Tatiana Eţco: Lacrimi de bărbat

3 bătrâni  înţelepţi, 3 taţi care-şi iubesc copiii, 3 fiinţe care nu-şi mai pot ascunde emoţiile, 3 bărbaţi care nu se ruşinează de propriile lacrimi în 3 situaţii care mi-au provocat emoţii până la lacrimi.

A intrat în redacţie cu două genţi mari şi cu inima plină de suferinţă. Striga. Cu greu, după câteva zeci de minute de discuţii, şi-a potolit vocea până a tăcut cu lacrimi. Lacrimi de durere. Este un tată care nu-şi poate găsi liniştea după ce şi-a pierdut singurul fiu. Nu are încredere în nimeni, dar nu vrea să se resemneze că cei care se fac vinovaţi de moartea fiului său rămân nepedepsiţi. În ochii lui se citea o tristeţe care, asemeni unei umbre, îl va însoţi până la capăt.

Celelalte lacrimi le-am auzit în receptorul telefonului. Vocea şi-a pierdut din intensitate, cuvintele erau despărţite de pauze lungi, urmate de mici suspine. Am simţit cum acei ochi chinuiţi de ani s-au umezit. Erau lacrimi de disperare, de neputinţă, care implorau după ajutor şi care nu puteau fi oprite. Aceste lacrimi sunt ale unui bătrân care este sortit  într-un mod înjositor să supravieţuiască anilor şi bolii.

Cel de-al treilea tată îşi strângea lângă inimă copilul, matur şi el deja, în timp ce îşi ştergea cu dosul palmei lacrimile de bucurie. Erau lacrimile unui părinte fericit. Lacrimi atât de mult râvnite şi de atât de puţini vărsate.

Tatiana Eţco,
tatianaetco.zdg@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *