Moraru la “discreţia” procurorului

Majoritatea angajaţilor de la Căile Ferate, subalterni ai lui Gheorghe Moraru, despre acţiunile ilegale ale căruia am scris în repetate rânduri, sună disperaţi la redacţie să afle când şeful lor va fi suspendat sau destituit din funcţie.

Vrem şi noi să aflăm acest lucru, la fel de mult ca şi ei! Potrivit ministrului Anatol Şalaru, care ne-a promis acest lucru la sfârşitul anului trecut, dar şi potrivit Procurorului General, care dă de înţeles că el nu poate insista în acest caz, procurorul Victor Plugaru, care instrumentează dosarul, este «atotputernicul» acestei probleme. În urma unei discuţii telefonice cu procurorul (vedeţi pag. 24), acesta nu s-a arătat deloc deschis să discute cu ZdG.

În aşteptarea demersului de suspendare, care rămâne la discreţia lui Plugaru, Moraru, deşi oficial în concediu de boală, continuă să «adune» banii, să persecute angajaţii suspecţi sau ostili lui, să îmbunătăţească «schema» de stors venituri şi toate acestea, dând asigurări subalternilor că problema s-a rezolvat şi că pot continua liniştiţi să lucreze. Să însemne oare asta, dle Procuror, buna desfăşurare a anchetei, care urmează să demonstreze adevărul? În cazul în care problema «a fost rezolvată», cum zice Moraru şi deja este stabilit «adevărul», indiferent de probe şi fapte reale, vă rugăm să ne anunţaţi şi pe noi.

Tatiana Eţco, 
tatianaetco.zdg@gmail.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Ceferistul

    Ministrul sa formeze o comisie de ancheta,stabileste toate neregurile si dispune legal eliberarea din functie.Mare filozofie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *