Sub plapuma Mesagerului

Sâmbătă, 8 noiembrie – a treia parte din locuitorii municipiul Chişinău rămân în continuare fără căldură, după ce la 4 noiembrie 2008, SA “Moldova-Gaz” a întrerupt livrarea gazelor naturale către centralele SA “Termocom”.

Sâmbătă, 8 noiebrie.Ora 21.00. Sub plapume călduroase sau lipiţi de reşouri, o treime de chişinăuieni stă cu ochii ţintiţi la ecranele televizoarelor. Sunt în aşteptarea Mesagerului de la Televiziunea Publică. Cei de sub plapume, cei lipiţi de reşouri sunt atenţi la fiecare dintre ştiri. A fost sfinţită Biserica “Naşterea Maici Domnului” de la Complexul monastic Curchi. La eveniment a participat preşedintele Vladimir Voronin. “Biserica noastră strămoşească a contribuit şi contribuie foarte mult la consolidarea societăţii, la integritatea ţării, la asigurarea bunei înţelegeri…”, a spus Vladimir Voronin la Mesagerul de sâmbătă.

Cea de-a doua ştire a zilei este despre renovarea segmentului de drum Orhei – Vatici. Pentru asigurarea legăturii între Complexul Monastic Curchi şi oraşul Orhei a fost dat în exploatare segmentul de şosea Orhei – Vatici de 14 km. În acelaş buletin, cea de-a doua ştire prezintă un alt mesaj a preşedintelui Voronin, menţionând că drumul corespunde celor mai înalte standarde. “Noi trecem la un program intens de reconstrucţie a drumurilor din ţara noastră. Acest program trebuie să îl realizăm în aşa fel încât calitatea drumurilor să fie de lungă durată. Ne costă foarte scump fiecare metru, kilometru de drum şi ar fi un păcat dacă noi cu atitudinea noastră nu gospodărească vom face aşa ca aceste drumuri să ţină un an sau doi”, a fost cel de-al doilea mesaj a lui Voronin.

În cea de-a treia ştire apare vicepremierul Victor Stepaniuc care a vorbit despre meritele Guvernului în activitatea Casei Teritoriale de Asigurări Sociale.

Tot acolo apare Barack Obama, Regina Elisabeta a II-a, Sarah Palin şi Silvio Berlusconi. Reporterii ne mai vorbesc despre o Şcoală de Toamnă şi despre Concursul Cântecelor Ostăşeşti.

Televiziunea Publică tace despre “Moldova Gaz”, “Termocom” sau frig. Dezamăgiţi, 1/3 dintre chişinăuieni au stins televizoarele şi au mers la culcare sub aceleaşi plapume.

Anastasia NANI

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *