Teze pentru restanţieri

Încă nu a început anul de studii, dar site-urile specializate în vânzări de teze universitare funcţionează 24 din 24 de ore. Aşa se întâmplă că unii dintre studenţii care nu au reuşit să susţină teza de licenţă sau de masterat vor fi nevoiţi ca, după ce se întorc din vacanţă, să-i contacteze pe aceşti intermediari.

Pagina electronică www.teze.info.md, administrată de Aurel Zghibarţa, cel care, la începutul anului 2009, lucra la ÎS “Registru” din cadrul Ministerului Dezvoltării Informaţionale, şi-a relansat activitatea după ce ZdG a relatat modul în care acesta vindea tezele la un preţ de 180 de euro. Este adevărat, ulterior, acesta a fost concediat de la ÎS “Registru”. Odată concediat, acesta nu numai că şi-a relansat pagina web, dar a şi mai suplinit-o cu noi opţiuni pentru vizitatori. Administratorul site-ului nu a vrut să precizeze în niciun caz de unde ia tezele. Le-ar lua direct din arhivele universităţilor, pentru că a lucrat la USM, sau are relaţii la fabrica de carton, acolo unde tezele sunt depozitate după expirarea termenului?

Pe aceeaşi pagină electronică poţi găsi titluri de teze. De la “Sărăcia în R. Moldova”  la  “Reforma lui Akhenaton”. Însă, ce-i drept, poţi rămâne cu conştiinţa murdară, odată ce dai bani pe o teză în loc să mergi o lună la bibliotecă.

Iurie Sanduţa


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *