Tatiana Eţco: Cum a ajuns Chetraru general?

În plin conflict dintre membrii AIE, Premierul Vlad Filat şi Preşedintele interimar, Marian Lupu, şi-au unit forţele şi au decis că, după aproape doi ani de “dat la bot” tuturor “criminalilor” economici, adică după exact 19 luni de luptă titanică contra corupţiei şi mafiei din ţară, şeful Centrului de Combatere a Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC), Viorel Chetraru, merită nici mai mult, nici mai puţin decât să fie avansat în gradul de general-maior. Ca să fie clar, propunerea oficială de a oferi acest grad a venit din partea lui Filat, pentru că oricum cineva trebuie să vină cu propunerea, iar Lupu a acceptat-o şi a oferit. Cine o fi venit primul cu această iniţiativă nu se ştie, dar e curios.

Astfel, Chetraru şi-a asigurat un loc de frunte în istoria Moldovei, a stabilit un record, destul de greu de depăşit. La doar 36 de ani, acesta a devenit cel mai tânăr general din Moldova. Nu-i de neglijat nici detaliul că în Moldova, de acest grad, superior, s-au învrednicit doar câteva zeci de persoane.

Ca rezultat al căror merite a venit marele grad, nu a explicat nici Lupu şi nici Filat. În schimb, politicianul Sergiu Mocanu, cu această ocazie,  l-a acuzat pe Chetraru de “servilism structurilor mafiote”. Aceasta nu este prima acuzaţie în adresa directorului CCCEC.

Să fie oare o simplă coincidenţă faptul că în mai puţin de o lună Chetraru a primit două distincţii? La începutul lui iunie, Procurorul general l-a decorat cu Crucea “Pentru merit” de clasa I, graţie contribuţiei meritorii la dezvoltarea colaborării dintre Procuratură şi Centru.

Dar faptul că e în toi conflictul “Franzeluţa” şi nu doar, tot să fie simple coincidenţe?

Tatiana Eţco, 
tatianaetco.zdg@gmail.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. AVRAAM

  La moda sunt “pupincuriştii” şi lingăii.Acest Chetraru,pămîntean de a lui Fălitu,incă pe cînd era şef de poliţie economică in MAI îi “lustruia” fundul lui Gheorghe Gheorghevici Papuc! Ce-a făcut acest GENERALISIMUS pentru RM?Şi-a construit un palat in Chişinau,a promis sa de-a la bot electoratului care este contra lui Fălitu,şi incă ce? De ce oare Filat cu Lupu nu a acordat GENERALI acelora care i-au adus la putere,coloneilor Gumeniţă şi Corduneanu?Da,in Moldova sunt generali adevaraţi: Costaş,Alexei,Creanga,Dabija,Antoci,Gamurar,Gaiciuc şi generali de paie,din plastmasă,generali-clouni:Dragănel,Bodorin,Chetraru,Gurbulea-aceşti clouni au servit la toate mesele strîngand fărămiturile şi la pseudo-comunişti şi la pseudo-democraţi şi la pseudo-frontişti.Sunt pseudo-generali.Alde Brejnev moldoveneşti-cu ordene false inventate şi cu epoleţi din papură.”НОВЫЕ МОЛДОВАНЕ-АПЕЛЬСИНЫ”!Apelsin e titlu in Georgia a “hoţilor in lege” care o zi n-au stat la “dubă”,dar care au cumpărat coroana şi titlul de hoţ contra un milion de “baxuri”,adica dolari.Cît şi cui a chitat APELSINUL CHETRARU pentru generalul cumpărat???Oare corupţia in ţara aciasta poate fi cinstită????

 2. vlad

  DACA IN R.M. CONDUCEREA AR DESCHIDE DICTIONARUL EXPLICATIV AL FORTELOR ARMATE, AR INTELEGE SENSUL SI VALOAREA CUVANTULUI general SI N-AR ADMITE decrete DE PROST GUST…

 3. un amarastean

  In SUA,ca sa ajungi general,este necesar sa zbori spre luna,sa conduci o armata pe un anumit front de razboi,sau sa tocesti en nr. bocanci la o anumita virsta.Prea de risul curcilor.Nu am mai auzit un asemenea eveniment sa se fi petrecut pe mapamond.S-ar putea sa fie un trimis al lui dumnezeu pe aceasta limba de pamint si noi sa nu stim.Va fi o tema lunga de discutii, pe seama acestui neasemuit general.

 4. vera

  Generali avem: saizeci!
  Spun,povesti, despre cai verzi;
  Oare n-au schizofrenie, –
  Implantata,din mindrie?!

  * * *
  Strada noastra,colt Bolgara,
  Este-aglomerata, tare:
  Merg masinile “calare”,
  Oameni, rup, de pe picoare!

  * * *
  Ordine, la noi,se face,
  Banii,cam slab, – in buget,
  Fiindca conturile-s multe,
  Iar controlul – de tot,sec!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *