Tatiana Eţco: Secretele publice

Val după val sunt desecretizate hotărârile şi demersurile fostei guvernări. În acestea se ascund multe date curioase, pe alocuri hilare. O bună parte dintre acestea într-adevăr au fost «secrete», chiar dacă nu meritau.

«Astfel, se poate presupune, că drept urmare a organizării unei licitaţii publice de vânzarea a patrimoniului MAI, interesele statului au fost prejudiciate cu circa 27 mil. lei», este un fragment din nota informativă a ex-directorului CCCEC, Sergiu Puşcuţă, adresată confidenţial şi cu respect lui Vladimir Voronin.

Tot cu respect îl informa pe fostul preşedinte şi Victor Stepaniuc, în aprilie 2009. «Manualul pentru cl. 11-a de liceu, pregătit în 2007, din cauza neglijenţei ministrului Victor Ţvircun a avut un conţinut antimoldovenesc. A fost respins de consiliu de experţi de pe lângă Guvem, cu acceptul dvs. În prezent este în stadiu de finisare un alt manual de istorie pentru cl.11-a, care, în opinia experţilor, este satisfăcător şi va fi editat în iunie 2009».

«Urmare a executării indicaţiilor dvs. ce ţin de lucrările de reconstrucţie a Stadionului Republican, vă informăm: …, s-a ajuns la concluzia, că edificarea Stadionului Republican într-un termen scurt (circa 1-2 ani), conform conceptului propus, practic, nu poate fi efectuată, urmând de a identifica şi a promova o modalitate mai transparentă de soluţionare a problemei», raporta ex-ministrul Construcţiilor, Baldovici, fostului preşedinte, în 2008.

PS. Textele integrale ale acestor documente, dar şi ale altora, pot fi găsite pe site-ul www.secret.gov.md.

Tatiana Eţco, 
tatianaetco.zdg@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Pandele

    D-na Etco,
    Sunteti prima care abordati documentele secrete desecretizate recent de Guvern din acest unghi(perspectiva). Poate ca ar fi util pt public sa continuati revelarea lor si in alte articole. Contin , dupa parerea mea, adevarate mostre ale prostiei, ridicolului,”umanismului” comunist, a demagogiei sale mistificatoare si propagandistice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *