Victor Ciobanu: “Dracii lui Voronin”

Primul lucru pe care-l faci, atunci când prinzi un taxi, întrebi cât te costă călătoria.

După ce am negociat călătoria „Telecentru – Casa Presei”, mașina a demarat în trombă cu raspunsul şoferului, care parcă intuise graba mea: „Clar lucru, omul când ia un taxi, înseamnă că întârzie”.

Probabil, destinaţia “Casa Presei” trezise în taximetrist dorinţa de a pune în discuţie un subiect care-l măcina: “Astăzi se dizolvă Parlamentul, nu?”. “Aşa se pare”, răspund eu şi, pentru că aveam un interviu important, iar minutele erau numărate, nu-mi ardea mie de “politică”.

Şoferul, însă, continua să vorbească despre înalții demnitari care sunt corupți și care nu au făcut nimic din ceea ce au promis la televizor, despre un guvern care a promis multe şi a realizat puţine:

“Un an de zile! – continua șoferul. Dacă aveau o cultură politică, dacă aveau un pic de interes… Da de unde la noi politicieni când în Parlament s-au adunat toți milionarii ca să-şi apere capicuţa. Ei ştiu ce-i asta politică, au ei nevoie de nevoia poporului? Un an întreg, în care se puteau face atâtea… Da şi poporu-i tare “bun”. Amu, iară o să vină dracii lui Voronin la putere”.

Afirmaţia din urmă a şoferului m-a făcut să tresar şi m-am uitat lung la omul revoltat. Privirea mea l-a pus în gardă. Și, totuși, cu mai mult dispreț, el a continuat.

“Nu ştiu cine eşti, nu te cunosc, dar sincer să fiu, nu am ochi să-l văd, nici pe el şi nici pe dracii lui”.

Victor Ciobanu,
viktor.ciobanu@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *