Secretul lui Papuc

“Ex-ministrul de Interne, Victor Catan, ne-a declarat că materialele în privinţa delictelor lui Papuc au fost trimise la Procuratura Generală, însă n-au fost soluţionate, implicându-se şi de această dată ex-preşedintele Lucinschi”. Este o frântură dintru-un articol jurnalistic scris de Aliona Avram în 2002, pe când actualul ministru de Interne, Victor Catan, era ex-ministru, iar ex-ministrul Papuc era proaspăt ministru.

Oare acum, după 7 ani de la acea declaraţie, vom auzi una similară de la Catan? Între timp, presupun că materialele care pot fi adunate despre acţiunile, nu tocmai legale ale lui Gheorghe Papuc s-au multiplicat. Cu certitudine, numărul subiectelor jurnalistice care dezvăluie partea tenebră a acestui personaj au crescut.

Am descoperit zilele acestea cât de impresionant este generalul Papuc. Să ţi se aducă, în mod public, ani la rând, acuzaţii şi niciodată să nu reacţionezi? Pur şi simplu, să taci. Trebuie să recunoaştem că un astfel de stil necesită curaj. Să fii protejat de un ex-preşedinte şi, în acelaşi timp, să fii favoritul predecesorului său…. Probabil, putem invoca norocul. Să fii în mijlocul atâtor coflicte şi să ieşi curat din toate, trădează multă încredere. Ce ziceţi, dle fost-demnitar, ne împărtăşiţi şi nouă secretul succesului dvs.? Cred că cititorii ZdG ar fi bucuroşi să citească în ziar un interviu cu Gheorghe Papuc. Cu această ocazie, am obţine mai multe detalii, printre altele, şi despre presupusa implicare în crimele grave comise în timpul activităţii pe care aţi desfăşurat-o în Caucazul de Nord, dar şi despre frumoasa carieră în fruntea batalionului “Fulger”, de unde aţi uşurat bugetul public cu mai multe zeci de mii de lei. Ce credeţi?

Tatiana Eţco 
tatianaetco.zdg@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *