Victor Moşneag: Democraţie comunistă

Sâmbătă, 2 aprilie, la 24 de ore de la Ziua păcălelilor, după mai bine de două ore de discuţii, la şedinţa plenară a PCRM, deputatul Igor Dodon a fost înaintat la funcţia de primar al Chişinăului. După şedinţă, Vladimir Voronin a anunţat că decizia a fost luată în unanimitate, şi că în cursă mai erau şi alţi candidaţi, cărora însă a refuzat să le dezvăluie numele!

Care candidaţi mai erau, dle Voronin? Igor Dodon, Dodon Igor şi Igor Nicolaevici? De ce mimaţi o democraţie în sânul PCRM care de fapt NU există? Ştiu că în politică se spun multe minciuni, ştiu că sunteţi un maestru în asta, dar încercaţi să aveţi o limită. Nu ne mai credeţi nişte proşti! Candidatul PCRM la funcţia de primar de Chişinău era cunoscut încă de prin ianuarie, de când cel născut la peste 60 km de capitală, punea pe blogul său cântece „despre cât de încântător a fost pe vremuri acest oraş şi despre cât de mult dorim să-l vedem iarăşi frumos şi proaspăt”. Ce s-a întâmplat în toată această perioadă nu este decât un teatru ieftin, bazat pe un scenariu hilar, menit să menţină interesul opiniei publice vis-a-vis de un partid al cărui soare tinde să apună.

De la mijlocul lunii martie, de când pe străzile capitalei au apărut mai multe panouri cu mesaje electorale, candidatura lui Dodon la funcţia de edil al capitalei era bătută-n cuie. Iar argumentul este simplu! Acele panouri au fost închiriate prin intermediul unei reviste de limbă rusă, revistă în care Igor Dodon a fost declarat omul lunii aprilie şi în care fostul ministru al Economiei a oferit şi un amplu interviu de imagine. Revista a apărut chiar în zilele în care candidatura lui Dodon a fost oficializată sau, mai bine zis, adusă la cunoştinţă membrilor de partid. Or, apariţia într-o astfel de revistă necesită timp şi o pregătire de cel puţin câteva săptămâni. Reiese că Dodon a pregătit totul în cele mai mici detalii în ceea ce priveşte panourile, revista şi chiar data organizării plenarei PCRM. Aşa că, domnilor comunişti, nu ne mai duceţi de nas!

Comuniştii însă, se pare, mai au şi alte planuri cel puţin ciudate. Cum Igor Dodon este cea mai bună soluţie pentru alegerile din 5 iunie, comuniştii s-au gândit să profite din plin de popularitatea deputatului. Surse din cadrul PCRM susţin că, după ce Dodon ar deveni primar, acesta ar putea renunţa la funcţie, în locul său fiind numit un primar interimar, fidel tot comuniştilor. Acest lucru s-ar putea întâmpla  după ce se va promova în noua funcţie, în care va rezista mai mult timp, mizându-se pe tactica pe care merge şi AIE, de întârziere a alegerilor anticipate, va candida la alegerile locale anticipate şi va câştiga. Acest scenariu este posibil însă doar în cazul în care vom avea alegeri parlamentare anticipate, iar PCRM va reveni la guvernare. În acest caz, Dodon va ajunge premier! Cine va fi preşedinte?

Victor Moşneag


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *