Doi procurori, un controversat om de afaceri şi consilierul lui Stati într-un bordel din Chişinău

Omul de afaceri Vadim Ciornea i-a invitat într-un apartament privat din Chişinău pe doi procurori şi pe Vitalie Diaconu, consilierul lui Anatol Stati, în compania a trei domnişoare. Printre fetele prezente în acea noapte era şi o minoră. “A fost o coincidenţă. Închid ochii la tot şi îmi închipui că nu a fost nimic acolo. Vreau să trăiesc liniştită şi să nu mă tem să merg pe stradă”. Procurorii au recunoscut pentru ZdG că au fost şi fete, dar că nu cunoşteau vârsta acestora.

În noaptea de 21 noiembrie, curent, în jurul orei 02.30, trei indivizi, printre care şi Davitean David Karlen, cetăţean al Armeniei şi al R. Moldova, dat în căutare internaţională, au pătruns cu un pistol de model CZ, prin acces liber, în ap. 22 de pe str. Dokuceaev, 2/4. Aceştia l-au lovit pe Vitalie Diaconu cu patul pistolului în regiunea capului. De pe masa din hol au sustras două telefoane mobile  — unul de model “Black Berry”, la preţ de 10 mii de lei, şi altul, de model “Vertu”, la preţ de 200 de  mii de lei, fugind de la locul faptei.

În acel apartament privat se afla omul de afaceri Vadim Ciornea, consilierul lui Anatol Stati, Vitalie Diaconu, doi procurori de la Secţia exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale din cadrul Procuraturii Generale, Lilian Cociu şi Sergiu Roşu, în compania a trei fete, dintre care şi o minoră.

Versiunea cu fetele – exclusă din start

După incident, una dintre persoanele aflate în acea noapte în ap. 22 a sunat la 902. La faţa locului au venit peste 30 de poliţişti de la Regimentul de Patrulă şi Santinelă SCUT din cadrul CGP Chişinău, care i-au reţinut pe cei trei indivizi în preajma blocului unde-şi parcaseră automobilul de model BMW 520. Tot în acea noapte, la faţa locului s-a deplasat şi ofiţerul de urmărire penală Ruslan Tudor. El a emis o ordonanţă privind pornirea urmăririi penale, indicând faptul că pătimit ar fi Vitalie Diaconu, care a suportat mai multe lovituri de pistol şi căruia i s-ar fi adus un prejudiciu material considerabil.

Într-un comunicat de presă al CGP Chişinău se spune că cei trei indivizi ar fi atacat proprietarul, deposedându-l de două telefoane mobile. Din comunicat reiese că Vitalie Diaconu ar fi proprietarul ap. 22. Precizăm că telefonul de 200 de mii de lei, de model “Vertu”, este al omului de afaceri Vadim Ciornea, iar telefonul “Black Berry” este al lui Vitalie Diaconu. Ofiţerul de urmărire penală nu a indicat niciun detaliu în ordonanţă despre omul de afaceri Ciornea sau despre prezenţa la faţa locului a fetelor, inclusiv a minorei, în acea noapte.

Secretul anchetei

Reporterii ZdG au sunat la adresa unde s-a produs tâlhăria, sub pretext că am intenţiona să închiriem apartamentul. “Stăpâna nu este. Sunaţi mai târziu”, ne răspunse un bărbat. Reporterii ZdG au mers pe str. Dokuceaev, 2/4. Vecinii spun că ap. 22 este al Taisiei Rotari şi că, uneori, locuinţa este dată în chirie. “Taisia locuieşte în blocul vecin. Apartamentul este al ei. Îl mai dă în chirie”, ne spune unul dintre vecini.

Coborâm scările blocului. La intrare o întâlnim pe Taisia Rotari. “Cine v-a dat telefonul? Cum aţi aflat că se dă în chirie? Da, a avut loc cazul, dar ce vreţi de la mine? Nu am ce discuta şi nu vă dau nicio informaţie. Nu ştiu cine a fost în acea seară şi nu am ce sta la vorbă. Plecaţi!”, ne-a spus proprietara ap. 22.

Ofiţerul: Ca să nu îţi fărâmi capul, Cociu n-a fost

L-am contactat telefonic pe ofiţerul de urmărire penală, Ruslan Tudor, pentru a face unele precizări. “Secretul anchetei”, ne-a răspuns ofiţerul la telefon. În aceeaşi zi, ne-am întâlnit cu Ruslan Tudor la Comisariatul de Poliţie Centru. Ofiţerul ne-a spus că ei nu cunosc mai multe informaţii decât cele documentate şi ne-a propus să ne facă un interogatoriu. “Cum te uiţi tu la asta? Eu te audiez ca martor şi îmi spui toate numele. Evident, pentru mine asta cu fetele e o noutate. Şi după ce te audiez, fac investigaţiile pe care sunt în drept să le fac. Tu ai să fii în drept să afli dacă s-au adeverit informaţiile sau nu. Poate acolo a fost într-adevăr ceva ce nu ştim noi”, susţine ofiţerul.

Ruslan Tudor s-a arătat interesat de ce ne documentăm asupra acestui caz şi susţinea, la începutul discuţiei, că nu ştie cine sunt Lilian Cociu şi Vitalie Diaconu. “Da’ cine e Diaconu, ce funcţie are? Dar Cociu cine e? Aha, Cociu e de la Procuratura Generală. La televizor am auzit de cazul cu Baştovoi şi ASCOM. Lilian Cociu documentează cazul. Ca să nu îţi fărâmi capul, îţi spun că Lilian Cociu nu era acolo. Când publici articolul, să mă suni să cumpăr ziarul şi am să-ţi spun dacă ai scris corect sau nu. Să nu-mi publici numele. Dacă voi aveţi toate numele persoanelor care au fost în acea noapte, atunci poliţia degeaba mai lucrează”, a opinat ofiţerul de urmărire penală.

Procurorii spun că au fost invitaţi de omul de afaceri

Vitalie Diaconu, contactat de ZdG, a negat că, în noaptea de 21 noiembrie, în acel apartament ar fi fost prezent şi procurorul Lilian Cociu, cel care se ocupă de dosarul ASCOM. “Acum sunt la tratament. M-am întâlnit cu un prieten. Cociu nu face parte din ei. Nu ştiu dacă apartamentul a fost dat în chirie. Eu acolo am fost invitat de unul dintre prietenii mei. Noi eram în doi. Fete n-au fost. Cum? Ele au văzut ce s-a întâmplat? Când a venit poliţia fetele nu mai erau acolo. Telefonul se află la poliţie, ca probă. Ce s-a întâmplat şi de ce s-a întâmplat eu nu cunosc, discuţati cu poliţia”, susţine Vitalie Diaconu, consilierul omului de afaceri Anatol Stati.

Procurorul Lilian Cociu recunoaşte că a fost în acea noapte în acel apartament privat, la invitaţia omului de afaceri Vadim Ciornea. “Am fost şi eu acolo, împreună cu un coleg de serviciu. Am fost la invitaţia lui Vadim. Nu ştiam că acolo era şi Diaconu. Când am venit, într-adevăr acolo erau şi fete. Am băut 50 de grame şi n-am avut nimic cu fetele. Ce vârstă aveau ele nu ştiu, pentru că şedeau prin părţi. Telefonul “Vertu” îi al lui Vadim. Ştiu telefonul cela de 7 ani. Acolo, de fapt, au vrut să-l dea în gât pe Vadim, văzând că are maşină bună. Ei au folosit exact schema de la Moscova. Acolo aşa se practică. Eu am o rugăminte personală, să nu scrieţi… Faptul că era şi Diaconu nu trebuie interpretat”, ne-a spus procurorul Lilian Cociu.

Minora vrea să uite noaptea de 21 noiembrie

Şi procurorul Sergiu Roşu, de la Secţia exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale, a recunoscut că a fost în apartamentul privat. “Eu acolo am ajuns ocazional. M-am aflat la timpul nepotrivit în locul nepotrivit. Deja se primeşte ca în bancul cu fata primarului. Demonstrează că nu are fată. Aşa şi aici. Nu aş dori să fie mediatizate chestiile date. Eu acolo am ajuns ocazional. Pe fete nici nu ştiu cum le cheamă. Nu le cunosc. Eu m-am dus cu Lilian Cociu şi nu la invitaţia altuia”, a spus acesta. Reporterii ZdG au contactat-o pe una dintre fetele care au fost în ap. 22, în anturajul procurorilor şi al omului de afaceri. Nadejda C. are 17 ani şi este din Chişinău. Ne-a spus că îi este frică să se întâlnească cu noi, după tâlhăria din acea noapte.

“A fost o coincidenţă. Închid ochii la tot şi îmi închipui că nu a fost nimic acolo. Vreau să trăiesc liniştită şi să nu mă tem să merg pe stradă. Vreau să trăiesc viaţa mea simplu. Am uitat de toate. Nu ştiu nimic. Nu mai vreau să aud de chestiile astea. A fost o coincidenţă. O situaţie care nu mi-a plăcut. Eu nu vreau să mă întâlnesc cu nimeni pentru că nu vreau să-mi creez mai departe probleme”, ne-a spus Nadejda la telefon.

După discuţia telefonică, minora şi-a închis mobilul. Şi-a şters toate profilurile de pe site-urile de socializare, pentru ca nimeni să nu o mai contacteze. Aceasta ne-a mai precizat că are un job stabil, însă nu ne-a oferit şi alte detalii.

Omul de afaceri Vadim Ciornea deţine mai multe firme, inclusiv în zone off-shore. Numele acestuia figurează în mai multe dosare intentate de Procuratura Generală. În calitate de director al companiei “Gasvat Grup” şi “Top Motor Club”, Vadim Ciornea acuza Procuratura Generală şi Judecătoria Economică că protejează interesele anumitor grupări, dar nu ale statului. Acesta mai susţinea că Procuratura Generală i-a intentat un dosar la comandă, fără a avea vreo probă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

49 comentarii

 1. matasaru2004

  cate coincidente in acest caz …nu-mi vine s-a cred ca e posibil sa se intample de la sine asa ceva

 2. sergiu stirbu

  “Nadejda C. are 17 ani şi este din Chişinău.Aceasta ne-a mai precizat că are un job stabil, însă nu ne-a oferit şi alte detalii.”- mai uitaţivă ce scriţi cu job stabil la 17 ani, e la scoală mă în clasa 10 în cel mai bun caz.

 3. Pentru Sergiu

  Multi nici nu finalizeaza nici 9 clase ca deja muncesc. Acum nu stim care este jobul ei …

  Si Sergiu, nu toti sunt ca tine sa apuce sa termine o facultate pentru ca ai bani … Sau poate ca esti procuror ?

 4. ddd

  aha, joc stabil… Natasha brunetocka poznakomitsja s sostojatelinym parnem… de astea o multime cu joburi stabile…

 5. sidorel

  Suntet bravo, iarsi ati abordat o tema grava. Dar nu puteti intelege ca procurorii nu se aflau intrun bordel ci la o locuinta ,,conspirativa” cu scopul acumularii informatiilor de la niste agenti sub acoperire iar fetele urmau sa fie scolarizate de domnii procurori in cunoasterea procedeilor de a te vinde cit mai scump. Prin acest articol ati prejudiciat grav lupta cu criminalitatea in tara si at prejudiciat enorm imaginea ,,povestei de succes”. Bietii procurori ei muncesc zi si noapte pentru bunastarea noastra iar Voua nu va mai pot intra in voie. )))

 6. matasaru2004

  cica Sergiu Rosu si Cociu vor sa fie si ei ca Berlutconi sa fie demisionati za ,,bleadstvo,,…

 7. observator

  Acum va mai mirati ca la piata centrala cele mai bune locuri au armenii care mai pun si moldovencele sa lucreze pentru ei ziua,iar uneori si noaptea.

 8. jajan

  Dat (st)fiind faptul ca, dupa cum spunea Mayakovski, chiar si stelele apar pe cer doar daca cineva plateste pt asta, mi-e interesant chiar, cu cat a fost platit ziaristul de avocatul armeanului? sa fie 500 euro? cred ca s-au limitat la vre-o doua-trei sute…

 9. Oleg

  Mi se pare ca Vitalie Diaconu vroia sa faca cunostinta lui Ciornea cu prcurorii pe care deja ii are in buzunar, dupa comanda cazului Bastovoi de ASCOM. Probabil Ciornea s-o adresat lui Diaconu sa-i ajute, daca scrie ca Ciornea are probleme cu procuratura, se vede ca vroia sa le rezolve cumva!

 10. gheorghe

  Ce neveste intelegatoare au procurorii. Le-au spus ca se duc la … un caz special de investigat ? …

 11. vasile

  Este interesant, Cociu a fost la cvartira la 2 noaptea cu fete si parti pe dosar ca procuror sau ca persoana privata?

 12. Emanuel Romania

  Am anteles ca sunteti o tarisoara mica, dar nu trebue sa va vindeti intre voi, An acelasi timp stricati si imaginea altor persoane importante……..O mare parte din moldoveni fac numai gainariiiii…..

 13. Rusu

  Diaconu..Conciu, Ascom.. tema deja auzita, si se pare ca Bastovoi avea oleaca de dreptate cand zicea ca procurorul dat lucreaza la comanda lui Stati.

 14. jajan

  la comanda lui stati lucereaza alt procuror care este si cumatrul lui gabi. lasati-l pe L. Cociu in pace. voi prostilor care comentati pe aici habar n-aveti ce reputatie are acest procuror si ce efort personal a depus dinsul in combaterea crimei organizate. ca avem mai putini “bratoci”, “aftoriteti”, hoti in lege etc. e inclusiv meritul lui si colegilor lui. dar voi v-ati legat de un articol comandat. kakaia raznita cine era in apartament cand a avut loc atac talharesc? face acest fapt talharia mai p. periculoasa? nu cred. daca feminele erau geishe, cred ca nu mai chemau procurorii politie. erau pur si simplu niste fete in compania unor barbati, cand peste ei au dat niste talhari armeni inarmati. voi cu cine tineti, cu mraziurile care fug din tara lor si fac crime la noi si cu jurnalistii care se hranesc de la avocatii lor? ganditi-va, bl…

 15. vasile

  so gasit un hitru, cu tenta fashizma, si cu macaroane, chipurile realizari… asta tat ii erunda, dle zasitnic al procurorilor, desi sint si procurori buni, chiar si mai buni, dar este evident ca jurnalistii sunt si ei azi tot mai profisionisti.
  si daca nu se tem de procurori, judicatori și de alti functionari de stat, atunci coruptia din organe are de ce se teme.
  traiasca jurnalitii, pericolul coruptiei din organe statului…

 16. gheorghe

  @Jajan
  Tu esti procuror ! si jurnalistii nu sunt ca voi, sa ia bani pentru dosare si sa mearga in compania unor minore sa isi satisfaca dosarele lor..

  Domnul Zumbco de ce tace ? Sau merge si el cu Chetraru la asa intalniri ?

 17. Tudorica

  Ofiterul R Tudorica vad ca este un bun specialist in ascunderea detaliilor si informatiilor de la fata locului. Si inca este ofiter de urmarire penala.

  Aici Recean trebuie sa ceara o ancheta de serviciu , si cred ca toti ofiterii procedeaza la fel.

  In Cociu si Rosu nu mai am incredere ca si toti procurorii. Sa vedeti doar cu ce automiobile de lux au, sau le-au dat Ciornea cadou cate un 4×4 …

 18. vera

  Tilhariile se planuiesc mai bine noaptea;ziua vede lumea!
  Daca procurorii lucreaza in afara orelor de lucru si mai inchiriaza si apartamente private ap trebui sa se faca o lege de a le majora salariile, in conformitate cu rezultatele obtinute!
  La piata centrala armenii ocupa cele mai bune locuri,pe centrala;unele nici nu au documentele in regula, se sting cand vine controlul.Administratia pietei centrale nu duce controlul agentilor economici, in privinta respectarii autorizatiei de comert.

  Se vind,in strada, produse alimentare,pe la toate portile si pe teritoriu, produse alimentare,care nu intra in autorizatia de comert, n-au document de provenienta si termen de valabilitate:foi pentru tort… Administratia pietei nu se teme de nimeni, fiindca au legaturi nu numai cu procurorii,dar si cu politia, care i-i acopera si ei continua deservirea consumatorilor sub nivelul legal de comercializare in strada,in conditii antisanitare,cu situatii de risc pentru consumatori.

  Pe acest caz se ocupa Procuratura, care in timpul apropiat trebuie sa i-a o hotarire, in privinta unui agent economic, care de 16 ani minte statul, iar din 2011 – depistat si pina la moment este numai amendat, dar nu este suspendat la indicatia Sanepidului ,insa politia a informat Sanepidul, ca au facut suspendarea agentului.
  Unele persoane juridice, pentru bani, se dau in cardasie cu acei cu bani multi, de mai sus si de mai jos, si nu numai, ca fac ca cineva sa sufere, dar mai fac si invaziuni fiscale: mint statul de sute de mii de lei, acoperind agentii economici, nemaivorbind de armeni, azeri s.a.

  Fiecare face ce vrea:libertatea e garantata si imunitatea de la toate ii scapa, restul…n-au nevoie de lege:Oare cine o mai respecta, azi?
  Toti acei “cu carte la cap” de mai sus – traiesc inafara legii, nu sunt pedepsiti daca fac crime, furturi si agonisire de averi din bugetul statului.
  Banditii in forma de politist, de judecator si procuror misuna pe unde nu gindesti si fac planuri, in folosul lor, gasind loc de scapare:fac investigatii, pricinuind daune statului sau punind in pericol viata unora; ori le exploadeaza masina, ori nimeresc in accident.Totul se pine la cale de unii din acei, planuiesc sa lighideze pe cineva, care le incurca sa-si faca interesul personal, pentru bani,bogatii, confort sufletesc…

 19. Vasea

  Măi Cociu,măi,cînd o sa te lepezi de prostii măi? la Bălţi ai făcut numai lucruri rele si te-ai “refugiat” la capitală. de te-ar da afara ca pe 2 beţe să ştii tu că nu se face justiţie cum faci tu măi…Da dacă totul e legat,,atunci D-l procuror general o să te mîngîe pe cap şi cu asta o să scapi..Oare chear aşa fa fi?

 20. Ilarion

  Cu fete trebuia sa fie finalizate tratativele dintre procurori si Ciornea.Ca sa-i aiba la mana si sa nu ami fie asa inversunati in exercitarea dosarului.Asa se rezolva la noi problemele cu justitia.

 21. IRINA

  PE DAVID DAVITEAN IL STIE TOT ORASU SI SE STIE CA PROVINE DIN FAMILIE BUNA SI NU CREDK ARE NEVOIE DE TELEFOANELE ASTEA SI MAI ALES SA VINA ACOLO FARA FATA ACOPERITA ADICA MASCA.

 22. gheorghe

  Procuror jajan (Cociu)

  Dumneta vorbesti de soiuri de canepa. Le stii mai bine ca noi toti.

  Dumneta ce ne recomanzi ?

  Domnul procuror Rosu e dependent de intalniri cu afaceristi si femei.

  Luati-l mai oameni buni si pe Zubco cand va mai cheama Ciornea ! O sa se supere pe voi

 23. Maria

  Bine- bine, mai dund… cu posturi! Voi v- ati întâlnit pt a va pune la cale afacerile de milioane, dar ” domnisoarele” pt ce au riscat. Faceți cumva si aruncati- le si lor câte o jumatate de milion. Altfel va vor vrăji sa nu va meargă in afaceri, si mai ales in dragoste! Nici viagra nu va va salva!

 24. Ion

  În astfel de cazuri în orice stat civilizat procurorii urmează a fi suspendați și cercetați. Interesant mai trece și acest caz neobservat de Procurorul General? Mai are d. Chitoroagă să-l protejeze pe acest Cociu, care practic în fiecare saptămînă devine “erou” a mai multor fărădelegi?

 25. incognito

  Da ,cred ca unii vorbesc sa nu taca ,altii ca sunt platiti,care si cum ii taie capul.Ca coruptia si banditismul e la putere ,asta asa si este ,dar ca Rosu are masina de lux sau e obsedat de femei sau ce prostii mai scriti e absurd total si acest jurnalis mai are de lucru muuuuuuuuult ca sa srie un articol bun nici nu ma indoiesc ca e platit.Pacat ca asa lucreaza jurnalistii la noi,se pune intrebarea de ce mai critica atit pe altii???????

 26. Petru

  Tot ce se încriminează armeanului de la început și pînă la urmă este fabricat și falsificat de Cociu, care de fapt prin acțiunile sale a comis mai multe crime precum și de gen sexual. În acea noapte armeanul a venit în bordel unde cu minora se distra Cociu din cauză că cineva a comunicat că acolo se află soția sa. S-a iscat o ceartă și bătae între armeanul și Cociu cu amicii săi din motivul că armeanului s-a interzis de a întra și verifica dacă în bordel se află soția sa. Cociu fiind bat turtă a promis armeanului că îl va băga la pușcărie pe ani grei și a înscenat așa numită “tîlhărie” care de fapt nu a avut loc. Armeanul este ilegal cercetat penal și la fel de ilegal ținut în arest. Justiția moldovenească își “face treaba”. Iată așa muncește acest porcuror. Cineva îl protejază, iar el nu înțelege că mai devreme sau mai tîrziu vine vremea de a răspunde pentru toate și atunci nimeni nu îl va putea ajuta.

 27. Maria

  Se protejează cociu cu chitoroaga, pt ca toți sunt din aceeași gasca, cu numele corupție, banditism in organele de stat.
  Pana când procuratura, poliția, Judecătoria nu va fi curatata de cei ce au comis crime si torturat la 07.04. 2009, judecati si puși in pușcărie,- NU SE VA DESCOPERI NIMIC IN MOLDOVA!
  Dacă dl Timofti nu va tia capetele caracatitei bănditesti din organe,- va rămâne in istorie ca a scarpinat, a peptanat un pic aceasta hidra canceroasa. Si le- a mai si mărit salariile, sara urii de ei!
  Ooo, Moldova , unde ai ajuns, cine te va salva?

 28. vasile

  nu inteleg de ce va luati aiurea de oameni.
  chiar nu intelegeti ca acesti indivizi locuiesc acolo….

 29. gheorghe

  @Vasile, locuiesc in bordel ?

  Astazi Zubco trebuia sa-si puna demisia si nu Iurie Leanca, Da Plhotniuc nu o sa-si trimita omul la Filat cu cererea de demisie la mana… off tara de … nebu..ni

 30. Turc

  Domnule cutarica mare demnitar, de ce avem coruptie in tara ??? Pai nu pot sa va raspund pentru ca avem institutii abilitate cu combaterea acesteia,si ele ar trebui sa va dea raspuns la aceasta intrebare. In acest timp institutia cea mai ” GLAVNAIA” care ar trebui sa efectueze controlul asupra celorlalte institutii menite sa faca lege in tara,are intalniri in afara biroului de serviciu cu partile participante pe dosarele ce le au in gestiune.fetele se aflau acolo in calitate de martori asistenti.De unde omul de rand sa respecte legea daca cei platiti sa o respecte o vand la piata pe doi bani.

 31. Ion

  Pentru Cociu de făcut porcării este o tradiție. În cazul omului, care în lipsa probelor a fost condamnat la ani grei de pușcărie pentru omorul din Durlești pe care nu l-a săvărșit, mass-media a descoperit că Cociu a participat la chipurile investigarea și torturarea acestui om nevinovat. Acum dosarul a fost întors de CSJ pentru rejudecare la Curtea de Apel Chișinău. Și sărmanul om nu înțelege că probabil nu are șansa de a fi reabilitat deoarece acest brav procuror are grijă de cel nevinovat ca el pe lîngă cei 5 ani stați în pușcărie degeaba datorit lui Cociu să mai stea mai departe.Deja pe acest dosar s-au început manipulări la Curtea de Apel. Protejați-l mai departe pe Cociu doamnelor și domnilor. Întro zi va trebui de răspuns pentru tot. Vă gîndiți că ea așa de departe?

 32. Petru

  Familia sărmanului cu varianta lui Cociu cu Durleștiu e Crăciun. Acolo ceva foarte grav. Vă închipuiți cum acest om absolut nevinovat după ce a fost torturat cu bestialitate stă la pușcărie deja 5 ani!!! Nimeni nu se gîndește cum de ajutat pe acest om, ci invers cum de scos pe Cociu basma curată și de data asta. Însuși Cociu merită pușcărie, totul la el înainte. Se vede că mai au de folosit pe el puțin după ce o s-ăl toarne ca pe un că-t și se va spăla de el. Așa va fi.

 33. iona

  Jalnice personaje…
  Poate oamenii – fiind ocupaţi ziua cu apărarea cetăţenilor şi dreapta aplicare a legii – au mers noaptea la un interviu pentru angajare, măcar pentru jumate de normă – deh, familie mare, remuneraţie după buget. Ce, nu trebuia să dea probe, să arate ce ştiu face – cine te mai crede astăzi pe vorbe? deplorabil – ce mai garanţi ai legii!
  Aşa se explică cum a fost posibilă hărţuiala dlui Baştovoi în dosarul ASCOM, chiar în lipsă de probe

 34. Mereacre

  Felicitari redactiei!! Este aproape bine cum procedati pentru documentari in cazul jurnalismului de investigatie. Atentie mare, ca sunt foarte periculoase astfel de investigatii. Sper ca v-ati consultat cu un avocat cel putin.Aveti grija sa nu dati inapoi. In Ro. cazurile de presa de acest fel au mare succes la opinia publica. Succes in continuare!!!!Forzza PRESA!!!

 35. asandi

  nu mai faceti comparatie de tip in alte tari… uitati, noi suntem departe de acele tari. la noi in procuratura e semeinii si rodctvenii podread. acolo toti sunt cu legaturi de rudenie. zdg cred ca ar trebui sa descrie cine pe cine a angajat la procuratura! se spunea ca fiul fostei sefa la curtea de conturi va fi dmis, celalalt va fi demis, dar vremea trece, ei ramin…

 36. ionel

  da de ce copii nostru trebu se sufere se stai prin puscarii ?petru ci procurorii sunt ca SLR ?cine lo dat voi se distruga viitorul copiilor si al nostru???

 37. ruslan

  Drept a spus gen.Costas : “Tara de nebuni”. In 1992 el a facut mare treaba,indraznet,principial,patriot-iaca de astea trebuie de pus in fruntea organelor de forta+10-15% din veteraii razboi moldo-rus din 92,care intradevar au dat dovada de patriotism si devotament fata de tara.A-s da o intrebare-unde erau “patriotii”de la conducere in 92 si cu ce se ocupau?

 38. aleosha

  ieri a plecat zubco dar maine va trebui si cociu.ia venit timpu sa plece.cociu este o tarfa penala.uitati asa procurori avem in tara asta.

 39. ion

  ca sa nu ii descopere pe ei si ce rahat fac in tara asta au facut totu special si au implicat pe armeanu degeaba.cociu a deschis dosar penal pentru comersantii astia.

 40. valera

  rusineeeeeeeee!!!!!!!!!!se aude ca procurorii au fost beti rau de tot si ca tipau la tot comisareat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *