Victor Moşneag: În atenţia dlui Plahotniuc

“Îţi recomand să găseşti tangenţele între judecătorul din bancă şi Colnel (probabil Cornel – n.r.) Popovici (director Direcţia juridică, VB). Dacă îţi faci treaba, atunci fă-o calitativ şi scrie ceva într-adevăr interesant. Cele bune.”
Acest e-mail l-am primit la victor@zdg.md luni-dimineaţă, ca reacţie la articolul “‘Judecătorul din Iad’, la banca lui Plahotniuc”, publicat de ZdG joi, 3 februarie. O informaţie cel puţin interesantă, să recunoaştem, care în mod normal trebuia verificată, apoi făcută publică. Dacă chiar îmi doream să lovesc în familia Popovici sau, mai mult, dacă aş fi avut eu sau ZdG ceva cu ei, era perfectă. Dar nu e cazul.

Pentru mine nu a fost foarte important (nu a fost cel mai important) cum a ajuns Dorin Popovici la Victoriabank, de ce, pentru ce, în ce condiţii. La fel cum nici nu mă interesează dacă el a fost demis, a plecat de bunăvoie sau încă mai lucrează la bancă în aceste zile. Prin intermediul articolului doar am dorit să prezint o situaţie, un caz (poate banal). Nu am vrut să atac pe cineva(aşa cum am fost acuzat), să stric sau să fac imagine. Prin intermediul articolului am încercat să ofer lumii o informaţie care, după ce s-a întâmplat în ultimul timp, am considerat-o, împreună cu redacţia, de interes public. Concluziile şi le face fiecare. Oricine are imaginaţie, poate interpreta şi poate găsi adevărul de care are nevoie.

Am publicat acest mesaj cu gândul că ar putea prezenta interes pentru Vladimir Plahotniuc, preşedintele Consiliului de Administraţie al Victoriabank. Dacă el, într-adevăr, nu ştia că Dorin Popovici a fost angajat la banca sa, atunci pe această cale poate află prin intermediul cui s-a strecurat cel numit “judecătorul din iad” în ograda sa.

Dintr-un alt mesaj, de această dată postat pe site-ul www.zdg.md la acelaşi articol, putem deduce şi de ce a ajuns Dorin Popovici la Victoriabank. O părere poate subiectivă, dar plină de adevăr. “De ani de zile există o lege nescrisă: ex-miniştri MAI sunt beneveniţi în bănci mari, ca şefi de securitate ori consilieri. Bunăoară, în Chişinău, la Victoriabank, Eximbank, Banca de Economii şi FinCombank toţi colaboratorii de pază sunt foşti poliţişti, şefi de direcţii şi departamente – vicecomisari sau anchetatori. S-au obişnuit aceşti oameni toată viaţa la călduţ şi cu “ruble”, şi aşa continuă şi la pensie, la călduţ, aproape de “ruble”. Aşa a fost, aşa va fi. Oamenii buni, gen Papuc, Gurbulea, Nagacevschi, nu se pierd niciodată”, scrie Avram pe pagina electronică a ZdG. Poate cineva să-l contrazică?

Victor Moşneag, 
victor@zdg.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Feghea

    Simplu – Cornel Popovici si Dorin au fost colegi de facultate, promotia 1996, poate kiar sa fi fost in aceeasi grupa. a luat colegul la el la lucru si posibil ca Plahotniuc habar n-are de Dorin. Da Voi a-ti facut galagie. nu el angajeaza oamenii la lucru, poate doar cei din functiile cele mai mari.

  2. AVRAAM

    Feghea,te cred,ai dreptate!Dar hai sa judecam obiectiv-sa nu stie Plahotniuc efectivul sau????Un cioban de la stana,avand peste 1000 de oi stie care se mulge,care e stearpa si care trebuie data la berbec si care are 2 iezi.Alt gospodar stie cate jivine,gaini,gaste si rate are in curtea sa,adica pasari de-a vecinului nu tine.Bunaoara directorul vamal Balitchii aproba fiecare candidat la vama personal!Nici vama Bender,Ungheni,Chisinau,Cahul de sine statator nu angajeaza nici un functionar fara ca sa stie directorul Balitchii.Adica,mai Heghea,tu ma convingi pe mine ca Plahotniuc nu stia de Popovici?Cornel Popovici e o piulita mica in sistemul/gigant ViktoriaBank,un “bolt”,o “gaika” care nu rezolva nimic!Angajarea celei mai simple caserite o face securitatea bancii cu viza de aprobare a SHEFULUI bancii.Stii Tu Feghea,ca in RM orice cerere de angajare e scrisa pe numele BOSULUI???Adica eu-nacialinik pe stiubei sa nu stiu cine mananca din mierea albinilor mele????Ha-ha-ha-ha!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *