“Moldova Unită” cu cine?

Partidul Dezvoltării Spirituale “Moldova Unită” condus doar în acte de Ana Tcaci, se transformă în al doilea PCRM. Al doilea, dar cu tendinţe de a ajunge  primul, şi în acte, dar şi la alegeri. Foştii comunişti au găsit în “Moldova Unită”  locul perfect de aciuare. Cu timpul, acest partid îi va lua locul pe “stânga” politicii moldoveneşti fostului gigant, PCRM.

În partidul condus de Voronin de multe ori s-a vorbit despre schimbarea denumirii partidului. Ţurcan era unul dintre cei care susţinea ideea. Cum Voronin nu şi-a dat acordul, fostul ministru de Interne a considerat că ar fi oportun să construiască un alt partid, cu aceleaşi idealuri, dar cu o altă denumire.  În percepţia sa, “Moldova Unită” va fi un bun PCRM, doar că fără Voronin. Aşa cum sunt destui cei care nu îl mai au la suflet pe fostul preşedinte, nu este exclus ca, în următoarea perioadă, tot mai mulţi comunişti să se integreze în “Moldova Unită”. Astfel, schimbarea denumirii PCRM-ului se va face treptat, pentru că “Moldova Unită” va fi de fapt, fostul PCRM.

Cu siguranţă, Ana Tcaci, în perioada imediat următoare, va ceda funcţia de preşedinte al formaţiunii. La fel de cert  este şi faptul că, pentru viitoarele alegeri, aceasta va fi în primii şase pe lista “Moldovei Unite”.  Cu timpul, însă, actualii capi ai PCRM, cu excepţia câtorva, în frunte cu Voronin, vor ocupa primele locuri ale nou creatului partid.

Victor Moşneag,
v.mosneag.zdg@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *