Tatiana Potângă: Noi lovituri în Ion Ţâbuleac

A trecut mai mult de un an şi o lună de la decesul lui Ion Ţâbuleac şi iată că experţii legişti din Moldova prezintă o nouă-veche versiune a decesului lui. Şi de această dată,  rezultatele expertizei arată că tânărul ar fi căzut de la o înălţime mare, dar se pare că nu mai e valabilă opţiunea cu stâlpul, se vorbeşte deja de o clădire.

Ion Cuvşinov, directorul Centrului de Medicină Legală, presupune că ar fi vorba de echivalentul unui imobil cu 4 etaje, ba chiar şi mai mult. Această constatare a fost făcută după ce, cu  mai mult de un an în urmă, aceeaşi expertiză medico-legală a confirmat că Ion Ţâbuleac a murit după ce s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune.

Părinţii băiatului, Tatiana şi Simion Ţâbuleac, în durerea pe care au trăit-o, au acceptat exhumarea fiului, în dorinţa unei expertize care le-ar explica misterul acelei tragedii. Desigur că au dorit o altă expertiză, ca să poată fi comparate datele pentru o concluzie clară la final. Expertiza, însă, a fost făcută de aceeaşi instituţie, şi se pare că de aceiaşi experţi.

Exhumarea a avut loc în prezenţa poliţistului de sector, a procurorului. Nici părinţii, nici avocatul lor nu au fost prezenţi şi nu au nicio idee de ce li s-a spus că la analizarea osemintelor va participa şi un expert străin, care nici măcar nu a fost căutat.

Ceea ce ar fi trebuit să ajute la dezlegarea unei enigme se pare că a adus mai multe semne de întrebare: Cât de credibilă este expertiza făcută de aceeaşi instituţie la un an de la decesul persoanei? De ce nu a fost informat reprezentantul legal al familiei despre procedura de deshumare, despre participanţii la procedură şi despre data exactă a acesteia? Ce va fi cu poliţiştii care afirmă că au găsit trupul sub un stâlp, de vreme ce experţii zic că a căzut dintr-un bloc? Ce zic procurorii care în 2009 au deschis un dosar penal, iar în 2010 au deschis un alt dosar penal pe numele lui Ţâbuleac? De ce au fost ignoraţi martorii care l-au văzut ultimii pe Ion la 7 aprilie? Ce încredere pot avea cetăţenii R.Moldova în sistemul de medicină legală, în poliţie, în procuratură şi în justiţie după toate acestea?

Tatiana Potângă

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Mara

    (am mai comentat cazul la alt articol).sà ne imaginàm cà:deshumarea a avut loc,desigur,numai cu acordul meu,ca pàrinte.pentru cà nu am incredere,pentru cà am niste dubii,pentru cà realitatea e alta,pentru cà vànàtàile evidente nu coincid cu o càzàturà,fie si de la etajil 20,dimpotrivà,ar avea de suferit organele interne si craniul spart-zob.iar vànàtàile inseamnà bàtaie.stiind cà “investigarea” pe parcurs a implicat mai multi “specialisti” de rht cum ar fi politai,veterinari,procurori-spàgari etc.,de data asta eu nu admit nici pe aproape aceiasi “specialisti”,nici in preajma cadavrului nu-i accept,comand eu parada,ca pàrinte,legea imi permite màcar atàta lucru,caut eu niste specialisti onesti.ce rezultat ati vrut de la aceleasi javre? trebuiau sà recunoascà cà au “gresit”? nici dacà vezi cu ochii n-ar recunoaste,cà toatà màrsàvia asta miroase a pàrnaie.cu ochii am vàzut bàtàile haidamacilor,fàcute public de ghimpu si chirtoacà si ce avem? criminalii la locul lor,plàtiti de noi si de pàrintii celor,pe care i-au omoràt.justitie de rht in o tarà de cacao.nici o institutie a statului n-are interes sà scoatà adevàrul la ivealà,de ce? si voi vreti ca jigodiile astea acum sà dea verdictul: da,a fost omoràt? noi cu ochii am vàzut pelicula cu boboc si nemernicii àstia de sus se fac morti in popusoi.a iesit cineva,dupà un an,sà spunà:cutare a fost omoràt de cutare? dar au fost omoràti 4 tineri ca brazii.intài l-au “gàsit” làngà stàlp,acum,insà,e vorba de o clàdire,care-i adevàrul? minciuni de dimineatà pànà seara,potlogari de sus pànà jos.familia trebuie sà schimbe avocatul,straniu cà s-a bàgat in aceeasi zoaie.nu và dati bàtuti,dacà e nevoie,mai deshumati,desi nu e usor,dar sà aveti o echipà de experti a voastrà,nu a lui vor-onin,tàlhari de alde el.ajungeti si la cedo,sà stie lumea intreagà ororile comunistilor.

  2. ion chirilov

    e o rusine cind citim ce se petrece in republica moldova ,avem noroc de Ghimpu ca ne-a prezentat adevarul care sa intimplat la 7 aprilie altfel nu stieam nici cind adevarul ,ear noua putere ii doare in cot de cele intimplate ,ei daca ar putea lar ingropa si ,pe Gimpul,nustiu ce face ministru justitiei sau a inceput sa se imparta si elcu …..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *