Tatiana Eţco: Filat, stresat de discuţia cu Băsescu

Recenta întâlnire fulger dintre premierul Filat şi preşedintele Băsescu a pus pe jar imaginaţia scepticilor de la Chişinău. Puţini au crezut în scopul declarat al vizitei şi mulţi au propus alte versiuni, destul de credibile. Indiferent de subiectul discuţiei, care a avut loc cu uşile închise, Filat a ieşit de acolo mai stresat decât a intrat. L-au trădat gesturile, pe care a uitat să le mai controleze când a urcat în automobil.

Prin geamurile fumurii, camerele foto l-au surprins pe premier cum, în decurs de câteva secunde, a făcut o combinaţie de gesturi cât un întreg discurs: şi-a detaşat privirea de la Băsescu, şi-a atins nasul cu degetul arătător, după care împreună cu degetul mare şi-a şters colţurile gurii, iar în final, cu acelaşi deget arătător şi-a şters pleoapa.

Experţii susţin că mai bine de jumătate din comunicarea dintre oameni revine gesturilor, care, de altfel, divulgă stări mai sincere decât cuvintele. Consultat de noi, un psiholog practician, fără a cunoaşte identitatea celor doi politicieni, a spus că aceste gesturi, luate împreună, vorbesc despre faptul că persoana este măcinată de îndoieli, nu crede ceea ce aude şi, respectiv,   nici ea nu este sinceră, iar discuţia cu interlocutorul său îi produce stres, a conchis psihologul.

Tatiana Eţco, 
tatianaetco.zdg@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *