Slujba de pomenire din PMAN

Alături de mai mulţi preoţi şi împreună cu Uniunea Conducătorilor Auto, MAI a comemorat, în PMAN, Ziua Internaţională a Victimelor Accidentelor de Circulaţie Rutieră. Interesant, nu? Cei care au organizat evenimentul au încercat să se spele de păcate. Într-o scrisoare anonimă, câţiva colaboratori ai poliţiei rutiere ne-au relatat despre faptul că, zilnic, agenţii de circulaţie iau mită de la şoferi, astfel, tolerând greşelile pe care aceştia le comit la trafic. Este bine ştiut că, în consecinţă, se produc numeroase accidente rutiere. Pe de altă parte, nu înţeleg cum a ajuns să fie printre organizatorii acţiunii de comemorare şi Uniunea Conducătorilor Auto. Personal cred că şi această structură ar trebui să-şi asume o parte din responsabilitatea pentru numărul accidentelor rutiere.

Este cunoscut nivelul corupţiei din cadrul şcolilor auto. De altfel, ZdG a scris despre felul în care sunt comercializate permisele auto şi despre unul dintre instructorii auto, Andrei Voloşciuc, care lua mită, câte 50 de euro, de la elevi, pentru a le facilita eliberarea permiselor auto. Îmi amintesc, organele de forţă au reacţionat după publicarea investigaţiei respective. Însă, în loc să-l ancheteze pe instructorul auto şi pe Vladimir Garştea, şef adjunct al Centrului de Examinare a Conducătorilor Auto şi Înmatricularea Transportului, care a recunoscut că, în instituţia respectivă, se ia mită, anchetatorul CCCEC, Sergiu Doină, a interogat reporterul ZdG, pentru a identifica care sunt sursele care au divulgat informaţia potrivit căreia un permis auto poate fi cumpărat cu ajutorul intermediarilor. Ca să fac şi o precizare, atât instructurul auto, cât şi Vladimir Garştea continuă să activeze în cadrul aceloraşi instituţii.

Astfel, evenimentul care s-a desfăşurat duminică în PMAN pare a fi mai mult o mascaradă a poliţiei rutiere şi a şcolilor auto.

Iurie Sanduţa
i.sanduta.zdg@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *