Povestea de seară

Povestea de seară, din grila de emisie a televiziunii publice continuă şi după 21.00, în cadrul programului de ştiri “Mesager”. Astfel, pe 26 octombrie, pe post a fost pusă o ştire despre declaraţia Partidului Stângii Europene. “Coaliţia liberal-democrată a iniţiat o campanie de oprimare a libertăţii de exprimare, prin încercarea de a închide instituţiile mass-media de opoziţie şi critice.

În acest context, ne exprimăm îngrijorarea noastră cu privire la atacurile recente ce se manifestă prin atacurile asupra postului de radio Antena C, Agenţiei de Ştiri Omega, Companiei publice tele-radio “Moldova 1″, în scopul de a subordona mass-media”. Reieşind din declaraţia respectivă, este interesant în care dintre categorii se plasează postul Moldova 1: la instituţiile mass-media de opoziţie sau critice? Deocamdată, postului tv îi este greu să se conformeze evenimentelor de la Chişinău, pentru că preşedintele companiei mai speră la o victorie a PCRM, în urma anticipatelor din 2010. Constat că televiziunea publică se dă drept  victimă a actualei guvernări. Tot atât de interesant e şi faptul că, în 8 ani de guvernare comunistă, M 1 nu a relatat nicio ştire despre criticile care i se aduceau fostei guvernări, inclusiv acestei companii. Cert e  că, azi, Moldova 1 încearcă să se victimizeze prin declaraţiile făcute de partidele de stânga din Europa.

Iurie Sanduţa
i.sanduta.zdg@gmail.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Marcelo

    Buna ziua,As fi interesat de un link-exchange intre morutinfo.ro si blogul dvs. Daca sunteti interesat astept un email pe Cu respect,Balanoiu Diana(Dupa vizualizare as avea rugamintea ca acest comentariu sa fie sters)PS: Va rog includeti link-ul si titlul dorit pentru a va adauga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *