Subiecte de film pentru Viorel

În ziua în care Viorel Mardare, regizorul care „l-a adus” la Chișinău pe Brad Pitt pentru ca acesta să cunoască locurile istorice ale Moldovei, era petrecut pe ultimul drum, pe reţele de socializare apăruse un spot extrem de stupid, dedicat zilei de naştere a lui Ilan Şor. Foşti şi actuali funcţionari erau implicaţi cu devotament în filmarea acestui spot, în calitate de fundal muzical fiind utilizată o cunoscută melodie a unei formaţii celebre cândva în R. Moldova. Imaginile video erau de o calitate extrem de proastă, editate stupid. Oricum, cei care au realizat această video-parodie au crezut, probabil, că îi fac o mare bucurie patronului lor, în ziua de naştere a acestuia. Până la urmă, nimeni aşa şi nu a spus cât de tare s-a bucurat Ilan şi cât de mult i-a ajutat această „felicitare”, prilejuită de ziua sa de naştere, cert este însă că, în scurt timp, filmuleţul a devenit indisponibil în spaţiul virtual, adică a fost retras.

În aceeaşi zi, un fost deputat, fost şef la Curtea de Conturi, actual şef proaspăt ales la ANRE, declara fără a se sinchisi cât de frumoase vor fi vacanţele sale în viitor, dat fiind faptul că, în noua sa funcţie, va fi remunerat cu câteva zeci de mii de lei, chiar mai mult decât la funcţiile deţinute anterior. La întrebările ziariştilor a răspuns păstrându-şi zâmbetul pe faţă, lăsând să se înţeleagă că un demnitar integru, nonconformist, trăieşte, sărmanul, doar din salariu şi iată că, în sfârşit, salariul îi va permite să ajungă cu nepoţii la vreun munte, la vreo mare de peste hotare.
Tot atunci, Guvernul a promis să aloce, în 2019, suma de 1 miliard 24 milioane de lei din fondul rutier pentru întreţinerea de rutină a drumurilor publice naţionale şi pentru executarea lucrărilor de reparaţie. Gropile reparate superficial, de la un an la altul, rămân un prilej profitabil pentru spălare de bani. An de an, miliardele alocate pentru gropi sunt împărţite generos cu „patronii” gropilor. Şi pentru ca fondul rutier să fie completat fără întrerupere, Guvernul a decis să elaboreze un mecanism care ar garanta achitarea taxei rutiere de către toţi conducătorii auto, dat fiind că din un milion de unităţi de transport, înregistrate oficial în R. Moldova, taxa rutieră e achitată doar de jumătate dintre posesorii acestora. Dar asta ştiţi ce înseamnă? Bani mai mulţi – hoţie mai mare.

De fapt, subiectele de film curg gârlă din realităţile R. Moldova. Partidele alese să ne guverneze pun la cale un scenariu subtil de anihilare a opoziţiei, şeful statului, care spune că n-are treabă cu Plahotniuc şi cu partidul acestuia, promulgă, în regim de urgenţă, legile elaborate de un guvern care, potrivit logicii, ar mai avea zile numărate de viaţă, iar în jurul deputaţilor noi aleşi roiesc lăcuste flămânde de posturi şi de alte beneficii.

Ce ar fi făcut Viorel cu atâtea subiecte copioase? Ne-ar fi distrat, probabil, aşa cum a reuşit ori de câte ori realitatea îl enerva sau îi dădea visele peste cap.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *