Un inel pentru Interne

Cu zâmbetul pe buze, mai mulţi copii îl aşteaptă pe Moş Crăciun, ca să le aducă un ursuleţ de pluş, o păpuşă Cleopatra ori o maşinuţă cu chei. Evenimentele din acest an, 7 aprilie, nealegerea preşedintelui, criza economică, m-au determinat ca, în această scrisoare, pe care o adresez moşului, să nu-i cer bunuri materiale, încercând să-i sugerez ce fel de daruri i-ar bucura pe unii funcţionari publici.

Astfel, Moş Crăciun de Chişinău ar trebui să pună în discuţie, la şedinţa Consiliului Municipal, faptul că agenţii economici care deţin magazine pe marginea străzilor, atunci când curăţă zăpada din faţa marketelor, o aruncă pe carosabil, pe unde circulă transportul public. Aceşti smecheri ar trebui amendaţi aspru de moşul. Ăştia nu merită daruri.

Lui Moş Crăciun de la Interne îi fac cadou de Anul Nou un inel din aur, doar cu condiţia că, cel puţin  în 2010, va pune punct afacerilor ilegale cu aur. Moşul de la Guvern ar trebui, în 2010, să le ofere cetăţenilor condiţii mai bune de trai. Totodată, să vină cu proiecte exacte privind integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană.

Dacă e să vorbesc despre primul Moş Crăciun în stat, cel de la Preşedinţie, ar trebui să fie un moş democrat, un bun exemplu pentru cetăţeanul de rând şi să nu închidă microfoanele deputaţilor în cadrul şedinţelor Legislativului sau, ca şi ex-moşul Voronin, să lanseze expresii gen “Nahren”, pentru că acest limbaj poate fi auzit din ce în ce mai frecvent pe la colţ de stradă.

Iurie Sanduţa, 
i.sanduta.zdg@gmail.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *