Tatiana Eţco: Bombe cu ţigări la Externe

Ieri, pe internet au fost publicate două «informaţii bombă», pentru care autorii anonimi nu pun mâna în foc, dar pe care le oferă drept ponturi pentru jurnaliştii de la Chişinău.

Este vorba despre două presupuse capturi de ţigări depistate în dimineaţa şi seara zilei de 16 august la Vama Albiţa. Presupuşii traficanţi de ţigări ar fi doi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău  (MAEIE).

“La orele 9.00 dimineaţa, la Vama Albiţa, autorităţile române l-au reţinut pe cetăţeanul moldovean Iurie Cerbari, membru activ PLDM, consilier pe probleme speciale al Ministerului Afacerilor Externe al R. Moldova pentru infracţiunea de contrabandă cu ţigări; au fost capturate 10.000 pachete. Cerbari poate fi identificat uşor ca angajat al MAE, el încercând să scape folosindu-se tocmai de această calitate”.

Potrivit aceleeaşi surse, moldovapentrueuropa.blogspot.com, seara, tot pe 16 august, la Vama Albiţa autorităţile vamale române l-au reţinut pe Aurel Guila, şoferul Ambasadei R. Moldova la Bucureşti, pentru aceeaşi infracţiune de contrabandă cu ţigări, captura fiind de 5.000 de pachete.

Informaţia a fost preluată de extrem de puţină presă de la Chişinău, pentru că, presupun autorii blogului, se aduc acuzaţii directe premierului Vlad Filat, ai cărui oameni ar fi cei doi, potrivit blogerilor şi practic nimeni nu a încercat să verifice dacă nu cumva sunt veridice aceste bombe, în totalitate sau parţial.

Printr-un comunicat de presă, în baza acestor informaţii, Partidul Naţional Liberal a interpelat MAE-ul “să îşi facă urgent cunoscută poziţia în legătura cu cele invocate, să confirme sau să infirme starea de lucruri la care se face referinţă pe adresa de Internet indicată”.

Contactaţi de ZdG, serviciul de presă al MAEIE a declarat că “a fost declanşată o anchetă internă şi toate informaţiile sunt verificate pe toate căile legal existente. Presa şi alte instituţii vor fi informate despre rezultatele investigaţiilor”.

Surse din conducerea ministerului care au solicitat anonimatul, au confirmat ambele capturi. Acest lucru confirmă că bombele într-adevăr există, urmează să vedem dacă ele vor exploda sau nu în cadrul instituţiilor abilitate cu ancheta şi în presa de la Chişinău.

Tatiana Eţco, 
tatianaetco.zdg@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *