Tatiana Eţco: Business cu suflete moarte

Dacă anii trecuţi morţii din R. Moldova votau, acum s-a constatat că aceştia mai şi primeau ajutoare materiale. Sistemul protecţiei sociale implementat de moldoveni este atât de eficient, încât şi concetăţenii plecaţi în lumea celor drepţi sunt ajutaţi. Totul este posibil, dacă îţi doreşti foarte tare, au demonstrat funcţionarii din raionul Drochia, care în ultimii trei ani au făcut o afacere din ajutorarea morţilor cu bani din partea statului. 

Timp de 3 luni, angajaţii Direcţiei investigare a fraudelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au investigat cât de corect şi legal sunt gestionaţi banii utilizaţi pentru acordarea ajutoarelor materiale persoanelor social-vulnerabile. Aceştia au depistat circa 40 de persoane decedate din satele drochiene Nicoreni, Ţarigrad şi Hăsnăşenii Noi, care au fost incluse în listele beneficiarilor de ajutoare sociale. Pe lângă sufletele moarte, au mai beneficiat de ajutor social şi persoane străine, care nu locuiau în localităţile respective sau care pur şi simplu nu aveau idee că statul i-a ajutat.

În ultimii trei ani, practic în toate cele 28 de primării ale raionului Drochia, au avut loc sustrageri şi falsificări ale actelor publice, prejudiciul depăşind cifra de 1,5 mln. Ca rezultat, pentru delapidarea averii străine şi pentru fals în acte publice, au fost iniţiate 9 cauze penale în privinţa factorilor de decizie ai Direcţiei Generale Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei din cadrul Consiliului Raional Drochia.

În cazul în care se va stabili că sunt vinovaţi de «mărinimia» depistată, pe funcţionari îi aşteaptă între 8 şi 15 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Tatiana Eţco, 
tatianaetco.zdg@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Bikasa

    Mi se pare ca daca dai like apare in wall si deci postarea ta apare de doua ori 🙂 ar fi unul din mitvoe. Al doilea motiv este ca (POATE) dand like la orice fel de postare influenteazi si pe altul si asa faci curios pe cel ce te-a prin in flagrant parerea mea.Adevarul este ca nu da bine dar ce nu face omul pentru o vizita in plus ceţi place? 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *