Victor Ciobanu: Eu cu Eminescu

Eram aşezat pe o băncuţă umedă lângă bustul lui Mihai Eminescu, care se uita insistent la laptopul meu. Sub privirea marelui poet parcă şi wifi-ul lucra mai bine.

Atunci când s-a apropiat cineva de banca mea, mare mi-a fost mirarea şi indignarea, parcul era pustiu. Într-o română frumoasă, ridicându-şi pălăria, m-a întrebat politicos dacă poate să ia loc. M-am uitat la el şi l-am recunoscut imediat. Era el. Mihai Eminescu. Şi-a scos şi el un laptop, zâmbind:

Aici într-adevăr wifi-ul lucrează mai bine.

— Daaa.

— Eu tot timpul vin aici, adăugase marele poet.

— Ştiţi, noi în Chişinău avem un teatru care vă poartă numele?

— Ştiu, a răspuns autorul “Luceafărului” puţin indispus.

— Ştiţi, este chiar Teatrul Naţional, are mulţi actori, directori, statul alocă bani pentru întreţinerea lui.

Poetul strâmbase parcă din nas şi continua să posteze ceva pe Facebook. Eu m-am simţit obligat să mai vin cu nişte explicaţii:

— Şi ce dacă este finanţat din banii publici, arta merită asta!

Răspunsul marelui poet întârzia.

Îmi îngheţase mâinile şi creierul în cap, dar răspuns de la marele Eminescu nu am mai primit.

Pentru că intervenise mătuşa mea, care mă trezise:

— Măi copchile, tu la lucru azi nu mergi?

Victor Ciobanu


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *