Lilia Zaharia: S.O.S din Iad

Dragi draci colegi,

După ce am fost numiţi de către Ion Muruianu, preşedintele Curții Supreme de Justiţie, «câini turbaţi», am ajuns să fim etichetaţi şi «draci». Mă gândesc dacă poate sau nu rabia să transforme un câine în drac. Pe de altă parte, cum să nu se agraveze boala noastră, dacă suntem martorii atâtor nedreptăţi: Muruianu a revenit în funcţie parcă nu s-a întâmplat nimic. «Reabilitarea» lui Muruianu a dat curaj unora, alde el. La 23 iulie, bunăoară, Gheorghe Avornic, avocatul ex-comisarului municipiului Chişinău, Vladimir Botnari, a fost surprins la o şedinţă de judecată cum defăima jurnaliştii într-un dialog cu clientul său: «Ia draci, bl*a, numai se întâmplă ceva şi…». El era foarte supărat pe noi, vieţuitoarele întunericului, or, în opinia sa, cu o zi înainte, nu l-am fi netezit cu coada de câine turbat pe Vladimir Botnari. Ei aveau o discuţie privată, nici nu ştiau că microfoanele sunt deschise…

Muruianu, Pulbere, Papuc, Botnari, Gumeniţă, Avornic… Aceştia continuă să mai creadă că au toată puterea în mâini… Gheorghe Avornic este doctor în drept, conferenţiar universitar, decan al facultăţii de drept a Universitaţii de Stat din Moldova. Adică, anume el este responsabil direct de formarea viitorului justiţiei noastre…

Cât era la putere «tătuca», mass-media era sub «Papuc», abia dacă mai putea scoate căte un lătrat. Erau obişnuiţi ca unii jurnalişti să facă aport, ca Juju, sau să joace ca dracii, după muzica lui Ivan Turbincă. Acum, în noile condiţii, ei se simt încolţiţi.

Poate îl trimitem și pe Avornic la mănăstirea de la Condrița să urmeze o slujbă de exorcizare, ca să nu se lipească «dracii» de el?

Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *