Culisele dosarului ASCOM vs Baştovoi: Stati atacă, angajaţii rup tăcerea

Fostul vicepreşedinte ASCOM Group, Andrei Baştovoi, este acuzat de însuşirea ilegală a unor sume consistente de bani din contul companiei miliardarului Anatol Stati, precum şi de tentativă de omor al fiului acestuia, Gabriel Stati, preşedintele companiei, şi al şefului Departamentului de securitate din cadrul ASCOM Group, Veaceslav Glotov. Deşi Andrei Baştovoi şi fiul său au fost reţinuţi şi primul se mai află în stare de arest la domiciliu, organele de anchetă nu au prezentat încă probe care ar demonstra vinovăţia lor. Pe de altă parte, anchetatorii au divulgat mai multe materiale operative contrafăcute.

Continuare din nr. 351, 350

“Vreţi să sufere familiile voastre?”

Surse din interiorul ASCOM Group susţin că Anatol Stati a întocmit o aşa-zisă “listă neagră” a angajaţilor pe care a hotărât să-i priveze de salarii şi chiar să-i bage la puşcărie dacă nu vor da mărturii împotriva lui Andrei Baştovoi. De menţionat că majoritatea persoanelor-cheie care au activat în Sudan sub conducerea lui Andrei Baştovoi au fost deja suspendate din funcţie.

ZdG a intrat în posesia unei înregistrări audio de la o întâlnire avută de Anatol Stati în septembrie, curent, cu angajaţii din Sudan, nemulţumiţi că nu li se achită salariile, în care preşedintele ASCOM Group, pe un ton ameninţător, îi cheamă să “coopereze” spre binele familiilor lor în a demonstra că Baştovoi ar fi singurul vinovat de problemele acestora.

“Voi doar aţi venit să cereţi salarii, de ce nu le cereţi de la Baştovoi, că aveţi încredere în el. De ce veniţi la mine? Apăraţi pe cineva? Vreţi să sufere familiile voastre pentru asta? Eu nu vă-nţeleg. Vreţi să staţi la închisoare? Voi, băieţi tineri, care aveţi perspective să vă bucuraţi de viaţă şi de viitor, nu? Voi vă îngropaţi singuri pe voi. Dar voi nu înţelegeţi cât e de serioasă treaba. Voi credeţi că dacă îi daţi drumul lui Baştovoi, n-o să-l închidă înapoi. Nu vă băgaţi voi toţi capul. Aveţi de trăit o viaţă. Şi eu vă garantez, celui care colaborează cinstit, îi trimit din alte conturi salariul. Încearcă nişte deştepţi dintre voi să scrie pe numele meu că el vrea să se elibereze din funcţie şi să-i dau salariul. Băi, oameni de Dumnezeu, nu şiţi deştepţi, ăi, nu şiţi mai deştepţi decât deştepţii. N-o să vă iasă. Aici nu-s nişte mămăligari care nu-şi dau seama ce fac. Compania în care aţi activat de mult e falită. Dar în cazul ăsta, voi trebuie să demonstraţi că numai el îi vinovat. Şi noi o să găsim şi bani, tot o să găsim. Eu vă garantez, dar avem nevoie de timp”, ar fi declarat Stati la acea întâlnire.

Au semnat declaraţii “pe propria răspundere”

Solicitaţi de ZdG, mai mulţi angajaţi prezenţi la discuţia cu Anatol Stati au confirmat cele expuse în înregistrare, recunoscând şi vocea preşedintelui ASCOM Group din ea. “A fost o întâlnire între angajaţi, convocată la iniţiativa dlui Stati. Toată lumea se aştepta să audă un termen, nişte condiţii de plată a salariilor, dar Stati a venit cu un mesaj tendenţios şi noi înţelegeam că el avea nevoie să audă ceva ce putea fi imputat dlui Baştovoi. Înainte de asta, fiecare dintre cei prezenţi acolo a scris câte o declaraţie pe care ei au numit-o «pe propria răspundere». În ea eram rugaţi să răspundem la un şir de întrebări legate de activitatea fiecăruia, dacă am primit sau nu ordine, instrucţiuni contrare legii, ceva de genul ăsta. Bănuiesc că răspunsurile nu i-au satisfăcut, din care cauză a şi fost convocată această şedinţă, în care s-a cerut repetat ca lumea să vorbească”, ne-a spus Lilian Perecheatco, fostul jurist al filialei ASCOM Group din Sudan, care a participat la acea întâlnire.

Stati evită să comenteze

Apelând în mod repetat numerele de telefoane ale lui Anatol şi Gabriel Stati, pentru a solicita un comentariu, într-un final am primit un răspuns, dar de la persoane “străine”. Deşi ne asigurau că am fi greşit numărul, ulterior aceştia au menţionat că îi cunosc pe Anatol şi Gabriel Stati, dar nu pot oferi mai multe detalii, pentru că nu ar dori să se implice.

Atunci am telefonat la sediul ASCOM Group şi am solicitat să ni se facă legătura cu un reprezentant al companiei. Secretara ne-a spus să revenim la finele săptămânii, pentru că Vitalie Diaconu, secretarul de presă al ASCOM Group, “care se ocupă cu aceste probleme”, e plecat în deplasare în Sudan. Am revenit cu un sunet, adăugâng că avem o înregistrare audio cu Anatol Stati pe care dorim ca acesta să o comenteze. Aceeaşi voce ne-a spus că vom primi un răspuns în ziua imediat următoare.

Ulterior, peste doar 5 minute, ne-a telefonat Vitalie Diaconu şi ne-a cerut detalii. “Nu ştiu despre ce înregistrare este vorba şi nu cred că dl Stati cunoaşte”, ne-a spus Diaconu. După ce am făcut anumite precizări, legate de conţinutul înregistrării, consilierul lui Anatol Stati nu a comentat, iar ulterior, după ce s-ar fi consultat cu şeful său, a revenit cu un sunet, răspunzându-ne scurt: “Fără comentarii este răspunsul la întrebările dvs. Noi nu trebuie să ne expunem. Să lăsăm organele de anchetă să-şi facă datoria profesională şi justiţia să-şi exprime poziţia”.

Angajaţii din Sudan, dependenţi de audit

Vineri, 25 noiembrie, mai multe persoane din staff-ul ASCOM Group din Sudan au venit din nou la sediul central al companiei pentru a-şi cere salariile neplătite, care, potrivit unor informaţii din interiorul companiei, s-ar cifra la 700 mii USD. Pentru că administraţia ASCOM Group a tergiversat mai multe luni rezolvarea problemelor legate de datoriile salariale, spunându-le celor insistenţi că nu sunt angajaţi oficial şi, prin urmare, juridic nu pot solicita achitarea salariilor, s-a ajuns la demersuri categorice din partea angajaţilor.

Reprezentanţii administraţiei le-au spus să mai aştepte o săptămână, termen în care va fi aprobată varianta finală a raportului de audit, după care Anatol Stati va lua decizia în baza unor “abordări individuale”, operaţiunea anunţându-se a fi un fel de anchetă internă a companiei. Angajaţii susţin că, de facto, auditorii au prezentat raportul acum o lună, însă administraţia companiei ar fi avut unele obiecţii, discutate ulterior în şedinţe interne, iar mai apoi cu participarea auditorilor, pentru ca în ultimă instanţă să fie aprobat raportul în redacţie nouă. “Nu înţeleg ce putea fi discutat acolo timp de o lună, dar bănuiesc că raportul a fost schimbat mult faţă de varianta iniţială prezentată ASCOM. Aşa credem noi”, a menţionat Perecheatco.

Necesitatea elaborării auditului a venit în contextul absenţei altor probe doveditoare în dosarul Baştovoi. Potrivit unor surse din interiorul ASCOM Group, administraţia ar fi comandat iniţial auditul unei companii internaţionale de autoritate din reţeaua PricewaterhouseCoopers International Limited (PwCIL), însă aceasta ar fi refuzat să facă un raport “fabricat”, pe placul comanditarului, după care ASCOM Group ar fi apelat la Moldauditing SRL, considerată a fi  prima companie de audit din R. Moldova. Contactaţi de ZdG, reprezentanţii Moldauditing ne-au spus că informaţiile referitoare la clienţii lor sunt confidenţiale, asta deşi pe site-ul companiei este publicată o listă de clienţi.

Nu mai vor să tacă

Angajaţii au recunoscut pentru ZdG că angajarea se făcea prin intermediul unor firme off-shore, iar salarizarea se făcea iniţial în bani cash, o dată la 2-3 luni, la sediul ASCOM din Chişinău, iar mai apoi din conturi deschise în ţările baltice. “Ceea ce putem noi este să mergem cu o plângere la procuratură, în care să spunem că am fost siliţi să acceptăm o asemenea modalitate de angajare, plată şi de tratament, pentru ca în cele din urmă să ne aşteptăm salariile cu anii. Şi legătura dintre ASCOM şi filialele sale din Sudan poate fi demonstrată foarte simplu, din moment ce ei au pornit un dosar penal la procuratura Buiucani tocmai în numele companiei care ne-a angajat”, a remarcat Lilian Perecheatco.

El a adăugat că angajaţii sunt într-o situaţie financiară destul de dificilă, făcând împrumuturi care deja ar fi atins mărimea datoriei salariale faţă de ei, de ordinul zecilor de mii de dolari. Cu toate acestea, continuă sursa, angajaţii au rămas loiali şi toleranţi faţă de companie, nedivulgând informaţii din interior pentru presă. “Noi am aşteptat cu răbdare, dar se pare că aceasta este interpretată ca o slăbiciune şi o încredere în incapacitatea angajaţilor de a face ceva, de a întreprinde nişte măsuri în apărarea drepturilor noastre, ceea ce ne deranjează destul de tare. Dacă nici acum nu primim un răspuns, măcar parţial pozitiv, ţinând cont de abordarea individuală, şi vom fi în continuare impuşi şi constrânşi, atunci suntem gata să ieşim să ne manifestăm nemulţumirea în public şi să ne apărăm drepturile pe toate căile legale posibile”, a punctat Lilian Perecheatco.

Reporter de Gardă

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

47 comentarii

 1. diaconu

  Si unde ma rog e inregistrarea asta faimoasa ca n-o vad? ZdG luati seama ce faceti. Daca n-o sa probati tot ce ati scris, mai stiti voi jurnalisti curajosi din Moldova…

 2. bobin.robin

  oamenii sau obosit sa astepte salariile de ani de zile si sa auda tot felul de motive formale precum si prostii pe care le indruga tot felul de auditori si comisii asa zis independete…Achitati salariile la oameni care au muncit din greu in Sudan si nu va jucati cu sortile oamenilor ….daca nu atunci hai si om scoate gunoiul din casa….sa va stie lumea

 3. securistu lu peste

  Cel mai amuzant in toata treaba asta e cum s-a facut inregistrarea? Glotov asta daca e asa de mare securist ar trebui sa mai lase fotografiatu prin parcuri cu pistoale si vopsea si sa se ocupe de ceea pentru ce primeste bani: securitatea companiei si a lui Stati personal. Cum de asa un super securist a admis ca seful sau sa fie inregistrat la el in birou intr-un moment atat de “sincer”? Sau s-a intamplat ceea ce cred eu: inregistrarea e facuta chiar de securitatea lui Glotov care inregistreaza pe toti si pe toate si printr-o imprejurare nefericita s-a “scurs” in vreun comp prin reteaua companiei? Desi o lichea ca Glotov nu m-as mira sa o fi vandut cand a vazut ca corabia se duce la fund…

 4. Jonny

  Doamne fereshte!! Intradevar e Anatol Stati in inregistrarea din YouTube, l-am cunoscut!!

 5. Sergiu din SUA

  In Moldovca este un lucru sfant: Nu este nimic facut ca sa se vada ori sa se auda, asa ca punetiva pofta’n cui baieti si fete. Moldova este bogata in HOTI, Terfe parlamentare si Guvernamentale cat si banditi in Lege. Asta produce Moldovca ori da nastere.

 6. Ruberoid

  Imi pare rau pentru Presedinte, care a actionat asa cum l-au sfatuit oamenii sai “de incredere”, iar acum suporta consecintele patandu-si imaginea. Ideal ar fi fost inregistrari cu promotorii reali ai acestui proiect de santaj din interiorul Ascom insa.. asta e. Sper ca sa-si indrepte greselile cat inca se poate, sa nu sa se dezlantuie o ampla campanie impotriva dnlui si a companiei care o conduce, imaginea nu are valoare.

  P.S. Cele mentionate (“sunteti persoane cu carte, invatati..”)se pot intoarce ca bumerangul impotriva Ascom

 7. Lilian Perecheatco

  ZdG,
  Declaratia se numea “pe propria raspundere” ci nu “de preluare a raspunderii”. La fel nu cred ca am zis “…ne enerveaza putin” ci mai degraba “…ne deranjeaza”… si inca destul de tare. Rog corectati.

 8. jurnalist

  Bravo ZdG ca ati avut curajul sa investigati acest caz! Eu cunosc multa lume din cercurile jurnalistice care se tem sa dea ceva pe post. Ascom a devenit o tema tabu mai ales dupa ce i-au luat lui Praporscic casa si masina pentru un simplu articol care mai era si adevarat pe deasupra. Ascom face presiuni majore asupra libertatii presei in Moldova, dar nimeni nu s-a ridicat in apararea lui Praporscic! Unde sunt curajosii nostri jurnalisti care flecaresc doar cand le pica vreun grant? In fine, va felicit! Cred ca de acum se vor trezi si altii. Dupa razboi multi eroi!

  PS: Ceea ce e important in aceasta investigatie este ca ajutati niste oameni nevinovati. Stiu, asta e treaba justitiei, dar sa fim realisti, suntem in Moldova! Uite ca se poate: ceea ce procuratura nu a “aflat” in jumatate de an, voi ati rezolvat prin cateva telefoane. Deci, se poate, domnilor procurori! Daca tot nu faceti nimic, macar citit gazete, ca jurnalistii fac treaba in locul vostru!

 9. Ion

  pentru ZdG si Jurnalist
  Daca asta e investigatie, atunci eu sunt balerin. Astea sunt niste aberatii si niste concluzii la genunchiul gainii. Dar poate e adevarat, ca se furau banii, ca mai stim noi asa cazuri. Cica au fost impusi sa semneze, povesti. Tare urat mai miroase aici, asa ca dragi jurnalisti, inainte de a scrie ceva, ar trebui sa mai cresteti oleaca la minte, altfel duceti lumea in eroare. Nu ca as avea mare dragoste pentru stati, ca nici nu-l stiu. Ma refer la ceia ce li se pare jurnalistilor.

 10. Themis

  Am urmarit cu atentie aceasta confruntare si sper sa invinga totusi dreptatea… nu falsurile inscenarile…insinuarile…
  Ma intreb, unde esti d-le “Kstati”- cel mai un aprig aparator al d-lui Stati…or riposta data de fostii angajati v-a knock-out-at…or te-au concediat din ineficienta …una cred…cit de dezamagit nu ai fi de viitorul care te asteapta si pe tine …nu-ti pierde calmul si cauta-ti un alt job…ca putine sunt zilele unei companii care – si santajeaza angajatii si plateste procuratura pentru a intenta procese false… doar pentru a domoli mintea si orgoliul nesanatos al lui Tov.KGB-ist.
  Ascom Grup de la fondarea sa si pina in present a activat doar pe scheme tenebre si cel mai important ACTIV i-a fost PERSONALUL- care la rindul sau detinea INFORMATIA-SECRETUL COMERCIAL. In cazul in care compania nu-si respecta obligatiile de asi remunera angajatii ..atunci ei sunt liberi sa dezvaluie orice informatie o poseda, pentru asi apara drepturile.
  Fostilor angajati Ascom –Sudan ……un 10 pentru loailitate companiei si un 5 la apararea drepturilor… eu cred ca sunteti in stare de mai multe. Si inteleg ca acesta a fost doar primul pas. Mergeti inainte pentru ca nu v-a fost apreciata nici munca enorma depusa pentru prosperarea companie, nici loailitatea si nici intelegerea de care ati dat dovada.
  D-lui Stati –imi pare sincer rau ca ati cazut prada imagiantie bolnave atit a D-lui Glotov cit si mintii senile al d-lui Popescu-care si-a vazut todeauna doar de interesele proprii…( tot echipamentul livrat din Romania cit si personalul roman care a activat in cadrul proiectelor ascomau platit tribut (otcat) d-lui Popescu.. 10-20 % din echipamnet si 20 % din tarifel pe ora ale angajailor romani – apropo tariful unui sudor era 80 dol/ora).

 11. jurnalist

  Ion-balerin, dar cum se face o investigatie? Eu nu vad aici decat fapte si informatii publice, venite in special din partea Ascom si conferinta MAI. Mai departe jurnalistii au cerut ca partile sa comenteze strictul care priveste pe fiecare. Dar dumneata faci referinta la informatii secrete pe care jurnalistii nu au cum sa le cunoasca. In plus, nu vad nici o concluzie. Si care este adevaru, daca ceea ce srie aici este “roare”. Da sursa, poate o contacteaza ZdG.

 12. Eugen

  S-ar parea ca nu doar Praporscic va ramane fara “kvartira”. xxxxxx, stiu ca situatia financiara a ZDG e catastrofala, dar e prima investigatie facuta evident la comanda, si sa nu-mi zici pe nume, dar cand vine verdictul judecatii pe furturi (nu s-a pornit Ascom sa-si curate randurile din simplu moft) Reporterul vostru de garda va avea de dat ceva explicatii. Ca si redactia, de altfel.
  Presupuneri, subiectivism, pozitia unei singure parti a conflictului. Chiar daca si exista acea inregistrare, prea multe le-ati “supt” din deget si a-ti bagat propriile concluzii in constiinta cititorului. Praporscic era sigur ca avea dreptate, preluand informatia publicata in Ro la comanda lui Rosca. Avea “sursa” si siguranta ca e “acoperit” legal. Nu a fost.
  O asemenea lipsa de neprofesionalism din partea D-stra are sa Va coste, xxxx.

 13. G

  O mentiune pentru Jurnalistul de la ZdG
  Faptul ca pe site-ul companiei este publicată o listă de clienţi, asta nu inseamna ca auditorul au dreptul divulge detalii despre lucrul prestat si rezultatele lui.

 14. Eugen

  De altfel, putea Maxim deja sa-si faca numele public. Se ascunde sub anonimatul “Reporterului de garda”. Faptul ca si Lilian Perechiatco, finul de cununie al lui Bastovoi, a gasit cuvinte ce “iau fost bagate in gura” de catre Maxim denota clar caracterul “profesionist” al investigatiei. Ce sa mai zicem de concluziile facute in ce priveste Ascom, care nu a dat dram de informatie vizand ancheta si acuzatiile aduse?
  Ati avut camp suficient pentru a va zbura imaginatia. Surprizele abia va asteapta – ati luat pozitia unora ce chiar au furat, stimate ZDG. Cuvintele nu intotdeauna reprezinta adevarul, si v-ati lasat dusi de val.

 15. jurnalist liber

  Sunt total dezamagit de comentariile unui jurnalist, XXXX. Din inregistrarea misaleasca si intentionata am ascultat cu atentie ce a spus Stati. Mie mi se-pare ca are perfecta dreptate. Stati i-a pus la dispozitie lui Bastovoi unelte, oameni, finantare, etc. ca sa scoata bani din afacerile din Sudan. CE A FACUT BASTOVOI???!!! A folosit uneltele si oamenii la afacerile din Sudan iar el a incasat banii din aceste afaceri si nu a avut macar bunul simt sa-si plateasca salariatii folositi si ii trimite la Stati ca sa-i plateasca. Asa obraznicie si nesimtire n-am mai auzit. Iar XXXXX asta de jurnalist, il mai apara pe Bastovoi, XXX si XXXXX. Cit ti-a dat??!! Din banii furati ai si tu 0,0001% dintr-o suma de milioane de dolari. Succes jurnalistule in continuare!!! Poate te dovedeste si pe tine ca primitor de mita.

 16. Eugen

  Pentru Jurnalist. Au colectat informatia prin cateva telefoane date? Sursele cine sunt si unde este echidistanta? Surse – avocatii lui Bastovoi, Bastovoi si Perechiatco, finul lui Bastovoi?
  Nu sunt jurnalist, dar este evident faptul joaca se duce doar pe jumatate de teren.

 17. Jonny

  Pentru Ion

  Eu tot eram sceptic despre amenintarile astea, dar totusi inregistrarea m-a convins. Ai ascultat-o?

 18. Kstati

  Themis. Knock-out-ul abia urmeaza. Esti previzibil si transparent in ce faci si unde doresti sa ajungi. Problema ta e in faptul ca esti culpabil, iar opiniile pe care le inoculezi oamenilor au viata scurta. Insinuarile si falsurile lansate de catre voi vor trai pina in prima instanta, pina atunci incearca sa-ti lustruiesti imaginea cat de mult poti, ca contrastul intre imaginea ta temporara de “victima inocenta” si faptele tale sa fie cat mai evident.
  PS. Finul tau nu imi este fost coleg, ci creatura ta. Jurist de care sunt mii in Moldova, cu eficienta “zero”.
  PPS. Ai trecut pe ZDG ca nu mai ai de munca la “NeDREPTATEA LUI BASTOVOI”?
  PPPS. Andrei Stepanovici, e prima si ultima mea postare si aici. Te las sa-ti mai creezi cateva “nick”-uri ca sa dai impresie de profund interes public.

 19. Jonny

  Pentru jurnalist liber si Eugen

  Sunt de acord cu voi, e ceva normal sa-ti amenintezi angajatii cu puscarie si cu rafuiala cu familie lor! O practica absolut fireasca intr-o societate civilizata, cred ca si alti angajatori din republuca Moldova trebuie sa procedeze la fel. E o buna economie de bani, mai ales daca nu te temi de lege.

  Eu lucrez la Efes, si nu am avut nici o data retinere de salariu, slava lui Dumzeu ca nu ma dus capul sa depun CV-ul la ASCOM. Fix ca la insectele astea, calugarite, intii se imperecheaza si apoi femela ii rupe capul masculului.

 20. Eugen

  ZDG, vad ca cam selectati comentariile. Am zis ceva incomod pentru voi? Unde va este echidistanta? Profesionalismul?
  XXXXX, care este onorariul platit de Bastovoi? Din cate Va cunosc, suma onorariului trebuia sa acopere suma ce o ve-ti plati ca despagubiri pentru calomnii. Stiti, uneori si melcul are coloana vertebrala. Pacat ca nu sunteti melci.

 21. Trecator

  P-u Kstati. Pai daca si Perechiatco e jurist cu eficienta “zero” si de care sunt mii in Moldova, atunci nu stiu tu ce prezinti ca specialist in domeniul tau. Nu uita, ca fie el fin al Bastovoi sau nu, dar are experienta in domeniul petrolier mai bine de 10 ani (probabil am scapat momentul chind Moldova a devenit stat petrolier cu mii de juristi specializati in acest domeniu) si cei care au muncit cu el, il cunosc ca un baiat bine educat, modest si care tine cont de reputatia s-a profesionala, spre deosebire de multi cei care posteaza aici cu mesaje lipsite de continut si in mod agresiv.

 22. jurnalist

  Cum le stiu astia de la Ascom pe toate si cum le invart si cum le XXX 🙂 Stati pe XXXX. Nu trebuie sa va burzuluiti aici sub nume false – faceti un comunicat de presa si lamuriti situatia. Spuneti cum Domnu Stati a fost pus sa vorbeasca prostii, ca-i pare rau, ca de fapt el isi iubeste angajatii si vrea sa le dea salariile si asa mai departe 🙂 Iar paranoicul asta de Kstati de unde s-a luat, ca-l vad si pe blogul http://www.bastovoi.wordpress.com ? Astia trebuie dusi la lecuit cat nu le-a crapat fierea in ei. Daca Glotov in 5 minute a aflat ca “asa jurnalist nu lucreaza la ZdG”, apu astia stiu indata cine e in spatele nick name :))) La fel sunt toate procesele voastre si toate aberatiile paranoice. Ar fi interesant daca n-ar trebui sa raspundeti pentru tot. Da pentru asta, baieti, este stat’a 🙂

 23. fata din sudan

  Valeu ce amenintari strasnice! 🙂 Oare cines advocatii istia a lu Ascom care ameninta asa de transparent jurnalistii? Ceva concret baieti nu hamaeturi de dupa gard. Sau vi sau tocit dintii? O sa mergeti la puscarie toti, toata gasca de santajisti si mincinosi! Am sa vin sa vad daca tot ii bine la voi 🙂

 24. Themis

  Kstati…welcome back…si ca de obicei gresesti…sunt o persoan neutra …si incerc sa inteleg ce se petrece … mi-am expus si eu parerea …destul de neutru…si nu inteleg de ce te agiti atit…sau intelegi cit de penibili aratati acum cind sunteti descoperiti…cu probe ce de fapt pe voi va invinuiesc…

  Explicatia care o vad este ca esti de fapt nimeni alcineva decit “un apropo” (traducerea cuv. kstati) usor influientabil, simplu de scos de pe fix, care nu-si poate controla nici emotiile, nici gindurile.

  Scopul mesajului meu, de fapt, era sa evindentiez daunele irecuperabile aduse imaginii companiei..la care s-a muncit mult…si din zero s-a transformat in companie petroliera ..datorita doar PERSONALULUI …in care acu se arunca cu pietre…

  Dar esti orbit de meschinantate si egoismul ce este caracteristic doar celor din ANTURAJUL LUI GLOTOV. Dementa poate fi si molipsitoare…fii atent
  O alta intrebare ce imi apare ce te legi de finul lui Bastovoi…ce ai cu el…or ai stat in umbra inteligentii si profesionalismului lui… din cite stiu niciodata nu a fost promovat nemotivat sau majorat salariu … din cauza asta si-a suspendat de nenumarate ori activitatea in proiectele date…
  Esti nu numai prost informat dar si prost educat

  PS. cred ca cunosti bine un fin promovat care nu avea habar nici de drept …nici de engleza..dar a fost numit sef de dep juridic in Iraq…si ca dinsul au foarte multi…
  PSS Cununie este o traditie dim mosi stramosi…
  PSSS. Ori nu esti cununat…ori te-a refuzat cineva sa te cunune…ori ti-a cazut cununa de pe cap…
  PSSSS…Intervine cu argumente…ca sa fie o comunicare maxim de corecta!!!

 25. Lilian Perecheatco

  Kstati,
  Dupa cum vezi nu am obiceiul sa ma ascund dupa nume straine si porecle atunci cand imi exprim opinia. Am un nume al meu si ma mandresc cu el.
  Am urmarit comentariile tale jalnice si aluziile la persoana mea si de la bun inceput am remarcat ca nu am fost colegi. Imi cunosc foarte bine fostii colegi si doar opinia lor conteaza pentru mine caci doar ei ar putea sa dea o apreciere competentei si eficientei mele. Opinia unor nimicuri ca tine, care in viata lor nu au produs nimic si nu si-au asumat o raspundere pentru propriile actiuni si vorbe, nu ma afecteaza de loc.

 26. Eugen

  Desteapta miscare, Kstati. Prin comentariile noastre turnam apa la moara celor ce alearga prin cerc de la “Dreptate” la ZDG.
  Eu unul am plecat de pe acest web si ii chem si pe altii, care nu vor sa faca jocul “nimicurilor” sa procedeze la fel. Se vor satura de propriul venin si incercarile lor sterpe vor avea finalitate joia viitoare. Li s-au cam epuizat argumentele si subiectele, daca se apuca sa faca “sensatii” din comentariile noastre. Utilizeaza comentariile noastre pentru a-si hrani ura. Eu unul nu mai intru nici pe zdg, nici pe “nedreptate”.

 27. jurnalist

  Eugen, vezi ca va invinovatiti singuri. Asta e si problema, ca Praporscic cita o sursa, dar voi i-ati luat apartamentul si masina. De ce nu v-ati judecat cu ziua in Romania, unde prejudiciul de imagine a fost mult mai mare? Vezi daca esti xxxxx si vorbesti ce nu trebuie (pentru ca nu aveati procurorul si judecatorul vostru). Dar stai ca acesta e un prilej ca sa se intoarca roata si la Praporscic si la alte mizerii de-ale voastre impotriva presei. Sa nu intoarceti voi doua apartamente baiatului si doua masini. Mai lasati comentarii din astea, ca sunt bune (in acest scop).

  Du-te si mai pune mana pe carte. Citeste legea presei. Si sa nu mananci patlagele crude pe noapte (faci diaree).

 28. fenealeaks

  Asa imi place,batetiva intre voi,ca sinteti toti tot una.Furati,amagiti toti.Strada pe care ati luato nu este cinstita.Superioritatea care o demonstrati este o boala si o fuga de la responsabilitate. Aveti frica unul de altul si meritati sa dormiti cu pistoale sub cap.Aceastai strada care vati aleso.Cine va trimis?BABA ANICA?Nu
  Ati vrut bani?Ati perdut linistea!
  Fiecare stiea ce face si unde se duce.
  Toti ati devenit DUMNEZEI si autoputernici.Ati impartit moldova in bucati si fiecare bucata are regile sau.
  NU SE UITA DUMNEZEU(acel adevarat)IN GURA LA TOTI,dar daca si cineva din jurnalisti va muri,cred ca pentru onestate si responsabilitate ARE ROST.E UN GEST DE EROU.
  Acei insa care nici nu au idee ce inseamna cuvintul civilizatie,educatie,democratie si multe alte aaaaaaaaaaaa si cel mai important: CARE NU STIE CE INSEAMNA CONSTIINTA???faceti concluzie!Mai avea rost de legat cu asa oameni?Si nu spuneti ca nu stieati cine este Stati si toate altele.
  Ati intrat cu el in dans,gada.ZII asa cum vre el sau dispari din circulatie.Ati stiut si nu cautati vinovati si nici dreptatea.Dreptatea tuturor in acest proces e in RUSINEA de a exista cu o minte asa agresiva.

  Jurnalistii is neutri.
  Respectati aceasta profesie,deoarece e intelectuala si putini din cei care se simt DUMNEZEI stiu a citi

 29. Iustas

  Citind aceste articole si comentarii am ajuns la conclizia ca in acest razboi cisligator va fi baiatul din KGB. Inregistrarea cu dl.Stari tot este opera lui. Pofesionistii stiu ca penrtu a nu permite inregistrarile la sedinte sa-u tratative se foloseste un generator care poti sa-l procuri la “pticka” . Domnul KGB-t stie despre acest fapt si sunt sigur ca la momentul potrivit vor mai aparea materiale senzationale. Celor implicati in acesta lupta pot sa le spun ca acest om nu a creat nimica in veata lui, el este predispus sa distruga, astazi pe Bastovoi miine pe stapini.

 30. bobin.robin

  In adresa celor care sa expun in apararea companiei Ascom…am o simpla intrebare De ce dl Stati nu achita de ani de zile salariile celor slariatilor despre care merge vorba in acest articol? Oare sunt implicati in ceva? au pornite pe ei dosare penale ? … au comis vre-o crima? de ce nu ii achita?…daca ii asa de bun si omanos cu lumea

 31. Machar

  pentru @bobin.robin

  Dn. Stati niciodata nu a avut in plan sa nu faca platile date, doar ca sau gasit niste subalterni care defapt si au inceput razboiul contra Bastovoi, si s-au gandit ca aparatu administrativ este o sursa buna de a gasi probe pentru dosar, si daca cu ghinisoru nimeni nu a dorit sa le ofere,au profitat de restantele acumulate si sa inceput santaju: banii vostri pentru probe.

  Clar ca pentru asta dn. Stati a fost convins ca toti sunt complici cu Bastovoi si cal acopera, si de aici si se vede din inregistrare, insa deja gandestete si singur cum se poate ca tot oficiul unei companii, de vreo 30 de oameni, sa se transforme intro “mafie” ce au insusit milioane, si nimeni sa nu poata demonstra acest lucru ?!

  Plus la toate, varianta data a esuat, nu au obtinut ei nimic, si ca sa nusi recunoasta vina pentru cele facute, sa trecut la plan B – acuzarea angajatilor de ineficienta, si incriminarea unor insuccese comerciale pe spinarea tuturor, adica nu le ajunge doar un tzap ispasitor, dar le trebu o stana intreaga.

  Ascom cred ca e prima companie care pentru faptul ca nu se fac bani, pot sa raspunda si servitoarele si paznicii de la usa, adica mai intai nu le platesc salariile cu anii, si mai apoi le spun ca nu sa facut profit si nui de unde.
  In lume sunt o multime de companii care au pierderi anuale operationale de milioane/miliarde, dar sa fie motiv de neplata a salariilor la oameni inca nu am auzit, mai ales ca dispun de surse financiare.

 32. Trecator

  Cum se spune “Не в бровь, а в глаз”… Plus la asta, fara a pune la dispozitie surse financiare si mai bine de doi ani lasind proectul in voia soartei, acuma se intreaba de eficienta…Da de ce nu se inreba chind nu erau surse financiare? Chind nu aveai cu ce achita salarii la lucratorii din proiect…Acuma s-au trezit…Pai daca acuma teai trezit poate esti tu (patronul) ineficient impreuna cu sfetnicii economisti, financisti etc.?

 33. mutu

  offf!
  orice contabil bun, cu putintica scoala ne poate spune care-i diferenta dintre o societate pe pierdere si una pe profit – si aceea nu este neaparat ca nu ar genera venituri

 34. bobin.robin

  Da ce are una cu alta? eficienta rentabilitatea cu achitarea salariilor angajatilor….Din cite inteleg eu riscurile isi asuma patronul dar nu salariatii astea doar nu sunt actionari la companie…..A muncit omu plateste….or acuma dl Stati incearca pe contul bietilor oameni sa-si economiseasca niste bani?…..foarte frumos din partea dumnealui…sa se gindeasca la Dumnezeu…sa vinda vre-o 2 masini de lux si sa se achite cu oamenii daca nare de unde ..saracu

 35. Machar

  Corect ai spus @bobin.robin
  Angajatii in Ascom sunt tratati ca simpli angajati doar atunci cand se obtine profit, in celelalte conditii, toti au statut de actionar :).

  Stii cum e, ca Sefu mereu are dreptate, el nu poate sa greseasca, nu stie cum 🙂

 36. ANUNT

  A N U N T :

  VREAU SA LUCREZ LA ASCOM. PENTRU BANI BUNI SUNT GATA SA SPUN TOT CE VREA DOMNUL STATI. (NICU VAGON, RASCANOVKA).

 37. Trecator

  P-u ANUNT. A-i uitat sa precizezi conditiile de plata a salariului – avans pe vreo jumate de an)))

 38. Lost

  Jos Anatol Stati ! Sa fie desproprietarit si expulzat in…Somalia, acolo piratii, hotii, banditii fac “legea” 🙂

 39. fenealeaks

  NU SE JUDECA PERSOANA DUPA O GRESALA.
  NU APRECIEM VIATA DUPA O GRESALA.
  NU SE GRESESTE NUMAI UNUL CARE NU INTELEGE VIATA,deoarece nu intelege nici unde a gresit.

  CONSIDER TIMPUL MEU PRETIOS PERDUT LA ASCOM O GRESALA NEMAIPOMENITA.O INJOSIRE A PERSONALITATII MELE SI O PERDERE DE TIMP INTRE PERSOANE DE LA CARE NU POTI INVATA NIMIC NECESAR,DAR NUMAI O PERDERE DE SANATATE.
  Care are sanatate de a cadona mincinosilor,
  care are timp liber si vre sa vada cum se fac banii in mod necinstit, angajativa la ASCOM,dar veti vomita dupa ce VETI INTELEGE ATITUDINEA LOR CATRE PERSOANE .VA VETI SIMTI FOLOSITI SI INVINUITI IN LUCRURI MURDARE,asa cum sunt ei: considera pe toti la nivelul lor.

  SA FOST AN.DM. UN OM CINSTIT NICI ODATA NU ERA SA CONSIDERE PE CINEVA UN FURATOR!!!!!!!!!!!!!

  VIATA II SIMPLA SI NU ARE NEVOE DE VULGARITATE SI DE BANI MURDARI.
  VIATA ARE NEVOE DE VALORI SI DE SINTETIZARE ONESTA CU NATURA SI UMANITATEA.

 40. suparat

  Pentru cei din ASCOM< intrebati membrii de familie ai angajatilor, cum traiesc si cit de frustrati sunt dupa toate greutatile prin care au trecut, familii despartite, copii crescuti fara parinti in acesti ani. Si in rezultat, acum umilinta pe care o au cind isi cersesc salariul binemeritat. Dumnezeu e mare si le vede pe toate, aveti grija ce faceti.

 41. Igor Rusu

  Daca ASCOM nu se achita cu oaminii, apoi o sa zicim totul – cum ei au murit oameni de malarie in africa si o fost trimisi acasa bolnavi, apoi infectati o murit la orhei, si sanepidu o luat mita ca sa taca. poate la vara apare un focar acolo de malarie. cum o murit oameni in kazakstan, in iraq si nimini nu stii. ei cred ca noi sintem prosti. aduc toate rudili victimilor in fata presei si o sa le sara lor de magarii. Stati sa se lepidi di rusofonul Glotov si o sa traiasca bini, altfel o sa arda de gura lumii

 42. Jhonny

  Zdg v-a fi si ceva continuare?
  Ma mira faptul ca chiar daca ati avut afishari de doua ori mai multe decit saptamina trecuta restul portalurilor de stiri se tem sa preieie stirea!
  Asa o senzatie ca coruptia a intrat si in presa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *