Victor Moşneag: “Raiderii” comunişti

După atacurile raider din această vară şi după declaraţiile care mai de care mai pompoase la acest subiect ale tuturor celor care au legătură cu aceste cazuri, dar şi ale celor care, până nu demult, nici nu ştiau ce înseamnă un atac de tip raider, lucrurile se învârt în jurul a doi oameni, Platon şi Plahotniuc. Cei doi se apără şi spun că nu au nicio legătură cu aceste furturi şi sunt gata să demonstreze asta.

Cele întâmplate au destabilizat şi mai mult atmosfera şi aşa precară din cadrul alianţei de guvernământ. Filat crede că artizanul atacurilor raider este “prietenul” Plahotniuc şi spune că va face tot posibilul ca R. Moldova să nu devină a lui. Asta înseamnă un singur lucru: că nu-l va vota pe Lupu pentru funcţia de preşedinte. Or, nu de puţine ori, premierul a afirmat că Lupu este doar o marionetă şi că, de fapt, cel care conduce partidul este Vlad Plahotniuc. Deci, situaţia din alianţă este mai încordată ca niciodată, iar viitorul –  blurat. Nici experţii, dar nici cei din alianţă nu cred că mai văd lumina de la capătul tunelului.

Apare, indiscutabil, o întrebare. Cine oare are de câştigat de pe urma certurilor din cadrul AIE? Cine, de la bun început, a făcut tot posibilul ca Lupu să nu devină preşedinte? Corect, PCRM-ul lui Voronin. Credeţi oare chiar că aceştia au pierdut, în doar 2 ani, toată puterea acaparată în aproape 9 ani de guvernare? Credeţi că amicii lui Voronin nu au încă puterea de a influenţa unele decizii judecătoreşti? Oare, dintre aceşti „amici”, credeţi că niciunul nu ar fi în stare să organizeze atacuri raider? Oare niciunul nu râvneşte să aibă acţiuni la cele mai puternice bănci din ţară? Mai ales atunci când de pe urma acestor acţiuni mai obţii şi dividende politice. Or, reacţia şi declaraţiile lui Dodon la aceste atacuri sunt cel puţin ciudate.

Oare câţi alde Plahotniuc sau Platon mai sunt în R. Moldova, poate chiar mai puternici decât cei doi, dar despre care nu se ştiu foarte multe lucruri? S-ar putea să aflăm peste câţiva ani, când poate vor decide să se implice în politică.

Victor Moşneag, 
victor@zdg.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *