Olga Bulat: Sâni goi pro Timoşenko

Ex-premiera Ucrainei este susţinută cu diferite mijloace de simpatizanţii săi. Mai nou, tinere cu sâni goi au protestat la doar câţiva metri de sediul tribunalului unde este judecată cauza Iuliei Timoşenko. Activistele deja  au devenit cunoscute în Ucraina graţie busturilor dezgolite cu inocenţă.

Bărbaţii n-au pierdut ocazia să caşte gurile la sânii expuşi public, iar trecătorii le dădeau “dreptate”, or, rareori poţi avea parte de o şedinţă de streap-tease pe gratis. Totuşi, părerile oamenilor despre acest fel de protest s-au divizat. În internet sunt purtate discuţii fierbinţi atât despre mărimea sânilor, cât şi despre eficienţa unor astfel de proteste. Unii discută şi despre decenţa gestului lor, cu supoziţii de felul că nu ar avea “clienţi” şi astfel au decis să îşi facă publicitate. Sunt şi dintre cei care îi blestemă pe poliţiştii care au luat protestatarele de-acolo, stricând tot cheful celor pasionaţi de nudism. Au fost şi altfel de sugestii: “Fetele, dacă au minte, pot să-i dea în judecată pe poliţişti pentru hărţuire sexuală” (data viitoare, dacă va mai fi un astfel de protest, cred că va fi, vor trebui să trimită femei poliţiste după ele)… În final, s-a auzit un “da’ laaaaaaaaaaaaaaadna! Nu-i pe asta. Oameni să fim!”.

Deci, fetele sunt doar puţin mustrate, nu am descoperit nicio persoană care le-ar condamna pentru această faptă… Ce să credem? Societatea a evoluat sau a degradat? Acum nimeni nu se mai miră de nimic şi nişte sâni goi în mijlocul oraşului par o normalitate. Cât mă priveşte, nu-mi dă pace încă o întrebare: fetele, totuşi, în sufletul lor, sunt pro sau contra ex-premierului?

Iulia Timoşenko, cunoscută inclusiv datorită ţinutei sale decente, cea care insista ca toate femeile din Ucraina să se îmbrace sobru, cu fuste de o lungime mai jos de genunchi şi cu pulovere sau cămăşi ce ar ascunde gâtul şi umerii, este susţinută de sâni goi. E vreo farsă sau “decenţa” ei i-a enervat atât de tare pe desfrânaţi, încât acum râd de ea în cel mai pervers mod?

În timp ce bărbaţii discută mărimea sânilor şi lungimea picioarelor fetelor protestatare, femeile active pe internet discută “foarte serios” despre moravuri şi ruşine. Un singur subiect îi uneşte pe interlocutori: e vinovată sau nu Iulecika? Aici toţi, se pare, sunt solidari – e vinovată, e un “mafiot al gazelor din Ucraina”. Apoi, tot ei îi decid soarta: “oricum nu va păţi nimic”, discutând în continuare despre goliciune, inocenţă, ruşine şi neruşinare…

Olga Bulat

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *