8 Aprilie: Poliţiştii la vânătoare

271-retinere-1După măcelul din noaptea de 7 aprilie, în dimineaţa zilei de 8 aprilie în PMAN a ajuns mult mai puţină lume. Părinţii au ezitat să le permită copiilor să iasă la proteste, după ce în noaptea din ajun avuseră loc numeroase arestări. Peste zi, totuşi, s-au adunat câteva sute de oameni. Era o zi neagră. Lumea aflase despre tânărul mort, aruncat în curtea Spitalului de Urgenţă.

În după amiaza zilei, pe strada Puşkin, poliţişti în civil au declanşat o adevărată vânătoare de oameni. Reporteri de la Ziarul de Gardă şi de la Jurnal de Chişinău au ieşit în stradă, încercând să opună rezistenţă arestărilor abuzive. În aceeaşi zi, au fost reţinuţi mai mulţi jurnalişti, fiind acuzaţi de organizarea acţiunilor de protest din 7 aprilie. Pozele cu poliţiştii torţionari au fost publicate în repetate rânduri în ZdG, dar instituţiile statului nu au reacţionat în niciun fel la aceste imagini.

271-retinere-2 271-retinere-3
271-retinere-4 271-retinere-5


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

10 comentarii

 1. HERMES

  au facut-o din capul lor??????? cum ramine cu juramintul fata de amici cu grade inalte????
  este asa de usor sa dovedesti….ai totul la maina si putina dictatura in decizii,peste 2 zile toti vor fi internati prin spitale cu boli cardiorespiratorii….:) asta e adevarul…intrebare in numele tuturor tinerilor…..cit o sa mai asteptam??????? si cu LUPU ce facem?????

 2. europa

  Ei din presa si din comisariate au stiut ca persoanele retinute de ei au fost torturate. Nicio reactie, ei n-au avut pentru ai proteja. De ce? Ei sunt adepti ai PCRM? Ei sunt pioni-executori dupa Academia de Politie? Ei sunt rude cu unele persoane care sunt adepte clanului Voronin? Ei nu sunt oameni? Ei sunt …

 3. Mara

  oameni buni,afarà zubco si catan,cà nu-s mai breji ca papuc.dupà astfel de dovezi(dar aveau si cele publicate de ghimpu si chirtoacà),plàngeri peste plàngeri(màtàsaru,hàncu etc.) un an n-au miscat un deget.dimpotrivà:catan il pune pe cu(cioa)rvà sef pe “zdanie” dupà ce l-a masacrat pe màtàsaru.nu l-au crezut pe màtàsaru,ci pe nemernici,cà bou la bou rage.acum cine are dreptate,dupà ce cu(cioa)rvà a sters-o,cànd a vàzut cà-i bàja? zubco si catan sunt complici la masacru,dupà ce au ascuns banditii prin PG si MAI.ce face in PG i. popa dupà ce bàga la dubà tineri orbi de sànge? asa si cu(cioa)rvà,si gumenità si toatà banda aveau sà aibà pensie plàtità de maltratati si pàrintii decedatilor.acum zubco si catan se fac “surprinsi” si se dau in discursuri de rht.CE AU FACUT UN AN? asta ne intereseazà.ce fàceau,dacà nu erau ghimpu si chirtoacà? mureau de ràs mai departe cu toti màcelarii,pe care i-au ascuns prin PG si MAI.cine cere socotealà lui zubco si catan? AFARA.sau is pàrtasi sau is specialisti analfabeti(sà aleagà ei),si atunci de ce le plàtim salar? toti is cu musca pe càciulà,picà unul,picà toti:nasi,fini,nepoti, cumàtri etc.,astea-s PG si MAI,clanuri de familie.ca la cràsmà se adunà acolo.afarà cu betivii si inchise cràsmele.zubco si catan inseamnà vor-onin pusi in picioare.de aia in un an n-au pus pe fir nici un dosar.DE CE???

 4. saachian

  zubic,tu nu xxx acum cu puslamalele tale.
  Gandestete unde si cum sa ne faca penetenciar mai european.Pe tine cu mine-n celulaa sa te vad.

 5. Gheorghe

  Politia si securitatea noastra trebuie sa fie curatata in primul rand de cadre rusesti, pregatite in Rusia, cadre care urasc totul ce-i modovenesc. Si profesorii de factura ruseasca sa nu mai profeseze in scolile de politie. Trebuie sa se puna accentul pe etica si politete in relatiile politistilor cu cetatenii. Politia noastra este inculta si agresiva. Acum oamenii din Moldova se tem mai mult de politisti decat de banditi.

 6. Spatarul de Hotin

  Numai RE-UNIREA cu Romania Mare europeana ne va scapa de ocupatia, dictatura si marasmul ruso-comunist !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *