Victor Moşneag: Demnitari fără lege

Vl. Voronin, Vl. Filat, M. Gimpu, M. Lupu sunt doar câţiva dintre demnitarii care încalcă legea. Deşi, potrivit legislaţiei în vigoare, cel târziu pe 3 martie 2010 şeful statului, deputaţii, membrii Guvernului, preşedintele Curţii Constituţionale, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Procurorul General, preşedintele Curţii de Conturi, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, directorul SIS, primarii şi preşedinţii de raioane erau obligaţi să-şi scoată averile la vedere, numai patru demnitari au hotărât că legea trebuie într-adevăr respectată.

Am tot respectul pentru Guvernatorul Băncii Naţionale, D. Drăguţan, primarul mun. Chişinău, D. Chirtoacă, directorul SIS, Gheorghe Mihai, directorul CCCEC, Viorel Chetraru, şi deja fostul preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), Ion Muruianu, pentru că au răspuns prevederilor legale. Din păcate, aceştia sunt singurii conducători care cunosc că, într-o ţară de drept, legea este mai presus de orice, şi ea trebuie respectată, indiferent cine eşti şi indiferent dacă te afli la putere sau în opoziţie.

Mă aşteptam poate să nu-şi facă publice veniturile foştii comunişti în frunte cu Vl. Voronin, dar nu credeam că şi pentru actuala conducere a statului, legea este făcută pentru a fi încălcată. Actuala putere a învins în alegeri cu promisiunea că ne va guverna în spiritul legii, că oricine va încălca prevederile legislaţiei în vigoare va fi sancţionat, indiferent de funcţie sau de culoarea politică. Oamenii i-au crezut şi le-au acordat şansa să-şi pună în practică promisiunile. Aici, însă, au dat-o în bară! Aici s-a văzut faţa şi caracterul fiecărui politician. Concluzia? Toţi par a fi de-o teapă. Altfel nu-mi pot explica ce i-a împiedicat pe democraţi să-şi publice averile? Mă îndoiesc că doar lipsa de timp!

Victor Moşneag,
v.mosneag.zdg@gmail.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Mara

    cum sà afiseze mlioanele de euroi furate,sunt constienti,cà nu sunt in stare sàle justifice din 2000 lei leafà.mos ion a muncit o viatà,dar milioane n-a fàcut nici in lei,pe cànd pentru sarlatani e suficient ca 4 ani sà fie parlamentar,functionar de stat,orice sef pe “zdanie” si s-a aprovizionat pe toatà viata el si neamurile din banii lui mos ion.si dacà nu-si justificà averea,cine indràzneste sà i-o confiste,cànd toti is de o baie,toti is lupi stàpàni la oi.cine indràzneste sà-l atingà pe alejka? dacà 3-4 insi ar fi onesti,l-ar atinge,dar toti-toti is cu caca la fund:unde s-a mai vàzut ca un hot sà se agate de alt hot?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *