Tatiana Etco: Moraru la post nou

Gheorghe Moraru, angajat la Căile Ferate din Moldova (CFM), despre presupusele acte de corupţie ale căruia ZdG a publicat mai multe articole, a revenit la serviciu dintr-un concediu de boală, care a durat câteva luni. Imediat cum s-a întors, acesta şi-a depus cererea de transfer. Solicitarea de a deţine funcţia de şef-adjunct al Serviciului Pasageri, în a cărei subordine se află Direcţia “Deservirea călătorilor” pe care acesta a condus-o timp de 15 ani, i-a fost acceptată.
Angajaţii CFM sunt alarmaţi de recenta promovare. Ei spun că e ca şi cum a-i îneca ştiuca în apă şi că, în noua sa funcţie, Moraru are mai multe “şanse”. Oamenii se întreabă de ce, cel puţin, nu i-a fost schimbat biroul, acolo unde se află Serviciul Pasageri, dar continuă să lucreze printre foştii săi subalterni, unde, nestingherit, îşi va continua schemele corupte. Deşi Căile Ferate se confruntă cu problema numărului mare de angajaţi, acesta a fost transferat la o funcţie inexistentă până acum – al 3-lea şef-adjunct la Serviciului.

Gheorghe Efrim, director CFM, a declarat că în serviciul în care a fost transferat Moraru, din proprie iniţiativă, se va ocupa cu reparaţia vagoanelor. Atât. “Asupra acestui transfer au influenţat şi solicitările angajaţilor de a-l demite”, a declarat Efrim. Acesta ne-a mai spus că nu ştie nimic despre dosarul lui Moraru. “Oficial, am cerut procurorului să-mi prezinte ceva, dar nimic, mi-a zis că-i curat (Moraru, n.r.). Nu are motive să solicite suspendarea sau demiterea lui. Moraru mai are un an până la pensie. Am discutat cu el de când am fost numit şef. Mi-a zis că vrea să lucreze, după care să iasă la pensie”, susţine şeful CFM.

Moraru ne-a închis telefonul după ce i-am spus de unde sunăm. Anterior declarase că toate acuzaţiile în adresa sa sunt false şi că intentarea dosarului penal a fost o răfuială politică.

Tatiana Eţco,
tatianaetco.zdg@gmail.comPreluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. valentin

    am si eu o intrebare: tot individul ala de stia doar ruseste e sef la CFM? ca daca te uiti pe site-ul lor, in afara de prima pagina restul sunt cam in rusa toate…

  2. Ioan

    Toate aceste informatii demonstreaza ca AIE nu are nici un viitor.Coruptia e mai mare ca in guvernul lui Sturza.Traiasca comunizmul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *