Vine cine vrea, rămâne cine poate

Ieri m-a sunat o prietenă. Dispunea de timp şi m-a invitat la o cafea. Să ne mai încălzim, a zis ea. Sorbind  cafeaua, am ascultat cu mare atenţie istoria deloc ieşită din comun a prietenei. Cică e frig la facultate şi au fost nevoiţi să susţină examenele înarmaţi altfel decât de obicei, cu mănuşi şi căciuli. Bine că unele facultăţi ale USM au dat examenele până la vacanţă. Altfel urmau să aibă toţi pe lângă proba scrisă şi pe cea de rezistenţă la frig.

Dacă te prinde gerul pe stradă, e de înţeles, e iarnă şi nu ai ce face, trebuie să ajungi acasă sau la muncă. Dar atunci când frigul te mai urmăreşte şi la universitate, apar mai multe semne de întrebare. O zi, două, şi semnele de întrebare se transformă în unele de exclamare. E frig! Am îngheţat! De ce nu se face căldură!

“Păi, se face. Dar înţelegeţi, e de vină gerul. Sistemul de încălzire este vechi şi  nu face faţă temperaturilor scăzute. Şi-apoi, instituţia nici nu are bani ca să-l repare”.

Acestea au fost răspunsurile pe care le primeau de cele mai multe ori studenţii.  Ar mai urma un “puţintică răbdare şi trece ea şi iarna, iar dacă intrăm în martie, nu ne mai trebuie căldură, ne vor încălzi primele raze de soare”.

Cum aşa, stimabililor,  dar cu banii de pe contracte ce faceţi?  Dispar? Aşa, dintr-o dată,  sau se încearcă a se economisi pe sănătatea studenţilor?

De vreo două săptămâni, tot suflă în pumni studenţii de la USM în blocurile care nu se încălzesc. Iar cei care se plictisesc de îngheţat, pleacă. Regula e simplă, rămâne cine poate.

Tatiana Potângă


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *