Tatiana Eţco: “Podstavleală” cu ţigări în trenuri

La sfârşitul săptămânii trecute, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei a anunţat că a depistat ţigări de contrabandă în trenul “Chişinău—Bucureşti”. Acestea erau ascunse în rezervoarele pentru sistemul de răcire a aerului şi trădau funcţionarea unei posibile scheme criminale.

“Se discută că şeful de tren care era în acel schimb special o fost “podstavlit”, ca cineva să scape de dânsul. Sunt trei şefi pe tren şi nu-i tare convenabil. Toţi fac asta, cu acordul şefilor”, mi-a spus un însoţitor de tren noile bârfe din interiorul Căilor Ferate. Cică pe acelaşi tren mai lucrează trei fraţi de-ai lui Nicolae Buza, actualul şef al Direcţiei deservirea călătorilor, despre care am tot scris în investigaţia “Trenul corupţiei în gara Chişinău“. Doi dintre aceştia sunt însoţitori, iar unul – şef de tren, iar nănaşul acestuia, este cel de-al doilea şef. Nici unul dintre ei nu lucrează în echipa pe care a căzut păcatul cu ţigările.

“Dacă erau depistate în vagoane, aveam altă discuţie, dar aşa, erau sub vagoane şi toţi însoţitorii spun că nu ştiu nimic. Avem nişte versiuni că cineva din afară special a făcut asta. Înainte de a se porni un tren, se verifică tehnic, da nu se mai bagă în detaliu şi sub fiecare vagon”, spune Nicolae Buza. “Poate veni oricine să pună ţigări sau altceva sub vagon?” – îl întreb eu. “De ce nu, dacă cunoaşte construcţia vagonului. Nu trebuie de sudat, doar se scoate un capat, nu-i tare complicat”, a fost răspunsul.

Tatiana Eţco,
tatianaetco.zdg@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *