Victor Moşneag: Alianţa Filat—Plahotniuc

Ambii sunt bogaţi şi puternici şi luptă pentru a-şi împărţi sferele de influenţă. Pentru asta sunt folosite orice scheme, legale sau mai puţin legale, şi sunt scoşi aşi din mânecă. Uneori, balanţa se înclină în favoarea unuia, alteori, în favoarea celuilalt. Când ai impresia că unul din ei e la pământ, se ridică şi contraatacă spectaculos. Pare şi chiar este o luptă interminabilă. O luptă din care nici unul dintre cei implicaţi nu va ieşi victorios, ci dimpotrivă.

Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc încearcă, în ultima perioadă, să ne demonstreze cine-i cel mai tare în  parcare. Fără succes, cel puţin pentru mine. Lupta dintre cei doi nu doar că nu aduce nici unuia beneficii, ci le ştirbeşte amândurora imaginea. Şi încă nu au spus unul despre altul lucruri cu adevărat spectaculoase, pe care cu siguranţă ambii le deţin. Dar, dacă războiul va continua, cred că cei doi nu vor ezita să le spună.

Din toată această situaţie, însă, profită doar PCRM-ul lui Voronin, care este din ce în ce mai aproape de a pune din nou stăpânire pe R. Moldova, salvarea căreia stă acum, din păcate, în mâinile şi mintea lui Filat şi Plahotniuc. O alianţă între cei doi încă este posibilă, dacă Filat renunţă puţin la orgoliu, iar Plahotniuc la aspiraţiile sale economice. Acest lucru este necesar, pentru că, niciodată, Plahotniuc nu va fi mai rău decât regimul comunist.

Victor Moşneag, 
victor@zdg.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Alex

    “pentru că, niciodată, Plahotniuc nu va fi mai rău decât regimul comunist.” – concluzie fara vreo argumentare. Plahotniuc e o facatura comunista, si-a inceput “cariera” anume in acest timp. Deci in esenta el este o parte a elor 8 ani…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *