Tatiana Eţco: 3 vieţi şi 1 decizie

Are 43 de ani, dar frumuseţea ei o arată mult mai tânără. Anul trecut, Magdalena şi-a văzut împlinite cele mai importante trei vise din “lista sufletului său”: “o căsuţă, un copil şi omul care să-i stea alături la bine şi la greu”. Toţi cei care o cunosc o consideră o femeie împlinită. De curând,  a recunoscut şi ea acest lucru. “Sunt o mamă şi o femeie fericită. Am fost cea mai fericită mămică de pe pământ în clipa în care mi-am strâns puiul în braţe», a declarat acum două zile în cadrul unui interviu. Despre ea, pe scurt, scrie pe site-ul personal: «M-am recompus sufleteşte şi merg mai departe, preţuind cu toată fiinţa mea tot ceea ce am primit şi primesc de la viaţă!». În 20 de ani de carieră, «fata cu părul de foc» a reuşit să cucerească  cu muzica ei mii de români.

Valeriu, un tânăr de 22 de ani, de şapte luni şi jumătate îşi face serviciul militar în cadrul trupelor de carabinieri din capitală. Prietenii spun că este un romantic, scrie poezii şi proză, iar în timpul liber cântă la ghitară. Este un băiat simplu, dintr-o familie obişnuită. Visează, după expirarea serviciului militar, să se căsătorească, să aibă o casă, un loc de muncă şi o viaţă liniştită. Are şi o iubită, relaţia lor pare una destul de serioasă. Când are posibilitate, vorbeşte cu ea la telefon. Ultima dată, au avut o discuţie mai lungă. S-au certat, iar colegii săi l-au văzut nervos.

Ana (acesta nu este numele ei real) lucrează ca femeie de serviciu şi este în căutarea celui de-al doilea loc de muncă. Are 42 de ani şi are o fiică. Deja de un an este bunică. De curând, a revenit de la spital. În ultima vreme a fost mai neliniştită, cunoscuţii presupun că depresia este de vină.  Femeia este necăjită din cauza problemelor şi a datoriilor, pe care nu mai reuşeşte să le restituie.

Aceste trei persoane, deşi le deosebesc foarte multe lucruri, cum ar fi vârsta, mediul din care provin, statutul social, situaţia familiară, un singur detaliu, face ca istoriile lor să se includă întro-o categorie, deoarece la un moment de cumpănă, deciziile lor au coincis. Toţi trei, la diferenţă de câteva ore unul de altul, au luat ultima, dar şi cea mai grea hotărâre din întreaga lor viaţă: şi-au pus capăt zilelor. Familiile acestora, deşi nu au idee una de existenţa alteia, împart aceeaşi tragedie şi caută răspunsuri la aceleaşi întrebări.

Tatiana Eţco, 
tatianaetco.zdg@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *