Olga Bulat: Dispoziţie de microbuz

Şoferii de microbuz devin din ce în ce mai agresivi, stricând buna dispoziţie a oamenilor pentru că ei au avut o zi proastă sau pur şi simplu pentru că nu le plac oamenii fericiţi.

O tânără, care tocmai intrase în microbuz, avea mai multe bagaje. Stând într-un picior în microbuzul plin, cu o geantă pe umărul drept, cu alta pe umărul stâng, ţinând în ambele mâini câte o sacoşă, încercând totodată să se ţină cu dreapta de bară, se străduia să deschidă cu două degete portmoneul, ce se opunea insistent ca să achite taxa de călătorie.

Şoferul era “bravo”, conducea cu viteză sporită şi în viraje, într-o competiţie cu celelalte microbuze, chiar dacă unele din start îi ofereau întâietate şi ieşeau din cursă. Cum străzile din Chişinău nu sunt făcute pentru raliuri, gropile trecute din viteză făceau ca pasagerii să salte perpetuu cu toate lucrurile lor împreună.

Tânăra, care se afla chiar lângă şofer, respira din greu, încercând totuşi să ajungă la cei trei lei ca să achite plimbarea aventuroasă cu transportul public. Se uita cu un zâmbet jenat la ceilalţi pasageri, de parcă încerca să se justifice pentru poziţia incomodă care-i limita mişcările. În sfârşit, reuşi să scoată banii. Imediat, a urmat un sunet strident şi o frânare bruscă. Un bărbat, în timpul frânării, se lovi cu fruntea de bancheta din faţă, spuse ceva nedesluşit, privi cu ochii înlăcrimaţi în jur şi decise să coboare. Câţiva tineri, mai puţin rezistenţi la durere, au înjurat fiecare pe limba lui.

Tânăra nu căzuse printr-o minune. Îmbrăţişase doar bara cu toate genţile ei. În sfârşit, reuşi să achite călătoria. În timp ce-i întindea banii, şoferul se răsti la ea: “Acum ţi-ai adus aminte să plăteşti? Pentru cât timp te-am aşteptat ar trebui să plăteşti dublu”. Fata îi răspunse calm, dar ironic: “Pentru locurile VIP sunt gata să achit triplu”. Toată lumea zâmbi cu excepţia şoferului: “Ai dispoziţie? Acuşi ţi-o stric”. Toţi tăcură, deşi fiecare găsise în gând câte un cuvânt potrivit pentru şofer.

Olga Bulat

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Vasile

    Idioți suntem noi pentru că ne urcăm în aceste microbuze,idioți sunt autoritățile publice locale,care au transformat transportul public într-o sursă sigură de a fura banii noștri.Unde este controlul fiscal aici? Nu este,fiindcă proprietarii acestor rute sunt miniștri,procurori,polițiști,deputați,lucrător ai fiscului și alte persoane importante ale statului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *