Tatiana Potângă: Minunea de Paşti

Nu ştiu cum alţii, dar eu când stau şi îmi aduc aminte de sărbătorile de Paşti, îmi vin în gând lucruri frumoase, sfinte şi curate. Atunci când vine Paştele, vine într-un sfârşit şi primăvară.

Iar primăvara aduce stări foarte deosebite: reînvie natura, renasc oamenii, răul se  mai uită, şi fiecare, apucându-se de curăţenie în gospodărie, ajunge să îşi facă curat şi în suflet. În acest sens, Săptămâna Patimilor se transformă în săptămâna minunilor.

Ieri, mergeam pe bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău şi, la un moment dat, am văzut că ceva nu mai este aşa cum era. Nu îmi dădeam seama ce  anume, apoi am înţeles că lipsesc boschetarii. Seara, la radio, am aflat că  în Chişinău a fost deschis un centru de plasament pentru vagabonzi. Aceasta a fost iniţiativa Primăriei, însă a fost ţinută în secret, pentru a face o surpriză specială oamenilor străzii. Aici, ei vor beneficia de îngrijire medicală, vor lua masa şi vor rămâne să se adăpostească peste noapte. Un jurist le va examina situaţia, în cazul în care boschetarii şi-au pierdut locuinţele din cauza mafiei apartamentelor. După caz, procurorii vor porni anchete penale, iar judecătorii le vor face dreptate acestora, urmând ca în scurt timp să reintre în fostele lor locuinţe.

Micile mele bucurii nu s-au oprit aici. Tot ieri am aflat că peste ceva timp în R. Moldova se vor construi două fabrici de o importanţă majoră pentru economia ţării. Una de reciclare a articolelor de mase plastice, care va fi amplasată în Chişinău, şi cealaltă de reciclare a hârtiei, care urmează a fi construită în Sângerei.

Atâtea noutăţi îmbucurătoare nu am mai auzit de când mă ţin minte. Urmează să vedem dacă minunea se va întâmpla.

P.S.: Fiecare  persoană are dreptul să viseze, iar gândurile se materializează.

Tatiana Potângă

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *