Şarlatani de Ziua României

Câteva grupuri de şarlatani care  îşi parchează zilnic automobilele pe strada Vlaicu Pârcălab, vis-a-vis de Consulatul României la Chişinău, scot sute de euro din consultanţa pe care le-o oferă cetăţenilor care încearcă să-şi redobândească cetăţenia română.

Aceştia, nu posedă autorizaţie pentru serviciile ilegale, prestate în stradă. Astfel, din moment ce te-ai apropiat de panoul informativ, plasat lângă gardul Consulatului, aceştia se apropie de tine şi te abordează. Mai întâi, îţi dau un pliant, unde găseşti datele lor de contact. Apoi îţi oferă consultanţă gratuită. “Informaţia se dă gratis”, afirmă Galina, o  consultantă. După ce explică care sunt actele necesare pentru a depune dosarul cu documente la Consulat, încearcă să te convingă de faptul că ei au cunoscuţi la Ministerul Justiţiei de la Bucureşti şi, dacă apelezi la ajutorul lor că, poţi obţine paşaportul românesc în regim de urgenţă.

M-am arătat interesat de propunerea Galinei şi aceasta mi-a spus că primul lucru este să-i dau 40 de euro pentru a face rost,  în termen de o săptămână, de cazierul juridic românesc. A făcut un calcul sumar şi m-a asigurat că suma de 400 de euro este suficientă pentru ca eu să obţin paşaportul românesc. După această metodă lucrează şi Oxana, Sergiu şi alţi sarlatani care pândesc în faţa consulatului. Ei nu vor avea zi liberă nici de Ziua României.

Iurie Sanduţa
i.sanduta.zdg@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *