Moldova1 face bulbuci

2009. Voronin, Greceanâi, Papuc şi directorul SIS îşi prezintă demisiile. Aceste personaje, care timp de 8 ani s-au slujit unul pe altul şi mai puţin au contribuit la modernizarea şi democratizarea R. Moldova, i-au lăsat, deocamdată, la conducere pe Gurbulea şi Todercan.

Cel din urmă, care este şeful Companiei Teleradio-Moldova, a intrat într-un război mediatic cu jurnalişti de la mai multe instituţii media. În declaraţiile publicate de Moldova 1, repetat, la un interval de două zile, poate fi observat cum este promovat limbajul “moldovenesc”, preferat, de altfel, de Voronin.

“Nervozitatea cu bulbuci a conducerii UJM faţă de orice demers al Companiei nu este o surpriză pentru noi. Fiind stăpâni ai unei reţele de mass-media, finanţate din afară, clanul Saharneanu şi compania nu o dată au încercat să schimonosească esenţa activităţii radiodifuzorului public naţional”, se arată într-o declaraţie a Companiei TRM.

Dacă mahalaua de la Moldova1 are cu ce să se laude, mai exact, cu faptul că, în opt ani de guvernare comunistă, a reuşit să spele milioane de creieri, oamenii lui Todercan susţin că “mahalaua lui Saharneanu nici pe departe nu poate face faţă acoperirii naţionale”. Acest lucru se explică prin faptul că mass-media libere au fost supuse unor bariere de ordin politic pentru a nu-şi extinde aria de acoperire. Războiul dintre Todercan şi jurnalişti va continua până la demiterea acestuia din funcţia de patron al companiei.

Iurie Sanduţa
i.sanduta.zdg@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. ion

    SCHIMBATI CAT DE REPEDE POSIBIL CONDUCEREA ACELEI INSTITUTII CARE DE FAPT IN BUNA PARTE MINTE SI INSEALA PUBLICUL MAI ALES PE CEL NAIV DIN TARA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *