Avocatul “vedetă” II: Cu dosar penal, implicat în reforma justiţiei penale

Avocatul Valerian Mânzat, cel care i-a dăruit soţiei în public o decapotabilă de model Porsche, este acuzat de procurori de înscenarea unui accident rutier, în urma căruia avocatul urma să încaseze peste trei sute de mii de lei de la o companie de asigurări. Valerian Mânzat, desemnat să reprezinte Uniunea Avocaţilor în procesul de reformare a justiţiei penale, susţine că nu el a organizat totul şi că, în schema ilegală, sunt implicate şi alte persoane din poliţia rutieră, dar şi un şef de secţie de la o companie de asigurări.

Proaspătul avocat Valerian Mânzat, ex-colaborator al Poliţiei Criminale, este învinuit de procurori că, în 2009, în urma unei înţelegeri prealabile cu Ion Taran, care, pe atunci, era şeful Secţiei investigare a accidentelor rutiere a Comisariatului General de Poliţie, şi cu Dorel Găină, şef al Secţiei asistenţă juridică în cadrul Companiei de asigurări “Moldasig” SRL, au înscenat un accident rutier, cu intenţia de a intra în posesia unei sume de bani de la acea companie de asigurări.

În 2008, Valerian Mânzat procurase de la Victor Spinei un automobil “BMW 525 D”. Acesta i-ar fi dat proprietarului doar o parte din bani. Ulterior, i-a transmis şi suma de nouă mii de euro. În vara anului 2009, BMW-ul procurat de Valerian a fost incendiat pe str. Petru Zadnipru din Chişinău. Două luni mai târziu, potrivit procurorilor, Mânzat, de comun acord cu alte persoane, au improvizat că, pe str. Albişoara intersecţie cu str. Puşkin, ar fi avut loc un accident rutier în care a fost implicat BMW-ul incendiat anterior şi un “Mercedes Vito”, cu numere de înmatriculare germane, proprietate a lui Vladimir Mihalcean.

Scenariul poliţienesc

Pentru a completa dosarul ce urma a fi transmis la compania de asigurări în speranţa încasării despăgubirilor, Ion Taran, de la Poliţia Rutieră, s-a deplasat la intersecţia str. Albişoara cu str. Puşkin. Taran l-ar fi găsit vinovat pe şoferul automobilului cu numere germane de înmatriculare. A documentat “automobilele accidentate”, urmând a înregistra declaraţiile false de la Mânzat şi Mihalcean, pentru procesul-verbal.

Colaboratorul poliţiei rutiere Ion Taran, învinuit de procurori de tentativă de însuşire în proporţii deosebit de mari prin escrocherie, abuz de serviciu şi fals în acte publice, nu a dorit să facă comentarii la acest subiect. “Sunt la pensie. Cu mine nu puteţi discuta. Eu alerg. Mă duc să fac parale. Nu am când discuta. Aşteptăm judecata să se pronunţe pe cazul dat. Apoi vom vedea ce vom face”, ne-a mai spus Taran.

Potrivit procurorilor, în realitate accidentul rutier nici n-a avut loc. “Automobilul lui Mânzat a fost incendiat. Probabil că a fost complicat să-l vândă şi să restituie datoria proprietarului. Astfel s-au înţeles în prealabil cu alte persoane pentru a înscena un accident, ca ulterior să încaseze banii de la “Moldasig””, susţin procurorii.

Mânzat: BMW-ul nu a fost implicat în accident

Valerian Mânzat recunoaşte că BMW-ul lui incendiat nu a fost implicat în accidentul rutier. “Am scos BMW-ul pe Internet să-l vând. M-a sunat o persoană din Soroca şi Dorel Găină de la compania de asigurări, care mi-au spus că vor să-mi fotografieze automobilul şi o să-mi dea o sumă de bani. BMW-ul nici nu a fost implicat în accidentul rutier”, susţine Mânzat.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că “în continuarea realizării planului criminal, Mânzat Valerian, având datorii faţă de proprietarul automobilului de model BMW525D, Victor Spinei, i-a eliberat acestuia o procură pentru a reprezenta interesele la “Moldasig” SRL”. Astfel, pe data de 28 septembrie 2009, Victor Spinei a depus la compania de asigurări cererea de despăgubire şi a deschis un cont la Banca de Economii, unde urma a fi transferată suma de peste trei sute de mii de lei. “Moldasig”-ul a transferat pe contul respectiv doar suma de 32.386 mii, adică cu un zero mai puţin decât suma solicitată de Mânzat. Ca urmare a investigaţiilor procurorilor, contul bancar pe care s-a făcut transferul a fost blocat.

Procurorul Daniel Baraliuc a condus urmărirea penală pe dosarul în care figurează numele lui Mânzat, Găină şi Taran. Acesta susţine că sunt destule probe care le demonstrează vinovăţia şi confirmă că într-adevăr accidentul rutier nu a fost comis, fiind falsificate mai multe documente. “Sunt şi fotografii efectuate de experţi”, afirmă procurorul.

“Dacă îmi pătaţi reputaţia, urmează situaţii neplăcute”

Avocatul Valerian Mânzat este învinuit de către procurori de “tentativă de însuşire în proporţii deosebit de mari prin escrocherie şi de deţinerea şi folosirea documentelor oficiale false, soldate cu daune în proporţii mari intereselor ocrotite de lege ale persoanelor juridice”.

Astfel, dosarul a fost transmis spre examinare în judecată la Judecătoria Râşcani. Din motiv că numele lui Dorel Găină, care activa în calitate de şef al secţiei juridice la compania de asigurări, figurează şi într-un alt dosar similar de înscenare a unui accident rutier, unde procurorii au învinuit-o pe o avocată, un colaborator al poliţiei rutiere şi pe Dorel Găină de o infracţiune similară, dosarele au fost conexate.

“Opinia mea ar fi ca asta să nu fie în Ziarul de Gardă. Dar dacă dvs. aveţi de gând să scrieţi, poftim. Ulterior să nu trebuiască să justificaţi toate momentele acestea. Ar trebui să aşteptaţi ca dosarele să aibă un careva sfârşit. Conform legislaţiei, dacă îmi pătaţi reputaţia, atunci urmează careva situaţii neplăcute. Rămâne să stabilească instanţa de judecată dacă probele sunt suficiente pe cazul dat. Dacă mă simt vinovat sau nu, răspunsul este sigur că nu”, susţine Dorel Găină, învinuit de procurori de tentativă de însuşire în proporţii deosebit de mari prin escrocherie.

Două dosare similare cu implicarea a doi avocaţi

Procurorul Olga Chelsa, care reprezintă partea acuzării în judecată, susţine că Judecătoria Râşcani a emis recent o încheiere privind strămutarea cauzei penale pentru examinare teritorială conform competenţei – Judecătoriei Centru. “Este un dosar foarte interesant. În unul figurează avocata Eugenia Barbăroşie, cu implicarea colaboratorului de poliţie Sergiu Pruneanu, şi Dorel Găină. La dosarul respectiv, din cauză că figurează Găină, s-a conexat un alt dosar, în care figurează şi Mânzat, şi Ion Taran de la Poliţia Rutieră. Cazurile sunt similare. Ei fabricau un accident rutier, ulterior mergeau la poliţia rutieră, unde întocmeau proces-verbal pe contravenţie administrativă. Apoi apelau la “Moldasig”, de unde cereau despăgubiri”, ne-a explicat procurorul.

Juristul de la Compania de Asigurări “Moldasig” SRL, care reprezintă instituţia în judecată, ne-a spus că anterior au mai fost situaţii similare. “Noi am depistat frauda şi nu a fost transferată întreaga sumă pe care au solicitat-o ei. S-a transferat o sumă mai mică. Oricum, banii nu i-au ridicat de pe cont. Aşteptăm să vedem ce va decide judecata”.

Mânzat vrea o întâlnire la o cafea

Contactat telefonic, Valerian Mânzat ne-a spus că a avut de suferit în urma reportajelor publicate în ZdG. “M-au chemat la Uniunea Avocaţilor de ziua mea de naştere… Apoi au apărut probleme în familie. Voi m-aţi băgat în sfera publică. Eu eram o persoană simplă. Cinstit, nu vreau să comentez mult. Am mari probleme din cauza reportajelor voastre. Voi faceţi reportajul, l-aţi publicat şi mergeţi înainte cu altele. Dar eu rămân în urmă şi sufăr. Crede-mă că sufăr tare din cauza voastră. Două săptămâni numai cu pastile am stat. Pentru ce? Ţi-am solicitat şi prietenie pe facebook.com. Am încercat să comentez şi să discut decent cu tine. Dar lumea la ziua de azi o duce foarte greu. A ieşit că la toţi le este greu, şi Valerian cu cadoul acela… am vrut să fac normal şi s-a primit ca întotdeauna. A creat aşa o situaţie negativă în jurul meu că, cinstit, nu mai am aer şi sufăr de toate momentele acestea. Eu vreau să ne întâlnim la o cafea şi să discutăm toate momentele”, ne-a spus Valerian la telefon.

Reporterul s-a întâlnit cu Mânzat la o cafea într-un local din centrul capitalei. Acesta a ţinut să-şi expună punctul de vedere privind dosarul penal în care apare şi numele său. “Eu am să demonstrez în judecată că nu sunt vinovat. Am nimerit în schema unor persoane pe care nu le ştiam. Accidentul rutier nu a avut loc. Am fost sunat de o persoană din Soroca şi de Dorel Găină, care mi-au propus să facă fotografii la BMW şi că am să primesc şi eu bani… Am să demonstrez în instanţă că nu sunt vinovat”, ne-a mai spus Valerian Mânzat.

ZdG a scris că avocatul Valerian Mânzat, cel care i-a dăruit soţiei un automobil de model Porsche în valoare de 45 mii de euro, a fost desemnat de Uniunea Avocaţilor din R. Moldova pentru a participa în calitate de membru cu drept de vot la procesul de Reformă a Justiţiei Penale pentru anii 2011—2016.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

46 comentarii

 1. inger

  fara cuvinte,toate comentariile sant de prisos in cazul cand un avocat cu un asa discurs”Cinstit, nu vreau să comentez mult. Am mari probleme din cauza reportajelor voastre. Voi faceţi reportajul, l-aţi publicat şi mergeţi înainte cu altele. Dar eu rămân în urmă şi sufăr. Crede-mă că sufăr tare din cauza voastră. Două săptămâni numai cu pastile am stat. Pentru ce? Ţi-am solicitat şi prietenie pe facebook.co” participa la reforma justitiei penale,omul sufera da voi……

 2. matasaru2004

  cica :…Manzat are scarba in asternut,sufera si sta pe pastile…din cauza ZDG ca l-a facut public din un om simplu si cinstit.Pentru ce?

  PS.vedeti sa (nu) se spunzure…

 3. matasaru2004

  dar poza lui Manzat cu Boris Moiseiev rupe…
  Mi se pare ca Moiseiev din gelozie i-a facut-o lui Manzat

 4. as

  :))
  Asa si cum am prevazut.. A dorit omul sa ajunga vedeta si sal priveasca anturajul sau de jos in sus..da a dato tare in bara, mai ales ca probabil traieste pe bani straini, si nus de mnirare problemele in familie..unde socrul il trage de urechi.. 🙂

 5. mos vasile

  Aceasta e posibil numai in Moldova(poate si-n fostele republici surori din fosta URSS). Criminalii si coruptii, au ajuns la posturi bine platite si la guvernare, cu facilitati diferite, traind in rasfat chiar si pe timp de criza economica mondiala, iar restul populatiei abea de o duce de azi pe mine. Da-a-a somn usor mai departe, la toti.

 6. Mery,-adevrul pur si nimic mai mult!

  Banii mari, castigati necinstit, fără sudoare… îl aduc pe om la comiterea crimelor, îl fac PE OM SA INDOBITOCEASCA!
  Ei, Dobitoacele, gândesc, vorbesc si trăiesc DOBITOCESTE.
  MOLDOVA ESTE PE CALEA DE A SE TRANSFORMA ÎNTR-O TURMA , INTENS FORȚATA DE MIȘEII CU POSTURI PUBLICE SI BANI GREI IN PORTOFEL !

 7. lilica

  MOLDOVA este deja o turmà de oi condusà de LUPI HAPSINI

  in toatà lumea e cam asa situatiea…nivelul de crestere mintalà e foarte jos,deaceea predominà conflictele si canigalismul

  numai timpul va pune lucruri la locul lor,fiecàrui dupà merit

  BANII NU FAC SI NU ADUC FERICIRE,aduc doar bogàtii,deaceea la nivelul mintal sintem toti tot una,deci nenorociti

  oamenii se impàrtesc in 2 categorii:masochisti si sadisti………..in peroada aceastà naste a trea categorie,persoanele neitrale:INDIVIZII CARE CUNOSC REGàCIUNEA SI MEDITATIEA

  mintea politicà nu mai are putere… pàrerea mia cà CU un pic de compasiune,semplicitate si umiltate(ex.papa francisc) va salva si uni lumea in aceastà perioadà 🙂

 8. victor

  in puscarie trebuie sa stea acest valerian, dupa face-ul lui se vede ca e un bandit ordinar, ehei lume!!! E bine cind esti in PLDM si Porsuri ai de cadonat si cu banditii te prietenesti si in uniunea avocatilor pentru a face reforme te implici. RUSINE !!!

 9. Mery,-adevrul pur si nimic mai mult!

  Mă închin in fata lucrătorilor de la ZDG, va zic ca mă voi ruga pt sănătate si pace in sufletele voaste, pt inger pazitor vouă tuturor, precum si celor dragi si scumpi sufletelor voastre.
  Domnul sa va binecuvanteze!

 10. dreptate dreptate

  «Este un dosar foarte interesant. În unul figurează avocata Eugenia Barbăroşie, cu implicarea colaboratorului de poliţie Sergiu Pruneanu, şi Dorel Găină. La dosarul respectiv, din cauză că figurează Găină, s-a conexat un alt dosar, în care figurează şi Mânzat, şi Ion Taran de la Poliţia Rutieră.” ASTA DA TREABA ! CE INCULPATI INTERESANTI, DE O POTRIVA SI PE MASURA. NU GASESC POARTA PUSCARIEI, DUPA CUM SE VEDE

  • Adevăr

   Eeeeeee, nu mai ajunge dosarul cu Sergiu Pruneanu, soţul Procurorului Elena Peruneanu de la Procuratura Buiucani mun. Chişinău în judecată….

 11. marcu

  toţi îşi fac concluziile personale… în opinia mea totul e clar. merci p-u articol. Mie chiar imi este interesant cu ce se va termina judeca.

 12. INDIGNATA

  Nu inteleg de ce asa ingoranti au acces la poosturi de o importanta atit de mare. Ce fel de reforme pot naste cu participarea unuia care are atit de putin in cap incit face asa “afaceri” si are asa un limbaj. Cine i-a dat licenta de avocat lu asta e la fel de “destept”. Rusine si jale…

 13. veronika

  Stau si ma inteb oare Domnului Dolea nu ii este greata sa stea la aceeasi masa de lucru cu cel vizat in articol… E trist sa ai asa colegi de breasla.

 14. Victor

  Individul dat merită să stea la pușcărie vreo 10 anișori pentru toate furturile, care le-a făcut. A făcut bani pe ștergerea urmelor criminalilor, dacă a lucrat în poliția criminală, aia e la fel de criminală ca și infractorii. Merită să stea la zdup parazitul ăsta care se scaldă în bogăție pe spatele bieților oameni de rând.

 15. Alexei

  P/u redactia ZDG ! Cu titlu de urmatorul reportaj despre acest personaj Va propun sa faceti o interpelare la Uniunea Avocatilor sau sa verificati prin alte cai, privitor la rezultatele probelor la examen de stagierea/avocat sustinute de Minzat. Daca nu ma insel, Minzat a fost unul din ~campionii~ la capitolul de greseli comise in test, si anume din 400 intrebari a raspuns incorect la vreo 250-300 ))))
  prin urmare, probabil si obtinerea licentei de avocat de catre Minzat se datoreaza unor relatii mai deosebite al acestuia/protectorilor lui cu conducerea Uniunii avocatilor sau Comisiei de Licentiere

 16. dreptate dreptate

  CELEBRUL SI ORTOGRAFIA

  /ORTOGRAFÍE, ortografii, s.f. Ansamblu de reguli care stabilesc scrierea corectă a unei limbi; aplicarea practică a acestor reguli. – Din lat. orthographia.
  ORTOGRAFÍE s.f. Totalitatea regulilor proprii unei limbi prin care se stabileşte scrierea corectă a cuvintelor; aplicarea acestor reguli. [< lat. orthographia, cf. gr. orthographia <orthos – drept, grapheia – a scrie]./

  1.

  Valerian Minzat
  Urmăreşte • 12 noiembrie 2012 via telefonul mobil

  Sa inceput munca intensiva in raion,dar nici cum numi pot lua gindul de la Printesa mea, mika Evakika si de la cuvintele Cristinutei care mia spus dimineata Tati noii te iubim si te asteptam…
  Îmi place • Distribuie

  2. Valerian Minzat
  Urmăreşte • 7 noiembrie 2012 via telefonul mobil

  Avem surprise si pn scumpa noastra mamika Cristinuta care merit multe cadourii… — cu Kristina Furdui laFleur De Lis.
  Îmi place • Distribuie

  3. Valerian Minzat
  Urmăreşte • 7 noiembrie 2012 via telefonul mobil
  în apropiere de Buiucani

  Iubii tot mai multe cadourii avem primite de la oamenii dragii noua.. — cu Kristina Furdui şi Valentina Furdui.
  Îmi place • Distribuie

 17. inger

  vai de capul lui,isi etaleaza lucsul in care traieste si mizeria din cap,da socru-su o sa-l traga de urechi dar nu pentru ca a furat si mintit dar pentru ca s-a “developat”

 18. zili

  cind vor constientiza cetatenii,ce stau in fruntea unei tari ,de marea responsabilitate ce o au fata de popor,tara ,Dumnezeu,cind le vor cadea valurile lacomiei,hotiei etc rusine ,rusine…

 19. MICHI

  Eu ma intreb, da la ce mai speram noi in tara asta. “avocati” ca tipii astea, “presedinte al CSM” si “procuror general” care au tupeul sa declare ca nu vad nici un conflict de a nu denunta, dupa o vinatoare ilegala, vatamare grava care a adus la deces, ba mai mult nesimtirea “cuvint tare urit” de a continua vinatul ilegal, plahotniuc care deja tot globul stie ce reprezinta, dar asta sta “unde” si continua “sa faca”. Eu sincer simt disperare.

 20. vera

  IMPARATI si PROLETARI

  Naiba ei de puscarie
  Pentru ei – doar pe hirtie,
  Poporul parca e prost:
  Nod inghite,tine post..!

  Da cati noi, avem deaistea;
  Incepand, de la vladica
  Si pana mai sus la ciori,
  Dar nimica nu se schimba:

  Legea e in maina lor!

  Tu macar du-te te-mpusca,
  Spinzura-te-n fata lor:
  Ei, nebun o sa-ti mai zica,
  La psihusca te “ingrop…”!

 21. IONEL

  Mult rău a mai făcut băiatul ăsta. Ascult întruna piesa “Imi pare bine că ai luat ţeapă”. O recomand şi lui Valeian – cel care se dă ca fiind cel mai mare avocat. Să ştiţi că e un ZERO.

 22. Turc

  Pacat de o asa floare de baiat.I-au stricat jurnalistii tot inceputul de cariera. Insa putea fi un procuror general, un ministru,un sef la DIP, ori in cel mai rau caz vice ministru al justitiei…. Uitati-va atent la prima fotografie din articol unde e cu paharul de suc in mana. Se vede cu ochiul liber ca se gandeste la popor omul. Ii este greu pe suflet ca tara in care s-a nascut e furata si distrusa tot de acei care se numesc moldoveni. P.S. Apropo d-l Valerian, nu Valera , dar Valerian, ce mai face Borisian ori Borian Moiseev ?

 23. radu

  Confiscarea averilor fostilor si actualilor guvernanti, folosind declaratia pe venit anual. Cu cei ce au PRIHVATIZAT fabricile, uzinele,bancile,univermagurile.magazinele spitalele nici sa nu se discute. Ei trebuie sa dovedeasca, daca maica-sa ,care a lucrat in colhozul sovietic,i-a cadonat bani pentru deschiderea afacerilor. Aceasta se refera la LUCINSCHI si com.,la STURZA si com., VORONIN, tarlev……FILAT..si m. a.patrimoniul MOLDOVEI se afla in conturile bancare. E timpul sa intoarca cea ce au furat.

 24. vera

  OMUL – INFRATIT cu DRACUL

  Ulciorul la fantana
  De multe ori nu merge,
  Vesnic nici in viata
  Mandria tot nu este

  Dupa cum frunza toamnei:
  Din verde-n rosu trece,
  Apoi se ofileste
  Si moare in pamant

  Ca umbra care trece,
  Ca gandul cel pierdut,
  Ca viata care este
  Odata pe pamant,

  Ce n-o traiesc in cinste
  Acei cu duh de drac,
  Ce se infrupta bine
  Din hoitul cel corupt

  Si la lumina zilei
  Faptele …le put!!

 25. mos Ion

  Nu-ti fa griji turcule.Peste 10-15 ani se va uita epizodul ista si poare vom avea un alt filatel sau ghimpusor.Priveste atent ultima foto.Ce privire in viitorul luminos!

 26. vera

  Da..,traiaeste lumea bine
  Ca in poveste, frate,
  Dar ce folos de suflet;
  Implut e de pacate!

 27. Decebal

  Manzat e un COCALAR ordinar caruia ia mers si sa insurat cu fiica unui bogatan… Uitativa la pozele lui cum se rupe in figuri… Pun pariu ca la asta IQ-ul e mai mic ca la o gaina… Daca asta e cinstit apoi eu sunt tractor.

 28. Giku

  Asta fiind omul lui FILAT cred ca o sa scape basma curata, mai ales ca este ginerele unui DEPUTAT PLDM. Asta e si nu-i secret, toti PLDM-tii sunt niste CRIMINALI,HOTI si CONTRABANDISTI. Acum cei care nu credeau au si PROBE ! JOS MAFIA VERDE !

 29. vera

  Stiu ei sa se salveze unul pe altul:justitia e in mainile lor si-a rudelor lor…Numai vorbe de adevar si avutii din minciuna: asta au la maina!

 30. Ilie

  De la restaurante , mancaruri alese, automobile etc. sa ajungi cu nasu in “balega”
  😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
  Iz “kniazy” v “gryazy”
  😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

 31. ROYAL

  nu face omul acesta atita discutie, mai bine i-ati demasca pe cei ce stau mai sus… Nu ca ar schimba ceva, doar asa..ca un fel de “have fun”

 32. Deportatul

  De acord ROYAL.
  -Se scrie despre cel ce “fură un ou” şi nu despre cel ce “fură un bou”
  -Se bagă în puşcărie pentru mită de 500 Euro pe 10 ani, dar cei ce “peste noapte” şi-au făcut avere de sute milioane de Euro nu se scrie urît nimica şi cetăţeni au votat partidele oligarhilor “trei Vlazi” – Voronin, Filat, Plahotniuc cu 89 deputaţi, dar ONG-rile “independente” cu mass-media, jurnaliştii “independenţi” a-l atacă, a-l denigrează pe Ghimpu, PL
  -Familia noastră deportată (practic toţi deportaţii) prin jucecăţi ani buni de zile nu-şi poate recupera averea confiscată, dar comuniştii şi aliaţii lor cu averi de milioane de Euro, membrului PLDM i se dă pentru prejudiciu moral 400 000 Euro
  -Deputata PLDM Dna Maria Ciobanu în şedinţa Parlamentului se revoltă împotriva casei de locuit a lui Donciu de vre-o 200 m.p. cu tot cu garaj, estimată de Cadstru la 5 mln lei (?), şi nu împotriva casei “prihvatizate” de Dl Filat cu 4,9 mln lei de vre-o 10 000 m.p, cu 9 etaje, “din sticlă”, vizavi de magazinul Unicum
  – Actualul articol are peste 10 200 afişări, dar Editorialul, foarte puternic şi patriotic, înainte de 7 aprilie a Dnei Aneta Grosu “O scrisoare lui Valeriu Boboc”, doar 417 afişări

  Nu trebuie să ne mirăm că suntem cei mai săraci din Europa şi cu teritoriu ocupat de Rusia – mass-media, ONG-rile media, jurnaliştii “independenţi, dar “”cumpăraţi şi răscumpăraţi” de oligarhii multmilionari în Euro aşa manipulează cetăţenii

 33. mizerie

  minzat acesta este un degradat, care distruge reputatia de avocat (pe care nici nul poti numi avocat, ca e un prost necarturar), este un degradat cu un iq nu mai mult de 30. Bravo zdg, ar fi de dorit sa duceti asa cazuri pina la capat, ca tipul asta de 50 de bani era mereu cu nasul pe sus (biciok de la soroca), datorita voua poate sa mai iasa la suprafata toata coruptia si fara de legea acestor tipi de indivizi, care lucreaza in stat. E doiarka lui Furdui, care fura dupa cum stiti tare bine cit mai este PLDM la putere, VIVA LA MOLDOVA, si cu asa avocati numai la CEDO de ajuns :))))) pssss

 34. Liza

  Da baete Valerian Minzat de mult vroiam sa aflu ce ocupatie ai,dar cum ai fost asa si ai ramas un mare hoti.Sunt mama lui Liliana daca nu ai uitat eu iti amintesc.Ai furat tot ce ai gasit la ea.Nu avea multe ca nu suntem bogatidar orcum un calculator ce costa 600 euro,3000 euro un telefon furat de tine si lai vindut la alta fata a mea cu 80 dolari.Cite persoane sufera inca din urma ta,ca lupul parul isi schimba da nravul nu.Oameni buni fugiti de asa avocati si nu cadeti in capcana lor.Ma adresazi la organele juridice din Moldova uitativa bine cu cine sunteti colegi curatiti cabinetele,oficiile de asa hoti.Suferi cind cineva iti scrie adevarul cit am suferit eu si cum am mucit eu pina am facut acesti bani ca sai furi tu nici in mormint sa nu intri pina nu te vei intilni cu mine sa te scuip in fata hoti ce esti.

 35. Alex

  Numai cu Miscarea Populara Antimafie in frunte cu Dl Sergiu Mocanu vom scapa de lepadaturile acestea care ne-au furat tara de la declararea independentei.

 36. Mery,- adevarul pur si nimic mai mult!

  Da, am ajuns( ne-au adus) la limita IMORALITATII si a RABDARII !
  Moldova a fost lipsită de politicienii mafioti si funcționarii corupti ai statului de PRINCIPALUL,- STRATEGIA DE DEZVOLTARE A SOCIETATII PE TERMEN LUNG! Deaceia:
  E just sa mergem la votare sa votam PT strategia pe termen scurt, care va trece si pe termen lung ( sper) , si anume:
  VOTATI PE DL MOCANU! AVEM O MICA( dar totus o șansa) SI POSIBILITATEA DE A ÎNCERCA SCHIMBAREA !
  Unica, poate!

 37. Mery,- adevarul pur si nimic mai mult!

  Rectific: … AVEM O MICA ȘANSA ( dar totuși șansa) SI POSIBILITATEA DE A ÎNCERCA SCHIMBAREA !

 38. nicu

  Lume alte treburi nu aveti?stiti doar sa judecati ,lasati omul in pace……succese Domnule Minzat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *