Baloane de 15 lei: Afacere sau binefacere?

Sunt tineri aflaţi la limita majoratului. Îi vezi umblând în grupuri sau individual, cu baloane verzi, roşii, galbene, albastre sau albe în mâini. De obicei, îi întâlneşti în faţa magazinului central “Unic”, în faţa centrului comercial “Gemeni”, în Grădina Pubică “Ştefan Cel Mare şi Sfânt” sau, pur şi simplu, pe străzile din centrul capitalei. Se apropie de trecători, având un discurs similar, rostit foarte repede: “Suntem de la Asociaţia “Lumina spre Existenţă”. Puteţi dona oricât pentru copiii cu probleme. Dacă daţi 15 lei, primiţi şi un balon cu însemnele asociaţiei”. De obicei, numeroşi trecători cumpără baloane sau lasă câţiva lei “pentru copiii cu probleme”. Ajung, însă, cu-adevărat aceşti bani la copii?

Dacă insişti, persoana care te acostează îţi oferă şi câteva detalii. “Asociaţia se află pe str. Bălţi nr. 2, iar orfelinatul în care ajung banii – pe str. Cosmescu. Banii ajung 100% la copii”, m-a asigurat un băiat, pe care l-am întâlnit pe str. Puşkin, în apropiere de bd Ştefan Cel Mare şi Sfânt.

Voluntariat pe bani?

O simplă căutare pe google.com nu îţi oferă prea multe detalii despre Asociaţia “Lumina spre Existenţă”. Site-ul asociaţiei, www.lumina-spre-existenta.md, este încă în construcţie.

În Registrul de Stat al Organizaţiilor necomerciale, este menţionat că Asociaţia Obştească “Lumina spre Existenţă” a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei pe 10 august 2011, iar certificatul de înregistrare i-a fost acordat de către ministrul Oleg Efrim pe 15 august. Cu sediul în Chişinău, asociaţia îşi declară scopul de “ajutorare a copiilor cu probleme de sănătate şi a celor malformaţi, copiii străzii şi a celor din centrele de plasament”. Domeniile de interes ale asociaţiei sunt “Filantropia, asociaţii pentru susţinerea copiilor, caritate şi asistenţă socială”. Preşedinţia organizaţiei este deţinută de Valentina Miron.

La doar 4 zile de la obţinerea certificatului de înregistrare, pe site-ul vacansii.md apare un anunţ postat de asociaţie, cu privire la recrutarea de persoane. Cu titlul “doar 3 ore pe zi” în mesaj este specificat faptul că Asociaţia “Lumina spre existenţă” caută persoane “comunicabile, competente, energice, cu spirit de echipă şi dornice de muncă, responsabile, cu vârsta de 17-23 de ani, pentru obţinerea unui profit de 2000-2500 lei cu efort minim”. Mai jos, este indicat un număr de telefon şi o adresă de e-mail la care doritorii pot apela. În anunţ e specificat faptul că orarul de lucru e flexibil, iar studiile sau experienţa nu sunt obligatorii.

În 3 luni: un televizor, şervete şi torturi

Am telefonat la acel număr de telefon, pentru a ne integra în echipa Asociaţiei “Lumina spre Existenţă”. O tânără, pe un ton nu tocmai amabil, ne-a spus: “Nu mai avem nevoie” şi a închis, fără a ne oferi explicaţii. Ulterior, am aflat că am vorbit cu Valentina Miron, preşedinta Asociaţiei.

Pe str. Cosmescu, acolo unde ar trebui să ajungă banii colectaţi de asociaţie, se află Centrul de Plasament şi Reabilitare pentru Copii de vârstă fragedă. Maria Ţăruş, directoarea Centrului, ne-a spus că a avut primul contact cu reprezentanţii Asociaţiei “Lumina spre Existenţă” prin luna august, adică în perioada când asociaţia era înregistrată. “A venit la noi o domnişoară. Ne-a spus că sunt tineri şi vor să ajute copiii prin strângere de fonduri. Ne-a întrebat dacă nu suntem împotrivă să ne ajute. Dar cine poate fi împotrivă?”, ne spune Maria Ţăruş. Astfel, aceasta şi-a dat acordul. “Am fost mirată şi i-am spus despre asta şi acelei fete. Tinerii în ziua de azi nu se prea ocupă cu binefaceri. Au alte interese”. Valentina Miron, conducătoarea asociaţiei, i-a promis atunci că vor strânge fonduri şi îi vor ajuta pe copii. “Le-am spus că noi nu primim bani, iar ea ne-a răspuns că ne vor cumpăra ceva”. În urmă cu vreo 2 săptămâni, mai mulţi membri ai asociaţiei s-au prezentat la Centru. “Au adus un televizor, 100 de şervete, torturi şi baloane. Au venit la noi cu facturi”, a precizat Ţăruş. “Nu ştiu câţi bani strâng ei. E imposibil să le numeri banii”.

“Eu credeam că ei fac voluntariat”

După ce i-am spus directoarei despre anunţul plasat de asociaţie pe site-ul vacansii.md şi despre faptul că cei care vând baloane sunt plătiţi, aceasta s-a arătat dezamăgită. “Asta înseamnă deja altceva. Eu credeam că ei fac voluntariat. Nu vreau să profite cineva de noi, să fim folosiţi. Procedura prin care ei strâng banii e dubioasă. Credeam că ei vor scrie srisori pe la bănci, se vor adresa la întreprinderi ca să ceară bani. Nu credeam că vor vinde baloane. Banul e ochiul dracului şi ei trebuiau să fie corecţi, ca să nu apară suspiciuni”, a punctat Maria Ţăruş, care se gândeşte să renunţe la “colaborarea” cu această asociaţie.

“Şi nouă ni s-au adresat nişte cunoscuţi, care ne-au spus că sunt în centrul oraşului persoane care vând baloane şi ne dau nouă banii. Noi i-am spus reprezentantei asociaţiei să nu folosească numele instituţiei noastre pentru colectarea de bani”, afirmă şi Eleonora Şincarenco, vicedirectoarea Centrului.

“Depinde de obrazul asociaţiei”

Pavel Budu, specialist principal în cadrul Direcţiei organizaţii necomerciale a MJ, cel care a înregistrat asociaţia, face referire la art. 188 din Codul Civil, care permite asociaţiilor necomerciale să desfăşoare activităţi comerciale sau de întreprinzător,  dacă banii care vin de pe urma acestora sunt utilizaţi în concordanţă cu scopurile staturare ale asociaţiei.

Întrebat cum poate fi verificată activitatea asociaţiei, sumele de bani donate de oameni sau cele care intră în posesia membrilor asociaţiei de pe urma comercializării baloanelor şi dacă toţi banii colectaţi de la oameni ajung la copiii cu probleme, Budu a spus că aceasta ar fi problema organelor de drept competente, inclusiv a Inspectoratului Fiscal. “Depinde şi de obrazul celor din asociaţie. Bănuiesc că au contabil. Noi nu monitorizăm situaţia financiară a ONG-urilor”, ne-a spus Budu, precizând că “doar instanţa de judecată” poate decide retragerea certificatului de înregistrare a asociaţiei respective.

“Nu mai plătim salarii. Se face voluntariat”

Valentina Miron, preşedinta Asociaţiei “Lumina spre Existenţă”, ne-a spus că în activitatea asociaţiei nu există ilegalităţi. “Site-ul va fi gata în câteva zile. Am fost la o casă de copii. Acum vrem să facem contract cu altă casă de copii. Cei care vând baloane nu primesc salarii. În declaraţiile persoanelor care vând baloane se spune clar că ele acceptă să facă voluntariat. Iniţial am vrut să-i remunerăm, dar când am aflat ce trebuie să facem pentru asta, le-am propus să facă voluntariat. La început, foarte mulţi doreau să facă parte din echipa noastră. Pe parcurs, când au văzut că nu îi vom remunera, o parte au renunţat. Acum suntem doar 4-5. Puţini sunt cei care vor să împartă baloane în frig, fără remunerare”, a precizat Miron.

“Noi ţinem contabilitatea. Puteţi suna la casa de copii să vedeţi ce donaţii şi când le-am făcut. În curând, pe site va fi plasat şi un filmuleţ de la casa de copii. Pe dvs. nimeni nu vă obligă să oferiţi sau să nu oferiţi bani. Trebuie să fie o manifestare din suflet, nu din obligaţie. Nu cred că voluntarii vă obligă să cumpăraţi baloane”, a punctat Miron. Ea ne-a spus că ideea de a ajuta copiii i-a venit deoarece are o cunoscută invalidă. “Mi-a fost jale, milă. Sunt multe asociaţii preocupate de acordarea de ajutor unor astfel de oameni. Mi-am zis: de ce să nu fac şi eu aşa ceva?”

Persoane care vând baloane în stradă şi-au contrazis, însă, şefa. Acestea ne-au spus că sunt remunerate, iar salariul lor este în funcţie de numărul de baloane pe care le vând.

Între legal şi ilegal

Antoniţa Fonari, secretarul general al Consiliului ONG-urilor din R. Moldova, e de părere că, pentru fiecare balon vândut, asociaţia trebuie să dea bon de plată, pentru că doar aşa se pot contabiliza banii. “Faptul că cei care vând baloane sunt plătiţi pentru asta este o altă problemă. Nu e normal. S-ar putea însă ca ei să nu facă asta cu rea intenţie, ci din lipsă de informaţie”, a conchis Fonari.

Juristul Vitalie Zamă afirmă că culpabilitatea asociaţiei este aproape imposibil de demonstrat. “Nu este o problemă că o parte din sursele acumulate sunt utilizate pentru acoperirea cheltuielilor, cum ar fi producerea/procurarea baloanelor sau remunerearea muncii persoanelor implicate. Alta e situţia când mai multe “fonduri” sunt utilizate pentru acoperirea cheltuielilor, decât pentru direcţionarea acestora scopului final, copiii defavorizaţi. Chiar şi în acest caz, nu putem vorbi de o acţiune criminală, ci mai degrabă de un management defectuos. Doar în cazul în care se va demonstra că din start fondatorii/administratorii activităţilor respective urmăreau scopul de înavuţire personală, putem vorbi despre escrocherie”, afirmă Zamă.

“Chiar dacă poate suna aberant, ideal ar fi să se elibereze un document ce atestă încasarea banilor. La modul practic, este dificil de eliberat atare documente în privinţa fiecărei donaţii strânse în stradă. Probabil asta şi determină apariţia unor astfel de acţiuni stradale”, conchide juristul.

UPDATE: [4 noiembrie 2011, 12.48 ] – Două asociaţii, acelaşi business — vânzarea baloanelor în scopuri caritabile


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

19 comentarii

 1. Eugeniu

  Eu personal nu am dat 15 lei p.u balon ci am dat 14 special cu gindul ca balonul sa-l vinda altcuiva,si mai stiu multi oameni care au dat nu 15 dar 10,5 s.a….mda,ma uimeste tara asta pe zi ce trece.

 2. Ecaterina Chetrusca

  hehehe, pai daca o asociatia v-a dat pe gheata, asta nu inseamna ca toate sunt asa, personal anul trecut tot colectat bani pentru un centru de copii si dupa propria experienta, cred ca exista si oameni care incep voluntariatul chiar cu scopuri de a ajuta si nu a se imbogati. Ce-i drept, ma temeam sa nu aud vorbe ca imi pun banii in buzunar si pentru asta am intocmit niste liste si toti care donau semnau citi bani si bonul de casa la ce am cumparat l-am cerut, ca sa nu apara dubii celor care dau bani. In concluzie vreau sa zic ca daca nu sunteti siguri unde merg banii, sa-i verificati prin cererea unor scrisori de confirmare de la Directorul Orfelinatului, iata asa. Chiar mi-a placut ideea cu baloanele, dar imi pare rau ca “voluntarii” ii dezamagesc cei cu inimile mari.

 3. misa

  Antonita Fonari, secretar general al consiliului ONG, ce naiba, asta se crede secretar general al pcus, de unde a aparut asa functie si de catre cine este platita??!! cu ref. la baloane, important, ca sunt cetateni, care iau din timpul lor liber si au atitudine, in rest, chiar, daca ar fi remunerati, ce e rau in asta, important, ca se acuumuleaza finante si se fac si donatii. e f. usor sa incepi a critica si a pune la indoiala actiunile unora, VOI ASTEA CARE CRITICATI CE ATI FACUT LA ACEST CAPITOL, CATI DIN VOI ESTE GATAB SA IASA IN ORAS SI SA VINDA UN BALON, PENTRU O DONATIE? PINA LA URMA, SIGUR ACESTI TINERI NU SE SCALDA IN LAPTE DE PASARE SI NU AU POSIBILITATI SA STEA NOPTILE IN CLUBURI CU FITZE, DE CE SA NU CISTIGE SI PENTRU BUCATA DE PAINE SI PENTRU O BINEFACERE/ SIGUR ESTE IMPORTANT, CA CEI DE LA ASOCIATIE SA CONTABILIZEZE LEGAL SI VERIDIC ACUMULARILE. Am impresia, ca este un articol comandat, poate chiar si de aceiasi Antonita Fonari, care se pare doreste sa faca on “obshec’, in care sa cotizeze toate ONG, pentru, ca dinsa este SECRETAR GENERAL SI RESPECTIV TREBUIE SI REMUNERATA, LA APETITURILE CARE LE ARE1 SASI CAUTE DE TREABA, SASI BATA CAPUL DE GAY, CA NE VOM DESCURCA CUMVA SI FARA SECRETAR GENERAL, POATE DORESTE SI UN AUTOMOBIL ‘CEAIKA’ LA SCARA?

 4. gheddy

  Bre Misa!
  Antonita Fonari chiar a facut cate ceva. Mai urmareste presa sau, cel putin, caut-o pe google. Asa ca merita sa tii cont si de parerea ei.
  Acum despre voluntari – nu le-as imputa lor nimic. Problema, cred ar fi in sefa aia, Valentina Miron, care pe seama voluntarilor si a casei de copii isi face avere. Ce gesturi a mai facut pana la asta ca acum lumea sa aiba incredere in ea si sa-i incredinteze banii pentru copii??

 5. Andrei

  “DE CE SA NU CISTIGE SI PENTRU BUCATA DE PAINE” – bugaga. ei pe lingă chiştig îşi mai fac de ceai…

 6. Artur

  Cei Ku voi Lume…Aiki este o Binefacere ..Din partea Noastra eu singur Sunt de la asociatiea Lumina spre existenta …Noi ..Suntem Voluntari si voluntam ..si pe frig si pe ploaea ..si earna vom Inbla pe strazi ..si vom ajuta acesti ….Kopii ..ka singur ..sunt lasati de Parinti si stiu ke inseamna asta …dar inka ei au Probleme Ku sanatatea ….Punete tu in lokui unui kopil ..pe o zi ….o sa mai doresti su fii in lokul lui ..parerea mea eu iii voi ajuta pe akesti kopii …si toata echipa noastra …dar ku baloane ..Diferite ..Culori este alta asokiatie Mai uitativa atent Prin Dokumente ..Aceea e asokiatiea *FUTURE*AKEEA STRING BANi …lor ..

 7. Cristian

  Eu persoanl fac voluntariat in Asociatia “Lumina spre Existenta” si de cit timp sunt aici inca niciodata nimeni nu m a remunerat cu vreun ban pentru donatiile ce le acumulez. Mai mult ca atit donatiile acumulate de voluntari se incaseaza prin inscrierea numelui prenumelui si patronimicului persoanei care doneaza deasemenea si suma donata, donatorii fac aceste inscrisuri desinestatatori cu mina sa si se semneaza alaturat. Deasemenea vreau sa mentionez ca baloanele nu sunt vindute dar oferite gratis ca semn de recunostinta donatorilor pentru fiecare donatie a sa. Nustiu de ce dar ziarul de garda nu s a documentat pina la sfirsit referitor la activitatea asociatiei dar a postat un articol pentru ca sa fie rasunator. Rusine sa va fie si decit sa stati in birourile calde si sa scrieti mai bine ati ajuta unii copii, batrini, bolnavi care au nevoie de ajutor. Chiar as dori sa va intreb cite case de copii ati ajutat voi?Deasemenea doresc sa atrag atentia ziarului ca poza ce ati postato pe ea nu sunt voluntarii cu baloanele de la “Lumina spre existenta” dar sunt voluntarii de la Asociatia Obsteasca “Future” chiar nu deosebiti culorile, “Lumina spre Existenta” ofera in dar donatorilor doar baloane rosii in forma de inima, sau voi nu puteti citi pe documentele acelora din poze. Imi pare rau ca oamenii avind chiar si demonstratii ca banii au ajuns la casa de copiii totusi credca cineva profita, fiti si voi voluntari si o sa vedeti cita zgircenie poate sa aiba un om sii pare rau un leu sa doneze.

 8. Cristian

  Eu din start rog Ziarul de Garda sa nu shtearga mesajul meu, fiindca ieri am scris, dar nustiu de ce mi l ati sters, in fine. Eu personal fac voluntariat in Asociatia Obsteasca “Lumina spre Existenta” de cind sunt aici inca niciodata nu am primit nici un leu ca salariu pentru munca ce o fac i chiar din start am intocmit un act prin care m am inscris in asociatie ca voluntar si am sa prestz servicii de voluntariat in mod gratis. Deasemenea doresc sa mentionez ca Ziarul de Garda nu s a documentat destul de bine, sau chiar nu a dorit sa o faca, dar va spun eu atunci ca toate donatiile acumulate se contabilizeaza chiar de la incasarea lor, donatorii personal cu mina sa scriu numele, prenumele si patronimicul in lista donatorilor si tot ei scriu si suma donata si se semneaza alaturat. Baloanele oameni buni nu se vind si nici nu stiu de unde ati luato, ele sunt oferite drept cadou donatorilor ca semn de recunostinta pentru donatia facuta. Mai mult ca atit donatorilor li se ofera adresa casei de copii ca ei personal sa plece sa ofere donatia, sau sa o puna direct pe contul bancar. Eu personal am fost si la casa de copii pentru a oferi donatia, ea intradevar a ajuns la destinatie ca argumente sunt pozele si fimuletul de pe site ul asociatiei.Dar fiecare din voi personal cite case de copiii ati ajutat? citi copiii abandonati ati hranit macar cu putin? rusine sa va fie stati in birourile calde si stiti numai sa comentati,mai bine vati gindiva cum sa ajutati un bolnav, un copil, un batrin. Eu personal stau in strada, in frig si acumulez donatii pentru copiii abandonati si care sufera de diferite boli si am fost si le am transmis acestor copii donatiile cetatenilor. Voi nu va imaginati cit e de greu sa realizezi un asemenea proiect cind oamenii cu zgircenie nici un leu nu ofera ca donatie, dar numai stiu sa intrebe si sa mai sparga cite un balon din placere si sa rida de noi ca suntem cersetori. Deasemenea rog inca o data Ziuarul de garda sa observe ca in poza ce au plasato nu sunt voluntarii Asociatiei Obstesti “Lumina spre Existenta”, dar sunt voluntarii Asociatiei Obstesti “Future” care deasemenea acumuleaza donatii, chiar e greu de citit in documente sau de observat ca baloanele Asociatiei “Lumina spre existnta” sunt doar de culoare rosie si doar in forma de inima? Rusine oameni

 9. misa

  si ce a facut antonita fonari, a scos in fata monumentului Stefan Cel Mare si Sfant O DROAIE DE ADOLESCENTI SI IA PUS SA SE PUPE PE BUZE, CE AR INSEMNA ASTA, STIMABILE? DE CE FONARI NU A FACUT PUBLIC CUM SAU GESTIONAT BANII CARE IA PRIMIT PENTRU ACEST PROIECT? Care este impactul discutiilor la legea cu descriminarea, de ce a mintit cu nerusinare, ca cei de alta orientare sunt descriminati de societate. Pe mine chiar ma doare in cot ce face un individ cu viata lui privata, dar sa vii in strada si in massmedia si sa impui societatii “placerile tale” – NU VOI TOLERA!Si asta este ‘a facut ceva’si SUNT OBLIGAT SA TIN CONT DE PAREREA EI, CINE ESTE EA -SECRETAR GENERAL A CUI, CINE A PUS-O, PARLAMENTUL, UE? Astept raspuns cine a facut-o ‘secretar general’ si cine plateste pentru functie??? De parca este “krisa’ ONG-urilor!!!

 10. olea

  “foarte interesant articol”,ma uimesc si eu de de jurnalistii nostri .eu inteleg ca dorinta voastra de a posta nerabdator si de a “inflori” povesti prevaleaza toate valorile omenesti,dar intradevar nu sunteti documentati complet,si nici poza nu ati postat care ar descrie activitatea asociatiei Lumina spre Existenta.Daca v-ar interesa macar putin,sa afisati un articol veridic,ati cauta informatie,si ati depista,ca activitatea similara acestei asociatii a fost preluata de asociatia obsteasca “FUTURE”,care deasemenea impart baloane,doar ca deosebirea este ca baloanele lor sunt de diferite culori si nu au o emblema fixata pe acestea,baloanele Lumina spre existenta sunt rosii ,inimi,si cu emblema alipita pe balon,dupa cum am observat.DE CE NU INTEROGATI ASOCIATIA FUTURE?citesc déjà al doilea articol despre Lumina spre Existenta,macar daca ambele isi manifesta aceiasi activitate,si nu se stie inca pentru ce Future colecteaza fonduri,pentru ca sunt inregistrati din 2009,dar nici acum nu au un sait elementar unde siar arata proiectele, dar repeat proiectul altcuiva.Bine,daca doriti sa creati o impresie frumoasa,sfirsiti munca pina la capat,caci nustiu cine aici se grabeste sa faca banii,voi sau onc-urile.eu o simpla cetateanca merghind pe str Stefan cel Mare,am depistat ca persista deja 2 asociatii si nu una. In Moldova exista multe onc-uri,cineva merge la banca si roaga transferuri banesti,cineva imparte baloane in semn de recunostinta si multumire.Totusi este o munca,munca sufleteasca si fizica,baloanele acestea nu cad din pod,cineva se chinuie sa le pregateasca.chiar astazi la tv am vizionat pe moldova 1 o emisiune cu d-nul Andrei Postolache care colaboreaza cu asociatia “Lumina spre Existenta”,o lauda,si o apreciaza,au afisat si video din ziua in care au facut donatia la o casa de copii.Personal eu am incredere in aceasta asociatie,si am donat de vreo 3 ori sume ,si dubii nu-mi creaza,dovada am vazuto déjà si pe saitul lor.

 11. Dorina

  Hmm,iata si eu am avut propunere de la d’soara Miron sa fak parte din aceasta asociatie ,,caritabila,, .Initial era vorba de remunerare- in functie de procentajul de baloane vindut asa iti primesti ,,salariul,,.Nustiu acum pe cit s-au schimbat lucrurile si e asa precum afirma domnisoara Valentina ca ,,vinzatorii de baloane nu primesc bani,,Daca e asa, atunci e o initiativa salutabila si chiar-Jos Palaria,iar de nu…

 12. doina

  ha ha, ce a facut antonita fonari? a dat chiloti la parlamentari si a imblat cu coasa prin centrul capitalei. a vrut sa sensibilizeze… ok si care e pana la urma feed back-ul din aceste actiuni?

 13. victoria

  O idee mai practica ar fi fost sa faca direct o colecta de lucruri care sa fie ridicate in fiecare zi de cei din centrul de plasament in loc sa desfasoare “activitati comerciale”.Cand vine vorba sa strangi bani trebuie sa fii” acoperit” de o tona de hartii.Am incercat( la firma pt care lucram) sa facem donatie catre o casa de copii si ne-am lovit de tot felul de contracte etc..am adunat lucruri, noi, colegii si le-am dus la poarta casei de copii si cam atat am putut face pana la urma..

 14. Anulea

  Eu sunt voluntar la Asociatia Lumina spre existenta shi am fost voluntar shi la FUTURE ce pot sa zik la ambele asociatii e aceashi binefacere numai ca la Future persista mai multa minciuna deacea mam mutat inapoi la Lmina Spre Existenta
  Shi nu incurcati baloanele la Lumina sunt rosii ear la Future diferite culori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *