Balconul cu stenograme, interceptări, paşapoarte şi ordonanţe ale unui ofiţer

CD-uri cu interceptări, descifrări ale unor convorbiri telefonice, paşapoarte furate, certificate de naştere şi de divorţ, documente ale comisiilor rogatorii, corespondenţa dintre Comisariatul de Poliţie Centru cu alte instituţii, adeverinţe de la penitenciare, ordonanţe de urmărire penală şi alte documente în original au fost ascunse într-o cutie la un balcon al unui bloc de locuit din sectorul Botanica. În mare parte, documentele sunt semnate şi coordonate de ofiţerul de urmărire penală Doina Neaga.

Ofiţerul de urmărire penală Doina Neaga a lucrat în calitate de anchetatoare la Comisariatul de Poliţie Centru. În prezent, ea deţine funcţia de ofiţer de urmărire penală la Comisariatul de Poliţie Buiucani. Anchetatoarea a fost căsătorită cu Vitalie Neaga, ofiţer al poliţiei criminale, care activase de asemenea la Comisariatul de Poliţie Centru. Mama Doinei, Larisa Malcoci, este contabilă la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), iar sora ofiţerului de urmărire penală, Irina Malcoci, a fost căsătorită cu Vladimir Ciorbă. Cei doi au locuit în apartamentul la balconul căruia, recent, a fost găsită cutia cu documente inedite.

Tamara Ciorbă, proprietara unui apartament de pe str. Busuioceşti, a revenit de la muncă din Portugalia pe 17 decembrie 2012. În locuinţă, femeia a constatat că-i lipsesc câteva bijuterii din aur. În lipsa Tamarei Ciorbă, în apartament au locuit fiul său, Vladimir Ciorbă, şi soţia acestuia, Irina Malcoci.

“Când am ajuns acasă, am discutat cu fiul meu despre despărţirea sa de soţie. Am văzut că lipseşte o sumă de bani şi aurul pe care îl aveam depozitat în casă. Am depus o plângere la poliţia de la Botanica. Apoi am sunat-o pe Irina, care a negat că ar fi furat bijuteriile. Ea mi-a spus că aurul este în casă şi să-l caut mai bine”, susţine Tamara Ciorbă.

În loc de aur a găsit cutia cu documente

Femeia spune că a început să caute bijuteriile din aur prin casă, dar nu le-a găsit. În timp ce făcea curăţenie la balcon a găsit, însă, o cutie cu documente în original, semnate şi coordonate de ofiţerul de urmărire penală Doina Neaga, sora Irinei Malcoci. “Pe o mapă era scris: “Materiale suplimentare, poştă şi comisii rogatorii”, care conţineau un set de acte eliberate de MAI şi de alte instituţii de stat”, ne-a explicat Tamara Ciorbă.

Proprietara apartamentului din str. Busuioceşti ne-a mai spus că ofiţerul de urmărire penală Doina Neaga venea deseori în vizită la sora ei. “Noi nu avem legătură cu aceste acte. Presupun că documentele au fost aduse în casa noastră de Doina Neaga, pentru a fi tăinuite de organele de drept. Or, la noi în casă, niciodată nu avea să vină poliţia pentru percheziţii”, presupune Tamara Ciorbă.

Un paşaport furat la Piaţa Centrală a ajuns în cutia cu documente

ZdG a intrat în posesia unor fotografii cu documentele găsite la balconul familiei Ciorbă. În poze se observă CD-uri cu interceptări, descifrări ale convorbirilor telefonice, paşapoarte, certificate de naştere şi de divorţ, documente ale comisiilor rogatorii, corespondenţa dintre Comisariatul de Poliţie Centru cu alte instituţii, adeverinţe de la penitenciare, folii cu amprente, ordonanţe de urmărire penală şi alte documente în original, semnate de anchetatoarea Doina Neaga.
Unul dintre paşapoartele valabile până în 2016, găsite la balconul casei din str. Busuioceşti, îi aparţine Irinei Taşci, din Căinari. Am încercat să discutăm cu Irina, dar o prietenă de-a ei ne-a spus că ar fi plecată în Bulgaria. “Eu sunt o cunoscută. Lena mă cheamă. Irina e plecată în Bulgaria. Înainte de a pleca, a fost la Chişinău, să-şi facă documentele. Am urcat cu ea în rutieră de la Piaţa Centrală, pe ruta Chişinău–Căinari, de la ora 14.00. Ea a mai făcut nişte cumpărături. S-a întâmplat că, în rutieră, i-a fost furată geanta în care avea paşaportul, permisul de conducere, traduceri de peste hotare, certificate de naştere ale copiilor şi bani. Ea a anunţat poliţia. A dat şi în internet. Nu le-a găsit. Şi-a făcut alte documente şi a plecat în Bulgaria”, ne-a explicat prietena Irinei.

Fostul cumnat al anchetatoarei, Vladimir Ciorbă, lucrează în România. Mama acestuia spune că fiul său nu cunoaşte nimic despre documente. “M-au sunat de la poliţie şi vor să-l bage pe feciorul meu precum că a furat documentele din maşina Doinei Neaga sau de la mama acesteia”, spune Tamara Ciorbă. Am încercat să aflăm de la Irina Malcoci dacă ştie cum anume documentele semnate şi coordonate de sora ei, anchetatoare, au ajuns la balconul unde a locuit şi ea un timp. “Prima dată aud de asta. Procurorii vor demonstra ce a fost. Nu vreau să comentez nimic”. Şi Larisa Malcoci, contabilă la MAI, mama anchetatoarei, spune că nu ştie cum anume mapa cu documente a ajuns în balconul casei de pe str. Busuioceşti.

Anchetă MAI: Abuz de serviciu

Tamara Ciorbă spune că a sunat la MAI şi la procuratură de mai multe ori, cerând ca cineva să vină să ridice documentele. Într-un final, a trebuit să apeleze personal la procuratură şi să transmită actele şi CD-urile cu interceptări. “Am fost sunată de câteva ori de la MAI. Mă întrebau de soarta materialelor în cauză. Au întrebat dacă procuratura nu le-a ridicat. Nu am primit niciun răspuns de la procuratură. Am luat documentele şi, pe 12 martie, curent, la ora 15.00, le-am transmis procurorului Pocaznoi. M-a interogat şi am semnat un proces-verbal. Nu mi-a dat niciun act de ridicare”, mai spune femeia îngrijorată.

Viorel Pocaznoi, procuror în Secţia exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale din cadrul PG, susţine că este pornită urmărirea penală în cazul documentelor de la balcon. Întrebat dacă există un act de ridicare a documentelor şi CD-urilor cu interceptări, el a răspuns: “A fost respectată toată procedura de ridicare a documentelor în cauză”.
Vitalie Chicerman, ofiţer de investigaţie în cadrul Serviciului Securitate Internă şi Combatere a Corupţiei al MAI, susţine că a efectuat o anchetă de serviciu pe numele ofiţerului de urmărire penală Doina Neaga. “Am constatat unele elemente ale infracţiunilor în acţiunile Doinei Neaga, referitor la aceste documente. Rezultă o bănuială rezonabilă precum că a fost comisă o infracţiune prevăzută de art. 327 Cod penal: abuz de serviciu. Toate materialele anchetei de serviciu pe cazul dat au fost transmise procurorilor”.

Anchetatoarea: Nu dau explicaţii

Potrivit lui Chicerman, cea mai mare problemă ar fi cea legată de paşapoarte şi de alte documente de identitate ale unor persoane. “Aceste acte trebuiau anexate la dosar. Atunci când persoanele sau părţile în proces nu mai aveau nicio atribuţie, documentele urmau să fie restituite, conform legii, ceea ce nu a făcut Neaga. Este interzis să iei acasă materiale sau dosare aflate în exerciţiu. Toate actele din dosare ar trebui păstrate în safeu. La începutul zilei de muncă, safeul se deschide, se lucrează cu materialele, iar la sfârşitul zilei – se închide. Nimeni nu este în drept să ia astfel de acte acasă şi să lucreze cu ele”, ne-a mai explicat ofiţerul de investigaţie din cadrul Serviciului Securitate Internă al MAI.

Ofiţerul de urmărire penală Doina Neaga a refuzat să ne explice cum anume documentele semnate şi coordonate de ea au ajuns în balconul casei de la Botanica. “De unde sunteţi? De la ZdG? Acum am persoane la audieri şi nu pot vorbi. Contactaţi-mă mâine”. A doua zi, anchetatoarea ne-a spus: “Pe cazul dat eu nu dau explicaţii. Se va pronunţa procuratura”. Dosarul în care figurează numele Doinei Neaga este investigat de Procuratura Centru.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

24 comentarii

 1. IM

  Mult stimatul, Iurie Sanduta ,cu certitudine sunteti un jurnalist cu experienta,dar cu regret, ati publicat un articol cu foarte multe lucruri incorecte si de aceea recurg la acest comentariu.As vrea sa incep prin a afirma ca MAPA de care se scrie mai sus atit si lucrurile personale au fost sustrase in mod tainic din automobilul pe care il detineam de catre fostul sot Ciorba Vladimir.Acesta aflinduse in stare de ebrietate in urma unor divergente a lovit de numarate ori in portierele masinii dupa care fortinduma mia sustras cheia automobilului dupa care se ascunse in apartamentul de pe strada Busuiocesti.La momentul dat in masina se aflau lucruri personale care imi apartineau cit si mapa care continea acte dea surorii mele.Cred ca va puneti intrebarea cum a aparut acea mapa in automobilul dat.Purul adevar este acela ca acele acte ,intimplator au ramas in portbagajul masinii in urma ajutorului acordat de mine ,surorii mele,si anume la transferul ei de la un comisariat la altul.
  La ziua de azi a ajuns la aceasta situatie datorita rautatii,invidiei si inumanitatii fostelor “rude” Ciorba Tamara si Ciorba Vladimir care coplesiti de agresiune in urma deciziei mele de divort au recurs la minciuni si declaratii false ,facute doar pentru a provoca neplaceri mie si familiei mele.Cred ca cel mai corect pentru a face lumina in acest caz sunt predispusa de a face decaratii fondate pe baza acestei situatii.

 2. Vladimir

  Draga Irina Malcoci (IM)

  Este de inteles ca si dvs. sunteti complici direct sau indirect, constient sau inconstient la sustragerea mapei cu documente in original.

  Pentru acest lucru vor raspunde dupa lege toti cei implicati, ca este vorba de Vladimir Ciorba, de tine Irina si de sora ta Doinita.

  A fost comisa o incalcare. Asta trebuie sa o recunoasteti. sa raspunde acei care se fac vinoveti. Legea este pentru toti egala !

  Pe primul loc e legea. Pe doi – emotiile.

  Adevarul sa fie scos la iveala

 3. Mery,-adevrul pur si nimic mai mult!

  @IM
  SIC! Cică acele acte au rămas in portbagajul mașinii ,intimplator, in urma ajutorului acordat de mine ,surorii mele,si anume la transferul ei de la un comisariat la altul! Si sora-ta a tacut malc de pierderea documentelor?
  Pai cum altfel? Pasaportul valabil până în 2016, găsit la balcon, ce aparţine Irinei Taşci, din Căinari, n- are voce , nu poate spune pe unde a fost, ce perepetii a avut!
  Un medic poate sa- ți aplice niște plamani sanatosi in locul celor bolnavi ( ori invers) si sa- ți recomande vre-o terapie drastica de urgență.
  Vre-un procuror poate sa te declare si sa ceara pedeapsa aspra pt ca iesti implicat in vre- o omucidere ( mai si a te declara nevinovat după ce ai ucis) .
  Judecători cu cruci la gât te poat judeca pe viața pt ceva ce nu ai comis ( sau al declara nevinovat pe cel cu post si responsabil de tortura) .
  Si ASA actul de justiție in Moldova se plamadeste, dospeste si se coace prin pădure, pe la vile, prin beciuri, prin câine, in mașini , la balcoane…
  Si totul se rezolva , se dizvaluieste ori se ascunde in baza de interese,- bani ori posturi publice.
  Asta e Moldova azi!

 4. Turc

  “acele acte ,intimplator au ramas in portbagajul masinii in urma ajutorului acordat de mine ,surorii mele,si anume la transferul ei de la un comisariat la altul.” De parca dosarele aflate in gestiunea unui anchetator sunt proprietatea lui privata si se afla in gestiunea anchetatorului indiferent de locul de lucru a lui. Daca aceasta fabula a fost compusa si publicata cu participarea anchetatoarei , apoi ma mir cum de un asa om cu o asa inteligenta poate lucra ca anchetator. De fapt nu ma mir pentru ca vorbim de R.Moldova. Daca dosarele {cu toate corpurile delicte ,cu comisiile rogatorii,cu toata corespondenta} din gestiunea anchetatorului apartin teritorial de comisariat si pot fi transmise undeva numai cu acte de insotire prin posta ori curier,atunci afacerile mulitionerilor se afla cu ei pentru totdeauna,pe la balcoane,in portbagaje.etc etc.O asa anchetatoare eu as trimite-o la prasit sfecla, la rarit papusoi la plijit harpasica, sa vada femeia cum se castiga un ban prin sudoarea fruntii.

 5. nekifor

  Daca iti indeplineai obligatiunia cinstit atunci aceste documente nu se tavaleau la balcon luni intreji dar erau in lucru si data darea de sama pentru fapta comisa intentionat trebue trasa la raspundere as ca nu umblati cu mita in sac si scorniti prostolojii di cauza asa zis ancetatori ca voi lumea perde increderea in procuratura de as mai cauta dreptatea asa ca ai incurcat profesiea de anchetator cu profesia de mulgatoare

 6. Emil

  Nu anchetatoare ……………..da la ferma sau la maturat strazile. alungata de la lucru…….

 7. IM

  Domnule Vladimir,stati fara griji cine se va face vinovat va raspunde.
  “Pe primul loc e legea. Pe doi — emotiile. ” ar fi bine sa-i spuneti asta si clientei dumnevoastra,orice minciuna si fals iese la iveala.

 8. IM

  Draga Mery,pot sa te informez ca ceea ce am scris in comentariul meu nu cuprinde toate momentele care ao fost sa fie si despre pierderea sustragerea lor nu sa tacut,au fost depuse plingeri.

 9. Emil

  In reportaj doamna clar spune ca plingerea a fost depusa acum 2 saptamini………. de ce nu ai depus plingerea inainte ca foile sa ajunga la MAI . IM tia iti pare ca oamenii sunt cu ochii inchisi si nu inteleg real ce afost.Vrei sa pari ca esti desteapta dar demonstrezi ca esti o …….
  Este asa o vorba
  MITIKA LA PUSKARIE, MITIKA LA PUSKARIE
  Dar de Doina Neaga am auzit multe vorbe despre comportamentu ei prin comisariatu centru si buiukani. hahahhahahahahah Rusine

 10. IM

  Emil in reportaj doamna multe poate spune dar inainte de a incerca sa insulti si sa faci unele declaratii,verifica informatia.
  Eu nu vreau sa par nimic decit ceea ce sunt,iar referitor de Doina Neaga pot spune ca ati auzit vorbe de la persoane asemenea dumnevoastra,nerealizate si invidioase.As vrea sati spun o vorba mai desteapta decit ceea ce ai scris”DACA OAMENII TE DISCUTA INSEAMNA CA-TI DAU VALOARE”

 11. V M

  Stimata Tamara Ciorba cu actiunile dumneavoastra vreti sa schimbati Moldova sau pretindeti de a arata ca sunteti o Cetateanca cinstita a Republicii Moldova? Nu cred ca dumneavoastra ati putea fi un exemplu pentru Tara noasta. De ce?
  Inainte de a lupta cu inegalitati cum pretindeti , aveti grija de”Cuibul” dumnevoastra sau eu nu inteleg ca este ok ca fiul Ciorba Vladimir sa aiba diploma in drept,ne studiind facultatea data,adica cumparind-o cu ….(>3000) euro trimisi de dumnevoastra.
  Cred ca normal este si aceea ca sa detina arma cu acte false,cu care la orice ocazie nu ezita sa o arate.
  As putea multe sa mai enumar,dar nu este cazul.pot spune ca cunosc atit pe Vladimir cit si pe Irina simi pare rau de asa parinte care sia facut de ris copilul pe intreaga tara
  RUSINE

 12. Veronica

  Irina Malcoci si Doina nici nu stiu cum CERBA SAU NEAGA SAU MALCOCI sau poate acum…… cine stie. Cum ati umblat cu furatu pe la piata TIRASPOL si piata CENTRALA. Vad va nu vati schimbat, tot asa ati ramas.

 13. Buhus

  Circ in tramvai!
  Ministrul cu diplome false si vre-o70% din colaboratorii din interne sunt falsi specialisti!
  Daca oamenii te discuta,atunci spala putina draga!
  Dar in rest totul e OK ! MOLDOVA!

 14. V M

  Pai atunci Buhus ce vrea sa demonstreze Tamara Ciorba cu toate acestea ? Traind in Tara aceasta si procedind la fel ,incalcind legea si sustinind coruptia… în cazul în care ea are o antipatie personală catre Irina Malcoci nu e corect sa implici in situatia data persoane care nu au nici o contributie.
  Imi fac impresia ca aici sau strins doar oamenii ceia care in treut si in prezent sunt cunoscuti cu familia Malcoci si care nu au curaj sa spuna ceva in fata … va felicit!!! vi sa oferit sansa de a spune ce aveti de spus )))PRIN INTERMEDIUL ANONIM SI NIKURI FALSE!!!
  Dar nu uitati ca viata e interesanta si tot se intoarce dublu )))

 15. Galina

  Cind te desparti de un barbat ADEVARAT, acesta e in stare sa-ti ia si lengeria de pe tine, dar soacra ….e gata sa te manince cu tot cu papucii murdari de noroi.Dovada este showul de doi bani al mamei soacre care implica intreaga familie Malcoci in conflictul cu nora.Fetelor sa va pazeasca Dumnezeu de asa soacre BUNE.

 16. Mariana

  Nu faceti showul de doi bani. Nu mai imbla femeia degeba si isi cata dreptate. Vina e a parintilor. Trebuia la timp sa ia masuri sa nu umble cu furatu. Credca asa o invatato. Dupa chite inteleg ideea e ca la un divort Doamna Irina Malcoci sio bagat mina unde nu trebuia adica a furat….. Dar acuma isi cata dreptate. In acest caz ar trebui sa intervina parintii sa ia careva masuri sai aduca cei sapte ani de acasa.

 17. Adrian

  V M tu chiar esti o …… ce are diploma falsa, divortu, soacra……… Aici merge vorba de o incalcare a unui colaborator a MAI. si de un furt.
  Oamenilor coboritiva pe pamint da nu visati!!!!!

 18. 999

  Irina mai bine ai intoarce lui Tanya cei 1000 euro pe care nu vrei sa ii dai. La tine sunt rinduri de oameni care isi vor banii inapoi. De asta ai inceput sa furi Aur,Bani. Tu stii mai bine inca ce ai furat. Din niste surse informative am auzit ca ai furat si aurul familiei taele casa in care locuesti. Dupa care nu il gasea Doamna Larisa MALCOCI. a incercat sa mearga la babe ghicitoare. Babele au spus ca tu lai luat, si uiteca dupa asta maicata la gasit in lombard. Larisa Malcoci voua ca mama nu vii rusine de asa fica luati masuri pina nu ati ramas cu casa in lombard!!!!!

 19. Iulia

  fetelor…doamne fereste cum puteti sa aruncati cu pietre una in alta???fie-va frika de Dumnezeu!In familia asta si asa e mare scandal si suferinta si inka fiecare din voi va ponegriti unul pe altul.Se vor lamuri organele de drept cu doina Neaga si Irina Malcoci.De ce trebuie scris aici asa detalii si secrete din familia asta?Si cum a scris cineva mai sus in viata asta tot se intoarce si se plateste dublu pentru raul facut.Fiti oameni pina la urma.

 20. eu

  am citit foarte atent toate comentarile adresate acestui articol.Unicul lucru ce l-as mentiona este ca cunosc familia Ciorba,inca din anii de liceu si nu cred nimic despre ceea ce se discuta. D-na Ciorba intotdeauna a fost o femei corecta si nu tolera coruptia niciodata.Intotdeauna se interesa de soarta copiilor sai.Iar acum in acest caz pur si simplu ca orice mama a sarit in ajutorul lui Vladimir, deoarece fiecare mama incearca sa-si apere puii.Despre Irina Malcoci nu cunosc nimic si nici nu stiu cine este aceasta persoana, dar vad ca are o reputatie foarte proasta,cit despre Vladimir v-as spune ca nu este o persoana iresponsabila si care ar incerca sa bruscheze o femeie. Asa este intotdeauna intr-o casnicie trebuie sa fie cineva vinovat, si sa spele rufele in public.

 21. Tania Munteanu

  ma adresez persoanei care a comentat articolul dat sub numele “999”. tu cine esti ca detii asa informatii referitor la ce suma Irina ii datoare si cui? nu e frumos sa scrii fapte false. informatorii tai lucreaza rau. cred ca esti una din persoanele care invidiaza aceasta familie si le doresti raul, in special Irinei. ajunge lume sa faceti atita rau pe pamint. spuneti in fata omului ce aveti de spus, sau cel putin macar scrieti-va numele, sau va este frica. revin la persoana sub numele “999”, esti un analfabet sau o analfabeta. invata sa scrii corect si apoi sa umbli cu minciuna. vezi-ti de viata ta, ca nu e bine sa vorbesti rau de cineva si sa scrii minciuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *