Ne-am c8

Au trecut 8 ani de când am lansat ZdG. Chiar de la început am  8at pentru jurnalismul de investigaţie, pentru elucidarea corupţiei şi a drepturilor abuzate. Nu a fost tocmai perioada 8timă să pornim acest gen de presă, dar chiar dacă a fost o  iluzie 8ica faptul că în Moldova poţi face o afacere dintrun ziar de investigaţii, am ajuns până aici.

Pe parcurs, am co8at mai mulţi reporteri buni, dar şi parteneri sinceri, dedicaţi aceleiaşi cauze. Între timp, Moldova a ad8at Legea cu privire la Libertatea Presei şi a decriminalizat pedepsele pentru jurnalişti. Unii procurori şi judecători mai mizează pe 8iunea că presa ar trebui să plătească milioane demnitarilor apoi să se închidă.  În acelaş timp noi 8ăm în continuare pentru 8imizarea reformei în justiţie, poliţie şi procuratură, credem că sunt posibile combaterea corupţiei şi a abuzului în funcţie publică. Unii cred că noi suntem nişte  8imişti incurabili, alţii cred că am ad8at un mod complicat de viaţă. Dar noi vă ş8im de fapt secretul nostru: ne-am c8. Mergem pe 9.

(8= opt)
Alina Radu, alina.radu@zdg.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *