabilă în valoare de 256,3 mii de lei. “De exemplu, microbuzul “Mercedes 508 D”, în valoare de 187,0 mii de lei, deşi a fost procurat la 17.07.2006, era înregistrat pe numele unei persoane fizice. De menţionat că, potrivit unui raport de evaluare, parvenit pe parcursul auditului, valoarea de piaţă a acestui microbuz, la momentul procurării, nu putea depăşi suma de 126,4 mii de lei. Ca urmare, CRP Dubăsari a suportat iraţional cheltuieli în sumă de 60,6 mii lei”, se arată în raportul CC. Amintim că, în acest context, preşedintele CC a afirmat că cele două automobile au fost procurate de la tatăl preşedintelui de raion.

Preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, susţine că barca, în sumă de 50 mii de lei, a fost procurată, însă nu a precizat dacă achiziţia s-a făcut prin decizia Consiliului Raional sau prin dispoziţia sa, după cum susţin mai mulţi consilieri. “Într-adevăr, barca a fost cumpărată. Dar sunt documente. Totul s-a făcut conform cadrului legal”. Celelalte acuzaţii aduse preşedintelui de raion, Policisnchi le-a catalogat drept aberaţii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

26 comentarii

 1. cetatean al raionului Dubasari

  …draga Yiarul de garda, la locuitorii raionului Dubasari le pare foarte rau cind D-stra publicati niste minciuni primite de la asa bravi consilieri ca Popa, Sandu, Todica, care pentru raion nu au facut nimic decit birfe. Unde vedeti D-stre frauda, că pentru situaţii excepţionale în raion sa procurat o barca, care stă la balanţa CR. Asta este frauda. Cind la lucratorii din raion sa achită salarii şi să deschid locuri noi de muncă, asta este frauda. Noi cetătenii raionului cerem ca consilieri,din partea cui vin acuzaţiile, să-şi dee darea de seama despre achiunile care ei le au întreprins fiind alesii locali. Jos munciunoşii!!!!!!!!!

 2. uscoser

  De ce oare lucrurile bune nu se menţioanează dar se fac speculaţii pe nişte aberaţii fără dovezi a unor consilieri raionali, care se socot patrioţi ai raionului ne arătînd merete lor proprii la dezvoltarea raionului, care şi aşa duce o activitate în condiţii destul de dure şi complicate. Dar pentru învinuirele neîntemeiate consilerii “Înflăcăraţi”ar trebue să răspundă pînă şi penal

 3. ion

  La Coşnita s-au adunat o gaşcă de oameni care fac tot ce le trăsneşte prin cap,incompetenţi, unii cu pasapoarte transnistrene, cei mai multi bani au fost sustrasi pe timpul guvernării lui Voronin, la reparatia drumurilor. Sunt şi cîţiva care înţeleg situatia reală, dar se tem şi tac. Din pacate, cît va sta acest pseudo-patriot în fruntea raionului, vor fi astfel de situaţii ca cele descrise mai sus de autor.

 4. Iurie

  totul ce se spune în articolul dat este un fals, întraţi pe saitul raionului şi veţi vedea transparenţa decizională, fiind din raionul Dubăsari tare bine îi cunosc pe consilierii daţi care personal nu au ridicat un pai pentru dezvoltarea raionului, mai mult ca atît tot timpul au pus beţe în roate. Nici unul din ei nu au fost în timpul ridicării digurilor pentru nu a admite inundaţia localităţilor din vara anului 2008 ca să cunoască pentru ce este necesar de a procura barca, lor îndeobşte nu le trebuie nimic. Tot acelaşi Todica a fost contra procurării tractorului MTZ care la moment a activat la deszăpezirea localităţilor.

 5. MCS

  Ion….atita logica ai…nu vrei s fii primar???)) juma de Basarabie cu pasapoarte romane nu te deranjaza??

 6. Wiwian

  Stimați ziariști, dar Dvs., nu vreți sa publicați în paralel și lucrurile bune, despre locurile de muncă create, despre acei care au fost salvați cu barca cea de 50 mii care sta la balanța CR, despre serviciul de pompieri care are la fel merite in serviciul dat, în raion să nu fie serviciul de pompieri, oare nu e o rușine? Sau să nu se petreaca măsuri culturale. Acești consilieri care v-au furnizat informația de mai sus, pe care ați publicato, anume eu ai și pus intrebari și bețe la capitolul, de ce ne trebuie atîtea măsuri cu tineretul de petrecut, pentru ce ne trebuie noua tineretul, lasa să se ducă la negru, căci dl. Popa stă bine cu baza lui de odihă și copii lui n-au nevoie de un loc de muncă în Moldova. Alt consilier: dar de ce nouă ne trebuie orchestra raională, ”oare de ce nouă ne trebuie să promovăm tradițiile și obiceiurile străbunilor noștri?”. Ia poftiți Vă rugăm frumos la unele din concertele noatre, cum ar ”Nistrule, pe malul tău”, ”Aho, aho răsună Nistrul” și mai sunt și un alt mare șir de manifestări, de care avem nevoie atît cei maturi, cît și copilașii. să se transmită bunele tradiții mai departe. S-au început să se organizeze acțiuni de caritate, oare de ce nu vedeți prosperitatea, bunătatea, mulțumirea întregului raion, sunteți îndreptați doar spre cei care vă plătesc. Sau poate ne răspundeți Dvs., nici odată, nici o altă instituție în trecut și în prezent n-a stimulat angajații săi, sute de carnete de muncă am văzut la rubrica cu mențiuni și stimulări, unde persoana este decorată cu diplomă, stimulată cu premiu bănesc cu prilejul sărbătorilor sau pentru aportul adus în munca sa etc. Cam de ce acest subiect atît de tare i-au deranjat pe careva consilieri, ei au venit cu reproșuri de tot soiul, dar n-am auzit nici o ideie sănătoasă din parte lor. Vreți să vă ridicați tirajul prin astfel de publicații? Păi poftim în raionul Dubăsari și vedeți adevărul de aici.

 7. Natusic

  Sunt de acord cu comentariul lui Wiwian,întradevăr veniți stimați jurnaliști în raionul Dubăsari și vedeți purul adevăr care este,să vedeți lucrurile bune care au fost promovate de președintele raionului d/ul Grigore Policinschi,să vorbiți cu lociutorii de aici despre meretile și competența dumnealui,dar nu cu niște conselieri incompetenți care nu fac nimic pentru dezvoltarea raionului nostru, dar se ocupă cu născocirea bîrfelor.

 8. Stefan

  Ceea ce a trebuit de demonstrat pldm si pcrm fac coalitii si la nivel raional ,dar aceste intruniri sunt numai pentru escrocherii ,iar dezamagirea populatiei creste pe zi ce trece.

 9. caterina

  Ion dacă în raionul Dubăsari s-a furat la reparaţia drumurilor, ia sa-mi spui tu mie atunci ce se petrece la reparatia drumurilor din capitala noastra frumoasa..Drumurile in raionul Dubasari au fost reparate inca in 2008 si in ce stare sint acum acestea..Fiecare poate sa afirme ca avem niste drumuri de mai mare frumusetea..Dar ce se petrece in celelalte raioane..Numeste macar un drum care a fost reparat cu 4 ani in urma, si acum sa fie traversabil cit de putin..Sigur nu ai nici un raspuns..iata acolo se fura la drumuri, Toate au o garantie de un an de zile..

 10. Turcan Olga

  Tinerii din r.Dubăsari cunosc foarte bine lucrurile frumoase promovate de preşedintele raionului şi înţelegem foarte bine că toate aceste cifre pe care le prezentaţi în articol sînt eronate, Noi sîntem dovada reală prin care a avut loc dezvoltarea raionului nostru, am fost şi sintem martori la tot ceea ce se face în acest raion, tineretul este promovat şi susţinut, infrasutructura este menţinută la un nivel dintre cel mai înalt din republică, economia este cît de cît stabilă cu ajutorul preşedintelui sîntem încrezuţi în ziua de mîine de aceea informaţiile prezentate de zgd sînt nişte provocări la care noi nu vom rămîne indeferenţi!!!

 11. Ana

  Unii consilieri din raionul Dubăsari, le place să facă numai rău, să facă din ţinţar-armasar, şi-i dor foarte mult “inima” de soarta raionului. Dl preşedinte întotdeauna a ştiut ce trebuie de făcut pe primul plan, şi mereu a rezolvat cele mai stringente probleme. În vara anului 2012 au avut loc cîteva cazuri de înec, însă barca a fost de un mare ajutor, au fost salvaţi multe persoane de la înec. Mulţumim preşedintelui pentru procurarea bărcii şi respectiv pentru grija pe care o are pentru cetăţenii raionului vara la Nistru, Dumnealui nu se odihneşte dar mereu stă cu ochii pe cei neatenţi. Ne bucurăm că saitul raionului este mereu vizualizat de toţi cetăţenii din raion şi de peste hotare.

 12. ADEVARUL doare

  Ma refer la toti cei care ati scris pina acum: Ce aveti din faptul ca sustineti persoana in cauza?
  Oare credeti ca cei de la Curtea de Conturi au venit si au prezentat doar aberatii.
  Ceea ce spune Domnul Policinschi si toti voi care il sustineti sunt aberatii!
  Oare voi nu vedeti cum sunt redirectionati banii din fondurile sociale, de care trebuie sa beneficieze batrinii si cei care intradevar au nevoie de iei, insa real se dau “sustinatorilor”.
  Tineret din raionul Dubasari de ce va revoltati asa de tare? Ce real a facut acest om pentru voi? Va oferit citeva locuri de odihna pe la statiunile de odihna din raion, in loc sa le ofere in egala parte la toti tinerii, dar nu voua care-l sustineti!

 13. Olga

  Adunand franturi de informatie de pe toate portalurile de stiri, un jurnalist, cum e sus-numitul, a facut un articol bomba! A mai lipit si doua dispozitii, asigurandu-si astfel baza de dovezi si gata articolul. Halal, de jurnalistul, care nu-si verifica informatia, sursele, si mai ales motivatia surselor. Deci daca nu ai verificat informatia, trebuie sa te astepti sa fii contestat, chiar in instanta, daca actiunile tale jignesc, denigreaza imaginea unei persoane publice, care totusi are ceva experienta cu asemena insi precum esti tu, cel care te numesti jurnalist. Daca erai profesionist, te asigurai de veridicitatea informatiei, veneai in raion si ofereai si drept la replica, ca asa fac profesionistii, in liga mare si cu oamenii mari nu te joci cum vrei, exista niste reguli, pe care daca nu le respecti, ajungi la sapa de lemn. Iar Presedintele raionului Dubasari, demult a pasit in liga celor mari si cu putere, ai grija sa nu-ti rupi coltisorii.

 14. Anişoara

  Mă refer la peroana care zice că Adevărul doare, ce adevăr ai în vedere??? Curtea de Conturi preşedintele căruia este Serafim Urecheanu, un mincinos şi un corupt ce a făcut el cît a fost primar? În perioada cînd a avut loc auditul în Consiliul raional Dubăsari, toate problemele şi neclarităţile apărute pe parcurs au fost rezolvate, prezentînd solicitările auditorilor de către şefii secţiilor, direcţiilor, date concrete şi pînă la sfîrşit în raport apar aceleaşi greşeli şi neclarităţi la care şefii secţiilor, direcţiilor au prezentat toate datele necesare solicitate de ei. Raportînd în raport adevărul + minciuna. Să le fie ruşine la Curtea de Conturi dacă ei cei care au responsabilitatea de a verifica şi a controla toţi banii publici care au fost cheltuiţi, să mintă prezentînd nişte abiraţii şi minciuni ştiind că sumele prezentate de ei nu sînt corecte.

 15. Wiwian

  Dl/na Adevar, dar de cînd Curtea de Conturi plasează informaţie în ziare, este informaţia oficială în MO, dar şi aceea sunt încurcate datele reale cu cele eronate. Noi, toţi cei din raion, va dăm răspuns la ceea ce Dvs., vedeţi negru fără avea justificări. Zvonurile răspîndite de unele persoane, direct cointeresate în acapararea puterii din raion, dar acestea rămîn tot zvonuri. Deplasaţi-Vă la faţa locului, vedeţi cum se activează aici, vedeţi cel mai curat mal de Nistru, cel mai îngrijit izvor, cea mai frumoasă fîntînă, întrunirile cu tineretul, care sunt nenumărate, şi sirul tot continuă şi continuă. Argumentaţi-vă ideile voastre năstruşnice.

 16. savelii

  Comunic pentru toţi cei ce sînt împotriva raionului Dubăsari şi ponegresc demnitatea şi onoarea Dl Gr. Policinschi, toate unităţile de transport, barca cu motor, sînt procurate pentru situaţii excepţionale, conform proceselor verbale începând cu anul 2008, şi în baza DECIZIEI Comisiei raionale pentru situaţii excepţionale, au fost procurate pentru cetăţenii din raionul Dubăsari, dar nu pentru Policinschi, pentru satele care pot fi inundate în timpul viiturii de apă pe rîul NISTRU, nici o persoană de la Guvern, Parlament, nu se implică la rezolvarea problemelor cu digurile din satele Coşniţa, Doroţcaia, Pohrebea, Pîrîta, tot dl. Preşedinte la iniţiativa lui au fost efectuate lucrării de restabilire a digului din Pohrebea, Doroţcaia, şi acum sînt persoane care nu cunosc activităţile, măsurile, ce se petrec în raionul Dubăsari, pentru îmbunătăţirea situaţiei pentru raionul Dubăsari care se află într-o zonă specifică.

 17. anişoara

  Stimate Ziarul de gardă, dvs afirmaţi că in presă trebuie să fie transparenţă şi democraţie, unde putem să ne exprimăm liber opinele, atunci de ce de pe saitul dvs au fost şterse unele comentarii.

  • Aneta Grosu

   Anisoara, intr-adevar, ZdG isi rezerva dreptul sa nu aprobe toate comentariile de pe forum. Atunci cand constatam ca, de la acelasi IP, cu nume diferite, sunt postate comentarii agresive, vulgare, indecente, uneori la adresa unor colegi de-ai nostri din redactie, preferam sa nu le postam. Daca autorii acestor comentarii respecta libertatea de opinie, atunci ar trebui sa fie corecti si sa nu incerce, prin schimbarea numelor de “autor”, sa manipuleze cititorii acestui site, inoculandu-le impresia ca, iata, sunt atat de multe opinii contra… De altfel, poti sa ne explici cum de aceeasi persoana e Cetatean de la Nistru, Savelie, Anisoara, Wiwiam, Ileana, Olga etc?..

 18. Wiwian

  Draga Aneta, va raspund eu la întrebarea pusă de Dvs., aceatea sunt persoane diferite, IP este acelaș din motiv că lucrăm în aceeași instituție și noi știm cum a fost raionul Dubăsari în 2003 și ce față are raionul Dubăsari în 2013. Și nimeni nu s-a schimbat numele de autor. Sunteți la curent cîți colaboratori are Consiliul raional? Și dacă Dvs., vorbiți de corectitudine uitați-Vă la noi.md cum autorul hyz se exrimă, atunci cît de coreți trebuie să fim noi?

 19. viorel

  jos minciunosii astia al de Todica_ debilica el trebuie alungat in mod urgent din consilieri caci toate betele in roate el le pune aici si nu vrea deloc sa contribuie la dezvoltarea raionului Dubasari.Afara Todica-debilica si rusine ca in afara de cele mentionate mai sus esti si un vziatocinic corupt

 20. asandi

  pentru echipa care lucreaza impreuna- spunti poves-tele acestea bunicilor vostri! in comentariile postate sub diferite nume sunt scrise de una si aceiasi persoana, deoarece aceiasi minte , trece ca o linie rosie in toate comentariile. gindirea e aceiasi, cum spune rusul- не брать и не датью

 21. Natalia

  Pai, sigur ca sunt mai importante primele, automobile si barci, decit reparatia acoperisului sau hrana pentru copii – pentru asta lasa sa stringa parintii, ca doar trebuie sa plateasca tot felul de fonduri, daca le-au acceptat copilul la gradinita sau scoala. Iar primarul se va plimba cu masini de lux, si toti membrii partidului vor fi multumiti. Dar de ce atita multumire – doar fac ceea ce sunt obligati conform functiei, in alte domenii nimeni nu se grabeste sa dea prime pentru “munca constiincioasa”, dar aici cine imparte, sie si la toti colegi parte-si face.

 22. Natalia

  Da, multe comentarii – credeam ca pur si simplu presedintele raionului a dat pionerilor sarcina sa le scrie, dar se vede ca aceeasi persoana din consiliu le scrie. Fie si mai multe persoane din consiliu, nu conteaza – l-au prins cu furt pe sef si pe voi toti, care ati primit, probabil, prime, pentru munca “fructuoasa” in folosul raionului, si anume scrierea comentariilor la calculator, la care ar trebui sa se lucreze in orele de munca, bune realizari mai aveti! Este intotdeauna interesant, cum oamenii striga ca in tara se fura, iar cind pe ei ii prind de mina, zic ca “totul e pentru binele raionului”, si-si mai permit si sa ameninte ziaristii ca au atins oameni “mari”, si “pe cine nu trebuia”. Care ordine in tara, unde furt din buget e privit “pozitiv”, iar in baza controlului Curtii de Conturi, nu se autosesizeaza nici CNA, nici PG, nici CNI, nici MAI?

 23. Anton

  Interesant, dar d-l Serafim Urechean, de la CC, chiar nimic nu are, este sarac si lipit pamintului. Alti de dinsul, sint practic toti de la conducere, fie locala fie centrala. Toti BANDITI si toti ei scuipa pe Tara Noastra.

 24. MOLDOVEAN

  E GREU DE INTELES MOTIVATIA CELORA CE SCRIU ATITEA PROSTII DESPRE SITUATIA DIN RAIONUL DUBASARI, COLABORATORII CONSILIULUI RAIONAL SI PRESEDINTE IN PARTICXULAR. CUM POTI MURDARI O PERSOANA, UN COLECTIV FARA A CUNOASTE SITUATIA REALA??? CINE ESTE COMANDATORUL ACESTEI COMPANII DE DENEGRARE SI SPALARE A MINTILOR ? CUI NUI PLACE CA IN RAIONUL DUBASARI LUCRURILE DIN DOMENIUL ADMINISTRATIEI PUBLICE SINT ALTELE , POZITIVE COMPARATIV CU CELE DIN ALTE RAIOANE SI DE LA GUVERNAREA CENTRALA? LOCUITORII DIN RAION- MAJORITATEA , INCLUSIV ANGAJATII CONSILIULUI, STIU PREA BINE UNDE SE CHELTUIE SI PENTRU CE BANII PUBLICI DIN BUGETUL RAIONAL. VOI INTREBATII PE AI VOSTRI DE LA CHISINAU, GUVERN, PARLAMENT- UNDES BANII DE LA GRANTURILE SI CREDITELE EXTERNE PRIMITE IN ANII ACESTEA. VENITI IN RAION SI VA VETI CONVINGE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *